Myti motoru

:)
Teea - FK

Myti motoru

Příspěvek od Teea - FK »

Ahoj.

Cim (pripravek) a jakym zpusobem nejlip umyt motorovy prostor. Vlitnout do nej vapkou mi nepripada uplne nejlepsi napad. Navic tam mam i rid. jednotku plynu ktera nema zadnou extra ochranu proti vode.

M.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Myti motoru

Příspěvek od Skury »

Ta je vodotěsná. :)

A kdyžtak máš na to několik přípravků, jinak stará dobrá Arva není špatná. :)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

My umývali vapkou.. Musíš jen z větší dálky a dávat pozor.. A vzít to Mafrou.. kdyžtak mrkni na http://www.gratia.cz/autokosmetika/
Bubacek077 - FK

Příspěvek od Bubacek077 - FK »

Arvou, na plochy kde chceš čistit nanést štětcem a nechat působit, potom opláchnout hadicí, nebo i vapkou. Kam nechceš aby ti nateklo, to zakryj. Doporučuju dělat s motorem nad kanálem, teče z toho docela svinstvo. A pak nechat okapat a vyschnout, není od věci předtím odpojit baterku ;)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tu Arvu je celkem dobrý nalít do takovýho toho ručního rozprašovače (jak je třeba Clin atd) a pěkně jí všude nacákat.Nechat působit a pak opláchnout.
Když to máš hodně zasviněný tak to vzít štětcem.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A doporucuju zakryt alternator treba nejak do pytle apod nemusi to svinstvo litit do nej a i ta voda neni uplne nej. Zbytek to musi v pohode pobrat. Ty vapky se neboj to je v pohode jen to neni uplne kose delat kdyz je motor rozpalenej po jizde.
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Diky vsem za rady a podmet.y zakrutuju vse dulezite a pustim se do toho. Uvidime jak to zabere.
Cisteni klasicky arvou steteckem a normalni vodou jsem kdysi zkousel ale byla to drina a vysledek nic moc. Tak uvidime co udela v kombinaci z arvou.

M.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nedá mi nereagovať.Prečo umývať motor?komu a čomu vadí že je trochu zaprášený?Podľa správnosti by sa motor vobec nemal umývať a to už len kvôli tomu že tam je aj el zariadenia snímače a čidlá.Potom sa čudujeme ked má niekto problém s dobíjaním ,štartovaním neide neukazuje nefunguje...To chodíte do motoru a jesť a piť.Pri normálnom zaobchádzaní a niekedy aj otvorení mot.priestoru to nieje potrebné.Ked sa zapráši tak to trochu pretrieť handrou a to len tam kde nemôžem nič pohnúť odpojiť alebo poškodiť a hotovo.Motor nieje intriér,to však neznamená že sa nanho vys... a otvorím kapotu vtedy kad je zapráskaný a potom čo s tým.Prevencia čistoty a údržby musí byť na každom aute nielen na Felícii.Len toľko k čistote motora.
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Asi proto, že uvidíš opravdový stav toho motoru, anichž by tam byla různá špína a olej ;) A navíc, když se tam potom vrtáš, tak nejsi tak zašpiněný. Jednou za rok to neuškodí snad žádnému majiteli. Sám si psal že to stačí otřít hadrou ;)

Spíš by mě zajímalo, které ty věci by se měli zakrýt?
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A čistej motor se taky lepši uchladí než když na něm je nános mastnoty a bordelu . :lol:
Zatím sem nic nezakrýval oplachoval jsem jen hadicí tak při troše opatrnosti to je to samý jako když jedeš v dešti. ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Dík Emilio. Třeba já nesnáším elektriku (protože do ní nevidím) a když se podívám k motoru kolik je tam kablů a různých spojek, tak se mě ježí vlasy na hlavě. Kdybych měl tedko čistit motor tak bych to oblepil páskou tak, že nevím co by mě vyšlo čistit :) Fakt bych si nedokázal tipnout co která spojka nebo kabel je vůči vodě odolné.
Místo vapkou a hadicí bych vzal houbu a kyblík a jel bych a pomalu
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

kde se dají takový přípravky zde zmiňované sehnat? OBI,Globus...?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Možná i tam já to kupuju v barvy laky .Možná i větší drogerie .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
zdenal21

Příspěvek od zdenal21 »

tak já ten motor myju asi jednou za měsíc vapkolu která má regulaci teplé vody a dokonce stříká aktivní pěnu která se nechá asi 10 minut působit a potom se to opláchne tlakem horké vody a z toho motoru se dá pom jíst no a samozřejmě není na škodu vyfoukat kompresorem všechny el.svorky.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Já se zase ten motor bojím umýt...obávám se že když odstraním trochu mastného a o něco více rezu že zjistím že motor nemám... :o
FELICIA 1,9D GLX cca 300 000 km
Obrázek

Velké závady mívají banální příčiny. (můj otec)
Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká. (Miroslav Horníček)
Moudrost přichází s věkem. Někdy však věk přijde sám.
smazany clen - FK

Umyvanie motora každý mesiac je choré! No comment !

Neumývat motor je ještě horší ;)
Naposledy upravil(a) 103457 dne pon 31. srp 2009 17:20:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnil 103457
zdenal21

Příspěvek od zdenal21 »

jo máš pravdu 100 lidí 100 názorů :shock:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 31. srp 2009 17:37:59, celkem upraveno 2 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Asi je něco jinýho mýt motor jednou za 10 let a jednou za měsíc. Kdo si najde čas a otře motor párkrát do roka, tak mu to dá vcelku mnohem méně práce.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A určitě se taky lepši chladí když je čistej než když na něm je nános mastnýho bláta . :)
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

Keby ste čistili sedačky a interiér tak je to ok.No a kto sa občas pozerá aj pod kapotu na motor tak tam nemôže byť olejové svinstvo a pri správnej údržbe by ani olej nemal byť.Max. zaprášené od prachu.Ale to je už o vzťahu k autu.Niekomu lepšie padne pre dobrý pocit často umývať motor namiesto správnej údržby.Ked tam máš olejový sajrajt tak si radšej daj pretesniť motor je to min investícia.Felície sú s tesnosťou kapánek lepšie ako 120, a v budúcnosti nebudete riešiť závažnejšie elektrické problémy.Toť všetko.Na margo ked sa niekomu páči umývať motor nech ho pre istotu umýva každý deň je to super vec,aspoň budú mať autopredajne a servisy v tejto zlej dobe biznis.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 01. zář 2009 11:20:03, celkem upraveno 1 x.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Ty si to zas rozsvietil. :twisted: :lol: :lol: :lol:
Pre ystotu sa mrkny občas na gramatyku.
smazany clen - FK

Abdul no a ti si zase hviezda medzi Felíciami Klobúk dole.Cau.Chyba sa stane,ale asi budeš dobrý učiteľ slovenčiny.Potom si si pomýlil fórum!!!
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 01. zář 2009 11:21:52, celkem upraveno 1 x.
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

Abdul píše:Ty si to zas rozsvietil. :twisted: :lol: :lol: :lol:
Pre ystotu sa mrkny občas na gramatyku.
Jen si dovolím připodotknout že jsi na české serveru a že případné "chibi" nikdo z nás "čehůnů" nepostřehne jelikož neznáme slovenskou gramatiku. Jsem rád že se tu objevujete ale polemiky o gramatice tu nejsou nosným tématem, buď jist že to co někdy lze nalézt v některých příspěvcích jsou také češtinářské "unikáty". ;) Měj se fajn.
Obrázek

Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Jojin, možno si to v návale pracovných povinností nepostrehol, ale nereagoval som na teba. :(
smazany clen - FK

Abdul a všimol si si vôbec o čom Jojin v poslednom príspevku písal? A prestaň poddrbávať , venuj sa téme.
zdenal21

Příspěvek od zdenal21 »

tak ještě jednou k tomu mytí motoru já mám rád čistý motor a náplně po horní rysku a nenechám se odradit nikým komu se zdá mytí motoru a jeho prostoru jednou za měsíc zbytečné prostě se toho nebojím a myju ho i ze spod a zezadu včetně převodovky
Jojin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jojin »

thermos píše:Abdul a všimol si si vôbec o čom Jojin v poslednom príspevku písal? A prestaň poddrbávať , venuj sa téme.
Díky za zastání, oni totiž starší pánové bývají nevrlí když je někdo mladší pošťouchne ... ;)
Obrázek

mikka

Příspěvek od mikka »

Fandím lidem, co mají čisté motory. A vůbec věci pod kapotou. A u felicie je to všechno pěkně na očích, ne schované za velkým plastovým krytem, jako u novějších aut.
Problémy s elektrikou se dají čekat právě u aut, co jsou s čistotou značně na štíru, než u těch, jejichž majitelé se starají, aby měli všechno kolem motoru čisté.
Odpovědět