jo a eště me napada že nevim vubec kam to napojit
Osvětlení interieru na spínač v palubovce
-
Goddzilla - FK
Osvětlení interieru na spínač v palubovce
Nazdárek.. nedavno sem rozebiral palubku při lakovaní a když sem zjistil že bych moch strčít další tři spínače místo záslepek (nemam predni mlhovky a vyhrivani sedacel (nenapada co jineho by tam mohlo este byt) napadlo me jestli by tam šlo například zapojit osvětlení interieru (myslim diody) a pokud ano jestli by to šlo udělat tak že pri zapnuti spinace by svitilo osvetleni a pri vypnuti by svitilo osvetleni jen v pripade otevreni dveri :] mohl by mi to nekdo nejak jednoduse popsat nebo treba nakreslit na obrazek
s eletrikou neumim ale na tohle bych si mozna troufnul
a este jeden dotazek , pri tom rozebirani palubky sem si posunul spinac na vyhrivani zadniho okna vystraznej trojuhelnik a zadni mlhovky vsecky vedle sebe co nejblize k miśtu ridice jak mi to nejvice vyhovuje a pride mi ze ty cudliky sou ted o dost teplejsi nez bejvaly, myslite ze to tak muze zustat nebo existuje nejakej duvod proc byly tak divne ty spinace rozhazeny po cely ty liste 
u kufru sem si poradil tak že sem vyndal to svetylko co tam je a na nej sem pripojil diody ale vepredu me nenapada na co bych to mohl cvaknout krom zapalovace a funkci zapalovace bych chtel zachovat 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Osvětlení interieru na spínač v palubovce
Standartne jsou ty vypinace co nejblize k ridici pokud si je mel rozhazene tak to nekdo pred tebou si hral. Hreji se protoze v nich jsou zarovicky a diky denimu sviceni hold furt svitej. Pokud chces extra napojit rozsvedceni interieru i kdyz nevim proc pac tato funkce je na origu svetle na strope tak proste jne odkudkoliv pres pojistku natahni +. Je jen otazka zda to chces s klickem nebo bez klicku.
-
Goddzilla - FK
ja to chci tak ze kdyz otevru dvere rozsvitej se diody na nohy v pripade ze bue spinac treba vyply a kdyz ho zapnu budou sviti i se zavrenejma dverma
) a neci aby mi ´do toho svitilo i stropni svetlo
v podstatze potrebuju to same este jednou jen to moct zapinatt prez palubku 
-
Goddzilla - FK
a bez klicku
) a newim vubec kde to napojit.. ale nemam zadnou v\ybavu takze mista kde by melo byt dost 
- qelv
- Kontaktovat uživatele:
určitě to jde já mám na stropě místo madel neonky a svítěj při otevření dveří a stropní světlo je vyplí.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si dobre pamatuju tak ve dvernich spinacich je minus pak natahnes nekde stale + pres pojistku a jeste nekde vemes - treba z kostry pres vypinac abys sis to teda mohl zapnout kdy chces. Jenze pokud to takhle udelas a zapnes si to manualne vypinacem a bude zapnuto stropni svetlo na polohu dvere tak se taky rozsviti aby k tomu nedochazelo musel by sis tam jeste do obvodu vlozit diody.
-
Goddzilla - FK
no to je v pohode to stropni svetlo chi pouzivat jen jak se mi za chce proste bych ho nechal tzak jak je bud vyply nebo zaply..
spis vyply kdyz budou diody 
takze mam tahnout:
1. kabel minus od cidla na dvere. jakou ma barvu ?
2. nekde nejaky + sebrat
a kde prece to nepotahnu od baterky to je blbost ne ? nenapada me na co to pripichnout, napada me zapik ale newim jak se vyndava
3. este jedno minus ?? jako do kostry?? a jak to pripojit na ten vypinac ?
vemu + to napojim na diody ok? newim teda kde aby to slo prez pojistku.. a pak vemu minus ze dverniho spinace ktery v podstate prerusim tim vypinacem a povedu ho taky do diody ?? chapu to dobre ?? pak teda kdyz zmacknu vypinac bud bude obvod uzavrenej a svetlo bude sviti pri zavreni porad, nebo ho vypnu a svetlo bude svitit jen pri otevreni.. je to tak ? myslim si totiz ze kdyz zavru dvere at budu mackat jak budu mackat nebude to sviti ne ? protoze tam diky spinaci ve dverich nejde proud?:)) dneska sem se v eletrice hrabal prvne a ucil sem se o ni jen na gymplu pri fyzice
)) ale kufr uz mi krasne modre sviti napojil sem hio na svetylko tam to byla pohodicka
)
takze mam tahnout:
1. kabel minus od cidla na dvere. jakou ma barvu ?
2. nekde nejaky + sebrat
3. este jedno minus ?? jako do kostry?? a jak to pripojit na ten vypinac ?
vemu + to napojim na diody ok? newim teda kde aby to slo prez pojistku.. a pak vemu minus ze dverniho spinace ktery v podstate prerusim tim vypinacem a povedu ho taky do diody ?? chapu to dobre ?? pak teda kdyz zmacknu vypinac bud bude obvod uzavrenej a svetlo bude sviti pri zavreni porad, nebo ho vypnu a svetlo bude svitit jen pri otevreni.. je to tak ? myslim si totiz ze kdyz zavru dvere at budu mackat jak budu mackat nebude to sviti ne ? protoze tam diky spinaci ve dverich nejde proud?:)) dneska sem se v eletrice hrabal prvne a ucil sem se o ni jen na gymplu pri fyzice