podložky pod náboj
Re: podlozky
Mám stejný rozměr a koukal jsem že 15mm pokud se vlezou tak to bude tak tak jen netuším jaký mám ET to jsem zatím neřešil ale mám originál Borbet stejný jako má 103457
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky 185 s ET 38 a mezi kolo a gumu dám jenom jeden prst a ten 1,5cm mít nebude
. Zkus se pod to ohnout a uvídíš kolik tam máš místa
.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
Nonamed - FK
tak to vypadá, že to škrtat asi nebude... Díky favo 
Mimochodem, napravo trvala montáž cca dvacet minut, nalevo 6 hodin protože jsem utrhl jeden šroub když jsem ho povoloval... Stačí na ně pořádně poklepat a jde to, ale ten jeden jsem proklepnout zapomněl a neštěstí bylo na světě, bylo to sprominutím sraní a ruce mám celý odřený.
Jinak výřez na abs je akorát
A jízdní vlastnosti jsou maličko lepší, tak jak jsem čekal. Nevím jestli je to subjektivní pocit, ale auto se míň naklání do zatáčky? Už by to chtělo jen HPčka
Mimochodem, napravo trvala montáž cca dvacet minut, nalevo 6 hodin protože jsem utrhl jeden šroub když jsem ho povoloval... Stačí na ně pořádně poklepat a jde to, ale ten jeden jsem proklepnout zapomněl a neštěstí bylo na světě, bylo to sprominutím sraní a ruce mám celý odřený.
Jinak výřez na abs je akorát
A jízdní vlastnosti jsou maličko lepší, tak jak jsem čekal. Nevím jestli je to subjektivní pocit, ale auto se míň naklání do zatáčky? Už by to chtělo jen HPčka
Tak s tím výřezem pro ABS jsem hrozně rád že vyšel protože jsem ho dělal jen podle fotek hotových podložek a podle fotky co mi poslal škury z jeho Funky a taky podle otvoru pro snímač v samotném náboji, jenže tam je jen kruhový otvor , no co hlavně že to vyšlo. 
Tak už mi zbývají jen 2 sady, jednu povezu v sobotu kejzimu osobně a u druhé se zájemce přestal ozývat , takže já se zase přestanu tvářit, že jsem je kdy prodával a prdnu je svoje auto a bude klid. Já se přece nebudu doprošovat aby si někdo koupil něco co si objednal.
Tak už mi zbývají jen 2 sady, jednu povezu v sobotu kejzimu osobně a u druhé se zájemce přestal ozývat , takže já se zase přestanu tvářit, že jsem je kdy prodával a prdnu je svoje auto a bude klid. Já se přece nebudu doprošovat aby si někdo koupil něco co si objednal.
Naposledy upravil(a) favo dne pát 10. dub 2009 8:49:08, celkem upraveno 2 x.
Moje felda 1.4 MPi
-
Nonamed - FK
Favo: no, kdyby se trošku obrousil jeden "roh" toho výřezu, taky by to nebylo špatné, těch 15mm už je dost silný a jak vede kabel z toho čidla, jsou trošku problémy to tam narvat... ale řekl bych, že nic strašnýho a při troše snahy to tam nacpat jde
Bohužel jsem neměl k dispozici samotný snímač kdybych ho měl hned bych věděl na kterou stranu je víc orientovaný a dalo se to přizpůsobit.
Moje felda 1.4 MPi
-
Nonamed - FK
je to v cajku favo
Na těch 15mm to ještě jde, dva centimetry už by bylo asi dost.. ale tak to trošku kousneš flexou, když by bylo potřeba.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji favo, už jsou na autě
. Výkus na ABS byl v pohodě sedělo to krásně. Spíš bych řekl, že tomu čidlu bude u 15 a vice vadit hrana nápravy. Má tak blbě výstup kabelu, že už teď s 1cm jsem to tam rval.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
- už taky vše pryč 
Tak hlavně že je spokojenost. 
Moje felda 1.4 MPi
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem si je taky převzal a fajn s Favem pokecal.Díky moc chlape za tuhle akci,už je jen namontovat a bude to OK 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem je schválně taky zkusil zvážit a má to přesně 457g.Váží obě stejně 
Teda Ty jsi puntičkář , koukám ,že Tě Raceman pěkně nakazil
Jo za pokec taky dík , jsem rád že jsem se zase někdy urval od poviností a udělal něco jen tak a mohl pokecat s někým kdo má stejný zájmy jako já.
Moje felda 1.4 MPi
-
Nonamed - FK
Ty bláho, tak dneska jsem jel naloženej a když se auto zhouplo, drhly lemy o gumy... Co s tím, to mám uříznout flexou lem ? HP budou až časem 
Jo a ještě technická - kámoš dělal podobný podložky a povedlo se mu nějak strhnout závit jednoho z těch spodních šroubů, ale šroub tam "ještě drží"... S tím byste radili co? Já mu říkal, ať s tím radši moc nejezdí... Napadá mě to buďto zavařit a vyříznout novej závit anebo to převrtat na M12, to by se možná vešlo kdyby si udělal šroub jako dělal Favo na 14ku klíč ne ?
Jo a ještě technická - kámoš dělal podobný podložky a povedlo se mu nějak strhnout závit jednoho z těch spodních šroubů, ale šroub tam "ještě drží"... S tím byste radili co? Já mu říkal, ať s tím radši moc nejezdí... Napadá mě to buďto zavařit a vyříznout novej závit anebo to převrtat na M12, to by se možná vešlo kdyby si udělal šroub jako dělal Favo na 14ku klíč ne ?
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
favo:No já to viděl u Racemana tak jsem chtěl zkusit jestli tam mám taky 2 gramy
A ono ne,u mě je to přesně.Jinak určitě zas pokecáme víc na srazu
Dokonce jsem k tomu dostal i bonus kterýho jsem si všimnul až doma,takže ho budu posílat Favovi nazpět
Nonamed:Co máš za kola a pneu?
Dokonce jsem k tomu dostal i bonus kterýho jsem si všimnul až doma,takže ho budu posílat Favovi nazpět
Nonamed:Co máš za kola a pneu?
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ti možná škrtá jen o ten malej výstupek na lemu jako to škrtalo mě.Protože já mám 195/45 R15 a 1cm podložky a dřív to škrtalo,pak jsem ho ubrousil a je klid 
-
Nonamed - FK
mrknu na to, každopádně to nebude moc, stopy na pneu jsou až někde v polovině výšky bočnice, tam co je to nejvíc "vydutý"... Ani nevím, že je tam nějaký výstupek, dá se to najít snadno ?
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Jasný to bude ono,to jsem měl taky.Normálně rukou to vem po vnitřní hraně lemu a tam ucítíš malinkatej výstupek,tak vem flexu,ubruš ho a zapatlej barvou ať to nerezne a je to.Je to malinkatý,ale vadí to 
-
Goofy - FK
rozteč by měla byt 4x100 ale spiš bych to typl když ti nepasujou na jinou středovou diru...
nesetkal jsem se s tim že by feldy měli dvoji druh rozteče...ten střed je myslim 57 mm..
nesetkal jsem se s tim že by feldy měli dvoji druh rozteče...ten střed je myslim 57 mm..
Tak vzhledem k tomu, že se poslední zájemce o podložky už víc jak 4 týdny neozval, tak na něj hážu bobek a podložky posílám stefovi99, který o ně projevil zájem.
Moje felda 1.4 MPi
-
RedmeX - FK
v nedeľu som sa konečne pustil do montáže podložiek. Rozobral som bubon, zašpinil sa a nakoniec som zistil, že doma nemáme 14 kľúč na odmontovanie bubna... Tak som to musel poskladať naspäť, lebo už sa malo čoskoro stmievať a po telefóne som nenašiel nikoho, kto by mi kľúč rýchlo poskytol...
Odporúčam si pred robotou skontrolovať potrebné vybavenie, lebo dopadnete ako ja
Odporúčam si pred robotou skontrolovať potrebné vybavenie, lebo dopadnete ako ja
-
Nonamed - FK
a to zase já si hrál s flexou a brousil lemy
Každopádně neřeknu jestli kombinace 185/55/14 na ráfku 6x14 et38 a 15mm podložek už neškrtá. S původníma lemama a plným autem si občas škrtla.
edit: někdy to zjistím, ale teď mám auto v servisu, nemám čas přes týden se v něm hrabat kvůli tekoucímu oleji a v sobotu ho potřebuju ready...
edit: někdy to zjistím, ale teď mám auto v servisu, nemám čas přes týden se v něm hrabat kvůli tekoucímu oleji a v sobotu ho potřebuju ready...
Tak to já mám pneu 185/55R14 a škrtnu si i bez podložek
Sice jen o plastový podběhy, ale i tak to vydává zajimavý zvuky 
Moje felda 1.4 MPi
-
palach - FK
já mám vzadu 175/60 r13 5.5x13 et 38 podložky 17mm a škrtá mi to jen o ten výběžek na lemu, na formanovi to bylo úplně bez problémů.
-
RedmeX - FK
dnes som konečne namontoval podložky. Pri 20 mm som musel upraviť cestu bovdenov od ručnej, lebo mi nedosiahli až k bubnu, ale po odstránení úchytu na náprave je to akurát.
So sériovými 13 mi to normálne neškrtá, ale naložený budem od toho výbežku na leme max pár mm
Našťastie skoro nikdy nechodíme v aute viac ako dvaja
Inak ja som zlepšením jazdných vlastností veľmi prekvapený. Čakal som iba malú zmenu v ostrých zátačkach, kde zadok mal snahu sa nadnášať a teraz to sedí ako pribité. V referenčnej zákrute som išiel o 5 km/h viac a s prehľadom by to niečo ešte znieslo. (ono je to zle klopená 90 stupňová zákruta, takže je to významný rozdiel). Všeobecne felda lepšie sedí a zadok nie je nervózny. Teraz potrebujem stabík na predok a už aj bez HP začnem mať pocit, že felda nie je kočík
Inak koľko sa má dotiahnuť tá matica čo drží ložisko a bubon? Mám teraz pocit, ako keby som mal jemnučko zatiahnutú ručnú. Tak či som to nedotiahol príliš. Alebo mi niekde fakt drhne doštička o bubon...
PS. díky favo podložky sú super
So sériovými 13 mi to normálne neškrtá, ale naložený budem od toho výbežku na leme max pár mm
Inak ja som zlepšením jazdných vlastností veľmi prekvapený. Čakal som iba malú zmenu v ostrých zátačkach, kde zadok mal snahu sa nadnášať a teraz to sedí ako pribité. V referenčnej zákrute som išiel o 5 km/h viac a s prehľadom by to niečo ešte znieslo. (ono je to zle klopená 90 stupňová zákruta, takže je to významný rozdiel). Všeobecne felda lepšie sedí a zadok nie je nervózny. Teraz potrebujem stabík na predok a už aj bez HP začnem mať pocit, že felda nie je kočík
Inak koľko sa má dotiahnuť tá matica čo drží ložisko a bubon? Mám teraz pocit, ako keby som mal jemnučko zatiahnutú ručnú. Tak či som to nedotiahol príliš. Alebo mi niekde fakt drhne doštička o bubon...
PS. díky favo podložky sú super
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Ložisko se dotahuje jen lehce http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 26&t=11268
- už taky vše pryč 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Já už se na to snad taky dostanu jak dovezu auto z opravy
Já to stále odkládám buď po STK abych měl 2 roky klid a nebo až budu dělat kotouče. Ještě na poslední chvíli se mi podařilo si v práci 2 sady udělat a už mi zbývá jen upravit šrouby a může se testovat. Mám sadu 10 a 15 tak uvidím která bude nejlepší a tu druhou asi potom prodám , zájemců je tu dost , ale předběžně už je má jeden člověk slíbený.
Moje felda 1.4 MPi
Tak to sem napíši pro jistotu Všem, co nechtějí číst celé toto vlákno.
Žádné další podložky už dělat nebudu, byla to jednorázová akce, jak už jsem tu mockrát psal. Nebudu už ani dělat další úpravy šroubů. Prostě nebudu dělat nic, co je spojenýho s těmito podložkami.
Důvod je snadný, ale pro ty co to prostě nepochopili nebo nechtějí pochopit : V práci jsem dal výpověď a nyní pracuji jinde.
Žádné další podložky už dělat nebudu, byla to jednorázová akce, jak už jsem tu mockrát psal. Nebudu už ani dělat další úpravy šroubů. Prostě nebudu dělat nic, co je spojenýho s těmito podložkami.
Důvod je snadný, ale pro ty co to prostě nepochopili nebo nechtějí pochopit : V práci jsem dal výpověď a nyní pracuji jinde.
Moje felda 1.4 MPi
Re: podlozky - VÝROBA UKONČENA, DALŠÍ NEBUDOU
jsem si dovolil pozměnit název tématu 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
favo: ja bych chtel jenom doplnit ze ty srouby jsi upravoval zbytecne na 14 klic
koupil jsem srouby od fabory ktere jsou na golu 17 a gola mela jeste 0,1mm rezervu...jenom dodatek
koupil jsem srouby od fabory ktere jsou na golu 17 a gola mela jeste 0,1mm rezervu...jenom dodatek
Vycházel jsem z informací, které mi poskytl Dedla , nechtělo se mi kvůli ověření rozebírat zadní buben. Ovšem i tak je to dobrá zpráva , škoda jen že přišla tak pozdě
To oznámení jsem napsal proto, že mi stále chodili meily s objednávkama na podložky. Dotazy tipu zda ještě nemám nějaký a podobně mi nevadí a rád odepíši, ale meily tipu objednávám sadu 15mm včetně šroubů , třičtvrtě roku potom co se tu napsalo, že se jedná o jednorázovou akci , už mě přestávali bavit.
Zvlášť když potom dotyčnému napíšete že by jste pro něj jedny měli a on už se ani neozve. 
Racemane díky za změnu. Myslím, že takhle to už bude jasný hned jak sem někdo vleze.
To oznámení jsem napsal proto, že mi stále chodili meily s objednávkama na podložky. Dotazy tipu zda ještě nemám nějaký a podobně mi nevadí a rád odepíši, ale meily tipu objednávám sadu 15mm včetně šroubů , třičtvrtě roku potom co se tu napsalo, že se jedná o jednorázovou akci , už mě přestávali bavit.
Racemane díky za změnu. Myslím, že takhle to už bude jasný hned jak sem někdo vleze.
Moje felda 1.4 MPi
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
jinak kdo bude chtit tak do mesice, mozna min, bych mohl mit jedny podlozky 10-15mm...zbyl mi nejaky matros z mych podlozek a nevim jak to vyjde
bez sroubu
bez sroubu
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
xmorfeuz SZ 
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Re: podlozky - VÝROBA OBNOVENA
jestli nekdo dalsi bude chtit podlozky tak zase SZ s rozmery
dlouhe doby dodani samozrejmosti
plati porad
dlouhe doby dodani samozrejmosti
plati porad
-
Kulis - FK
Tak ted tady budu asi za blbce,ale když něco nevím raději se zeptám než abych něco zkazil:
Když mám na autě podložky můžou tam být i při STK a co na to četníci?
Jaký rozměr podložek je ideální ke kolům 175/65 R13? Nechci nic velkýho,aby mi to čumělo ven přes lemy,ale trochu je posunout
Děkuji vám
Když mám na autě podložky můžou tam být i při STK a co na to četníci?
Jaký rozměr podložek je ideální ke kolům 175/65 R13? Nechci nic velkýho,aby mi to čumělo ven přes lemy,ale trochu je posunout
Děkuji vám
Pokud si toho na STK všimnou tak problémy být můžou a četníci si toho nevšimnou pokud Ti nevlezou pod auto a to jen za předpokladu že mají páru otom jak zadní uchycení k nápravě vypadá takže u četníků bych byl úplně v klidu. Osobně bych doporučil max 10mm . Myslím si že je to rozměr u kterého nehrozí že by kolo jakoliv mohlo škrtat o lem blatníku.
Moje felda 1.4 MPi
-
RedmeX - FK
Ja by som určite išiel do 20mm, ak nechce nič robiť s lemami. Mám klasika 13" a ešte je miesto aj od toho výstupku na leme. Správenie feldy bez stabíka sa zlepší výrazne a rozchod kolies budeš mať vpredu a vzadu rovnaký, takže felicia sa správa o dosť neutrálnejšie. 
-
Joye - FK
ja mam vzadu 20 mm na kazdej strane kola 5,5Jx13 ET35 a nesucha ete aj vaic sa da 
Po osobním vyzkoušení mohu potvrdit že skutečně pasují i šrouby s hlavou na 17mm klíč a lze je dotahovat i golou. Je to sice už na knop ale přesto to jde , takže úprava na 14 mm není nutná.
Moje felda 1.4 MPi
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
ja to rikal, ja to rikal 
Já vím
ovšem důvěřuj, ale prověřuj 
Moje felda 1.4 MPi
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám vzadu 20 mm na 13"kolách. ET si přesně nepamatuju, 37 nebo 38 a ještě tam mám po lem asi 10 mm.Joye píše:ja mam vzadu 20 mm na kazdej strane kola 5,5Jx13 ET35 a nesucha ete aj vaic sa da
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
Joye - FK
zdenda: len problem je v tom ze by mi lanko rucnej nedociahlo 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
vzdyt ty drzaky rucky na naprave se daji sundat behem chvilky, 25mm je podle me maximum aby ta rucka dosahla k bubnum