Ahojte.
Mám taky podobný problém který sem patří...
Cca před 14ti dny mi po startu zůstala svítit kontrolka dobíjení... jelikož mi docela dost častou foukal ventilár na chladiči a něměl jsme u sebe multimetr,myslel jsem že je to jen baterkou..po pár km km kontrolka zhasla.. doma jsem zkontrolaval baterku (dolil jsem trošek destilky) a změřil dobíjení(vypnutý motor 12,5; při volnoběhu kolem 13,6V) tak jsem vše považoval jako že OK.
Po několika dnech ale opět kontrolka nezhasla...
Tak jsem jako první vyměnil regulátor.Chyba zustala.Tak jsem rozebral altik,s tím že mám novej diodovej můstek. Po rozebrání jsem ale zjistil,že je o něco jinej - ten muj altik je silnější(mám klimu)... takže jsem zase dal vše do kupy,namontoval a nastartoval - a kontrolka NESVÍTILA!Domníval jsem se že byl třeba jen někde špatný kontakt - některé byly docela zarezlé..Ovšem druhý den po startu OPĚT zustala svítit.... a už nevím...
Podle návodu v dílenské příručce jsem vydedukoval,že by to měl být ten regulátor,ten mám ale nový... je možný,že by mohl být komutátor tak moc sjetý,že by to uhlíky nebraly? Když jsme zkoušel měřit mezi tím konektorem,co vede z regulátoru a kostrou,ukazovalo to nějakých 16V(ví někdo kolik by tam mělo být?)... ale normálně na vývodu z atlíku to dává těch 13,6.
Tak myslíte,že by to mohly být ty diody?