Problém Přední brzdy - poraďte mi zase:)

Jurka - FK

Problém Přední brzdy - poraďte mi zase:)

Příspěvek od Jurka - FK »

čaute... stala se mi věc a vůbec to nechápu... snad někdo pomůže...

O víkendu jsem měnil kotouče a destičky...výměna proběhla v pořádku bez jakýchkoliv komplikací asi za 2 hodinky v klídku. Pak sem se jel projet nějaký asi 3km tam a zpět a byl sem udiven jak nádherně to brzdí (kotouče Brembo a desky Roadhouse oproti kotoučům Ferodo a deskám Ferodo premium) měnil sem protože mi házel kotouč (křívej). Měnil sem to vlastně na dovolené 25 km od bydliště no a dneska sem teda jel dom snažil se nebrzdit nebo jen mírně, abych si to pěkně zajel no asi ve 3/4 cesty mi kamoška říká že nějakej smrad, ale nešlo zastavit, tak dojedu až dom a pravý přední kolo horký jako prase a kotouč fialovej...levý kolo relativně v pořádku bylo. Tak si říkám..něco není v pořádku auto na hever zatočím kolem a normálně to prostě furt šolíchalo...teda spíš brzdilo (když bylo kolo dole nemohl jsem otočit kotoučem a s kolem to šlo ale taky nic moc) zvedl sem druhou stranu a tam normálka všechno v pořádku, tak sem zvedl zase tu špatnou a kontroloval pro jistotu píst a vodící čepy... podotýkám že držák třmenu je origo a rok starej na obou kolech a před rokem sem dával taky novej píst těsnění atd. no prostě sem to zkontroloval a píst když se odkryla ta gumička, tak nádhera...vše v pořádku vodící čepy jezdí atd... no složi lsem to celé a zaparkoval u baráku..teď k večeru mi to nedalo a znovu sem to zvedl a parkrát vrátil píst a zase našlapal...no furt do brzdilo, ale zdálo se mi to lepší, tak sem to jel projet...ujel sem asi 2-3 km a přitom vůbec nebrzdil jen asi 5 krát ostřeji přišlápnul brzdu no a bylo to nějaký divný jakoby to pokaždé udělalo něco jinýho...jendou to uhlo trochu doprava pak nic v pohodě pak zase do prava uhlo při zabrždění možná jednou i doleva no prostě divný púak jedu z kopca a najednou smrad jak prase a pedál se začal propadávat jakoby někde tekla brzdovka. Zastavil sem a koukal na to a obě kola přední horký že se na to nedalo šáhnout ani kotouče oba fialový...zvedl sem kolo a vono to prostě brzdilo a docela víc.... sundal sem kolo odtlačil zase píst a v pohodě...šlápnu na pedál brzdovej bez motoru a zase neotočím s kolem protože to furt brzdí no alůe už to dělali obě kola. No naštěstí sem byl zrovna asi půl kiláku od svýho mechanika, tak sem tam ještě nějak dojel a nechal tam auto a zítra se budu muset objednat.
No ale vůbec to nechápu a nevím co to může být...jak to bylo to jedno kolo sem si říkal že binec v hadičce třeba no ale jak se potom z ničeho nic přidalo i to druhý, na který sem vůbec nešahal, tak nechápu. Brzdový pedál se normálně vrací tam problémn není. Jinak před týdnem sem byl u mechanika a měnil mi brzdovku mohl něco zanedbat nebo špatně udělat?

Jo a ještě, jak začali obě kola přibrˇždovat a musel sem zastavit slyšel sem od toho takový zvuky jakoby jsi kápnul na vřelej kotouč vodu...nemohla mi tam třeba skrz to těsnění pístu vyvalit trocha brzdovky ven?

A další vec..myslíte, že ty kotouče a desky budou použitelné ještě?

Díy za trpělivost se čtením a za každou radu a názor sem vděčný.... :roll:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 16. kvě 2009 18:10:13, celkem upraveno 3 x.
RE5PECT - FK

Re: Prosím pomoc přední brzdy!!!

Příspěvek od RE5PECT - FK »

nebude to těma špatnýma gumičkama co maj vrátit brzdovou destičku vždy a malej kousek zpět, takovej samostav pro kotoučovky nevím jak přesně se to jmenuje :( ale je možný že ti to prostě destičku nevrátí a tím pořád brzdíš třeba při výměně to měním pořád a stalo se mě že se mě to zaneslo aji při barvení kotoučů od barvy
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

Měl jsem stejný problém - zborcená brzdová hadička.
Jurka - FK

No já tohle měnil všechno cca před rokem a vypadalo to v pořádku a do teď bez problémů jen se dělala ta brzdovka ve středu a pátek sem dělal ty brzdy...mě spíš přijde jakoby to brzdilo jakoby něco s posilovačem nebo brzdovým válcem (taky rok starej) prostě ono to už jako ani nepřibržduje skoro spíš brzdí.... ale zase nevím co by se v tom posilovači nebo HBV mohlo stát...
Jurka - FK

Michal píše:Měl jsem stejný problém - zborcená brzdová hadička.
No dobrý...to sem si taky myslel když to bylo jedno kolo, ale přidalo se druhý...že by najednou dvě hadičky z ničeho nic? To se mi právě nezdá...
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Když to přibržduje tak ten HBV by pro to něměl mít vliv ajo kdyby bylo těšnění v háji tak by to brzdit samo od sebe nemělo leda ten posil. brzd! může bejt chybička v tom ventilu co tam je a nebo v celé membráně ale že by se todle stalo při výměně destiček? já to zítra pořeším s kamošem a napíšu co nejdřív možná poradí líp
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Jurka: odkud jsi kupoval?
Jurka - FK

Co odkud sem kupoval...
Collin - FK

Ty kotouče a desky..
Jurka - FK

Kotoouče Brembo sou z aukra za 510Kč a ty desky Roadhouse z Elitu od kamoša (elit.cz)
Collin - FK

A říkáš že tahle kombinace a jsi spokojen? Musím ted měnit desky a sonduju jaké tam dát..
Jurka - FK

říkám měl sem všechno Ferodo a minulej týden se měnila brzdovka a odvzdušňbovalo...potom to brzdilo líp samozřejmě no ale jak sem měnil ted za ty Bremba a roadhouse, tak ještě lepší...prostě nádhera byl jsem velice příjemně překvapenej, ale jako zatím je mám asi necelých 30 km ještě s těmato broblémama, takže to prostě vyzkoušený nemám...je to jen takový první pocit
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdar,mám přesně tu samů sestavu Bremba s RHačkama,montoval sem to tak tři týdny zpátky.Ze začátku se mi zdálo že mi jedno kolo přibrzduje,ale sedlo si to a je to paráda :D Ke tvému případu:zkusil bych to pro jistotu odvzdušnit,jestli sou písty brzdových třmenů a hadice vpořádku,tek bych hledal chybu v hlavním brzdovém válci.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Jurka - FK

Mohl by se mi někdo mrknout do etky kolik stojí přední bvrzdové hadice a trubky na feldu 1.6 rok 97 bez ABS? Díky
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Je to možná blbost, ale občas se stane, že destičky nechodí v uložení a pak třou o kotouč. Bočními hranami se nesmí zaklesnout do držáku (brzdiče).
1,6 sportline 1999
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speedbiker »

AHoj, ja kupoval před pul rokem origo hadičky na přední brzdy a jedna stala 150kč/ks, takže nadhera, Ješte takový dotaz, když jsi měnil ty destičky očistil jsi dosedaci plochy destiček od barvy co tam byvá snad tuna, ona se umi deska kousnout v držáku a pak nechodi=přibržduje.
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speedbiker »

Jinak jsem je kupoval v Lesné - Brno - Automedia
Jurka - FK

Ano očistil sem to ty dosedací plochy, ale ono to jen tak nepřibržduje... Ty brzdy byli asi za 2km prostě rozžhavený... hlavně je mi divný, že sem jel cca 20km a bylo rozžhavené jen to pravé přední a levé normálka v pořádku...4 hodiny na to jedu a přidalo se i levé a to sem na něj nešahal a předtím když sem jel těch 20km a dělalo to to pravé, takl to zase nebrzdilo tolik...to bych s tím neujel těch 20km.... proto je mi to divný.... myslel sem na ty hadice, ale že by tak obě po sobě se ucpali? to by byla teda náhoda.... pak sem si říkal, že by to mohl být brzdový vále, ale ten když se zmrví, tak to spíš nebrzdí než aby to brzdilo furt nebo je to konstrukčně nějak možné aby to i brzdilo nějak samo? A potom mě napadl posilovač, ale do toho už vůbec nevidim...
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Jedna z možnách závad je ucpaný vyrovnávací otvor mezi hlavním válcem a nádržkou. Pak stačí párkrát zabrzdit a jak se zahřeje kapalina, roste tlak v brzdách a začnou přibržďovat. Další možností jsou ucpané hadičky, kapalina se špatně vrací zpět a pořád to přibržďuje.
1,6 sportline 1999
favo

Příspěvek od favo »

Mimo téma, ale doporučuji kombinaci kotouče BREMBO a desky TEXTAR . Zkoušel jsem i prudké brždění ze 170 a naprostá pohoda, i opakované prudké brždění je bez problémů. A když jsem s brzdami spokojený já, tak bude každý :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Asi dám na Fava,protože jeho brzdy musí být určitě odzkoušený. ;)
Jurka - FK

Textary mají myslím zkosený hrany a to já nechci....je to tam k prdu a snižuje to třecí plochu
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Textary mají sice zkosený hrany,ale brzdí velice dobře,jen jsou asi dost tvrdý,protože mi zase oddělali kotouče,takže asi zkusím brmbo a desky Textar.Jezdím an textarech od začátku co mám feldu a táta taky a na destičky si nestěžuju
Collin - FK

Textary jsou dosti tvrdý žádné asi.. :) Kdybych dal kotouče nové třeba od Bremba musím měnit i desky když mají najeto asi 7t/km? Asi ano že!?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No pokud dáváš nový kotouče tak by to chtělo i desky.Ještě zkusím ke kotoučům koupit fri-tech destičky a uvidíme
Collin - FK

Jj je mě jasné že nové desky ale když mají jen 7t/km.. A nebo už i to je na výměnu?
favo

Příspěvek od favo »

Někde jsem četl že se dokonce u některých kotoučů doporučuje je zajíždět na jetých deskách
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

ne destičky by se měli davat nové, ať se zajíždí stejně s koutoučem. Jinak Kejzi s těma fritechama nevim, jak jsem již zde někde psal, brzděj nádherně o tom žádná, ale po 11tis jsem byl na kovu, a to auto nijak samovolně nepřibrzďovalo a ai já jsem nijak extremně nebrzdil.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Hazi:Já nevím,ale furt si myslím že ti to dost udělali ty děrovaný kotouče
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Možný to je, ale zase tak moc, že by jim chutnaly? Uvidíme jak na tom budu teď, na těhle destičkách ABS mam zatim něco přes 2000tis. km a co jsem na ně kukal, tak zatim nijak extra neubyly, ale pravda oproti těm fritechum brzděj hůř.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já je zkusím,drahý nejsou,tak uvidím ;)
Collin - FK

Kejzi: Ted máš co za kotouče? Tobě to taky píská co? Ale asi ne tak hrozně jako mě..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mám kotouče ATE,nepískají mi,ale ze začátku brzdily krásně,ale teď se asi malinko zvlnily a už to tak nebrzdí,zkusím k tomu hodit ty fri-techy a uvidím jestli to bude lepší.Kotouče tam mám rok.Ještě ale musím asi rozhejbat třmeny protože do zatáček mi trošku píská jedna brzda,sekal se mi jeden posuv třmenu,tak to musím zase rozdělat a promazat
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Jasný, pak hlavně poreferuj jak si snima spokojen a kolik ty destičky vydržely na klasickym kotouči. Co se týče učinosti brždění, tak věřim, že budeš spokojen.
favo

Příspěvek od favo »

Jurka píše:Textary mají myslím zkosený hrany a to já nechci....je to tam k prdu a snižuje to třecí plochu
Pak mi vysvětli jak je možný, že to brzdí líp, než vše ostatní co jsem kdy zkoušel :?
Moje felda 1.4 MPi
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

ja mam uplne novy BREMBA a desky nejaky obyc ted si z hlavy nevzpomenu ale kdyz jedu a nebrzdim tak popiskavaji predky,stylem pisk...pisk...pisk v zavislosti na rychlosty ,kdyz brzdy prislapnu nedela to takze sem zkontroloval jak chodi pistky, chodi perfektne mam mirne vybite vodici cepy trmenu ale myslim ze to vliv nema, nezna nekdo dobrou kmbinaci desek na kotouce od BREMBA?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
favo

Příspěvek od favo »

TEXTAR, ale párkrát už si taky pískly, ovšem brzdí suprově čili je jim povoleno pískat si jak chtějí. :D
Moje felda 1.4 MPi
Jurka - FK

Tak včera mi vrátil auto mechanik a říkal, že na nic nepřišel, že s tím jel a hřeje se to normálně..... že prý to rozebral a všechno perfektní vodící čepy písty atd... No a dneska sem jel do práce a prostě pravý kolo vřelý jako prase a levý tak nějak normálka ještě v mezích...Zvednu to pravý kolo a prostě chcu to roztočit ale hned se zastaví...žádný šolíchání prostě ty desky na to s obou stzran tlačí trochu jakoby. Ještě mechanik říkal, že povoloval odvzdušnovák a odvzdušnoval a že od obou kol normálně brzdovka vystříkla, že kdyby to bylo ucpaný, tak jen kape... Tak já nevím teda... Ani snad při opravdu agresivní jízdě sem ty brzdy nikdy takhle nezahřál... Zkrátka když si spálíté ruku o hlinikáč, tak asi nebude něco v pořádku. Po 10 km po dálnici nevím jak bych dopadl....co poradíte? Myslíte, že si to nějak sedne třeba?
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

ja nevim jak ti to napsat!!!!vymen hadici ke trmenu a bude to OK!!!odvzdusnit to pujde vzdycky!protoze pedalem ji proslapnes ale zpatky uz se pistek vracet bude spatne coz je tvuj problem!!!sundej tu hadicku ke kolu a zkus ji profouknout,musi to jit krasne,a urcite profouknout nepujde,ten tvuj mechanik by to mel asi povesit na hrebbik

favo,me je jedno v podstate jak to bude brzdit (staci mi to jako na serii)ja s tim nejakou kladu a rally nejezzdim a ,mlada uz vubec ne,jen at to nepiska
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
Jurka - FK

No asi to budou ty hadice...už nevím totoiž co jinýho by to mohlo být.... ale jaké?

Jak se liší přední brzdový hadice na starej a novej model? To snad musí být stejný ne když je stejnej třmen? A ABS na to taky vliv nemá ne? Já se díval tady: http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/f ... dej=hadice#
ale nějak to nechápu. Je to tam, rozdělený na starej a novej model, ale jaktože já podle fotky mám n autě (rok 97) hadice teda podle té fotky na novější model? V čem vidím akorát rozdíl je v délce toho závitu na novější model, ale tohle mám i na svým autě s tím delším závitem, tak nechápu. Co myslíte?

Jinak mě jde hlavně o to že mi v mototechně nabízeli oboje, ale jen ta na novější model byla origo Lucas a já chci hadice jedině origo a taky to tam má ten gumovej kroužek proti odření což taky chci, tak co myslíte?
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední brzdy - jaké hadice?

hadice na predni trmeny jsou od favorita 88 do posledni felicie vsechny stejny a zamenny jen feldy maji ten gumovej krouzek navic kterej tam je stejne jen na okrasu(nejakej ucel asi plnit mel)

jo neketre maji sroubeni delsi,tak si pro jistotu kut ty co mas at mas klid v dusi ,ale ja dal vzdycky tu co mi prisla pod ruku a bez problemu
FAKJU BIČ
Jurka - FK

To je divný...nechápu potom proč na té jedné jakoby na novej model je ten závit tak dlouhej...
Jurka - FK

Jo a jak je to s trubkama? Na všechny feldy stejné nebo se to liší rokem výroby či typem motoru nějak?
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

MRKNI ZA KOLO A OBJEDNEJ TO CO TAM MAS
FAKJU BIČ
Jurka - FK

Tak mám novej poznatek.... To kolo co se mi furt zahřívá začalo pískat při brzdění ale ne tak jak to bývá zvykem skoro jakoby to zpívalo... Nemohlo by to něco napovědět že je něco špatně na třmenu a ne hadice?
MagicanBlack - FK

Re: Problém Přední brzdy - nový poznatek?

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Já nevim.. zkusil jsi už koupit ty nový hadice. Dělá to vnitřek tý hadičky od brzd.. Ten vnitřek se naruší..(je z více vrstev) ty zabrzdíš parádně.. jenže už neuteče tlak. A zůstane to přibržděný. PO čase se to zase maličko odbrzdí.. ale zase při šlápnutí na brzdu se to přibrzdí..
Zkusil bych vyměnit hadice..;-)
Jurka - FK

No jako jasné hadice vyměním a celé to vyměním znovu jako těsnění a manzetu pístu ale až v červenci teď na to nemám čas... Jen mi přišlo divný že to kolo který přibrzduje začalo docela dost pískat a druhý nic... Tak sem si říkal že by mohlo být něco špatně mimo ty hadice třeba...
Jurka - FK

Tak lidi sem najel asi 300 km od té výměny kotoučů a destiček a zdá se, že to kolo co mi brzdilo furt se zlepšilo je teda o něco málo dycky teplejší ale ne jako dřív...ted sou přední skoro srovnatelně, ale je to zajímavý a zajimávější je, že jedu trochu agresivněji a stačí třikrát z devadesáti na třicet zpomalit a pak ty brzdy prostě hafo zvadnou... prostě už nejde kolo do smyku ani kdybych se snažil snad a to sem jel sám v autě a po těch zabržděních smrad a disky vřelý...no když sem měl kotouče Ferodo a desky Ferodo Premium, tak to vydrželo hafo a nikdy se to snad ani tolik nezahřálo a furt brzdilo dobře...

Teď tam mám ty desky Roadhouse (nezkosený) a kotouče Brembo... To bude asi těma deskama že to přestane brzdit, jak se to zahřeje co? Co myslíte? Může na to mít vliv to zkosení třeba? Každopádně půjdou pryč, ale jaký teda šoupnout desky na kotouče Brembo? Coé myslíte?
Odpovědět