Denní svícení

smrcek
Kontaktovat uživatele:

Denní svícení

Příspěvek od smrcek »

Ahoj,

když je povinný to denní svícení, tak opravdu svítíte potkávacími světly celej den? Já jenom, že tady skoro všichni máte docela drahý žárovky který maj docela malou životnost a to denní svícení jim taky moc nepomáhá.

Napadlo mě, že bych v opravdu slunečné dny kdy je vidět všechno v pohodě svítil jenom parkovačkama :)

Zdá se vám to jako velká hovadina? Podle mě policajti za slunečnýho dne nepoznaj jestli svítíte potkávacíma nebo parkovačkama a než se zeptaj tak je zasejc zapnu :D ...nebo se pletu a uděláte si ze mě legraci...?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Collin - FK

Re: Denní svícení

Příspěvek od Collin - FK »

Tak si kup to denní svícení kdy ti nesvítí ani zadek,palubka, prostě nic ;) To by ti mohlo vyhovovat..
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

A co je to zač? Třeba tohle?

Mě nevadí že svítí zadní světla ale je mi docela líto těch žárovek v potkávačkách ,když už si za ně zaplatím tak bych je nerad projel za denního světla...

A je hodně vidět ten rozdíl (mezi parkovačkama a potkávacíma) třeba na jedoucím autě?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Collin - FK

Jj to je přesně ono..
Když svítí jen parkovačky tak to skoro nejde vidět. Za mě si myslím že to pozná každej..
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

A na ty LED pásky musí bejt nějaká homologace ne? Nebo to policajti nechávaj bejt?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Collin - FK

To je povolené, to mužeš mít!
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Tak díky ;) dyžtak to někdo lockněte:)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No nechci se hádat ale myslím že tohle homologaci mít nebude.Co vím tak snad jediný svícení s atestem je to co má Venca (103457).
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

A co tohle?

Kód: Vybrat vše

http://www.aukro.cz/item553911617_led_denni_sviceni.html
Díky za hlasy
FUNice TADY
Collin - FK

Ivarek: Říkal mě to známej a je to třeba i tady http://www.rakso.cz/detail/svetla-pro-d ... ologovana/ http://www.rakso.cz/detail/svetla-pro-d ... ologovana/
Mrkni prostě na net a ubidíě ;-)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

http://uni.autodoplnky.cz/led-svetlomet ... 5l-s245441

nebo tady. ty pasky na aukru asi taky nebudou mit homologaci
Collin - FK

Z aukra bych to nebral, a také bych tipl že to bude bez homologace. Prohledej net a najdeš toho mraky, a to i s homologací!
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Collin píše:Ivarek: Říkal mě to známej a je to třeba i tady http://www.rakso.cz/detail/svetla-pro-d ... ologovana/ http://www.rakso.cz/detail/svetla-pro-d ... ologovana/
Jo tak pak jo,jako bych nic neřekl.. ;)
Collin - FK

Nevím jestlib se to vyplatí kupovat za 1200 i více abych šetřil nějaké žárovky..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Collin píše:Ivarek: Říkal mě to známej a je to třeba i tady http://www.rakso.cz/detail/svetla-pro-d ... ologovana/ http://www.rakso.cz/detail/svetla-pro-d ... ologovana/
Nevím, nevím, to že to má nějakou homologaci, ještě neznamená, že je to oficiálně schválené pro použití na pozemních komunikacích ČR. Na tom světle musí být atest E8 a značka pro denní světla RL Musela by se ta světla prohlédnout ;) . Rovněž žár. halogen 55W se rozhodně nepoužívá pro denní světla, nemělo by to, logiku je to moc velká spotřeba.
Co mám vyzkoušené, tak oficiálně povolené a u policajtů bez problémů procházející jsou denní světla od Helly a potom od Wesemu. ( jsou to sice poláci, ale má je již rok a bez problémů, žárovky jsem jěště neměnil, jsou tam obyč 21W žár. Jen jsem uvažoval o 21W LED žárovkách.)
Tyto světla se jen vymění za mlhovky v nárazníkách a trochu upraví zapojení.
http://shop.obautodily.cz/index.php?mai ... ts_id=3941
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Tady sem našel další možnost, je to všechno s homologací, takže policajti sou z krku.
http://www.tipa.eu/Default.asp?EXPS=denn%ED+sv%EDcen%ED
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Nevím, nevím, to že to má nějakou homologaci, ještě neznamená, že je to oficiálně schválené pro použití na pozemních komunikacích ČR. Na tom světle musí být atest E8 a značka pro denní světla RL Musela by se ta světla prohlédnout ;) . Rovněž žár. halogen 55W se rozhodně nepoužívá pro denní světla, nemělo by to, logiku je to moc velká spotřeba.
Co mám vyzkoušené, tak oficiálně povolené a u policajtů bez problémů procházející jsou denní světla od Helly a potom od Wesemu. ( jsou to sice poláci, ale má je již rok a bez problémů, žárovky jsem jěště neměnil, jsou tam obyč 21W žár. Jen jsem uvažoval o 21W LED žárovkách.)
Tyto světla se jen vymění za mlhovky v nárazníkách a trochu upraví zapojení.
http://shop.obautodily.cz/index.php?mai ... ts_id=3941
Tyhle jsou zajímavý...jak to máš zapojený? Já nemám od mlhovek žádnou kabeláž ani nic takovýho. Jenom ty plastový krytky:-D
Díky za hlasy
FUNice TADY
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

103457:V tom světle jsou i mlhovky?Nebo co znamená to na konci toho popisu:Další modifikace mlhová světla? Taky nad něma přemýšlím,ale láká mě mít i mlhovky.Zatím nemám nic.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

raduzo22 píše:Tady sem našel další možnost, je to všechno s homologací, takže policajti sou z krku.
http://www.tipa.eu/Default.asp?EXPS=denn%ED+sv%EDcen%ED
Len tá cena je niekde inde :x a výsledok stejný...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Světla mám zapojený na kabeláž od mlhovek, ale ty mám v pojistkové skříňce vycvaknuté z konektorů a mám je napojené na samostatné relé, které je zapojené na spínací skříňku, na napětí po zapnutí klíčku. Kostru relé mám z +12V obrysovky. V okamžiku vypnutí obrysovky je na plusovém kontaktu mínus a relé denních světel sepne, v momentě zapnutí obrysovek je na plusovém kontaktu plus a denní světla nesvítí. Mám i použitou kontrolku z mlhovek jako kontrolku pro denní světla.
Obrázek
Světla pro denní svícení nejsou současně i mlhovky, ty musíš oželit.
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Kluci neumíte hodit nějaký odkaz na kvalitní denní světla co se dávají místo mlhovek ale na starou tvář?
Něco jako tohle od 103457 http://shop.obautodily.cz/index.php?mai ... ts_id=3941
Díky moc ;)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Collin - FK

103: To byl pouze jako příklad! Chtěl sem jen vyvrátit aby tu někdo nepsal že je to nemožné! Což by byla naprostá kravina :!:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

MartinB píše:Kluci neumíte hodit nějaký odkaz na kvalitní denní světla co se dávají místo mlhovek ale na starou tvář?
Něco jako tohle od 103457 http://shop.obautodily.cz/index.php?mai ... ts_id=3941
Díky moc ;)
Na starou tvář dost dobře nic nejde dopasovat, aby to nevypadalo jako tuzing nebo aby světla byla opravdu funkční, jelikož nárazník má radius. Origo mlhovka už s tím počítá a sklo je zešikmené. Jenže u ostatních SPDS je vždy parabola ke sklu kolmo, takže pokud do starého nárazníku dáš jakékoliv světla, tak nebudou svítit v ose vozidla, ale mírně do stran. Snad jsem to napsal srozumitelně.
Řešením je dát na starou tvář nárazník z nové tváře a do něj SPDS. viz můj profil, já to tak mám. ;)
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

ty LEDkový pásy jsou šíleně drahý a navíc se mi to vůbec nelíbí (něco jinýho je Audi, kde je to z výroby hezky spasovaný)...a co si třeba na léto koupit nějaký obyč H4? tím se asi ušetří nejvíc co se týče žárovek...mě se taky přes den nechce svítit a chtěl sem dát "supersvítívý" diody ale to stejně nejde vidět takže na léto asi plácnu za pár kaček obyč H4 než budou BX :)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Asi si koupim to místo mlhovek, který stejně nemám...jenom ušetřit pár kaček a bude denní svícení :)

Díky
Díky za hlasy
FUNice TADY
Hanka - FK

Příspěvek od Hanka - FK »

čau pánové, jak už jsem psal na na mojem profilu, kamarád ten pásek diod chce nalepit do světla na spodní hranu paraboly. Myslím, že by to mohlo být řešení na starší typ feldy, Jo a kupoval je vBrně nějakým tuningovým obchodě,a cenově cca 600kč. Zdravím Hanka ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hanka
Řešení to zcela jistě je, ale neprojde STK a možná ani ne kontrolám policie :(
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

103457 Dík ;) napsal si to srozumitelně
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Hanka - FK

Příspěvek od Hanka - FK »

ťoť otázka, to se uvidí až s tým začne někdo jezdit, jestli to bude tolerováno?
Collin - FK

Hanka řekl bych že fakt ne! I policajtum to bude vadit.. tohle je zbytečně o problémy..
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Dovolil bych si oživit tohle téma.... Dostal jsem nápad na "denní svícení" za pár Kč, pro někoho možná zadarmo. Náklady: 3 vypínače, trochu drátů. Jednalo by se o připojení vypínačů před/za pojistky č. 11, 12 a 22. Vypnuto = "denní svícení", měla by svítit jen potkávací světla. Zapnuto = žádná změna oproti sérii. Pro STK by vypínače možná nemusely být vidět.

Dovolil jsem si převzít seznam osvětlení od 103457:
Běžné osvětlení vozidla:
Hlavní světlomety přední 2 x 55 W
Obrysová světla přední 2 x 5 W
Obrysová světla zadní 4 x 5 W
Osvětlení SPZ 2 x 5 W
Kontrolní svítilny 2 x 1,2 W ( kontrolka obrysovek + hlavních světel )
Osvětlení přístrojů 5 x 1,2 W ( 4x budíky + hodiny )
Osvětlení spínačů 6 x 1,2 W
---------------------------------------------------------------
Celkem 165,6 W
S vypínačema na zmiňované pojistky: 111,2 W

Z toho mi vychází úspora 54,4 W za cenu cca 10Kč a cca hodinku práce. že svítíme pouze potkávacími světlomety poznáme podle kontrolek - kontrolka parkovaček nesvítí.

Poznámka na konec: v tomhle oboru jsem naprostej laik, je dost možný, že jsem něco důležitýho přehlíd a že to třeba nepůjde vůbec zrealizovat. Co si o tom myslíte? šlo by to? stálo by vám to za to? Nevymýšlím náhodou už vymyšlené? :D já to tady nikde nenašel, ale člověk nikdy neví.... a dotaz.. co je to AKIN? :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A která světla by ti potom teda svitila? Jenom vepředu hlavní světlomety a nic víc? To je ovšem nelegální a první policajt tě smahne. :o
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Myslím že by to tak šlo .

Verze: ASS1 - Škoda Felicia
spočívá u automobilů Škoda Felicia v nahrazení originálního relé tlumených světel novým relé, provedení ASS1. Montáž musí být provedena s ohledem na záruční podmínky stanovené výrobcem automobilu.
Automatický systém rozsvěcování světel je aktivován, pokud je stlačený spínač tlumených světel, (chcete-li aby systém ASS fungoval, především v zimním období, necháte trvale zapnutý spínač tlumených světel a ruční rozsvěcování světel ovládáte spínačem obrysových světel). Pokud je spínač tlumených světel vypnutý, světla zhasnou i při běžícím motoru.
Popis funkce:
Systém ASS1 je určen k dennímu svícení. Při otočení klíčku ve spínací skřínce do polohy „zapnuto" začne systém ASS vyhodnocovat napětí palubní sítě a jakmile z jeho průběhu zjistí, že motor je nastartován, sepne automaticky relé a světla se rozsvítí. Během prvních 15s po nastartování motoru může systém ASS1, v rámci svého přizpůsobení se stavu palubní sítě automobilu, jednou světla zhasnout a opět rozsvítit. Rozsvícení světel je signalizováno také akusticky. Po zastavení motoru systém světla automaticky zhasne.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Emílio to je něco jiného. Ty mluvíš o ASS1, které rozsvěcuje automaticky osvětlení vozidla, ale není to denní svícení SPDS.
Pokud jsem to pochopil správně, tak Almond nechá svítit jen to černě napsané a to červeně napsané vyřadí pomocí těch vypínačů. Ovšem jet jen a pouze na obrysová světla bez tlumených je nesmysl, jelikož si toho všimne každej policajt a opálkuje tě. Je to stejná hloupost, jako jezdit na obrysovky + mlhovky.
Já bych nevymýšlel, co je již vymyslené. ;)
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Vašek, ale on chce ísť na tlmených bez obrysoviek.
"Hlavní světlomety přední 2 x 55 W
Obrysová světla přední 2 x 5 W
Obrysová světla zadní 4 x 5 W

......."
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ne, ne, ne
Abdul chce mít zapnuté pouze přední tlumený = 2 x 55W + kontrolka tlumených světel 1,2W = 111,2W
A přesně to takto dole píše, že oproti spotřebě pro komplet zapnutá tlumená světla 165,6W bude mít spotřebu jen 111,2W
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Teda chlapi, jsem z vás zmaten :)
103457 píše:A která světla by ti potom teda svitila? Jenom vepředu hlavní světlomety a nic víc? To je ovšem nelegální a první policajt tě smahne. :o
Ano, jenom vepředu hlavní světlomety. Fakt je to nelegální? Vždyť denní svícení je na stejnym principu, akorát svítí místo původních světel přídavné.
103457 píše:Pokud jsem to pochopil správně, tak Almond nechá svítit jen to černě napsané a to červeně napsané vyřadí pomocí těch vypínačů.
No.. pochopil jsi to správně s těma barvama...
103457 píše:Ovšem jet jen a pouze na obrysová světla bez tlumených je nesmysl, jelikož si toho všimne každej policajt a opálkuje tě. Je to stejná hloupost, jako jezdit na obrysovky + mlhovky.
Jak psal Abdul, nejel bych na obrysová, ale právě že na tlumená... V Tvym poslednim příspěvku už to píšeš zase tak, jak jsem to myslel, tak já nevim :)

Rekapitulace: při vypnutých vypínačích by svítily pouze 2 žárovky vepředu (H4, 55W), tedy stejný princip, jako při denním svícení (akorát by se nemontovaly žádné žárovky/diody navíc a taky by se to samo nezapínalo hned po nastartování, ale na to zvenku nikdo nepřijde, že...). ještě k tomu kontrolka tlumených, ale to je detail.

Příklad: Seat Ibiza 2009 - Denní svícení už z fabriky. Po nastartování svítí jen a pouze po jedné žárovce v obou předních světlometech. Čili stejná situace, které bych docílil já.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Jenomže ta Ibiza a další auta to mají homologováno v rámci atestu světla. Pro mě denní svícení znamená úsporu hlavních žárovek (např. Nightbreaker) a to si žádá samostatná světla ;)
Ale řešení co si nabídl vypadá zajímavě :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Podstata denního svícení je v tom, že SPDS světla nedělají kužel světla, tudíž nemohou v žádném případě oslňovat. To je hlavní princip SPDS. Úspora energie je až na druhém místě, první je bezpečnost. Skla světel u feldy jsou speciálně lisována tak, aby dělaly kužel světla, který je přesně směrován na vozovku ( proto například nelze použít u nás světla z feld, které byly vyrobeny s pravostraným řízením )
Pokud auto má SPDS již z výroby jako součást hlavního světlometu, tak je s tím počítáno a samotné světlo je již konstruováno tak, aby SPDS kužel světla nedělalo.
103457 píše:Ovšem jet jen a pouze na obrysová světla bez tlumených je nesmysl, jelikož si toho všimne každej policajt a opálkuje tě. Je to stejná hloupost, jako jezdit na obrysovky + mlhovky.
Zde jsem se překlepl, správně jsem chtěl napsat:
Ovšem jet jen a pouze na tlumená bez obrysových je nesmysl,...................

Za mně mohu jen říct, že tvoje varianta není dobrá.
Vit125
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit125 »

Zdravim, poraďte mi někdo jak nejjednodušeji zapojit denní svícení když mám jen samotný led světla bez jakéhokoliv modulů či podobných věcí. Jde mi o jednoduchost a aby to splňovalo predepsaný kritéria deního svícení.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Co si takhle trochu námahat hlavičku a kouknout se po něčem sám :?: :?: :?:
stokrát tu zopakované, že vpravo nahoře je kouzelný tlačítko hledat. :evil:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... PDS#p77413
Vit125
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit125 »

A nebyla by nějaká fotodokumentace. Konkrétně jaké relé použít a jak to pospojovat. Z oho popisu co tam je, to moc zrovna nechápu :oops:
Vit125
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit125 »

tak jsem našel nějakej plánek jak to zapojit. 4pin. spínací relé na 30 zapojit kontakt od alternátoru ke kontrolce potom na 87a připojit +12v k spds, na 85 kostru a na 86 +12v od parkovaček a potom jestě zapojit kostru z spds. Půjde to takle zapojit nebo mám něco špatně?
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

103457 píše:Podstata denního svícení je v tom, že SPDS světla nedělají kužel světla, tudíž nemohou v žádném případě oslňovat. To je hlavní princip SPDS. Úspora energie je až na druhém místě, první je bezpečnost. Skla světel u feldy jsou speciálně lisována tak, aby dělaly kužel světla, který je přesně směrován na vozovku ( proto například nelze použít u nás světla z feld, které byly vyrobeny s pravostraným řízením )
Pokud auto má SPDS již z výroby jako součást hlavního světlometu, tak je s tím počítáno a samotné světlo je již konstruováno tak, aby SPDS kužel světla nedělalo.
Za mně mohu jen říct, že tvoje varianta není dobrá.
Ano, světla u Feldy dělají kužel světla, ale přece je blbost, aby nějak oslňovala. To by byl mimo jiné mnohem větší průšvih v noci, kde se tlumená světla používají běžně, než ve dne, kdy se právě může použít denní svícení. To, že SPDS je lepší volba, se nesnažim popřít, s tim souhlasim, nicméně taky o dost dražší a pracnější volba ;)
A co srovnání právě s ASS1, jak tu zmiňoval emilio? Když pominu automatické rozsvicení/zhasínání u tohoto systému.. výsledek mého návrhu a ASS1 by měl být zhruba stejný, ne?
smrcek píše:Jenomže ta Ibiza a další auta to mají homologováno v rámci atestu světla. Pro mě denní svícení znamená úsporu hlavních žárovek (např. Nightbreaker) a to si žádá samostatná světla ;)
Ale řešení co si nabídl vypadá zajímavě :)
Jasně, homologaci až tak neřešim, to je další věc ;) v dnešní době je pro mě úspora hlavních žárovek ne až tak podstatná, neboť mám Nightbreakery na autě už rok, koupit se dají i za 250Kč pár, což je pohoda.... najeto přes 20 000km (po celou dobu se svítilo) a stále drží... I kdyby za chvíli měly prasknout, ta cena už dneska neni až tak závratná ;) poměr cen vychází zhruba na 4 páry Nightbreakerů = 1 SPDS. SPDS taky uplně nezabrání praskání žárovek, jenom tomu pomůže...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Almond
ovšem pořád nechápu smysl tvých jakoby denních světel.
Píšeš,Jasně, homologaci až tak neřešim, to je další věc ;) v dnešní době je pro mě úspora hlavních žárovek ne až tak podstatná, neboť mám Nightbreakery na autě už rok, koupit se dají i za 250Kč pár, což je pohoda... Když pominu automatické rozsvicení/zhasínání u tohoto systému.. výsledek mého návrhu a ASS1 by měl být zhruba stejný, ne?
Proč to řešíš teda takto složitě a nepořídíš ASS1 :?:
Přece to nemůže být kvůli finanční úspoře :o :o
Pokud spočítáš cenu tvých 3 vypínačů + vodiče, vymyslet, jak to spolehlivě udělat a posléze to zrealizovat, čili někam v dosahu řidiče, esteticky a vhodně umístit 3 vypínače a natáhnout vodiče k pojistkové skříňce + je zapojit do pojistkové skříňky.
Toto všechno zrobit tak, aby to dobře vypadalo a bylo hlavně bezpečné s ohledem na možný zkrat, poškození vodičů = potencionální požár ( parkovačky jsou pod neustálým proudem i při vypnutém zapalování).
Tak mi vyjde, že je to finančně prodělečné proti zakoupení ASS1.
http://www.amd-autodily.cz/nezarazeno/a ... tel-3.html
A argumentace, že to uděláš proto, že tě to baví a je to dobrá úprava je dle mně naprosto zcestné, je to nebezpečný tuzing.
Haasio
Kontaktovat uživatele:

Indikator mlhovky jako denniho sviceni

Příspěvek od Haasio »

Zdravím, na feldě jsem si dal denní svícení.
Zajímalo by mě jestli by šlo nějak udělat, aby když mi denní svícení svítí aby se mi to zobrazilo na přístrojovce jako mlhovky.

Díky za všechny rady a tipy.
Obrázek
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Re: Indikator mlhovky jako denniho sviceni

Příspěvek od Peters56 »

A k čemu ti bude kontrolka ? Pokud jsou zapojený podle předpisů po nastartování se zapnou a po zapnutí světel se vypnou. S kontrolkou by jsi mohl mít problém na STK, protože ta kontrolka je vyhražená pro mlhovky a ne pro denní svícení.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Haasio
Kontaktovat uživatele:

Re: Indikator mlhovky jako denniho sviceni

Příspěvek od Haasio »

Kontrolka abych věděl jestli mi denní svícení svítí nebo je zhaslé...
S normálními světly to nijak není spojeno. Po otočení klíčku se mi za 20 vteřin rožne a po vypnutí motoru zhasne.
Mám to na vypínač abych to po setmění mohl vypnout.
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Není to problém, já to tak mám, stačí vypíchnout pin z konektoru v pojistkovce a napojit na SPDS. Ovšem je fakt, že by to chtělo jiný piktogram než je ta mlhovka.
Obrázek
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

denni sviceni- problem

Příspěvek od hromyblesky »

zase sem se v tom stoural :roll: :scratch: montoval sem origo zapinani svetel, budici drat sem natahl primo z alternatoru bo se mi nechtelo v palubovce hledat kterej to je,podle navodu sem to vsechno prepinoval,fungovalo to asi 20 minut, pak me napadlo zkusit i sterace a tim to zaclo a svetla se zapnou samy i bez nastartovaneho motoru ,sterace nejdou,kdyz zapnu svetla (ikdyz sviti) tak poklesne napeti a vyleti pojistka,,kontroloval sem zapojeni a sem si temer jist ze vse je zapojeno podlo planku, ted se svetla zapinaj samy hned po otoceni klicku,kdyz odpojim budici drat z altiku tak to nema zadny vliv,sviti to furt

fotrovi sem to zapojoval taky a tomu to fakci bezproblemu..... ja sem fakt trotl, jak ja ty draty nenavidim :roll:
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Odpovědět