Osvětlení interieru na spínač v palubovce

Goddzilla - FK

Osvětlení interieru na spínač v palubovce

Příspěvek od Goddzilla - FK »

Nazdárek.. nedavno sem rozebiral palubku při lakovaní a když sem zjistil že bych moch strčít další tři spínače místo záslepek (nemam predni mlhovky a vyhrivani sedacel (nenapada co jineho by tam mohlo este byt) napadlo me jestli by tam šlo například zapojit osvětlení interieru (myslim diody) a pokud ano jestli by to šlo udělat tak že pri zapnuti spinace by svitilo osvetleni a pri vypnuti by svitilo osvetleni jen v pripade otevreni dveri :] mohl by mi to nekdo nejak jednoduse popsat nebo treba nakreslit na obrazek :) s eletrikou neumim ale na tohle bych si mozna troufnul :) a este jeden dotazek , pri tom rozebirani palubky sem si posunul spinac na vyhrivani zadniho okna vystraznej trojuhelnik a zadni mlhovky vsecky vedle sebe co nejblize k miśtu ridice jak mi to nejvice vyhovuje a pride mi ze ty cudliky sou ted o dost teplejsi nez bejvaly, myslite ze to tak muze zustat nebo existuje nejakej duvod proc byly tak divne ty spinace rozhazeny po cely ty liste :)

jo a eště me napada že nevim vubec kam to napojit :) u kufru sem si poradil tak že sem vyndal to svetylko co tam je a na nej sem pripojil diody ale vepredu me nenapada na co bych to mohl cvaknout krom zapalovace a funkci zapalovace bych chtel zachovat :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Osvětlení interieru na spínač v palubovce

Příspěvek od Kuladmin »

Standartne jsou ty vypinace co nejblize k ridici pokud si je mel rozhazene tak to nekdo pred tebou si hral. Hreji se protoze v nich jsou zarovicky a diky denimu sviceni hold furt svitej. Pokud chces extra napojit rozsvedceni interieru i kdyz nevim proc pac tato funkce je na origu svetle na strope tak proste jne odkudkoliv pres pojistku natahni +. Je jen otazka zda to chces s klickem nebo bez klicku.
Goddzilla - FK

ja to chci tak ze kdyz otevru dvere rozsvitej se diody na nohy v pripade ze bue spinac treba vyply a kdyz ho zapnu budou sviti i se zavrenejma dverma :)) a neci aby mi ´do toho svitilo i stropni svetlo :) v podstatze potrebuju to same este jednou jen to moct zapinatt prez palubku :)
Goddzilla - FK

a bez klicku :)) a newim vubec kde to napojit.. ale nemam zadnou v\ybavu takze mista kde by melo byt dost :)
qelv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qelv »

určitě to jde já mám na stropě místo madel neonky a svítěj při otevření dveří a stropní světlo je vyplí.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Jestli si dobre pamatuju tak ve dvernich spinacich je minus pak natahnes nekde stale + pres pojistku a jeste nekde vemes - treba z kostry pres vypinac abys sis to teda mohl zapnout kdy chces. Jenze pokud to takhle udelas a zapnes si to manualne vypinacem a bude zapnuto stropni svetlo na polohu dvere tak se taky rozsviti aby k tomu nedochazelo musel by sis tam jeste do obvodu vlozit diody.
Goddzilla - FK

no to je v pohode to stropni svetlo chi pouzivat jen jak se mi za chce proste bych ho nechal tzak jak je bud vyply nebo zaply.. :) spis vyply kdyz budou diody :)

takze mam tahnout:
1. kabel minus od cidla na dvere. jakou ma barvu ? :)
2. nekde nejaky + sebrat :) a kde prece to nepotahnu od baterky to je blbost ne ? nenapada me na co to pripichnout, napada me zapik ale newim jak se vyndava :)
3. este jedno minus ?? jako do kostry?? a jak to pripojit na ten vypinac ? :)

vemu + to napojim na diody ok? newim teda kde aby to slo prez pojistku.. a pak vemu minus ze dverniho spinace ktery v podstate prerusim tim vypinacem a povedu ho taky do diody ?? chapu to dobre ?? pak teda kdyz zmacknu vypinac bud bude obvod uzavrenej a svetlo bude sviti pri zavreni porad, nebo ho vypnu a svetlo bude svitit jen pri otevreni.. je to tak ? myslim si totiz ze kdyz zavru dvere at budu mackat jak budu mackat nebude to sviti ne ? protoze tam diky spinaci ve dverich nejde proud?:)) dneska sem se v eletrice hrabal prvne a ucil sem se o ni jen na gymplu pri fyzice :))) ale kufr uz mi krasne modre sviti napojil sem hio na svetylko tam to byla pohodicka :))
Odpovědět