RMS!?

dotazy a rady na vše kolem hudby
Lukbi - FK

RMS!?

Příspěvek od Lukbi - FK »

Prosím o radu asi nejspíš fancarhifiho a nebo collina.Když chci vybírat subwoofer bez ozvučnice,mám se dívat na RMS nebo na max. výkon?Určitě čím více tím lépe že?Díky :)
Goofy - FK

Re: RMS!?

Příspěvek od Goofy - FK »

no nejsem zrovna extra velkej znalec ale rozhodně po RMS,Max je jen hodnota vykonu kterou je schopen zahrát na určitou dobu,nebo tak nějak..
ale poku ti jde o basák tak k tomu budeš potřebovat i nějaky slušnější zesík ;)
detailně ti ale poradí určitě někdo jako Collin apd.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

No na radu bych se spíš obrátil na Fancara a určitě RMS výkon je důležitý... a to ti tady poradí i více lidí...
Lukbi - FK

Příspěvek od Lukbi - FK »

Zesilovač mám.Mám i sub ale hraje málo.Dnes jsme s kámošem zkusili dát do mého combiku jeho sub, má tam dva zapl jen jeden a třepala se mi střecha :D .Říkal že prý má 1000W tak nevím jestli rms nebo normal.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jestli chceš aby ti hrál více tak určitě hleď na RMS ale také je důležité kolik RMS ti dává tvůj zesilovač...
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

ešte dôležitejšia ako výkon je citlivosť. U bežných subow sú síce rozdiely malé, ale občas sa nájde výnimočný kúsok :)
Dvojnásobný výkon vykompenzuje nárast citlivosti o 3 dB (ak ju neudávajú v bulharských konštantách ako niektoré značky...)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

Lukbi píše:Prosím o radu asi nejspíš fancarhifiho a nebo collina.Když chci vybírat subwoofer bez ozvučnice,mám se dívat na RMS nebo na max. výkon?Určitě čím více tím lépe že?Díky :)
...takhle otázka nestojí...SW se musí vybírat v závislosti na zesilovači...respektive jeho výkonu.Nejdřív napiš co máš za zesilovač a podle toho se musí vybrat vhodný SW.Pak ještě v jaké ozvučnici SW bude hrát.
I 150W SW dokáže dobře zahrát...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... 318-P1S412
...a povšiměte si citlivosti...vše je relativní...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

rms čím více tím lépe bych řekl že jak pro keho.. Každý jen výkon,výkon! Jak tu dal fancar i slabší sw dokáží velice pěkně zahrát. Hlavně jde o to jaký máš zesilovač!? Pak se muže vybírat dál..
Chceš sw aby jsi šel slyšet a nebo pro sebe?? Podle mého by to mělo být to druhé ale tak to vidím snad jen já..
Olda85 - FK

Příspěvek od Olda85 - FK »

Vybírat jen podle RMS uplně nejde.. další důležítý údaj ja citlivost jak tu zmiňoval fancarhifi. Např repro se 150W RMS a citlivostí 90dB ti zahraje hlasitěji jak třeba 300W repro s citl. 85dB.. jestli se pletu, tak opravit :D
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nejlepší bude, když napíšeš, co máš za zesík a který sw sis vybral... My ti už poradíme... :)
Jinak... Dívej se na RMS sw takový, jaký máš RMS zesíku (nebo trošku menší)... Tzn. zesilovač máš 200W RMS, tak SW by měl mít tak 180 - 200W RMS (tam už záleží na kvalitě sw, kolik do něj můžeš pustit)...
Collin - FK

Lukbi: mám ted něco na prodej.. písni na icq nebo Sz a třeba se domluvíme.. ;)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Collin píše: Chceš sw aby jsi šel slyšet a nebo pro sebe?? Podle mého by to mělo být to druhé ale tak to vidím snad jen já..
třeba na soutěž ... nestaví každý hudbu na posloucháni pro sebe... ;)
Collin - FK

Raimmi: ale tady bych to na soutěž opravdu netipoval :!:
Odpovědět