Zamykání zpátečky nefunguje
-
JirkaD
Zamykání zpátečky nefunguje
Ahoj,
mám problém se zamykáním zpátečky (construct z boku středového tunelu). Nejde mi zamknout. Otočím klíčkem, ale ten válec nejde zatlačit víc jak z půlky dovnitř. Takže to nejde zamknout. Koukal jsem i ze spodu auta, jestli tam není nějakej bordel, ale od pohledu je všechno čistý. Netušíte čím by to mohlo být? Nebo jak se to dá rozmontovat a pročistit?
Díky. Jirka
mám problém se zamykáním zpátečky (construct z boku středového tunelu). Nejde mi zamknout. Otočím klíčkem, ale ten válec nejde zatlačit víc jak z půlky dovnitř. Takže to nejde zamknout. Koukal jsem i ze spodu auta, jestli tam není nějakej bordel, ale od pohledu je všechno čistý. Netušíte čím by to mohlo být? Nebo jak se to dá rozmontovat a pročistit?
Díky. Jirka
-
zdick - FK
Re: Zamykání zpátečky nefunguje
Mě to takhle nejde když mám zařazenou zpátečku. Když to zamknu třeba na neutrálu nebo na jedničce, tak to jde v poho. Řadit pak jde všechno kromě zpátečky, tam je cejtit že to blokuje nějakej kov.
Proto bych řekl že je to zámek zpátečky a ne zámek řadící páky.
Proto bych řekl že je to zámek zpátečky a ne zámek řadící páky.
-
petsu - FK
Promazani nejakym WDckem urcite pomuze, ale zkus nejdriv tohle... Zarad zpatecku, a az budes tlacit "ten valec" dolu pohni trosku radici pakou, a je pravdepodobne ze to zapadne.
-
Goofy - FK
přeně tak..jako Petsu...někdy už je vychozena řadici páka a když zařadíš zpátečku tak zasun klíček a jen s ni pohybej a zapadne..mě to taky dělá..
-
sword - FK
Ahojky tento problém jsem měl taky,ale s tím rozdílem, že mě zámek nešel zamáčkonout vůbec. Bývalý majitel zamykání nepoužíval a totálně to zarezlo. Pokud ti můžu radit vlez pod vůz a dej tam zpátečku a zjisti jest-li ti ten čep, který trochu vylí zá jestli je proti otvoru kam má zalíst. Pokud ano a dále nejde tak to musíš prolívat Wd-40 a popřípadě poklepávat malím kladívkem tu část co z toho leze čep. Rez by měla povolit, chce to trpělivost mě to trvalo týden,ale zdařilo se. Tak ať se ti daří 
-
zdick - FK
Goofy děkuju, díky tobě jsem se naučil zamykat svou řadící páku i na zpátečce. Stydím se
a děkuji.
-
JirkaD
Ahoj,
tak jsem se teprve včera dostal k autu.. Zkusil jsem ten fígl s lehkým zakvedláním s řadičkou, ale vůbec to nepomáhá.
Nejde to zamknout ani při zařazeném jiném stupni. Snad se o víkendu dostanu pod auto a podívám se na to, jestli
aspoň trochu vylízá ten čep. Každopádně trochu zastrčit ten zámek jde. Pak kdyžtak zkusím poklepávat..
Dá se ten zámek vlastně nějak rozebrat?
tak jsem se teprve včera dostal k autu.. Zkusil jsem ten fígl s lehkým zakvedláním s řadičkou, ale vůbec to nepomáhá.
Nejde to zamknout ani při zařazeném jiném stupni. Snad se o víkendu dostanu pod auto a podívám se na to, jestli
aspoň trochu vylízá ten čep. Každopádně trochu zastrčit ten zámek jde. Pak kdyžtak zkusím poklepávat..
Dá se ten zámek vlastně nějak rozebrat?
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj lidi, dneska jsem si pročítal tohle téma a rozhodl jsem se zkusit zamykání zpátečky na vlastním autě. Zkusil jsem to podle návodu, jak jste tu psali... (zařadit zpátečku, zasunoutt klíček pootočit jim, zahýbat fofrklackem a zasunout váleček). Tohe všechno šlo akorát, jsem nemohl zasunout ten váleček až úplně do konce. Nemáte ještě někdo nějakou radu? Tím Wdečkem to promažu odpo. Dík moc za rady
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
-
zdick - FK
No právě - klíčkem otočíš, zasuneš až kam to jde, pak trochu zakvedláš pákou (pořád jemně tlačit na zámek) a ono to zapadne. Přijde mi že to jde čím dál snáz, možná jsem už dostal grif nebo to nějak povoluje.
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
zkusím to znova ale mě to vůbec nešlo... jak by tam něco blokovalo
Edit: Takže mi to nedalo a sednul jsem si znova do auta, pořádně ten zámek promazal a zkoušel. Nakonec se povedlo
Stačilo jenom pořádně potáhnout řadičku směrem, jak se dává zpátečka. Párkrát zopakovat, promazat a už funguje 
Edit: Takže mi to nedalo a sednul jsem si znova do auta, pořádně ten zámek promazal a zkoušel. Nakonec se povedlo
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
Můžeš se mrknout