Oživení

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Maniacop - FK

Oživení

Příspěvek od Maniacop - FK »

Zdravím Vás tady fšecky. Taxme s manželkou zdědili po jejím dědovi sváteční Felicii 1,3 Atlanta line,r.v.1996. Auto má najeto 23tis.km, po celou tu dobu si hovělo v garáži a děda jezdil Favoritem :) Vozítko je jako nové, ale vzhledem k tomu, že roky stálo tak když jsem s ním teď začal jezdit zjistil jsem, že je až neskutečně motoricky shnilé tzn.že bych jej potřeboval nějak oživit jestli je to teda možné a po Vás chci nějaké rady co mám udělat či co vyměnit. Díky.
mause
Kontaktovat uživatele:

Re: Oživení

Příspěvek od mause »

tankoval bych chvilku žel-ví power a svižnou jízdu... sem tam ji pořádně vytočit a prohnat po dálnici... jinak gratuluju takové auti to je nádhera...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jinak bych taky provedl výměnu všech náplní.
raduzo22 - FK

Příspěvek od raduzo22 - FK »

Přesně jak říká kolega trochu prohnat na dalnici a točit, jednotka si na to zvykne a bude to v pohodě.jinak pěkná barva a kolečka. ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

JJ urcite vymen vsechny naplne - oleje motor a prevodovka a chladici smes. Jinak tez gratulace k takovemu kousku. S tim ,,ozivenim,, muzes si i pomoci tim ze na chvilku odpoj baterku (predpokladam ze je to BMM u Mpi todle neplati) ona se RJ da do zakladu a pak parkrat projet trosku i tocit ono staci k 4 max 4,5 tis ot a hned uvidis jak ozije.
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

jj to bude asi BMM je to Atlanta 96 ... mám uplně to samý akorád červenou...a potvrzuji nachvíli odpojit od baterky a nebát se to nějakou dobu točit a ona se probere
Maniacop - FK

díky...za rady...zítra jsem v práci, ale o víkendu ji zkusím pořádně prohnat a odpojit a příští týden až bude čas se vrhnu na ty kapaliny a média :) Díky za gratulace, za auto jsem celkem rád neboť je opravdu jako nové a nenáročné jak na celkový provoz tak případné opravy horší už to je s komfortem :? Když jsem s tím byl na technické tak na to čučeli jak kdyby nikdy neviděli Filetu :lol: Už mě i pár lidí lanařilo na prodej, ale takové auto se přece neprodává :mrgreen:
Ještě musím vyměnit rádio neboť MC kazety již nemám, odmontovat ruční řízení plynu (děda byl bez nohy) a snad se mi podaří namontovat alarm ;) Dnes mi nezhasla kontrolka airbagu...něco jsem si tu přečetl, takže nejspíš ta diagnostika ŘJ...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Dělej jak myslíš ale pokud je to tak že to auto roky stálo a např olej tam je letitej tak bych jí určitě s ním netočil a neproháněl.
Maniacop - FK

No tak já to tedy nejprve vyměním a pak budu točit ;)
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

to ne to neprodávej beztak bys za to zas o tolik víc nedostal kdo ví jestli by věřili že to není stočený :lol: a ta kontrolka airbagu může být víc věcí no mě taky začal svítit a nakonec jsem zjistil že blbnul alternátor a dával asi kolem 19V a to mi elektrikář řek že přes 20V se už může zkur... ŘJ atd... no naštěstí vše vydrželo a airbag pak zhasnul
Maniacop - FK

Myslím, že by věřili kdyby to celé prolezli...voní to ještě novotou :lol: Až bude čas navštívím nějakého automekánika a snad mi to dá do pořádku(ale né tak, že mi vyndá tu žárovku z kontrolky :D )
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

jestli to dýl stálo tak by stálo za to vyměnit filtry a i svíčky....
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Gratulace k takové felis :-)
jinak souhlasim s tim, že by to chtělo všechny náplně vyměnit, kapalinu brzdovou též
-s tím točením bych ještě vyčkal-nejdříve bych nějaké kilometry jezdil volnějším tempem a až potom bych odpojil baterku a pak to roztáčel postupně. Nejlepší je svižná jízda, než točení.
Prcek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prcek1 »

Možná bych ještě, pro jistotu, nalil něco do nádrže kvůli vodě v benzínu. Aqua stop, velfobin, nebo jak se to teď všechno jmenuje.
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Určitě začni pozvolna. Jinak tomu víc ublížíš než pomůžeš. To auto je sice jako nové, ale kdy jelo naposled? Nejhorší je, když auto "nežije" = málo jezdí. Dal bych si také pozor na brzdy, určitě je vyzkoušej na bezpečném místě.
Ty provozní náplně v první řadě, pak jezdit.
Odpovědět