Rady,tipy,problémy a vše kolem startování

AEF
Odpovědět
Sigy - FK

Re: startování

Příspěvek od Sigy - FK »

Jaký tam máš rezonator? a za kolik? :)

když tak odpověď tady, ať to máme po kupě...

http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =23&t=1326
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

zdravim, mne to vybratie trumpetiek asi vela nepomohlo , pri otackach 2000 je motor viac pocut ako predtym.
Asi pojdu spatky. :x
smazany clen - FK

Smoldo píše:zdravim, mne to vybratie trumpetiek asi vela nepomohlo , pri otackach 2000 je motor viac pocut ako predtym.
Asi pojdu spatky. :x
Tak to je divné, v tom případě tam něco nebude v pořádku, protože to na hluku musí ubrat tak jako tak.
smazany clen - FK

presvec sa ci si to poriadne zakrutil.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 18. lis 2008 9:42:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
smazany clen - FK

schympanze píše: presvec sa ci si to poriadne zakrutil.

Kde by tam co špatně přišroubil? Kdyby špatně přišroubil ten plastový kryt, tak by to přisávalo ještě více vzduchu a jelo by to lépe na nefiltrovaný vzduch. Jedině že by nedotáhnul ty šroubky po trumpetkách a nesedělo tak sání, ale to asi taky ne.
Je to ele fakt divný, protože absence trumpetek nemůže nic jiného než prospět.
smazany clen - FK

Zbysek píše:
Kde by tam co špatně přišroubil? Kdyby špatně přišroubil ten plastový kryt, tak by to přisávalo ještě více vzduchu a jelo by to lépe na nefiltrovaný vzduch. Jedině že by nedotáhnul ty šroubky po trumpetkách a nesedělo tak sání, ale to asi taky ne.
prave tie som myslel.stat sa može vselico.ak tam nedal spátky tie podložky tak možno ale to hadem nie.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Diablo píše:ja tam nemam trumpetky, egr a restriktor v sani a ma to zvuk pomalu i jak zavodak, rezonator taky dela svoje, felinka pak hezky brumla na volnobeh, taky ji kvuli tomu zvuku slapu na krk holce :?

??? co to ??? :oops:
smazany clen - FK

no tie trumpety maju mosadzne podlozky a daju sa z nich vytlacit a musis ich opetovne použit.inak skrutku bez nej sice zarkutis na doraz ale mezcielne.ak mas tie trumpety tak si pozri tie podložky a ak ich tam mas a nepoužil si namiesto nich ine tak možno to nemas dotiahnute tak ako ma byt.aj ked si myslim že tie dalsie by to mali udržat
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 18. lis 2008 9:43:44, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Zbysek píše:

Pouzil som tie podlozky co tam boli a zatiahnute je vsetko dobre. Dneska na to musim pozret
smazany clen - FK

Tak jedině že by ti nesedělo spodní těsnění na víku sání, ale v tom případě by to spíše jelo lépe díky přisávanému vzduchu
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Tak jsou tam, otázečka +- 10 minut. Díky za radu ;)
Mylen

Příspěvek od Mylen »

dnes som dal von tie trubky... ale mam pocit, ze ziaden prinos to nieje... skor by som povedal, ze to v mojom pripade ide horsie... :|
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Ja jsem nechtěl dělat závěry hned po tom co jsem ty upravičky udělal (EGR + Trumpetky - off), tak jsem po par dnech ježdění zkoušel a zkoušel a musím říct, že felince to pomohlo :) Akcelerace a celkový přechod nahoru je plynulejší a svižnější. Zvuk i za jizdy je tižší... ikdybych tohle si jenom namlouval (ikdyž asi těžko :) ) tak jsem spokojený :D
Máme tu nový měsíc Březen, copak se bude upravovat v březnu? :? :lol: :mrgreen:
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

Filtrbox :)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 18. lis 2008 9:45:12, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Správně, v březnu budeme předělávat vzduchový cesty. Jinak já má taky stále rozporuplné pocity z toho vyndání trumpetek. Nevím jestli je to tím, ale od té doby co jsem je vyndal mi při nižších otáčkách pocukává motor než se pořádně prohřeje. Takže třeba při 50km/h na čtverku, což je dost na nízkých otáčkách to sem tam vynechá, takže to maličko cukne. Nevím ale právě jestli to dávat za vinu trumpetkám, protože by na to neměly mít nějaký velký vliv. Možná tomu spíš pomohlo to, že jsem přestal dávat aditivum. Takže ode dneška zase začínám lít přísady a uvidíme co to udělá.
Teoo

Příspěvek od Teoo »

A máš odpojenej EGR? Mě to dělalo taky a jak jsem ho odpojil tak to přestalo. Ty trumpety jsem vyndal a nevidím taky rozdíl. Chtělo by to pořádnej přívod vzduchu a sportovní filtr.
smazany clen - FK

EGR teď mám zase zapojenej, tak ho zkusím o víkendu asi natvrdo odpojit teda.
Diablo - FK

ja mam vykuchany komplet sani a dam MPIcko s 50KW ( na rozjezd mi ujede ale po par sec ho dohanim a ve sprintu do kopce se nechyta) nemam trumpetky, egr ani restriktor a good. jeste to sani doladim jen co budu mit cas. Me to na 4 pri 50 necuka. Pocukavalo to dokud jsem mel trumpetky, pak jsem je udelal a bylo to ok ale ne uplne tak jsem udelal Protec a uz je pohodicka pianko, me to spis ma tendenci cukat pri 1200-1300 na dvojku kdyz popojizdim, tak to ma tendenci skubat ala autoskola, strep nemeckej jeden...
smazany clen - FK

No to cukání docela dost přisuzuju tomu že jsem jezdil nějakou tu dobu bez aditiva. Ty používáš protec, tak ti to vyčistí takhle. Mě to čistilo aditivum a jak jsem se na něj vybodl, tak se to začalo zhoršovat zase. Teď jsem ho tam nalil zase a je to trošku lepší, tak uvidím až se to zase projezdí.
Diablo - FK

Zbysek píše:No to cukání docela dost přisuzuju tomu že jsem jezdil nějakou tu dobu bez aditiva. Ty používáš protec, tak ti to vyčistí takhle. Mě to čistilo aditivum a jak jsem se na něj vybodl, tak se to začalo zhoršovat zase. Teď jsem ho tam nalil zase a je to trošku lepší, tak uvidím až se to zase projezdí.
pockej pockej, ten protec se napoji misto nadrze a pak se to vypali a pak prejdes zpet na naftu a uz nic nemichas, asi jsi me nepochopil navic protec je par desitek ml.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Na kolik to vyjde a kde to dělaj ten Protec +-?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 18. lis 2008 9:46:00, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Diablo píše: pockej pockej, ten protec se napoji misto nadrze a pak se to vypali a pak prejdes zpet na naftu a uz nic nemichas, asi jsi me nepochopil navic protec je par desitek ml.
Já vím jak to funguje, už jsi mi to dříve vysvětloval že se odpojí nádrž a místo nafty to jede chvíli na protec. Já to napsal že buď uděláš jednou za čas protec takhle, nebo tam pravidelně liješ aditiva, která dělají vlastně to samé, akorát že ve zředěném stavu a tedy pomaleji. Když se to ale dělá pořád, tak se to pěkně pročistí. Nesmí s tím ale pak člověk zase přestat, protože se to začne zase usazovat na tryskách a všude.
Diablo - FK

Zbysek píše: Já vím jak to funguje, už jsi mi to dříve vysvětloval že se odpojí nádrž a místo nafty to jede chvíli na protec. Já to napsal že buď uděláš jednou za čas protec takhle, nebo tam pravidelně liješ aditiva, která dělají vlastně to samé, akorát že ve zředěném stavu a tedy pomaleji. Když se to ale dělá pořád, tak se to pěkně pročistí. Nesmí s tím ale pak člověk zase přestat, protože se to začne zase usazovat na tryskách a všude.
u nas v Libo chteji za protec i praci cca 700kc.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Sigy píše:Ja jsem nechtěl dělat závěry hned po tom co jsem ty upravičky udělal (EGR + Trumpetky - off), tak jsem po par dnech ježdění zkoušel a zkoušel a musím říct, že felince to pomohlo :) Akcelerace a celkový přechod nahoru je plynulejší a svižnější. Zvuk i za jizdy je tižší... ikdybych tohle si jenom namlouval (ikdyž asi těžko :) ) tak jsem spokojený :D
Máme tu nový měsíc Březen, copak se bude upravovat v březnu? :? :lol: :mrgreen:
Tak sem ještě večer to EGR vyřadil mechanicky místo elektricky a pak vyndal trumpety. Pánové ti zvás co to vyndali ví o čem mluvím ti zvás co se chystají :budete se divit co uvidíte! Alespoň já sem čuměl, trumpety byly ucpaný jak tepny padesátiletýho tlusťocha. Trubka má v průměru tak asi 4-5 cm a průchod vzduchu díky usazeninám mohl být tak asi 1 cm ani ne. No hnus velebnosti. Sací kanály sem čistil hadrem na šroubcírungu jak psal Diablo. V nich byl taky humáč, co nešlo hadrem projel sem drátěnkovým karáčem na nádobí a pak to vytáh vysavačem,oleje tam bylo taky dost. V trumpetách byly spíš jen tuhé úsady,spíš celá trubka byla jedna velká úsada. Motor teď opravdu dýchá z plných válců :D Další upravy jako Diablo už neplánuju,chtěl jsem jen aby to trošku jelo. Takže se připojuji k ostatním ,kteří vám jakož i mě předtím tvrdili ,že to má smysl.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Diablo - FK

ja to rikam furt ze tech 300koni z toho vymackame :twisted: :lol:
smazany clen - FK

PS: taky jsem vyndal trumpetky a je to nadhera :o jde to krasne do otacek, vsem kdo maji jeste trumpetky doporucuji vyhodit je.

pic
sa-tan - FK

Příspěvek od sa-tan - FK »

no trupety jsem taky vyndal jen tak z hecu ale zadnej rozdil jsem nepocitil možna je to tim ze tam mam kn filtr egr to citit je hlavne od spoda j

jeden dotaz ty trumpety jsem mel jen spinavy lehoulinky povlak ale zadny nekolika milimetrovy nanos jen me tak napadlo jaky mate cidlo teploty ja mam org se zelenym pruhem jestly to nebylo tim ze se vam to tak zanasi ze byl egr otevrenej i když nemel bejt
smazany clen - FK

egr se neotevírá v závislosti na teplotě ale na otáčkách motoru, takže je jedno jaký máš. Trumpetky má čistý asi každej (skoro čistý), ale v sání pod nima je totální bordel většinou.
smazany clen - FK

tak tak.trumpety som mal cisté ale kanaliky boli od sadze dost zanesene.aj ja som chcel zabloíkovat egr ale dofacoval som tu imbusovu skrutku takže to necham na inokedy.budem ju musiet odflexovat :evil:
smazany clen - FK

No ja by som rád vedel, na čo je dobré tam to nasávanie oleja, alebo lejových pár.. ked mi to zanesie celé nasávanie.. čo keby sme ucpali o to nasávanie oleja? skúšal to niekto.. na čo to tam vlastne je?? :?:
smazany clen - FK

Samotné přisávání olejové emulze ti sání tak moc nezasere. Dělá to jen ve spojení s bordelem z egr, takže když ho zaslepíš, bude v sání jen malý povlak oleje. Ten tam je pro nasávání přimazávaného vzduchu, což je mnohem lepší pro motor.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Předevčírem sem si koupil,ten PROTEC jak zminoval Diablo. MAjí to v každém Autokelly , 375ml za 299kč. Vyndal jsem od filtru přívod a zpátečku a strčil je až na dno plastový flašky do který sem nalil Protec. Natocil a nechal klapat na volnoběh (asi 35-40minut). Občas sem to na pár vteřin podržel v otáčkách. ale nic brutálního. No nebudu lhát a říkat že, teď to trhá asfalt a z výfuku šlehají plameny,ale další pozitivní projev po EGR+trumpety off je znát,přijde mi to zas o trošku tišší a lepší rekace na pedál plynu...Takže určitě to má vyýznám,když už ne kvůli jízdním vlastnostem ,tak alespoń pro čistotu a životnost vstřikovacího systému.Jinak ,jak sem už říkal trumpety sem měl totálně ale totálně ucpaný sotva 1cm pro vzduch!!! Najeto mám 157679 km. JO a škubání nepocituju. Táhne to jak sviňa. Ve spodním pásmu je trochu letargický ,ale od těch 2500 se dějou věci!
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Diablo - FK

panove vy me tady nemit ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Starty při teplotě kolem sedmdesáti stupňů

Příspěvek od Kovi »

Zdárek,při startu při telotě kolem 70 stupňů se mojí naftové Felině moc nechce, musím dlouho točit nebo na dvakrát. Nevim proč,když je ledová ,nažhavím a chytne na první otočení a když je zahřátá jak má být tak taky jen se dvakrát třikrát převalí a chytne. Nevíte ,cím to? Myslel jsem, že třeba už budou špatný tlaky ve válcích,ale to by mi prej dělalo i za studena i za tepla,prostě furt. Někdo tu psal,že prej mu to žhaví furt a někdo mu kontroval,že má čidlo se žlutým pruhem. Tak dvě otázky: 1. pokud tam nemá,žlutý čidlo,jak udělal ,aby žhavilo furt. 2 pokud je to tím čidlem,nebude ukazovat blbě,když tam bude to se žlutým pruhem? Předem díky.
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Už si píšu upomínku na zítřek, ať se nezapomenu stavit do Kellyny koupit Protec :D :lol:

Akorat opět jako Laik bych poprosil o podrobný navod jak to potom provést :D
smazany clen - FK

Re: Starty při teplotě kolem sedmdesáti stupňů

Zdarec.To s tím startováním je u naftové felicie uplně normální.Nemusíš se ničeho bát vše je ve 100% pořádku.Nejlepší je když necháš původní čidlo se zelením páskem a přestřihneš červenej drátek co vede k čidlu a dáš mezi něj kolem 80 ohmů odpor pak ti bude vše fungovat jak má a žhavit jak má správnej diesel.Když tam dáš čidlo z benzína můžou te zlobit otáčky a tak kvůli špatnému vyhodnocování pro ŘJ motoru.
Mylen

Příspěvek od Mylen »

zlobit budu tak ci tak kedze CERVENY kablik ide k "riadiacej jednotke" a tym, ze ho prestrihnes prestane riadiaca dostavat informaciu o teplote motora, to je to iste ako vymenit cidlo za ZLTE, ktore dava na budik taku istu info o teplote ako ZELENE, len ten druhy vystup na cerveny kablik pre riadiacu dava info o tom, ze je motor studeny... cize to zhavi aj za tepla.... to cidlo ma vystupy 2, na budik a na riadiacu, je to akoby dvojcidlo cize 2v1
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 31. říj 2008 10:57:27, celkem upraveno 2 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Felicia 1.3MPi LX ;-)
smazany clen - FK

Mylen píše: zlobit budu tak ci tak kedze CERVENY kablik ide k "riadiacej jednotke" a tym, ze ho prestrihnes prestane riadiaca dostavat informaciu o teplote motora, to je to iste ako vymenit cidlo za ZLTE, to cidlo na vystupy 2 na budik a na riadiacu, je to akoby dvojcidlo cize 2v1
Jo ale když tam dáš ten odpor tak má akorát jinej průběh to čidlo a ne že je vyřadíš.
Mylen

Příspěvek od Mylen »

nevyradis uplne, ale spravis z neho "ZLTE" cidlo tym, ze tam das odpor, tak to bude brat riadiaca ako studeny motor a zapne zhavenie....
ked felda netoci dobre za tepla, je hotovy starter a nedodava dostatocny vykon, nema dostacujuce otacky.... tieto startere su tym zname, casom sa unavia
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 31. říj 2008 10:58:24, celkem upraveno 1 x.
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Mylen píše: zlobit budu tak ci tak kedze CERVENY kablik ide k "riadiacej jednotke" a tym, ze ho prestrihnes prestane riadiaca dostavat informaciu o teplote motora, to je to iste ako vymenit cidlo za ZLTE, ktore dava na budik taku istu info o teplote ako ZELENE, len ten druhy vystup na cerveny kablik pre riadiacu dava info o tom, ze je motor studeny... cize to zhavi aj za tepla.... to cidlo ma vystupy 2, na budik a na riadiacu, je to akoby dvojcidlo cize 2v1
Tak teď sem z toho debil. PINY tvrdí,že stačí přiřadit na červenej kábl odpor 80 Ohm. Mylen,zas že je to blbost a bude to blbnout. Kdo má tedy pravdu????
Pokud nikdo neporadí,přikloním se k PINYMU,protože si myslím,že stím má určitě zkušenost a nepsal by to jen tak. a pokud to bude blbnout tak se to přece dá vždy vrátit.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

nevyradis uplne, ale spravis z neho "ZLTE" cidlo tym, ze tam das odpor, tak to bude brat riadiaca ako studeny motor a zapne zhavenie....
ked felda netoci dobre za tepla, je hotovy starter a nedodava dostatocny vykon, nema dostacujuce otacky.... tieto startere su tym zname, casom sa unavia[/quote]
Asi si nečet pořádně! Psal jsem že to startuje špatně jen vlažná! Pokud je horká nebo ledová je to OK a startér točí pořád stejně.
smazany clen - FK

No jasny už s tím litá hafo naftovejch feld od dětků až po firemní pickupoše.Jen to pěkně strčíš mezi drat a zaizoluješ černou izolačkou a nikdo nic nepozná .A ještě hafo ušetříš.
Mylen

Příspěvek od Mylen »

Kovi píše: Tak teď sem z toho debil. PINY tvrdí,že stačí přiřadit na červenej kábl odpor 80 Ohm. Mylen,zas že je to blbost a bude to blbnout. Kdo má tedy pravdu????
Pokud nikdo neporadí,přikloním se k PINYMU,protože si myslím,že stím má určitě zkušenost a nepsal by to jen tak. a pokud to bude blbnout tak se to přece dá vždy vrátit.
no jak myslis, rob jak chces, ale ja to nepisem tiez len tak.. nepisal by som to ak by som nemal skusenost
CUSss
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

PINY píše:No jasny už s tím litá hafo naftovejch feld od dětků až po firemní pickupoše.Jen to pěkně strčíš mezi drat a zaizoluješ černou izolačkou a nikdo nic nepozná .A ještě hafo ušetříš.
Budu asi za debila,ale elektrika není moje doména. Jde o ten odpor. Normálně ho koupím v obchodě s elektroinstalací??? Řeknu prostě že chci 8O odpor? :oops: :oops: :oops: :oops: a nesmějte se mi ,nejsem elektrikář.
smazany clen - FK

Jo řekni v obchodě s elektrosoučástkama že chceš odpor do auta na 12voltu s odporem kolem 80ohmů.A neboj vše bude šlapat jak má.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 31. říj 2008 10:59:24, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Máš unavenej startér a s těma čidlama bych nic nedělal !
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Petan píše:Máš unavenej startér a s těma čidlama bych nic nedělal !
Já nevim ,už jak to mám říct!!! Startér točí dobře a rychle líp než a studena,ale prostě kolem 70tky nechytne hned jako při 90ti stupních.Startér točí rychle,jak divej,tak mi netvrď že je unavenej...
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

K naftovýmu filtru ti vedou dvě hadice od motoru a dvě od kabiny. tak ty dvě od motoru co vedou od čerpadla, od filtru odpojit. Protáhnout je po hadicí sání z filtrboxu.Tak teď ti vysej přez masku....připrav si PET láhev o objemu 0,5l ,třeba od coly nebo poděbradky...musíbejt perfektně čistá,takže si jí už večer den předem vymej jarem a nech odkapat. TAkže láhev máme připravenou,prachsprostě ji izolačkou přilep k masce nebo přivaž vázacím drátem to je fuk,na estetiku se vyser.je to nejlepší způsob ja se vyhnou tomu že když to bude v motoru že se to vibracema vyleje nebo vybryndá.Takže máš pevně přilepíno,tak nalej Protec. Zasun na dno flašky ty dvě připravený hadice a nakopni to. Nelekej se po pár vteřinách hned chcípne -to jen odjela nafta v hadici. Nastartuj znovu a chvíli to drž ,chytne a pojede na ten Protec. Občas to podrž na dvou tisících -jen pár vteřin 10-20. bude to chvíli trvat než se to vycucá,tak se můžeš věnovat níčemu jinýmu.Pak až to vycucá,dej flašku pryč vytáhni hadicea provlíkni je zpět k filtru. Nasad zpět na filtr,utáhni svorky. Než to nasadíš na filtr očisti konce hadic. Ač to nevypadá stačí jen škobrtnout a malinký smítko dokáže pěknou paseku. Tak máš nasazeno. tak teď zas chvíli startuj. Trošku to zahulí a pak už to bude jedná báseň. Uvidíš že po pár kilometrech to bude zas o něco lepší než dřív. Doufám,že je to dost polopaticky :D :D :D :D :D :D :D
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 18. lis 2008 9:47:51, celkem upraveno 1 x.
Mylen

Příspěvek od Mylen »

Petan píše:Máš unavenej startér a s těma čidlama bych nic nedělal !
ja som to hovoril, ale ked si niekto mysli, ze mu to toci dobre aj ked netoci tak ako by malo.... vidis, ze to nevysvetlis tak nech si upravuje to cidlo ;-)
proste tieto motory s nepriamim vstrekom potrebuju vyssie otacky pre start za tepla bez zhavenia ako motory s priamim vstrekom.....
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Tak jsem byl dneska v Auto Kelly ve Frýdku-Místku a tam vubec nevěděli o co jde, měli akorat obyč aditiva. :(

Díky za navod, ještě mám dotaz jako laik, nezavzdušní se to, když odpojím ty hadičky od toho filtru? :oops:
Odpovědět