zdravim vsetkych, mam taky problem. pred casom mi prestal zamykat zamok na strane vodica. Mam dodatocne v skode montovany central. tim to funguje bez problemov. problem je, ak chcem pouzit kluc. ak chcem auto odomknut, pootocim klucom do lava - zamkne sa. ale ak ho chcem zamknut, kluc sa pootoci o 90st do prava, ale bez akehokolvek odporu a nezamkne sa. bude problem len v nejakom tiahle, alebo je problem v zamku a nema cenu ho rozoberat?
a este taka banalita, klucka na zadnych dverach funguje dost tazko. otvori sa len pri pouziti vacsej sili a "tesne pred koncom". staci to len rozobrat a premazat, alebo tam je nieco co sa moze opotrebovat a da sa to iba vymenit?
viem ze su to hluposti, ale mozno uz niekto nieco podobne riesil a pomoze sa mi vyhnut zbytocnemu rozoberaniu a nervovaniu. dakujem
Skoda Felicia 1,3LXi 1998
Zamok - odomkne, ale nezamkne
-
tgfh - FK
Re: Zamok - odomkne, ale nezamkne
Oprava těch dveří nebude asi drahá, ale nevím, nikdy se mi to nestalo, strýci na Feli jo, ale ten to neřeší zamyká od spolujezdce 
Zámek na 5. dveřích mi taky jde hodně těžko, určitě bude stačit natlačit na klíč trošku vazeliny a promazat to.
Zámek na 5. dveřích mi taky jde hodně těžko, určitě bude stačit natlačit na klíč trošku vazeliny a promazat to.
-
smazany clen - FK
to mas pravdu, ale ako poznam servisy, tak si nauctuju peknu palku. ak to bude nejaka drobnost, tak ma oblbne s nejakou hlupostou a ak bude treba vymenit zamok, tak objednavat podla stitku v autorizovanom servise, tak sa uz vobec nedoplatim... 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak já osobně bych na ten klíč tu vazelínu nedával .Nachytá to na ní veškerej prach a bordel a bude to ještě horší.tgfh píše:Oprava těch dveří nebude asi drahá, ale nevím, nikdy se mi to nestalo, strýci na Feli jo, ale ten to neřeší zamyká od spolujezdce
Zámky se mažou grafitem ! Vše bych očistil mechanizmus jemně máznout vazelínou a zámek (vložku) grafitem.
Dá se sehnat v zámkařství.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
grafit mam, skusim to tym. len stale mi neda spat ten zamok 
-
Guru22 - FK
Na firemní feldě mam 4 klíčky, od řidiče, spolujezdce, benzínu a kufru. Od řidiče mi nejde zamčít jen zaklapnout čudl. Opravu neřeším hlavně, že to jezdí 
-
Pato - FK
Na novom type sa zvykne ulomit taky kovovy doraz z opacnej strany zamku, ja som zohnal pouzity zamok a ten posledny diel /ked odstranis tu zavlacku/ prehodil na ten pôvodny zamok a odvtedy bez problemov.xvalky píše:zdravim vsetkych, mam taky problem.
...
viem ze su to hluposti, ale mozno uz niekto nieco podobne riesil a pomoze sa mi vyhnut zbytocnemu rozoberaniu a nervovaniu. dakujem
Skoda Felicia 1,3LXi 1998
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já měl tak problémy se zámkama když jsem koupil felinu.a i šly všechny kliky dost špatně otevírat s velkou silou a jedny dveře zadní u těch jsem se bál že vždykvcy urvu kliku když to otvírám.no a sice ne u spolujezdce ale u řidiče jsem měl ten problém co ty.nakonec jsem postupně sudnal tapecy ze všech dveří i z kufru a na všech zámcích co tam jsou jsou takový táhílka který maj an koncích takový plastový čudlíčky který jdou nastavovat.tím si nastavíš kdy chceš aby ti reagovala klika na otevření dvěří a všechno jsem krásně promazal vazenílou takovou bílou ve spreji a dveře choděj pořád krásně jak nový no a u toho řidiče jsmew zjistil že to nefunguje protože na tom zámku jsou zezadu takový dva čidlíčky na tom těle a jeden je na otvírání a druhej an zamykání.samozřejmě ten na zamikání byl ulomenej,je to holt jenom hliník a jelikož to všechno bylo tak zatuhlý tak předešlej majitel s tím tak dlouho zamikal až to nevydržel a ulomyl se.nešlo to řešit jinak než koupit celou vložku zámku novou a přestail jsem si jí akorát na svůj klíč.od tý doby bez problémutakže si zkontroluj na tom zámku,klidně ho i vyndej to máš za chvíli a poznáš jestli tam jsou ty vyčnělky hliníkový oba nebo jeden chybí.
a hlavně všechno pak promaž co nejvíc to jde.ničemu tím neuškodíš a sám sobě ulehčíš práci s nastupováním a vystopováním z auta. 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
smazany clen - FK
to je presne to co som potreboval. dik! s tym zamkom to aj tak spravim, zajtra sa do toho pustim. a co sa tyka otvarania dveri, to som dneska vsetko pekne premazal a funguje ako nove. ani to nebolelo. este raz vdaka vsetkym za rady