Zamok - odomkne, ale nezamkne

karoserie, narazniky, skla atd.
smazany clen - FK

Zamok - odomkne, ale nezamkne

Příspěvek od smazany clen - FK »

zdravim vsetkych, mam taky problem. pred casom mi prestal zamykat zamok na strane vodica. Mam dodatocne v skode montovany central. tim to funguje bez problemov. problem je, ak chcem pouzit kluc. ak chcem auto odomknut, pootocim klucom do lava - zamkne sa. ale ak ho chcem zamknut, kluc sa pootoci o 90st do prava, ale bez akehokolvek odporu a nezamkne sa. bude problem len v nejakom tiahle, alebo je problem v zamku a nema cenu ho rozoberat?
a este taka banalita, klucka na zadnych dverach funguje dost tazko. otvori sa len pri pouziti vacsej sili a "tesne pred koncom". staci to len rozobrat a premazat, alebo tam je nieco co sa moze opotrebovat a da sa to iba vymenit?
viem ze su to hluposti, ale mozno uz niekto nieco podobne riesil a pomoze sa mi vyhnut zbytocnemu rozoberaniu a nervovaniu. dakujem
Skoda Felicia 1,3LXi 1998
tgfh - FK

Re: Zamok - odomkne, ale nezamkne

Příspěvek od tgfh - FK »

Oprava těch dveří nebude asi drahá, ale nevím, nikdy se mi to nestalo, strýci na Feli jo, ale ten to neřeší zamyká od spolujezdce :)
Zámek na 5. dveřích mi taky jde hodně těžko, určitě bude stačit natlačit na klíč trošku vazeliny a promazat to.
smazany clen - FK

to mas pravdu, ale ako poznam servisy, tak si nauctuju peknu palku. ak to bude nejaka drobnost, tak ma oblbne s nejakou hlupostou a ak bude treba vymenit zamok, tak objednavat podla stitku v autorizovanom servise, tak sa uz vobec nedoplatim... :(
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

tgfh píše:Oprava těch dveří nebude asi drahá, ale nevím, nikdy se mi to nestalo, strýci na Feli jo, ale ten to neřeší zamyká od spolujezdce :)
Zámek na 5. dveřích mi taky jde hodně těžko, určitě bude stačit natlačit na klíč trošku vazeliny a promazat to.
Tak já osobně bych na ten klíč tu vazelínu nedával .Nachytá to na ní veškerej prach a bordel a bude to ještě horší.
Zámky se mažou grafitem ! Vše bych očistil mechanizmus jemně máznout vazelínou a zámek (vložku) grafitem.
Dá se sehnat v zámkařství.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

grafit mam, skusim to tym. len stale mi neda spat ten zamok :-(
Guru22 - FK

Příspěvek od Guru22 - FK »

Na firemní feldě mam 4 klíčky, od řidiče, spolujezdce, benzínu a kufru. Od řidiče mi nejde zamčít jen zaklapnout čudl. Opravu neřeším hlavně, že to jezdí :-)
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

xvalky píše:zdravim vsetkych, mam taky problem.
...
viem ze su to hluposti, ale mozno uz niekto nieco podobne riesil a pomoze sa mi vyhnut zbytocnemu rozoberaniu a nervovaniu. dakujem
Skoda Felicia 1,3LXi 1998
Na novom type sa zvykne ulomit taky kovovy doraz z opacnej strany zamku, ja som zohnal pouzity zamok a ten posledny diel /ked odstranis tu zavlacku/ prehodil na ten pôvodny zamok a odvtedy bez problemov.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já měl tak problémy se zámkama když jsem koupil felinu.a i šly všechny kliky dost špatně otevírat s velkou silou a jedny dveře zadní u těch jsem se bál že vždykvcy urvu kliku když to otvírám.no a sice ne u spolujezdce ale u řidiče jsem měl ten problém co ty.nakonec jsem postupně sudnal tapecy ze všech dveří i z kufru a na všech zámcích co tam jsou jsou takový táhílka který maj an koncích takový plastový čudlíčky který jdou nastavovat.tím si nastavíš kdy chceš aby ti reagovala klika na otevření dvěří a všechno jsem krásně promazal vazenílou takovou bílou ve spreji a dveře choděj pořád krásně jak nový no a u toho řidiče jsmew zjistil že to nefunguje protože na tom zámku jsou zezadu takový dva čidlíčky na tom těle a jeden je na otvírání a druhej an zamykání.samozřejmě ten na zamikání byl ulomenej,je to holt jenom hliník a jelikož to všechno bylo tak zatuhlý tak předešlej majitel s tím tak dlouho zamikal až to nevydržel a ulomyl se.nešlo to řešit jinak než koupit celou vložku zámku novou a přestail jsem si jí akorát na svůj klíč.od tý doby bez problémutakže si zkontroluj na tom zámku,klidně ho i vyndej to máš za chvíli a poznáš jestli tam jsou ty vyčnělky hliníkový oba nebo jeden chybí. ;) a hlavně všechno pak promaž co nejvíc to jde.ničemu tím neuškodíš a sám sobě ulehčíš práci s nastupováním a vystopováním z auta. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
smazany clen - FK

to je presne to co som potreboval. dik! s tym zamkom to aj tak spravim, zajtra sa do toho pustim. a co sa tyka otvarania dveri, to som dneska vsetko pekne premazal a funguje ako nove. ani to nebolelo. este raz vdaka vsetkym za rady ;)
Odpovědět