Zamykání zpátečky nefunguje

vybavení a úpravy interiéru atd.
JirkaD

Zamykání zpátečky nefunguje

Příspěvek od JirkaD »

Ahoj,
mám problém se zamykáním zpátečky (construct z boku středového tunelu). Nejde mi zamknout. Otočím klíčkem, ale ten válec nejde zatlačit víc jak z půlky dovnitř. Takže to nejde zamknout. Koukal jsem i ze spodu auta, jestli tam není nějakej bordel, ale od pohledu je všechno čistý. Netušíte čím by to mohlo být? Nebo jak se to dá rozmontovat a pročistit?
Díky. Jirka
zdick - FK

Re: Zamykání zpátečky nefunguje

Příspěvek od zdick - FK »

Mě to takhle nejde když mám zařazenou zpátečku. Když to zamknu třeba na neutrálu nebo na jedničce, tak to jde v poho. Řadit pak jde všechno kromě zpátečky, tam je cejtit že to blokuje nějakej kov.
Proto bych řekl že je to zámek zpátečky a ne zámek řadící páky.
petsu - FK

Příspěvek od petsu - FK »

Promazani nejakym WDckem urcite pomuze, ale zkus nejdriv tohle... Zarad zpatecku, a az budes tlacit "ten valec" dolu pohni trosku radici pakou, a je pravdepodobne ze to zapadne.
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

přeně tak..jako Petsu...někdy už je vychozena řadici páka a když zařadíš zpátečku tak zasun klíček a jen s ni pohybej a zapadne..mě to taky dělá..
sword - FK

Příspěvek od sword - FK »

Ahojky tento problém jsem měl taky,ale s tím rozdílem, že mě zámek nešel zamáčkonout vůbec. Bývalý majitel zamykání nepoužíval a totálně to zarezlo. Pokud ti můžu radit vlez pod vůz a dej tam zpátečku a zjisti jest-li ti ten čep, který trochu vylí zá jestli je proti otvoru kam má zalíst. Pokud ano a dále nejde tak to musíš prolívat Wd-40 a popřípadě poklepávat malím kladívkem tu část co z toho leze čep. Rez by měla povolit, chce to trpělivost mě to trvalo týden,ale zdařilo se. Tak ať se ti daří :D
zdick - FK

Goofy děkuju, díky tobě jsem se naučil zamykat svou řadící páku i na zpátečce. Stydím se :oops: :roll: a děkuji.
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

Ahoj,
tak jsem se teprve včera dostal k autu.. Zkusil jsem ten fígl s lehkým zakvedláním s řadičkou, ale vůbec to nepomáhá.
Nejde to zamknout ani při zařazeném jiném stupni. Snad se o víkendu dostanu pod auto a podívám se na to, jestli
aspoň trochu vylízá ten čep. Každopádně trochu zastrčit ten zámek jde. Pak kdyžtak zkusím poklepávat.. :(
Dá se ten zámek vlastně nějak rozebrat?
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Ahoj lidi, dneska jsem si pročítal tohle téma a rozhodl jsem se zkusit zamykání zpátečky na vlastním autě. Zkusil jsem to podle návodu, jak jste tu psali... (zařadit zpátečku, zasunoutt klíček pootočit jim, zahýbat fofrklackem a zasunout váleček). Tohe všechno šlo akorát, jsem nemohl zasunout ten váleček až úplně do konce. Nemáte ještě někdo nějakou radu? Tím Wdečkem to promažu odpo. Dík moc za rady
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
zdick - FK

No právě - klíčkem otočíš, zasuneš až kam to jde, pak trochu zakvedláš pákou (pořád jemně tlačit na zámek) a ono to zapadne. Přijde mi že to jde čím dál snáz, možná jsem už dostal grif nebo to nějak povoluje.
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

zkusím to znova ale mě to vůbec nešlo... jak by tam něco blokovalo

Edit: Takže mi to nedalo a sednul jsem si znova do auta, pořádně ten zámek promazal a zkoušel. Nakonec se povedlo :) Stačilo jenom pořádně potáhnout řadičku směrem, jak se dává zpátečka. Párkrát zopakovat, promazat a už funguje :)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Odpovědět