dobijení

Martased - FK

dobijení

Příspěvek od Martased - FK »

zdravím dneska večer jsem si všiml že mi slabě svítí kotrolka dobijení a když auto vytočím na otáčky 4000 a víc tak svítí normálně čím to může byt? můžou to byt uhlíky v altiku? díky za rady
Chose

Re: dobijení

Příspěvek od Chose »

Asi bude některá dioda v usměrnovači proražená.Nech si to zrepasovat a máš klid ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

zkus vyměnit regulátor a uvidíš . NA něm jsou uhlíky a bývá to většina problémů z dobíjením . Otázka 250,- kč . Pokud to nepomůže , je potřeba vyměnit diodovej můstek v altíku , trošku pracnější ,ale dá se zvládnout doma . Cena diodovyho mustku cca 600,- .
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

Než měnit můstek za 600,- tak máš jednodušší zjistit kde dělají repas a vyměnit svůj altík za repasovaný(kus za kus) + nějaký doplatek cca 200-300,- a máš na to i záruku.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

A kdepak dělají takovej obchod ? že vyměním starej za zrepasovanej + 300,- . Všude chtěj nejmín 1000,- . ?
sisin - FK

Ostrava-Vítkovice,AutoWak,na Mírovém náměstí,jinak prodává so+ne na autoburze ve Vítkovicích na Jeremenku,je to normální kamenný obchod,ale prodává i na burze a netu.Dává na to i záruku,osobně jsem se s ním o tom bavil.
http://www.autowak.cz/?p=productsList&i ... 143&page=5
dzigibungr

Příspěvek od dzigibungr »

tato firma mi prodala zrepasovanej altík totálně špatnej jak uhlíky tak můstek byli špatný nedoporučuju vůbec
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 07. črc 2009 16:07:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

ja si myslím že to nebude nic moc , páč za tři stovky by se jim to moc neoplatilo . Samtnej regulátor a diody je výjde na 800 ,- . Tak nevim no .
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Může být už ošoupaný kroužek na rototu až na izolant a uhlíky nepřevádí budicí napětí úplně.Nutná úplná kontorola kroužků,dá se po domontáží regulátoru z altíku otáčením rotoru.Nebo lépe po vyjmutí altíku z vozu-lepší přístup.
Martased - FK

Příspěvek od Martased - FK »

chtěl bych se zeptat jake ma byt napětí na baterce když je nastartovane auto a altik by měl správně dobijet?diky
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Kdyby ses podíval o téma níž tak to tam máš rozepsaný dopodrobna :!:
dzigibungr

Příspěvek od dzigibungr »

zkus lihem vyčistit škrtící klapku mně to pomohlo tohle v altíku není což se zde většina diskutujících domnívá
sundej plast kryt (mpi) a lihem a nejakým hadříkem co nepouští chlupy to vyčisti otázka 15min
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Když mu svítí kontrolka dobíjení tak je to klapkou,jo?

:roll: :roll: :roll:
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

No jasně :D A když chceš vyměnit levé kolo musíš prvně povolit pravé kolo...To nevíš? ;)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

dzigibungr píše:zkus lihem vyčistit škrtící klapku mně to pomohlo tohle v altíku není což se zde většina diskutujících domnívá
sundej plast kryt (mpi) a lihem a nejakým hadříkem co nepouští chlupy to vyčisti otázka 15min
Jako vtip to je dobrý :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

Hlavně přeměř nahuštění předních kol. ;)
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
sisin - FK

dzigibungr píše:tato firma mi prodala zrepasovanej altík totálně špatnej jak uhlíky tak můstek byli špatný nedoporučuju vůbec
Tak to je zajímavé zjištění,protože jsem chtěl takhle vyměnit můj starý alternátor,ještě že jsem to neudělal.A nezkoušel jsi ho tam reklamovat?
Odpovědět