když tak odpověď tady, ať to máme po kupě...
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =23&t=1326
Tak to je divné, v tom případě tam něco nebude v pořádku, protože to na hluku musí ubrat tak jako tak.Smoldo píše:zdravim, mne to vybratie trumpetiek asi vela nepomohlo , pri otackach 2000 je motor viac pocut ako predtym.
Asi pojdu spatky.
schympanze píše: presvec sa ci si to poriadne zakrutil.
prave tie som myslel.stat sa može vselico.ak tam nedal spátky tie podložky tak možno ale to hadem nie.Zbysek píše:
Kde by tam co špatně přišroubil? Kdyby špatně přišroubil ten plastový kryt, tak by to přisávalo ještě více vzduchu a jelo by to lépe na nefiltrovaný vzduch. Jedině že by nedotáhnul ty šroubky po trumpetkách a nesedělo tak sání, ale to asi taky ne.
Je to ele fakt divný, protože absence trumpetek nemůže nic jiného než prospět.
Diablo píše:ja tam nemam trumpetky, egr a restriktor v sani a ma to zvuk pomalu i jak zavodak, rezonator taky dela svoje, felinka pak hezky brumla na volnobeh, taky ji kvuli tomu zvuku slapu na krk holce
Zbysek píše:
Kde by tam co špatně přišroubil? Kdyby špatně přišroubil ten plastový kryt, tak by to přisávalo ještě více vzduchu a jelo by to lépe na nefiltrovaný vzduch. Jedině že by nedotáhnul ty šroubky po trumpetkách a nesedělo tak sání, ale to asi taky ne.
Je to ele fakt divný, protože absence trumpetek nemůže nic jiného než prospět.
pockej pockej, ten protec se napoji misto nadrze a pak se to vypali a pak prejdes zpet na naftu a uz nic nemichas, asi jsi me nepochopil navic protec je par desitek ml.Zbysek píše:No to cukání docela dost přisuzuju tomu že jsem jezdil nějakou tu dobu bez aditiva. Ty používáš protec, tak ti to vyčistí takhle. Mě to čistilo aditivum a jak jsem se na něj vybodl, tak se to začalo zhoršovat zase. Teď jsem ho tam nalil zase a je to trošku lepší, tak uvidím až se to zase projezdí.
Já vím jak to funguje, už jsi mi to dříve vysvětloval že se odpojí nádrž a místo nafty to jede chvíli na protec. Já to napsal že buď uděláš jednou za čas protec takhle, nebo tam pravidelně liješ aditiva, která dělají vlastně to samé, akorát že ve zředěném stavu a tedy pomaleji. Když se to ale dělá pořád, tak se to pěkně pročistí. Nesmí s tím ale pak člověk zase přestat, protože se to začne zase usazovat na tryskách a všude.Diablo píše: pockej pockej, ten protec se napoji misto nadrze a pak se to vypali a pak prejdes zpet na naftu a uz nic nemichas, asi jsi me nepochopil navic protec je par desitek ml.
u nas v Libo chteji za protec i praci cca 700kc.Zbysek píše: Já vím jak to funguje, už jsi mi to dříve vysvětloval že se odpojí nádrž a místo nafty to jede chvíli na protec. Já to napsal že buď uděláš jednou za čas protec takhle, nebo tam pravidelně liješ aditiva, která dělají vlastně to samé, akorát že ve zředěném stavu a tedy pomaleji. Když se to ale dělá pořád, tak se to pěkně pročistí. Nesmí s tím ale pak člověk zase přestat, protože se to začne zase usazovat na tryskách a všude.
Tak sem ještě večer to EGR vyřadil mechanicky místo elektricky a pak vyndal trumpety. Pánové ti zvás co to vyndali ví o čem mluvím ti zvás co se chystají :budete se divit co uvidíte! Alespoň já sem čuměl, trumpety byly ucpaný jak tepny padesátiletýho tlusťocha. Trubka má v průměru tak asi 4-5 cm a průchod vzduchu díky usazeninám mohl být tak asi 1 cm ani ne. No hnus velebnosti. Sací kanály sem čistil hadrem na šroubcírungu jak psal Diablo. V nich byl taky humáč, co nešlo hadrem projel sem drátěnkovým karáčem na nádobí a pak to vytáh vysavačem,oleje tam bylo taky dost. V trumpetách byly spíš jen tuhé úsady,spíš celá trubka byla jedna velká úsada. Motor teď opravdu dýchá z plných válcůSigy píše:Ja jsem nechtěl dělat závěry hned po tom co jsem ty upravičky udělal (EGR + Trumpetky - off), tak jsem po par dnech ježdění zkoušel a zkoušel a musím říct, že felince to pomohloAkcelerace a celkový přechod nahoru je plynulejší a svižnější. Zvuk i za jizdy je tižší... ikdybych tohle si jenom namlouval (ikdyž asi těžko
) tak jsem spokojený
![]()
Máme tu nový měsíc Březen, copak se bude upravovat v březnu?![]()
![]()
Jo ale když tam dáš ten odpor tak má akorát jinej průběh to čidlo a ne že je vyřadíš.Mylen píše: zlobit budu tak ci tak kedze CERVENY kablik ide k "riadiacej jednotke" a tym, ze ho prestrihnes prestane riadiaca dostavat informaciu o teplote motora, to je to iste ako vymenit cidlo za ZLTE, to cidlo na vystupy 2 na budik a na riadiacu, je to akoby dvojcidlo cize 2v1
Tak teď sem z toho debil. PINY tvrdí,že stačí přiřadit na červenej kábl odpor 80 Ohm. Mylen,zas že je to blbost a bude to blbnout. Kdo má tedy pravdu????Mylen píše: zlobit budu tak ci tak kedze CERVENY kablik ide k "riadiacej jednotke" a tym, ze ho prestrihnes prestane riadiaca dostavat informaciu o teplote motora, to je to iste ako vymenit cidlo za ZLTE, ktore dava na budik taku istu info o teplote ako ZELENE, len ten druhy vystup na cerveny kablik pre riadiacu dava info o tom, ze je motor studeny... cize to zhavi aj za tepla.... to cidlo ma vystupy 2, na budik a na riadiacu, je to akoby dvojcidlo cize 2v1
no jak myslis, rob jak chces, ale ja to nepisem tiez len tak.. nepisal by som to ak by som nemal skusenostKovi píše: Tak teď sem z toho debil. PINY tvrdí,že stačí přiřadit na červenej kábl odpor 80 Ohm. Mylen,zas že je to blbost a bude to blbnout. Kdo má tedy pravdu????
Pokud nikdo neporadí,přikloním se k PINYMU,protože si myslím,že stím má určitě zkušenost a nepsal by to jen tak. a pokud to bude blbnout tak se to přece dá vždy vrátit.
Budu asi za debila,ale elektrika není moje doména. Jde o ten odpor. Normálně ho koupím v obchodě s elektroinstalací??? Řeknu prostě že chci 8O odpor?PINY píše:No jasny už s tím litá hafo naftovejch feld od dětků až po firemní pickupoše.Jen to pěkně strčíš mezi drat a zaizoluješ černou izolačkou a nikdo nic nepozná .A ještě hafo ušetříš.
Já nevim ,už jak to mám říct!!! Startér točí dobře a rychle líp než a studena,ale prostě kolem 70tky nechytne hned jako při 90ti stupních.Startér točí rychle,jak divej,tak mi netvrď že je unavenej...Petan píše:Máš unavenej startér a s těma čidlama bych nic nedělal !
ja som to hovoril, ale ked si niekto mysli, ze mu to toci dobre aj ked netoci tak ako by malo.... vidis, ze to nevysvetlis tak nech si upravuje to cidloPetan píše:Máš unavenej startér a s těma čidlama bych nic nedělal !