Myti motoru
-
Teea - FK
Myti motoru
Ahoj.
Cim (pripravek) a jakym zpusobem nejlip umyt motorovy prostor. Vlitnout do nej vapkou mi nepripada uplne nejlepsi napad. Navic tam mam i rid. jednotku plynu ktera nema zadnou extra ochranu proti vode.
M.
Cim (pripravek) a jakym zpusobem nejlip umyt motorovy prostor. Vlitnout do nej vapkou mi nepripada uplne nejlepsi napad. Navic tam mam i rid. jednotku plynu ktera nema zadnou extra ochranu proti vode.
M.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Myti motoru
Ta je vodotěsná.
A kdyžtak máš na to několik přípravků, jinak stará dobrá Arva není špatná.
A kdyžtak máš na to několik přípravků, jinak stará dobrá Arva není špatná.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Collin - FK
My umývali vapkou.. Musíš jen z větší dálky a dávat pozor.. A vzít to Mafrou.. kdyžtak mrkni na http://www.gratia.cz/autokosmetika/
-
Bubacek077 - FK
Arvou, na plochy kde chceš čistit nanést štětcem a nechat působit, potom opláchnout hadicí, nebo i vapkou. Kam nechceš aby ti nateklo, to zakryj. Doporučuju dělat s motorem nad kanálem, teče z toho docela svinstvo. A pak nechat okapat a vyschnout, není od věci předtím odpojit baterku 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tu Arvu je celkem dobrý nalít do takovýho toho ručního rozprašovače (jak je třeba Clin atd) a pěkně jí všude nacákat.Nechat působit a pak opláchnout.
Když to máš hodně zasviněný tak to vzít štětcem.
Když to máš hodně zasviněný tak to vzít štětcem.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A doporucuju zakryt alternator treba nejak do pytle apod nemusi to svinstvo litit do nej a i ta voda neni uplne nej. Zbytek to musi v pohode pobrat. Ty vapky se neboj to je v pohode jen to neni uplne kose delat kdyz je motor rozpalenej po jizde.
-
Teea - FK
Diky vsem za rady a podmet.y zakrutuju vse dulezite a pustim se do toho. Uvidime jak to zabere.
Cisteni klasicky arvou steteckem a normalni vodou jsem kdysi zkousel ale byla to drina a vysledek nic moc. Tak uvidime co udela v kombinaci z arvou.
M.
Cisteni klasicky arvou steteckem a normalni vodou jsem kdysi zkousel ale byla to drina a vysledek nic moc. Tak uvidime co udela v kombinaci z arvou.
M.
-
smazany clen - FK
Nedá mi nereagovať.Prečo umývať motor?komu a čomu vadí že je trochu zaprášený?Podľa správnosti by sa motor vobec nemal umývať a to už len kvôli tomu že tam je aj el zariadenia snímače a čidlá.Potom sa čudujeme ked má niekto problém s dobíjaním ,štartovaním neide neukazuje nefunguje...To chodíte do motoru a jesť a piť.Pri normálnom zaobchádzaní a niekedy aj otvorení mot.priestoru to nieje potrebné.Ked sa zapráši tak to trochu pretrieť handrou a to len tam kde nemôžem nič pohnúť odpojiť alebo poškodiť a hotovo.Motor nieje intriér,to však neznamená že sa nanho vys... a otvorím kapotu vtedy kad je zapráskaný a potom čo s tým.Prevencia čistoty a údržby musí byť na každom aute nielen na Felícii.Len toľko k čistote motora.
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Asi proto, že uvidíš opravdový stav toho motoru, anichž by tam byla různá špína a olej
A navíc, když se tam potom vrtáš, tak nejsi tak zašpiněný. Jednou za rok to neuškodí snad žádnému majiteli. Sám si psal že to stačí otřít hadrou
Spíš by mě zajímalo, které ty věci by se měli zakrýt?
Spíš by mě zajímalo, které ty věci by se měli zakrýt?
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A čistej motor se taky lepši uchladí než když na něm je nános mastnoty a bordelu . 
Zatím sem nic nezakrýval oplachoval jsem jen hadicí tak při troše opatrnosti to je to samý jako když jedeš v dešti.
Zatím sem nic nezakrýval oplachoval jsem jen hadicí tak při troše opatrnosti to je to samý jako když jedeš v dešti.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
Dík Emilio. Třeba já nesnáším elektriku (protože do ní nevidím) a když se podívám k motoru kolik je tam kablů a různých spojek, tak se mě ježí vlasy na hlavě. Kdybych měl tedko čistit motor tak bych to oblepil páskou tak, že nevím co by mě vyšlo čistit
Fakt bych si nedokázal tipnout co která spojka nebo kabel je vůči vodě odolné.
Místo vapkou a hadicí bych vzal houbu a kyblík a jel bych a pomalu
Místo vapkou a hadicí bych vzal houbu a kyblík a jel bych a pomalu
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
Můžeš se mrknout
-
mr.Freak - FK
kde se dají takový přípravky zde zmiňované sehnat? OBI,Globus...?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Možná i tam já to kupuju v barvy laky .Možná i větší drogerie .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
zdenal21
tak já ten motor myju asi jednou za měsíc vapkolu která má regulaci teplé vody a dokonce stříká aktivní pěnu která se nechá asi 10 minut působit a potom se to opláchne tlakem horké vody a z toho motoru se dá pom jíst no a samozřejmě není na škodu vyfoukat kompresorem všechny el.svorky.
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Já se zase ten motor bojím umýt...obávám se že když odstraním trochu mastného a o něco více rezu že zjistím že motor nemám... 
-
smazany clen - FK
Umyvanie motora každý mesiac je choré! No comment !
Neumývat motor je ještě horší
Neumývat motor je ještě horší
Naposledy upravil(a) 103457 dne pon 31. srp 2009 17:20:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnil 103457
Důvod: Doplnil 103457
-
zdenal21
jo máš pravdu 100 lidí 100 názorů 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 31. srp 2009 17:37:59, celkem upraveno 2 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Asi je něco jinýho mýt motor jednou za 10 let a jednou za měsíc. Kdo si najde čas a otře motor párkrát do roka, tak mu to dá vcelku mnohem méně práce.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A určitě se taky lepši chladí když je čistej než když na něm je nános mastnýho bláta . 

-
smazany clen - FK
Keby ste čistili sedačky a interiér tak je to ok.No a kto sa občas pozerá aj pod kapotu na motor tak tam nemôže byť olejové svinstvo a pri správnej údržbe by ani olej nemal byť.Max. zaprášené od prachu.Ale to je už o vzťahu k autu.Niekomu lepšie padne pre dobrý pocit často umývať motor namiesto správnej údržby.Ked tam máš olejový sajrajt tak si radšej daj pretesniť motor je to min investícia.Felície sú s tesnosťou kapánek lepšie ako 120, a v budúcnosti nebudete riešiť závažnejšie elektrické problémy.Toť všetko.Na margo ked sa niekomu páči umývať motor nech ho pre istotu umýva každý deň je to super vec,aspoň budú mať autopredajne a servisy v tejto zlej dobe biznis.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 01. zář 2009 11:20:03, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
Abdul no a ti si zase hviezda medzi Felíciami Klobúk dole.Cau.Chyba sa stane,ale asi budeš dobrý učiteľ slovenčiny.Potom si si pomýlil fórum!!!
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 01. zář 2009 11:21:52, celkem upraveno 1 x.
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Jen si dovolím připodotknout že jsi na české serveru a že případné "chibi" nikdo z nás "čehůnů" nepostřehne jelikož neznáme slovenskou gramatiku. Jsem rád že se tu objevujete ale polemiky o gramatice tu nejsou nosným tématem, buď jist že to co někdy lze nalézt v některých příspěvcích jsou také češtinářské "unikáty".Abdul píše:Ty si to zas rozsvietil.![]()
![]()
![]()
Pre ystotu sa mrkny občas na gramatyku.
-
Abdul - FK
Jojin, možno si to v návale pracovných povinností nepostrehol, ale nereagoval som na teba. 
-
smazany clen - FK
Abdul a všimol si si vôbec o čom Jojin v poslednom príspevku písal? A prestaň poddrbávať , venuj sa téme.
-
zdenal21
tak ještě jednou k tomu mytí motoru já mám rád čistý motor a náplně po horní rysku a nenechám se odradit nikým komu se zdá mytí motoru a jeho prostoru jednou za měsíc zbytečné prostě se toho nebojím a myju ho i ze spod a zezadu včetně převodovky
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Díky za zastání, oni totiž starší pánové bývají nevrlí když je někdo mladší pošťouchne ...thermos píše:Abdul a všimol si si vôbec o čom Jojin v poslednom príspevku písal? A prestaň poddrbávať , venuj sa téme.
Fandím lidem, co mají čisté motory. A vůbec věci pod kapotou. A u felicie je to všechno pěkně na očích, ne schované za velkým plastovým krytem, jako u novějších aut.
Problémy s elektrikou se dají čekat právě u aut, co jsou s čistotou značně na štíru, než u těch, jejichž majitelé se starají, aby měli všechno kolem motoru čisté.
Problémy s elektrikou se dají čekat právě u aut, co jsou s čistotou značně na štíru, než u těch, jejichž majitelé se starají, aby měli všechno kolem motoru čisté.