výběr navigace

pokec o všem možném i nemožném
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr navigace

Příspěvek od Zdenda19895 »

Othon píše:
Ted sem se koukal na pokriti na strankach vyrobce... je to pravda co tam vydim na CR nebo je to jenom nejaka "jina verze mapy"? http://www.navigon.com/site/cz/cs/popup ... overage/10
To je asi ještě verze před zářijovým vydáním map. :) V nových mapách mám i uličky u nás uvnitř podniku a jsou úplně přesné. :D Jsou tam i účelové komunikace např. co mají zemědělci přes pole. Ty původní mapy byly opravdu slabé. Naštěstí jsem je měl jen měsíc a pak mi zdarma přišly nové, na dvougigové kartě. :) Takže mám zdarma kartu do foťáku. ;) Podle starých map jsem jel k baráku polem. Polovina ulic ve městě tam nebyla. Ale já jsem věděl že v září budou nové mapy, proto jsem tu navigaci koupil. :D :D Nyní po téměř devíti měsících naprostá spokojenost. Jsou tam i ty nejmenší uličky v zapadlé vesničce, v jaké bydlí moje tchyně. A ještě něco. Když jsem Navigon loni v srpnu jako novinku kupoval, dal jsem za něj přes 12 000 korun. Teď jsem se díval že se dá koupit do 7 000 korun.
Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne úte 08. dub 2008 21:38:17, celkem upraveno 2 x.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

martinsz píše: Otázkou je, co si představuješ pod "překážkou"
Jinak je tam vola vypočítat objízdnou trasu, ale z dat GPS nezjistí například dopravní nehodu, nebo podobně. Musel by nějak získávat dopravní informace a to většina GPS navigací do auta umí.
Jo, většina navigací to umí. :) Ale bohužel většina našich dopravních policajtů a silničářů neumí včas překážku nahlásit, :evil: nebo když už ji nahlásí tak po odstranění ji zapomenou odhlásit. Už se mi asi dvakrát stalo že navigace ukazovala nehodu na trase a trasa už byla pár hodin průjezdná. :evil:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tak tady je pár fotek jak to vypadá v autě...

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Nevypadá špatně. :) Jsem zvědavý kdy do nás někdo začne rýpat že to na okně nesmí být.Že to u nás není schválené k upevnění na okně. :evil:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Zdenda19895 píše:Nevypadá špatně. :) Jsem zvědavý kdy do nás někdo začne rýpat že to na okně nesmí být.Že to u nás není schválené k upevnění na okně. :evil:
No je fakt že ten držák normálně vozím v kaslíku,jelikož nehodlám provokovat policajty a dohadovat se s nima.
mystery - FK

Příspěvek od mystery - FK »

Ivarek píše: No je fakt že ten držák normálně vozím v kaslíku,jelikož nehodlám provokovat policajty a dohadovat se s nima.
A kde máš umístěnou tu navigaci?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

mystery píše: A kde máš umístěnou tu navigaci?
No v pouzdru v kapse.Na okno jí dávám jen když jedu a nevím kam. :D
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ze zvědavosti :)

co to je vedle nastavování světel?
Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Stejně mě sere že to pořádně nedokáže někdo rozseknout.Policajt tě sejme jelikož v zorném poli řidiče na skle nesmí být nic jiného než vnitřní zpětné zrcátko,ale neviděl jsem navigaci která by se montovala jinam než na sklo.Takže mi není jasný kam s ní jinam.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Ivarek píše: No je fakt že ten držák normálně vozím v kaslíku,jelikož nehodlám provokovat policajty a dohadovat se s nima.
Já jsem nemyslel policajty, myslel jsem někoho z FK. :)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

martinsz píše:Ze zvědavosti :)

co to je vedle nastavování světel?
Obrázek
To je přepínač od LPG. ;)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Zdenda19895 píše: Já jsem nemyslel policajty, myslel jsem někoho z FK. :)
Jo tak to jo,no on se někdo ozve,neboj. :D :D
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Ivarek píše: To je přepínač od LPG. ;)
Přesně tenhle přepínač máme na služební oktávce i na stejným místě na přepínání soukromé/služební km, páč nám to satelitně hlídaj.
smazany clen - FK

Mam prosbu shanim mapy pro navigaci Trafick becker assist kdo by jste meli nejaky novejsi mapy byl bych vdecny predem dik :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem si koupil aktualizaci map do svého Navigonu 7110 Europe. :) Je na dva roky a pravidelně co tři měsíce budu moci stahovat aktualizaci map pro celou Evropu. Stojí to ´´pouhých´´ :lol: :lol: 99 Euro. Když jsem mapy nainstaloval, tak jsem byl velice příjemně překvapen. :D Na nových mapách je lepší rozlišení cest, takže se už asi nestane aby mě navigace poslala třeba pěší zónou jak se mi už stalo. Zjistil jsem že i jedna jednosmněrka kde mě navigace stále nutila do protisměru už je opravená. Navíc je tam minimálně desetkrát víc bodů zájmu než na staré mapě. :D :D Mapy jsou od firmy Navteq a jsou nejpodrobnější jaké jsem kdy viděl. :D :D :D
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
milan.repair
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan.repair »

Já se rozhodl pro navigaci od Ndrive model G800S. Je to novinka za supr cenu s výbornou výbavou. Stojí už asi 3500Kč a má 4,3 palce velký displej a přehraje filmy, má bluetoooth a transmitter. Supr domácí kino v autě :lol:
favo

Příspěvek od favo »

Koukám že tu řešíte navigace tak bych potřeboval pomoc: Já sám mám PDA s mapami IGO 2006 ty tuším používá i Mio a krom toho že je mapa krapet stará tak šlape výborně a zatím všude mě dovedla dobře. Ale bohužel nemám napájení do auta protože původní majitel nabíječku rozbil no a baterka vydrží cca 2 hod. max.
Takže jsem koukal po nějaké autonavigaci a než jsem koupil měl jsem pujčenou navigaci od Sony a ta byla výborná dokonce znala i názvy sídlišt jako třeba Trnkovo náměstí v Praze což žádná jiná navigace zatím neznala co jsem zkoušel.
Pak jsem měl z rodiny pujčenou navigaci TomTom One , taková malinká šikovná krabička. Šlapala výborně ale její problém byl v tom že na ní nikdy za ty roky nedělali aktualizaci map.
No a teď k mému problému po všech těch zkouškách jsem se rozhodl s mím otcem že si koupíme na půl navigaci TomTom a chtěli jsme i s TMC tak jsme vzali TomTom XL 31 Europe Trafic velice šikovná mašinka ,ale......... ihned po koupi jsem nechal udělat kompletní aktualizaci včetně mapových podkladů které jsou prý do 30ti dnů zdarma a jelo se testovat ovšem to co následovalo mě málem vyrazilo dech. Krom toho že mě navigace naváděla do ulic které jsou minimálně 18 let neprůjezdné a neměla zanesené silnice které jsou průjezdné už 2 roky jsem si toto vše vysvětloval tím že se asi nikdo nebude zabívat malým městem jako je Blansko ovšem v Brně které je mimochodem druhé největší v republice se situace opakovala. Půl roku stará jednosměrka a navigace mě tam rovnou navedla , na silnici se dvěma pruhy mě neustále upozorňuje na to že mám jet v levém pruhu i přesto že je odbočovací a i přes to že zákon říká že jezdit se má v pravém ale to je ve městě celkem fuk ovšem ve chvíli kdy bych měl už začít zatáčet v levo mi navigace nařídí odbočit do prava i přesto že šipka ukazuje rovně a rovně jsem měl jet a do prava je už cca rok odbočení zakázáno protože silnice dál nepokračuje. Další perličky jsou že jedu rovně a následuje odbočení do prava a silnice pokračuje rovně ale navigace mi řekne nyní zahněte v pravo a hned vlevo i přesto že bych vjel do protisměru a nebo vyjel mimo vozovku a hned po posledním povelu mi říká abych zase odbočil v pravo. Ovšem vrchol všeho bylo když jsem přijížděl ke kruhovému objezdu a navigace mi hlási nyní odbočte vlevo na kruhovém objezdu. To jsme snad v Anglii nebo co ? To ani nemluvím otom že hlavní tah Brno Svitavy a na mapě nejsou zaznamenaný ani kruhový objezdy 2 roky starý.
Chtěl bych se teda zeptat zda máte s TomTom podobný zkušenosti a nebo mám jen smůlu na špatný kus ? Když vypnu zvuk a jedu podle šipek tak až na zmíněné nedostatky jako jednosměrky a kruhové ojezdy je to celkem přesný a dá se podle mapy jet ale jakmile zapnu hlasovou navigaci tak riskuji pokutu v lepším případě a v horším i nehodu. Dále bych se chtěl zeptat kde seženu opravdu aktuální mapové podklady , nebo skutečně přesné mapy dostanui jen když firmě TomTom zaplatím ?
Díky za každou radu
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Před tou aktualizací to makalo normálně?Zkusil bych jí udělat znovu,jestli se ti nestáhly třeba mapy pro starší verzi nebo tak něco.
favo

Příspěvek od favo »

Před tím jsem to nezkusil tu oktualizici mi to nabídlo hned po přípojení k PC :(
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Hmm,tak jí zkus udělat znova,tím už nic nepokazíš.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

tohodle tomtom mam doma a v pohode uplne,aktualizaci sem neprovadel
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
favo

Příspěvek od favo »

psal jsem Ti SZ. ;)
Moje felda 1.4 MPi
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

mám taky tomtoma a aktualizaci jsem dělal v pátek před srazem a dneska jsem si taky všimnul, že mi to v ústí na kruháku poslalo do leva, ale nijak jsem to neřešil. Rovněž je fakt, že některé kruháče nejsou v mapách zaznamenány, ikdyž už jsou starý.
favo

Příspěvek od favo »

Jo a to je přesně to co mě za 6000,- docela se.e .Všude mi vnucují informace o nejaktuálnějších mapách a záruce bezplatné aktualizace na nejnovější mapy do 30ti dnů a výsledek je takový že i mapa od konkurence z roku 2006 je aktuálnější a nědělá chyby v navigování. Mám totiž chuť toto zařízení vrátit a koupit raději MIO se kterým mám dobrý zkušenosti.
Moje felda 1.4 MPi
tony.rs - FK

Příspěvek od tony.rs - FK »

zdarec, uvažuji o koupi navigace a docela se mi líbí tahle http://www.extraobchod.eu/gps-navigace/ ... -38-na-sd/ Máte s ní někdo zkušenosti ???
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Ahoj, nemá někdo z vás zkušenosti s touto navigací? :
http://www.softcom.cz/produkt/cooltraxx ... e/?flist=1

popřípadě nějaké postřehy nebo rady? nebo někdo by mi mohl nějakou doporučit?
Díky
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Zdravím vás pánové potřebuji radu chci si koupit navigaci jelikož jí neviužiju každý den stačí mi nějaká obyčejná ale né zase nějaký šunt prostě něco jako nejlepší poměr cena-kvalita mám v merku tyto dvě na aukru hodím sem odkazy a byl bych rád kdyby se k tomu někdo vyjádřil popřípadně poradil co a jak nebo tak předem dík
http://sz.aukro.cz/item619026174_blaupu ... vropy.html
http://sz.aukro.cz/item622716047_naviga ... _stav.html
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Tomtoma bych určitě nebral, jezdil jsem již s více modelama, ale ani jeden mě neuspokojil, jak ovládáním, tak kvalitou navigování. Blaupunkta neznám, čekám až výjdou nějaké reference na toho nového s kamerou, která ti sníma stalre obraz před tebou a do něho maluje kudy jet a umí číst značky, tu pořídím. Současně mam již třetí Mio a byl jsem snima maximálně spokojen. Oproti Garminu zná třeba míň cestiček, ale lépe mě vymaluje silnici, takže když jedeš tak vydíš třeba nějaký esíčka přesně tak jak budoi, kdežto u garmina se to spoji v takovou tlustou hranatou housenku. Takže podle mě tomtoma nebrat, balupunkta nevim, já osobně doporučuji Mio, nebo jestli ti nezáleží na grafice, ale toho že potřebuješ znát hodně věcí tak Garmina.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

A já mám PDA a nahraju si tam co chci.Buď tom toma nebo igo ;)
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Já používám MDA III Compact od T-mobile. Mám v něm TT 6 s novýma mapama a spokojenost. Občas to déle načítá pozici ale poté je to perfektní. Příjem špičkový rychlost ujde.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Tak ono když seš šikovnej tak do Mia tak nahraješ, Mio, tomtom, garmin.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Ale slepě nevěřit http://www.novinky.cz/koktejl/146236-kv ... -domu.html

Já zažil něco podobného, když jsem jel za Vicim do Zubří. Tam mě to tvrdohlavě navigovalo uličkou mezi zahrádkami přímo přes pole k hlavní silnici.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

:lol: :lol: :lol: Keď máš nastavenú najkratšiu cestu, alebo vznášadlo tak sa nediv. :lol: :lol: :lol:
smazany clen - FK

Nemáte někdo zkušenost s touhle? http://www.aaanavigace.cz/evolve-multitraxx-igo8
Satek - FK

Příspěvek od Satek - FK »

Řeším stejný problém, prostě potřebuju navigaci a koukám, že se asi všichni shodnou, že nejlepší mapy má Garmin (taková ta housenka mi snad nevadí, hlavně když bude všechno znát a bude přesná). Požadavek mám akorát na bluetooth handsfree . V září jedu rakousko maďarsko a potřebuji opravdu 100% navádění, tak mě snad nezklame, jestli nějakou vůbec vyberu. hm?
Satek - FK

máte někdo zkušenosti s tímhle obchodem? Cena dobrá, funkce mně postačující (přijímá dopravní info, širokoúhlý displej, bluetooth handsfree)

http://www.pixmania.cz/cz/cz/3118900/ar ... JvbW89b3Vp

díky
Satek - FK

je to teda nový, kdyby bylo něco podobnýho bazarovýho nebo lepšího za stejný peníze, rád bych se na to podíval, ale nic jsem nenašel
Satek - FK

No a co tahle? tu minulou jsem prošvihl, na aukru byl omezený počet, takže jsem to nestih, tahle je něco obdobného.

Vyplatí se vzít tohle? Není tam nějakej zádrhel? pro laika vypadá slušně

díky

http://www.aukro.cz/item691735447_gps_n ... ml#gallery
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Viděli jste někdo poslední mapy Navigonu z června? Přesnější a podrobnější mapy jsem ještě neviděl. I když Navigon má výborné mapy už skoro dva roky. Vyzkoušel jsem od kamarádů i Garmin a Tomtom, Ale podle map Navigonu je to jen hrubý nákres. :lol: :lol: Nejméně jedna třetina cest co v Navigonu tam není. :o Tady je ještě jedno vlákno o navigacích. :) http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 17&t=13013
Naposledy upravil(a) Zdenda19895 dne pát 14. srp 2009 22:22:51, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Abdul - FK

Zdendo, ako je to s aktualizáciou ? Asi musím niečo kúpiť, lebo posledne som netrafil domov. :oops: :oops: :oops: Po kontrole doma ( tá pani, čo s ňou žijem - 0,218 %) :x
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Abdul: Na této stránce to máš napsané kousek výš.
"Tak jsem si koupil aktualizaci map do svého Navigonu 7110 Europe. :) Je na dva roky a pravidelně co tři měsíce budu moci stahovat aktualizaci map pro celou Evropu. Stojí to ´´pouhých´´ :lol: :lol: 99 Euro". Jen nevím jestli v tomto případě Ti to pomůže. :lol: :lol:
Abdul - FK

Zdendo, za tú cenu ? Pfuj. :x :x :x V mojom prípade tam nebude započítaný počet schodov a zákruty od zdroja znečistenia domov. A ešte ten komentár. :lol: :lol: :lol:
Satek - FK

Tak noname navigacím asi věřit nebudu, sice dost funkcí, ale to je celé co se týče recenzí.

Prošel jsem toho celkem dost a nevím, zda Garmin Nuvi či Navigon.

Garmin ve verzi 760 nebo Navigon 7210. Možná i ostatní, co se přibližují od daných značek, teď mi o funkce ani tak nejde, spíš mi záleží na přesnosti navigací jako takových, pro co byly původně stvořeny. Garmin má skvělé hodnocení hlavně díky značce, ale Navigon působí dojmem, že mapy má propracovanější a přesnější, zvládne i ty nejmenší uličky zkopaniny a nemine se cílem. Navíc u tohoto typu se dají určit výhradně silnice prvních a druhých tříd, že by to nemělo tahat přes prdele, což recenze potvrzují, ale raději počkám na názor, co se týče propracovanosti map samotných. Navíc řazení do pruhů a ostatní pitloviny jsou super!
Satek - FK

naprosto suprovej test téměř všech navigací, podrobné výsledky zpracované v přehledných tabulkách, hodnotilo se úplně vše, myslím si, že hooodně dobře zpracováno a dost to poradí.

http://navigovat.mobilmania.cz/Testynav ... ARI=114276
Satek - FK

Takže jsem pořídil GArmin Nuvi 760T. Zatím bez problémů, tak uvidíme. Chtěl jsem 765T, ale už větší cenovej rozdíl a to, že to umí řazení do pruhů, mě až tak neoslovilo.
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

nemáte někdo zkušenosti s navigon 2210? uvažuji o koupě navigace a po přečtení testu co poslal Satek vychází do 5 tis. nejlíp.
Bubacek077 - FK

Příspěvek od Bubacek077 - FK »

mám TomTom One 3rd Edition a naprosto mi vyhovuje :)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

nepotřebuji žádný mp3 nebo foťák, stačí mi se v pořádku a snadno přesunout z bodu a do bodu B. mam Garmina v nokii ale je nějakej spomalenej a trochu kecá, místo do prava řekne doleva atd.
adnast - FK

Příspěvek od adnast - FK »

taky používám MIO C720 a jsem spoky
Aleš

Příspěvek od Aleš »

A co iGO 8? má to tady někdo?
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Odpovědět