Zkoušeli jste Tempo na Feldu?

karoserie, narazniky, skla atd.
Alf

Re: Zkoušeli jste Tempo na Feldu?

Příspěvek od Alf »

Želva tvrdý vosk- jednoduchá aplikace vlhkým hadrem ( mnohem lepší a rychlejší než sychým ) a rozleštění bez problémů .
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda_dc »

No mě ten povlak teda moc nevyhoval, navíc mi to zůstalo i na plastech (kde jsem omylem hrábnul) a nechtělo to dolů. Teď používám SONAX a tady jsem zatím spokojen...
Obrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Želví vosk z plastů se dostane nejlíp kartáčkem nebo tvrdým štětcem. Nerozleštěné zbytky na laku a kolem gum a plastů štětcem spíš měkčím.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ehmmmmmm, se v tom ale vyžíváte. Já mám tmavě modrou metlu, takže je na tom všechno vidět. Taky jsem to myl leštil, plasty černil.... a za týden to bylo ještě horší. Z jara prach po zimě, pak pyl atd. Prostě okamžitě to bylo zase jako jetel (nemám garáž a na sídlišti je to samá bříza a lípa) Teď na to se..u až když už se na to nedá dívat tak projedu myčkou po zimě s voskem nebo to vezmu hadicí...
Killboro - FK

Příspěvek od Killboro - FK »

Co se týče oživení laku tak já jsem kdysi použil obyčejný silichrom a byla to bomba stará zašlá barva byla pryč a auto se uplně rozsvítilo. Ale nešlo to na metalízu. ;)
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

ja mam jakousi fu finish a je tam psané německy tak nevim nemáte s touto někdo skušenost? ;) když je to německo tak by to mělo být dobrý ale kdoví :?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

klucí teď si budu pořzovat ten vosk od želvy jenomže nevím kterej je lepší na práci.jde mi o to že vše leštím ručně protoýže nemám leštičku a nechci koupit nějakej vosk kterej by mi pak byl k ničemu a ručně nešel rozleštit.kterou mám teda vzít spíš s jakou máte lepší zkušenosti?díky vláďa
první http://www.drostra.cz/?PID=6715&tabid=11
a druhá http://tuning.autodoplnky.cz/autokosmet ... -s29720679
nebo je ještě jinej druh kterje používáte?jakej kdyžtak.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak jsme zkusil leštěnku od želvy a jako leští hezky to jo,ale jemný škrábance prostě nerozleští,takže se potvrdilo to co říkám už pár let a to ZLATÝ TEMPO sice se s tím člověk dost nadře,ale ve výsledku to vypadá mnohem líp
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

od želvy mám tu leštěnku s voskem a nanotechnologii a jsem velmi spokojen.dobrá práce a hlavně bez problemu to dostane i sylné kusy asfaltu když vyspravujou silnice.taky barvu když mě zastřísnili auto.hlavně ten film vydrží hodně mytí vapkou.cena v makru asi 185kč
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

mám tu samou leštěnku co faust,ale asi vezmu místa kde jsou škrábance tempem a pak celý auto přejedu želvou
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

je úplně jedno jestli vezmeš tu modrou nebo zelenou, výsledek je úplně stejný...možná ta zelená je lepší a je pravda že škrábance nezahladí, ale s tempem jsem toho taky nějak nedosáhl...možná to dělám špatně ale nechal jsem na tom ruce a výsledek nula nula prd, jako předtím...třeba mám prošlý tempo :lol: jinak ted taky premyslim o tej želvičce s nano technologií...hlavně kvůli tomu stékání vody z karoserie, s touhle želvou se přeci jen ta voda drží v kapičkách
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Jenom k Tempu,je to ůplně užasná věc!!Jako jsem s tim nejvíc spokojenej.Nejhorší je že to dlouho trvá než si s tim člověk vyhraje!Ale jako ten výsledek je super.
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

URNA:Moje řeč.Trvá to sice dlouho a musíš to párkrát přeleštit čistým hadrem,ale pak to stojí za to.Já z nedostatku času použiju zítra želvu an celý auto a tempo an místa kde jsou škrábance,tak uvidím ;)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Joo trvá to fakt dlouho no :D třeba když dělám prostory ve dveřich no to se člověk naleští!:-D....eště že felda neni tak velká! :D
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Hlavně to stím tempem nepřehánějte.. Je to docela dost brusná pasta jak určitě víte.. :) Udělám stím auto 2x do roko.. Jinak je Super leštěnka od Sonaxu.. Neuvěřitelně to vytahuje barvu..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já tempem jen 1 za rok
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

počkej dvakrát do roka???Já to beru 1 do měsíce....a jako zatim nic...jenom tam kde ten la je poškozenej tak tam je to malinko vidět ale nic strašnýho...
.........
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No 1x za měsíc je celkem dost
Collin - FK

proč tempem 1x za měsíc?? To vem leštěnkou..
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

jj jednou za rok tempem na oživení a jinak to lešti leštěnkou
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Já jsem myslel že to můžu brát takhle i tempem...Mám to potom nákou leštěnkou vzít jo? :)
.........
Collin - FK

Mužeš.. Vem to porstě tempem at vytáhneš barvu a pak klidně sonax..
Mrkni se tu http://www.sonax.cz/web/search.php?rsve ... &rstema=43 Dělal sem stím v práci a velice pěkných výsledku jde docílit.. ;)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Jooo tak já to tak zkusim...Po prázdninách si to koupim.Ted bude muset felině stačit voda s jarem nebo s nákym přípravkem:-)
.........
Collin - FK

Sakra dej jí trošku péče a vem něco kvalitního.. :) Jar s vodou max na okna.. Kup alespon nějakou tedkom.. ;)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

DOobře koupim něco lepšího!..příští týden jedu do Prahy tak něco seženu nebo řeknu otcovi aby mi něco sehnal v práci :D
.........
Collin - FK

Někdo chválil i Rox, ale to podle mého je bída.. Měl sem jak na interiér,kastlu,kola(tuším)čalounění, nic nebylo dobré..
Keke - FK

Příspěvek od Keke - FK »

chci se zeptat můžu leštěnku na metalízu použít i na normální lak? :)
Collin - FK

Uplně bez problému..
Mirous

Příspěvek od Mirous »

Tak ted ste me teda příspěvkama dostali..

Já vždycky Tempo hájil...navíc na škrábance je parádní, když sem feldu koupil byla matná, párkrát sem jí vzal tempem a ted je to největší ,,leštěnka" v okolí...favorita sem bral tempem pravidelně..nikdy žádnej problém..

Feldu beru tempem tak 4x za rok jelikož za dobrou cenu hodne muziky, zatim sem zkoušel leštěnku nějakou R1000 a ta neudelala to co tempo

Poradte tedy jakej vosk je nejlepší??

Na plasty používám sprey taky ted nevim přesně značku a je bezvadnej...plasty jsou krásně černý a hlavne dlouho i po deštích...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

já si teď nemůžu vynachválit tu novou nano leštěnku od želvy...funguje úplně geniálně! lesk je stejný jako když jí natřu tou "teflonovou" modrou či zelenou, ale navíc je super pro odvod vody z kapoty...udělá malinký "kuličky" vody na kapotě a stačí vyjet a samy sklouznou po kapotě a než dojedu po celonočním dešti do garáže (cca 5 km), je tak 80 procent kapek dole a auto skoro suchý...moc super věc
xTom

Příspěvek od xTom »

Já mám zkušenost s tempem takovou že když sem s tím oživoval lesk na tatíkově feldě (tmavě modrá 95rok) tak to ten lak pěkně oživý, září to jak zrcadlo ale chce to nějakej vosk třeba turtle wax,ale stejně to tak za dva měsíce zase vypadá zašlě takový až do bíla, tatík na to moc nemá čas, takže to umejvám já, myslím si že tmavý laky to dělají bežně a že se mají víc umývat pak to vypadá líp. Já osobně mám favorita (bílej rok 93) a tempem to ani neberu, tempo mám jen když se objeví nějaký manší škrábance, lak vypadá jako by to auto zrovna vyjelo z autosalonu a těch 167 000km co ukazuje počitadlo nikdo nechce uvěřit. Lak ošetřuju dvakrát do roka Turtle waxem s teflonem (tvrdej vosk) a mezitím ještě jednou za 3 měsíce Turtle waxem extra glos a maximální spokojenost.
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

Abych nezakládal nový topic tak se přiživím tady.Máte někdo zkušenost s Tempem+ elektrická leštička? Nebo je to blbost a je lepší ruka+Tmpo a pak třeba použit přímo leštěnku a leštičku? Manželka by mohla na jaře brblat,že mám unavené ruce od leštění a nic semnou není ;) tak jestli ta leštička má nějaký smysl a hlavně od jakých otáček,aby to vyleštila a né jenom rozmazala.Na záhyby kolem oken a padobně se musí použít ruka a hadr,ale na plochy...střecha,kapota,dveře by se použit možná dala.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

sisin:Jde to tím dobře,ale musíš na ní víc zatlačit.Ale jelikož jsem měl nějakej šunt z baumaxu za 500kč tak to vydržela leštička jen 2 leštění

Jinak to tím šlo dobře.Nahrubo jsem to vzal leštičkou,pak ještě dohladka leštičkou a zbytek jsem doladil ručně ;)
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

Je taky otázka kolik měla otáček,mám možnost koupit za 300,- starší Bosch,ale nedíval jsem se na výkon,jde o to,abych nezatlačil a leštička se zastaví.Navíc nemám páru kolik stojí ty chlupatice,protože ta leštička je nemá,takže bych je musel dokoupit.Pochybuju,že by se to dalo třeba vyprat.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já ty chlupatice měl a po každým leštění jsem to nechal namočit a pak jsem to vypral a pohoda :thumleft:

No na parametry si už nevzpomenu,ale ta Boschka by asi nemusela být špatná
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Jestli chcete kvalitní věci na feldu, tak se mrkněte na http://shop.mvservice.cz/
Má ho týpek co je na vw clubu pod nickem jako Mathyas (hodně lidí s FK tam chodí).
Ceny nejsou zas tak hrozné, když si je člověk přepočítá.
Ale kvalita je úplně někde jinde než želva nebo tempo ;)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Martin.003 - FK

Příspěvek od Martin.003 - FK »

HLAVNĚ NIKDY NE TEMPO - zkuste jit do lakovny a zeptat se jestli vam nastřikají dil po tempu.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

počkej proč hlavně né tempo??Já to v létě beru třikrát za měsíc a myslim že to je super!:-)..A nechával jsem si lakovat jeden díl a nic neřikali!
.........
Martin.003 - FK

Re: Barva laku

tempo, je svinstvo, ničíš si tím lak, že ti auto pár dní hezky vypadá, ale zkus si přelakoval potom ten díl, je to zažraný v laku a hrozně mastný a mastnota do dosti nepříjemná a špatně se odstranuje - mluvim o tempu.
Martin.003 - FK

Tempo se "zařírá" do laku a ten díl je pak hrozně mastný, jsou s tim docela občas problemy, dělá to mastný oka a musí se to přestříkávat.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No pár dílů leštěných tempem jsme už přelakovaly a nikdy nebyl problém.Příprava pod lak jako každý jiný díl
Martin.003 - FK

Nám se stalo že to dělalo mastný oka a dozvěděli jsme se že to bylo leštěný tempem.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Čo sa týka renovácie a leštenia laku, mám s úspechom vyskúšaný kokteil od Doris z Nissan klubu.

- 1dcl TurtleWax Color Magic (farebný vosk vo farbe auta)
- 1dcl TurtleWax Platinum Car Wax (leštiaci vosk)
- 1dcl TurtleWax Platinum Extra Gloss (tvrdý resp. konzervačný vosk)
- 3 čajové lyžičky teflónového oleja
- 3 čajové lyžičky silikónového oleja

Všetko zmiešať dokopy a miernym rozotieraním naniesť na auto. Žiadne namáhavé rozlešťovanie. Krúživými pohybmi s miernym prítlakom namazať celé auto. Nechať niekoľko hodín pôsobiť, kľudne aj 5 - 6.
Potom čistou handrou zvyšky zaschnutého prípravku zotrieť z karosérie. Opäť absolútne bez námahy.
Výsledný efekt vynikajúci. Predtým lak nebol nijako ošetrovaný, iba občas sa auto umylo. Žiadne vosky, nič. Na kapote a streche už bola farba riadne vyprašivená. Po aplikácií Dorisinej receptúry bolo auto v takom stave ako keby vyšlo z lakovne.

Viac na prečítanie tu: http://www.nissanclub.cz/article_detail ... 0&lang=cze
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

robin1 píše:Čo sa týka renovácie a leštenia laku, mám s úspechom vyskúšaný kokteil od Doris z Nissan klubu.
Tak jsem včera studoval Nissan forum a ta Doris je fakt šílená. Ta asi fakt nic jiného nedělá než leští auto. No musím uznat, že auto v takovém stavu v takovém věku jsem asi ještě neviděl.

http://www.nissanclub.cz/vozidlo/nissan-primera-1061
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Ty jo,fakt krásně naleštěná :thumleft:
Georgerob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgerob »

Ten mix od Doris z Nissan clubu musim vyzkoušet :)
Grafické studio | www.georgerob-design.cz

BLACK LIST RACEMAN !

19.5. odesláno 750,- na elektrickou stahovačku - do teď nemám ani peníze, ani stahovačku.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Georgerob: Taky si říkám že bych to možná zkusil :) Hlavně tátova felda by to potřebovala,lak má jak struhadlo :lol: ale je to tak 4 roky co jsme ji bral tempem a byla jak leštěnka ;)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Georgerob píše:Ten mix od Doris z Nissan clubu musim vyzkoušet :)
Taky bych to zkusil a provozoval, ale na jiném autě. Pokud to hnije zevnitř, tak je to marný boj. Loni jsem si pohrál s autem a vyvařil zadní lemy, konce prahů, uložení zadních tlumičů, 5. dveře, opravil fleky a vydatně vystříkal dutiny a podvozek Body. Po letošní zimě abych to dělal znova. Rožky a spodky dveří a konce prahů zase reznou. Prostě marný boj. :evil:
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
insert4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od insert4 »

takze dnes som pouzil tempo na skrabance a je do uplne naprd....poskrabalo to este viac...jak pozicam fotak nafotim
DonSalieri

Příspěvek od DonSalieri »

kejzi1 píše:Georgerob: Taky si říkám že bych to možná zkusil :) Hlavně tátova felda by to potřebovala,lak má jak struhadlo :lol: ale je to tak 4 roky co jsme ji bral tempem a byla jak leštěnka ;)
Diky tomu Tempu ma ten lak ted poskozenej a matnej...Jelikoz Tempo lak lesti jen kratkodobe, zato jej dost nici a ubira velkou vrstvu... Pokud se ma lesteni provest poradne nutny udelat to strojne, zaroven to musi delat ten kdo se v tom trochu vyzna.. Pro vice info muzete kouknout treba sem www.detailing.cz je tam plno dobrych rad.. Ale Tempo rozhodne NEPOUZIVAT, to radsi kvalitni kosmetiku od DODO JUICE, Meguirs,Riwaw, SwissWaX atd...
1.9TD Passat Variant....
Odpovědět