rád bych se dozvěděl jak moc je normální takový cukání při velmi pomalé jízdě se zařazenou jedničkou a bez nohy na plynu.Chová se mi tak že samo přidá a hned ubere a takhle dokola to trochu cuká celým autem.Celkově musím velmi citlivě zacházet s plynovým pedálem aby to necukalo(jízda po městě) .Jinak auto jezdí výborně ,volnoběh je klidnej,startuje i studený jen na cuknutí klíčkem,vůbec nemusím protáčet startér(až je mi to podivný
Možná je tohle chování motoru normální,ale nemám to s čím porovnat.
Mám najeto poctivých 82tis.,svíčky jsou champion tříelektrodový,ale jsou tam asi 20 tis.,kabely a víčko s palcem jsou původní,asi už by chtěli vyměnit,co myslíte?Mají nějaký interval výměny?
Abych nezakládal další téma,mám ještě jeden dotaz ohledně chlazení.
Docela mi trvá než se ohřeje na provozní teplotu(tj.středová čárka na teploměru) musím ujet takových 7km,ale to je cesta z mírného kopečka a po rovince na pátou rychlost něco málo přez 2000ot.,takže motor bez zátěže.Za jízdy nikdy nepřeleze přez středovou rysku na teploměru,spíše je tak 1mm pod ní.Topení topí taky pěkně.Spíš mně zaráží,že jakmile jedu po městě ,stačí párkrát stát na semaforech a ručička leze asi 4mm nad čárku a sepne se větrák,ale vždycky se uchladí a klesne a vypne se větrák a po chvíli se to opakuje.Pokud pojedu pořád třeba 50km/hod tak nepřeleze přez čárku,ale jakmile stojím na dvou semaforech tak vyleze a sepne se větrák.Pokud byli vedra v létě tak jsem to chápal,ale ono se to tak chová i v tomto počasí,konkrétně včera třikrát jsem stál na semaforech a pak pomalinku objížděl náměstí abych zaparkoval a už se to ohřálo a sepnul větrák.
Možná je to taky normální chování,ale pokud porovnám s mým druhým autem favorit bmm,tak tam se na stejném úseku cesty ohřívá stejně dlouho,ale nikdy se mi nestalo že by se to ohřálo tak aby sepnul větrák,ani v letních vedrech a kolonách,jen jsem ůmyslně zkoušel zda vůbec funguje větrák a nechal běžet motor po jízdě asi 10 min.na volnoběh a až potom se teprve zapnul.
Snad to nevypadá že jsem taková citlivka a všechno mně vyděsí,ale jsem hold "puntičkář".