Cyklovač na zadní stěrač
-
Jakub
Re: Cyklovač stěračů
Tak ja si ten sterac ted muzu odpojit at nejede porad jako zblazneny.A diky moc ze se mrknes 
-
hostel
stačí vyhodit relé INT, ve spodní řadě druhé zprava, vše bude fungovat jak má, jenom nepojede cykl
-
sigmen - FK
Jojo,díky.Jestli to je takhle,jdu do toho.Myslel jsem,že ten cyklovač tam musí bejt,aby ten stěrač vůbec fungoval.Tak ho dáme dopryčhostel píše:stačí vyhodit relé INT, ve spodní řadě druhé zprava, vše bude fungovat jak má, jenom nepojede cykl
-
hostel
mělo by to jít, mne to fungovalo bez cyklu, v pojistkovce byla prázdná patice, tak jsem tam to relé doplnil a cykluje to v pohodě.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zadní stěrač samozřejmě funguje i bez osazeného cyklovače. Mě by až tak nescházel ten cyklovač, jako jeho vestavěná funkce stírání dosucha.
Když jsem jezdil Feldou socialedition, tak mne štvalo, že ostříknu, pak musím povolit páčku aby to jenom stíralo a po setření jí pustit úplně. Čumím tak dozadu, místo před sebe. S cyklovačem zmáčknu páčku na doraz, vteřinu podržím a pak už se o to nestarám.
Když jsem jezdil Feldou socialedition, tak mne štvalo, že ostříknu, pak musím povolit páčku aby to jenom stíralo a po setření jí pustit úplně. Čumím tak dozadu, místo před sebe. S cyklovačem zmáčknu páčku na doraz, vteřinu podržím a pak už se o to nestarám.
-
sigmen - FK
Taky vyřešeno,cyklovač šel ven.Jen tak ze srandy jsem očistil kontakty,dal zpátky a ten zmetek funguje
Takže jsem zase GLXi

-
hostel
Úprava orig. zadního cyklovače.
Trochu jsem zkoumal zapojení obou cyklovačů a myslím, že cyklovač předních stěračů by šel použít na pozici zadního, přičemž funkce nastavování cyklu by zůstala zachována. Z cyklovače by se odstranil vývod 53S (široký uprostřed - značený též jako vývod č. 4), v zapojení nebude potřeba.
Dále uštípnout tenký pin J (značený též jako vývod č. 2). Na něj uvnitř naletovat vodič a ten vytáhnout přes průchodku vrchem ven a zakončit fastonem.
Teď lze cyklovač bez problémů osadit do patice INT. Je škoda, že páčka pro spouštění zadního stěrače nemá aretaci, vyřešilo by se elegantně ovládání.
Takhle to bude nutné řešit samostatným spínačem umístěným do volné pozice v palubovce (třeba do pozice úplně napravo). Při použití spínače se symbolem vyhřívání okna se propojí jednotlivé piny následovně:
- dva piny 31 se propojí mezi sebou a přivedou na + 12V (někde za pojistkou - jistí pouze vlastní cyklovač, spotřeba minimální)
- pin 85 se připojí na vývod vyvedený z cyklovače (původně malý pin J)
- piny 58 se propojí a ukostří (je to jenom prosvětlení tlačítka)
Vlastní ovládání zůstane zachováno, včetně automatiky ostřiku (přední cyklovač ji má na vývodu T, zadní na vývodu L - stejná pozice). Pouze při zapnutí zadního stěrače se musí zmáčknout nově osazený spínač a stírače poběží v nejdelším cyklu. Zkrácení cyklu bude stejné jako u předních - zapnout-vypnout-počkat-zapnout.
Asi zkusím koupit nový přední, ten vrazím do pozice W-W, abych měl záruku a původní podrobím výše popsaným úpravám a odzkouším na pozici INT.
Uvítám návrhy na vyřešení zapínání cyklovače. Ideální by byla aretovaná poloha páčky směrem ke sklu, ale v provedení na fildu asi nic neexistuje a upravit přepinač by bylo moc složité.
Dále uštípnout tenký pin J (značený též jako vývod č. 2). Na něj uvnitř naletovat vodič a ten vytáhnout přes průchodku vrchem ven a zakončit fastonem.
Teď lze cyklovač bez problémů osadit do patice INT. Je škoda, že páčka pro spouštění zadního stěrače nemá aretaci, vyřešilo by se elegantně ovládání.
Takhle to bude nutné řešit samostatným spínačem umístěným do volné pozice v palubovce (třeba do pozice úplně napravo). Při použití spínače se symbolem vyhřívání okna se propojí jednotlivé piny následovně:
- dva piny 31 se propojí mezi sebou a přivedou na + 12V (někde za pojistkou - jistí pouze vlastní cyklovač, spotřeba minimální)
- pin 85 se připojí na vývod vyvedený z cyklovače (původně malý pin J)
- piny 58 se propojí a ukostří (je to jenom prosvětlení tlačítka)
Vlastní ovládání zůstane zachováno, včetně automatiky ostřiku (přední cyklovač ji má na vývodu T, zadní na vývodu L - stejná pozice). Pouze při zapnutí zadního stěrače se musí zmáčknout nově osazený spínač a stírače poběží v nejdelším cyklu. Zkrácení cyklu bude stejné jako u předních - zapnout-vypnout-počkat-zapnout.
Asi zkusím koupit nový přední, ten vrazím do pozice W-W, abych měl záruku a původní podrobím výše popsaným úpravám a odzkouším na pozici INT.
Uvítám návrhy na vyřešení zapínání cyklovače. Ideální by byla aretovaná poloha páčky směrem ke sklu, ale v provedení na fildu asi nic neexistuje a upravit přepinač by bylo moc složité.
Re: zadní cyklovač
Já jsem použil originální zadní , který se prodává jako paměťový. krátkým stiskem ostřikovače se aktivuje automatické stírání. Dalším krátkým ostřikem se automatické stírání vypne.
4as je tam asi 7 sekund, což se tady řešilo na foru a stačí vyměnit jeden odpor ( snížení frekvence procesoru ) a čas je cca 20 vteřin a stěrač udělá dvě setření. Použití toho předního zní zajímavě.
4as je tam asi 7 sekund, což se tady řešilo na foru a stačí vyměnit jeden odpor ( snížení frekvence procesoru ) a čas je cca 20 vteřin a stěrač udělá dvě setření. Použití toho předního zní zajímavě.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
-
hostel
Rozdělal jsem zadní, mrknul dovnitř a zjistil, že tam bude asi PIC a bude třeba to přeprogramovat (psal jsem v jiném vláknu). Ta úprava na delší interval je lákavá (výměna 1 rezistoru 12k), ale přestavování času jako vepředu bude asi lepší. Očesání předního cyklovače na 4 vývody bude snadné, vytažení pinu J asi také, ale jak na něj elegantně dostávat +12V zatím nemám vymyšlené (ten interval vlastně určuje dobu cyklu). Napadlo mne jenom přidat tlačítko na palubku.
Jinak všechno by mělo fachat tak jako předtím, páčkou od sebe sepnou zadní stírač, zatlačit dál ostřik, při delším podržení vícenásobné setření. Akorát by vypadlo to mžikové zapínání a vypínání původního cyklovače.
Takže pokud bych chtěl zapnout zadní stěrač, tak bych zmáčknul tlačítko na palubce a stěrač by stíral s nejdelším cyklem, mluvilo se tady asi o 35 sec., přiu zkrácení cyklu by se postupovalo stejně jako u předních, t.zn. zapnout - vypnout spínač, počkat až bude potřeba setřít a znova zmáčknout spínač. Cyklovač si interval bude pamatovat.
Jinak všechno by mělo fachat tak jako předtím, páčkou od sebe sepnou zadní stírač, zatlačit dál ostřik, při delším podržení vícenásobné setření. Akorát by vypadlo to mžikové zapínání a vypínání původního cyklovače.
Takže pokud bych chtěl zapnout zadní stěrač, tak bych zmáčknul tlačítko na palubce a stěrač by stíral s nejdelším cyklem, mluvilo se tady asi o 35 sec., přiu zkrácení cyklu by se postupovalo stejně jako u předních, t.zn. zapnout - vypnout spínač, počkat až bude potřeba setřít a znova zmáčknout spínač. Cyklovač si interval bude pamatovat.
Nějaké pameťové relé, které by po přivedení 12V změnilo stav a pamatovalo by jsi ho ( moc drahé ). Kdysi jsem se pokušel o ovládání jedním tlačítkem s CMOS, na stole to fungovalo, ale v autě moc ne, navíc byly dvě a jeden ovládací vodič byl vlasně společný. Pokud to bylo samo tak to fungovalo. Měl jsem to na ovládaní vyhřívaní sedadel, protože originál tlačítka jsou tlačítka a ne vypínače. Nakonec jsem koupil na vrakáču vypínače na světla a přehodil krytky.
Můžeš popřemýšlet jak využít tento obvod...
Můžeš popřemýšlet jak využít tento obvod...
-
hostel
Omlouvám se za střídavé používání pojmů tlačítko a spínač. Samozřejmě mám na mysli spínač, proto bych použil spínač pro ohřev zadního okna, symbol okna nejlépe koresponduje se zadním cyklem. Navíc podsvícení je řešeno tak, že se po sepnutí rozsvítí žárovka vyšší intenzitou a signalizuje tak sepnutí spínače.
Možná by šlo polaborovat s podsvícením třeba dvoubarevnou LEDkou, která by lépe rozlišovala stavy sepnuto-rozepnuto, nebo využít volnou kontrolku v palubce.
Měl jsem spíš na mysli, jestli někoho nenapadne nějaké jiné řešení, jestli jde třeba vyměnit páčka na volantu za typ který po zatlačení k oknu zůstane v této poloze a navíc má ještě další nearetovanou polohu směrem ke sklu (ostřik).
Možná by šlo polaborovat s podsvícením třeba dvoubarevnou LEDkou, která by lépe rozlišovala stavy sepnuto-rozepnuto, nebo využít volnou kontrolku v palubce.
Měl jsem spíš na mysli, jestli někoho nenapadne nějaké jiné řešení, jestli jde třeba vyměnit páčka na volantu za typ který po zatlačení k oknu zůstane v této poloze a navíc má ještě další nearetovanou polohu směrem ke sklu (ostřik).
-
maus - FK
co toto http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... b52863bc94 neni to vyresene?je tam :stavitelny tomu mam rozumet jak?jako stavitelny interval setreni nebo stavitelna rychlost setreni?mate to nekdo?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 01. bře 2009 10:35:28, celkem upraveno 1 x.
-
hostel
Jenom pro přispěvatele, kteří sem strkají fotky zadního cyklovače. Ja ho ve své mašině mám a taky dobře vím jak se zapíná a vypíná. Celým smyslem téhle diskuse je jak nejlépe upravit nesmyslně krátký interval (asi 5 vteřin) původního relé. Jedno z řešení je úprava origo zadního cyklovače výměnou rezistoru R5 z hodnoty 3k6 na 12k (bylo to na starém fóru - a dík dobré duši, která sem ten odkaz dala). Dojde tím k prodloužení intervalu zhruba na 18 vteřin, ale zpomalení procesoru přinese i delší impuls na relé ovládající motor, takže stěrač udělá dva kyvy. Myslím, že to není na škodu. Ale pro zájemce, kteří by chtěli mít možnost nastavovat délku intervalu zadního stěrače stejně jako vepředu jsem nadhodil myšlenku jak upravit cyklovač předních stěračů tak, aby fungoval v patici pro zadní a zároveň měl možnost změny doby sepnutí.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úprava orig. zadního cyklovače.
nemajde se nekdo kdo by umel preprogramovat ten pic ? 
pripadne neznate nekoho v tom kromerizi? treba by dokazal rict, co to vlastne vyrobili a proc to nejde programovat, ikdyz by to melo byt programovatelne
pripadne neznate nekoho v tom kromerizi? treba by dokazal rict, co to vlastne vyrobili a proc to nejde programovat, ikdyz by to melo byt programovatelne
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
ThomasHK - FK
Re: Úprava orig. zadního cyklovače.
Komu stačí prodloužení intervalu na cca 18 sekund poslal simon2 odkaz na staré fórum, kde jsou i obrázky, který rezistor je nutné vyměnit.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... a&start=90
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... a&start=90
Podívej se do svorkovnice poblíž levého zadního světla, na pin č. 4, černý/žlutý drát.
Jestli je na něm napětí, je chyba v přepínači pod volantem. Jinak bude chyba v doběhovém spínači v převodce zadního stěrače.
Jestli je na něm napětí, je chyba v přepínači pod volantem. Jinak bude chyba v doběhovém spínači v převodce zadního stěrače.
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
cyklovač zadního stěrače
Zdravíčko, mám feldu laurina z 96 a není tam cyklovač zadního okna.....je to normální? když stlačim páčku tak setře, když stlačim vic dozadu tak ostříkne a setře ale nejde tam nastavit aby mi to stíralo v intervalech 
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Re: cyklovač zadního stěrače
jo to mas v poradku (urcite nemas ani servo predpokladam
) ... cyklovac mely az glx nove xichty a stejne nebyl programovatelny
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je na ho*no .....kouknu na nějaký schema esli by nešel třebas dodělat. Servo neni to je jasný
ale ve středu si pro něj jedu, tak už se těším až mi ho tam někdo namontuje. sám bych to asi nezmáknul
-
Návštěvník
Mám taky glx 96, stačilo cyklovač dokoupit a osadit do patice označené jako INT - spodní řada druhé zprava. Má jenom jeden interval (cca 5 sekund), ale zato po delším ostřiku zadního skla udělá více setření.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... b52863bc94
Ať tě neplete ten název, cyklovač není nastavitelný, zapíná se krátkým stiskem páčky nadoraz k oknu. Tím samým způsobem se vypíná. Zadej do vyhledávání zadní cyklovač a odkazů tady najdeš dost.
Ať tě neplete ten název, cyklovač není nastavitelný, zapíná se krátkým stiskem páčky nadoraz k oknu. Tím samým způsobem se vypíná. Zadej do vyhledávání zadní cyklovač a odkazů tady najdeš dost.
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
mno....koukám že to stojí 260,- kč ........tak jsem se radši mrknul do ETKY a tam to relátko stojí 160,- kč
je to opravdu jenom v tom relátku?
Re: Cyklovač na zadní stěrač
Mailo píše:2 nemik :
tak ten lukas nepřepínej až na tu první polohu, stačí ho jen lehce zvednout aniž by se přepl do první polohy, stěrač setře a cyklovač se přitom nezapne![]()
a s tím dojezdem, tak u feldy mi dojíždí stěrače normálně, ale u firemního Jumpra mi to dělá problémy, dojížděli v pohodě do té doby než jsem tam nalepil dálniční známku, od té doby se zastaví cca o 5 cm výš, přesně tak aby tu známku zakryly, věřím tomu že kdych tu známku nalepil doprostřed skla tak stěrače se zastaví tamNemáš tam taky něco nalepeného
![]()
![]()
Já mám najeto přes 130 000 a cyklovač používám v jednom kuse a s ŘJ jsme se zatím neloučili...
Koupil jsem si včera tento cyklovač a funguje skvěle : http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... a83c4a6c45Mailo píše:Našel jsem nějaké povídání na skodahome.cz
Hleleděl jsem na to jak puk. Nevím jestli se to tu někdy řešilo, tak to sem celkem dám.
Mě to celkem štve že ten zadní stěrač se setře jen jednou, tak jsem si pořád uvažoval jak to pošéfovat a tady je řešení :
Už jsem si ho objednal, vloží se pak do pojistkové skříňky na pozici INT a už to funguje. Sepínání je, a teď jsem našel dvě varianty a nevím krerá je pravdivá, buď to že setřete jednou a pak už se bude stírat pořád, vypne se taky tak. A nebo prej krátkým ostříknutím zadního skla, tak nevím. Ale to je jedno, už je objednanej, vyzkouším a pak hodím info. Jedinej "problém" interval je nastaven na pevno, a to na 5vteřin.
Pokud to tu někde je a nebo se to už řešilo tak to klidně smažte![]()
edit :
tak teď jsem pro jistotu ještě jednou kontroloval ten odkaz a již zboží nebylo nalezeno, že bych koupil poslední kus![]()
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
vi nekdo cislo dilu toho zadniho cyklovace? dekuju
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
hromy
6U0 955 532 A jednotka řídící pro stěrač-ostřikovač zadního skla 10.94 - 03.97 cca 200,-Kč
6U0 955 529 jednotka řídící nastavitelá pro stěrač-ostřikovač zadního skla 04.97 - cca 300,-Kč
Ta první bude asi obyč relé a to druhé zřejmě ten "cyklovač"
6U0 955 532 A jednotka řídící pro stěrač-ostřikovač zadního skla 10.94 - 03.97 cca 200,-Kč
6U0 955 529 jednotka řídící nastavitelá pro stěrač-ostřikovač zadního skla 04.97 - cca 300,-Kč
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
a to staci jen kliknout do packy "od sebe" a ono uz to bude v urcitym intervalu cyklovat samo a vypnu to opet klikem od sebe?
jinak diky

nasel sem ho u jednoho prodejce za 240 kč.tak snad to bude ono.....
jinak diky
nasel sem ho u jednoho prodejce za 240 kč.tak snad to bude ono.....
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Ano, tuknutí musí být až na plné vychýlení páčky.
Už se tu řešilo upravení času přímo s AEV ( nebo jak se ten výrobce jmenuje) . Bylo to možná ještě na starém foru, ale pokud se vymnění jeden odpor tak se čas prodlouží .
Akorát se prodlouží všechny časy, takže po delším ostřiku jde stěrač zbytečně dlouho.
Už se tu řešilo upravení času přímo s AEV ( nebo jak se ten výrobce jmenuje) . Bylo to možná ještě na starém foru, ale pokud se vymnění jeden odpor tak se čas prodlouží .
Akorát se prodlouží všechny časy, takže po delším ostřiku jde stěrač zbytečně dlouho.
Jsi to zkousel na cerveny?
Jinak tohle je ono, je to velky jak relatko prednich steracu a ma to o jeden pin mene. Pokud by to bylo nizke (tak polovicni) je to jen modul konfortniho stirani, tzn ostriknes a ono to 3x utře. (coz dela cyklovac take)
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
nezkousel,si tam nikde nemel cedulku s tim ze to jde........ 
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
Priste dam papir
Je to fajn vec, i kdyz Felda se zezadu moc nespini musim jeste zkusit prodlouzit ten interval. Normalne je to asi 5 nebo 10s a to je strasne casto.
Jinak ty penize cos to sehnal jsou super, ja to kupoval asi 315Kč tady u nas
Je to fajn vec, i kdyz Felda se zezadu moc nespini musim jeste zkusit prodlouzit ten interval. Normalne je to asi 5 nebo 10s a to je strasne casto.
Jinak ty penize cos to sehnal jsou super, ja to kupoval asi 315Kč tady u nas
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
Tohle sem kdysi zkopíroval ze starýho fora třeba to k něčemu bude -------------zadní cyklovač
Celým smyslem téhle diskuse je jak nejlépe upravit nesmyslně krátký interval (asi 5 vteřin) původního relé. Jedno z řešení je úprava origo zadního cyklovače výměnou rezistoru R5 z hodnoty 3k6 na 12k . Dojde tím k prodloužení intervalu zhruba na 18 vteřin, ale zpomalení procesoru přinese i delší impuls na relé ovládající motor, takže stěrač udělá dva kyvy. Myslím, že to není na škodu. ----------
Celým smyslem téhle diskuse je jak nejlépe upravit nesmyslně krátký interval (asi 5 vteřin) původního relé. Jedno z řešení je úprava origo zadního cyklovače výměnou rezistoru R5 z hodnoty 3k6 na 12k . Dojde tím k prodloužení intervalu zhruba na 18 vteřin, ale zpomalení procesoru přinese i delší impuls na relé ovládající motor, takže stěrač udělá dva kyvy. Myslím, že to není na škodu. ----------
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Smrčku není pokud jsem si vědom.
-
Marty_pv - FK
smrku stačí si přečíst o pár příspěvků výše který je který 
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si dneska poridil cyklovac 6U0 955 532 A
funkce setreni do sucha funguje jak ma,ale cyklovani nejak ne.
Drcnu do packy az na krajni polohu, relatko cvakne,sterac setre a tim to hasne. Dal uz nestira.
Delam neco spatne nebo je problem v cyklovaci?
(kdyby to melo nejakou souvislost,tak rv 95;LXi; totalni holobyt)
funkce setreni do sucha funguje jak ma,ale cyklovani nejak ne.
Drcnu do packy az na krajni polohu, relatko cvakne,sterac setre a tim to hasne. Dal uz nestira.
Delam neco spatne nebo je problem v cyklovaci?
(kdyby to melo nejakou souvislost,tak rv 95;LXi; totalni holobyt)
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
No není cyklovač jako cyklovač 
Pro zadní stěrač jsou 2 různé relátka:
jedno má funkci "setření do sucha"
druhé má funkci "setření do sucha" + cyklovač pro zadní stěrač 
jedno má označení 6U0 955 529 a druhé 6U0 955 532 A, ale z popisu v ETCE nejsem moudrej který je který
Pro zadní stěrač jsou 2 různé relátka:
jedno má označení 6U0 955 529 a druhé 6U0 955 532 A, ale z popisu v ETCE nejsem moudrej který je který
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- a13sh
- Kontaktovat uživatele:
Aha,takze mam asi jenom ten jednoduchy. To nevadi,kvuli setreni do sucha jsem ho kupoval,ale myslel jsem si,ze umi i cyklovat a tak me to dneska zralo,ze je nekde zakopany pes.
Diky Maty za pomoc
Diky Maty za pomoc
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
103457 píše:hromy