Tak jsem se jal trochu experimentovat. Vytyčil jsem si trasu (9,5 km) a vzal jsem auto. Studený, celej den se s ním nejelo. Venku cca 7 stupňů. Vyjel jsem. Trasa vede po okreskách, minimum přes město. Abych nechcípnul zimou, tak jsem teda jel s topením, na plno a fukar na nohy na první stupeň. Po návratu ke garáži cca 82 stupňů.
Druhej den, když byla venku podobná teplota, tak jsem vzal kus papundeklu a nacpal jsem ho před chladič tak, že podélně zakrýval chladič od spodu přibližně do půlky. Sjel jsem stejnou trasu s tím, že když jsem zastavil před garáží, tak jsem měl teplotu tak 93 stupňů a běžel ventilátor. Bohužel tento druhý pokus byl lehce zhacen tím, že jsem čekal chvíli na světlech u jednoho železničního přejezdu.
Myslel jsem, že budu mít jasno, když tohleto vyzkouším, že buď teplota bude stejná, nebo teplota podstatně rychleji poroste, ale ten teplotní růst nebyl nijak závratnej, když jsem čekal na přejezdu, který je tak 2 km od mýho baráku, tak mi teploměr ukazoval něco pod 70°C.
Prostě za normálních okolností se dostat na 90°C a udržet to je zázrak a vim, že to bude pravděpodobně termostatem. Každopádně když zajedu za mechanikem, u kterýho jsem už jeden novej vyreklamoval, tak mě asi zabije

A já samozřejmě nechci vyhodit další peníze jen tak z okna a potřebuju si bejt jistej. Někde tady na fóru jsem našel tohleto a říkal jsem si, že bych to prubnul. Máte někdo zkušenost?
http://www.autobyznys.cz/katalog/zbozi/ ... ic_ma=4862