Záhadně nefunkční blinkry ?!?

smazany clen - FK

Záhadně nefunkční blinkry ?!?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím lidi. Mám opět zásadní problém a to takový že mi nejdou směrovky. Když pustím výstražný tak blikají všechny čtyři úplně v pohodě, ale když chci vlevo či vpravo tak v relátku jebe tak 60x rychleji aniž by žárovky blikaly. Pojistky jsem zkontroloval,kabeláž taky a i jiné relé jsem zkusil a výsledek stejný. Jsem už docela bezradný a nebaví mě že musím jezdit jako prase bez blinkrů. Budu vděčný za jakoukoli radu nebo tip. Díky moc
smazany clen - FK

Re: Záhadně nefunkční blinkry ?!?

No koukám že můj problém je docela bota což? Stále jsem nic nevyřešil ,ale stala se mi zajímavá událost. Asi po hodině stání na místě s nastartovaným motorem jsem omylem škobrtnul o páčku směrovek a z ničeho nic začaly blikat. Tak jsem o něco později jel domů s vědomím že konečně jezdím jako člověk a auto jsem nechal klasicky před domem a šel spát. Ráno jsem spěchal do práce, skočim do auta a nic. Za živýho boha jsem to nenatočil, baterka ok a benzín taky v pohodě. No po lehký rozcvičce jsem se dostal na nejbližší kopec auto chytlo a směrovky opět nereagovaly... Nějaké nápady či připomínky? Budu vděčný za kždou radu. Díky moc
vlko21

Příspěvek od vlko21 »

zeby voda v poistkach ??
smazany clen - FK

:D Ne vodu mám maximálně v koleně :D A teď vážně, fakt nikdo neví? Peníze na serivs nemám tak se snažím vše řešit svépomocí ,ale tady asi už neuspěju :roll:
vlko21

Příspěvek od vlko21 »

vacsinou taketo zavady nieco ide-nejde zapricinuje navlhnuta doska pl spojov v poistkovej skrini, uklepany spoj na konektore, vadny spinac. Tazko radit takto na dialku... bohuzial, asi som velmi neporadil ... :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Těžko na dálku radit. Standartní závado to neni.
Musíš prostě jít po drátech. Změti napětí na pojistkách, na přepínači, na relátku...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No když fungujou výstražný tak bude závada s největší pravděpodobností v samotném přepínači pod volantem.Chtělo by to rozborku,kontrolu kontaktů,vyčištění atd.
smazany clen - FK

No to mě taky napadlo ,ale jelikož jsem tu páčku asi tak před měsícem vyměňil za novou tak jsem to nějak vypustil. Ale raději to ještě zkouknu.... Díky
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Aha,tak jestli jsi ho vyměnil tak to s ním asi nebude.Nicméňě ho můžeš vyzkoušet tak že propojíš zelený drát s bíločerným a pak se zelenočerným drátem,všechny ty dráty najdeš v konektoru u přepínače blinkrů.Mělo by to blikat na jednu a pak na druhou stranu....stejně jako je propojuje samotná páčka přepínače.
A pak by to ještě mohl být samotný spínač výstražných blinkrů.A pak už nevím. ;)
Trudi

Příspěvek od Trudi »

A hlavně, jestli máš tažné zařízení, zkontroluj zásuvku!!!!! Už jsem se s tímto setkal u vozidla s tažný, zařízením. Byl tam můstek z oxidace. Na čtyři blikače(výstražné) to jede a stranově ne.... A vodu v pojistkovce.... hlavní problém u felicií, zvlášť po přesklívání čel.okna. Nestačí kouknout seshora, uvidíš prd. Ven, rozebrat na stole, propájet možné studeňáky zkontrolovat konektory!!!!!...jejich správné zajištění, tvar a případné jiné anomálie. Hlavně u dílů, které jsi demontoval...ten konektor když má špatné zajištění před demontáží drží na svém místě. Ale jakmile s něčím pohneš, rozpojíš jej...tak povyleze a kontakt jak mám být je fuč! ..... Hledej...takové špeky bývají většinou hlouposti. Autoelektriku u VW dělám už hooodně dlouho. Lovu zdar.....ať tomu přijdeš brzy na kloub.
Schnelll - FK

Příspěvek od Schnelll - FK »

Mám problém s levým předním blinkrem, dával jsem do feldy servo na naklápění světel a přitom jsem musel vydělat blikače, dal jsme to tam zpět a levej predni nejde, nejde do nej napetí. neví někdo kam vede ten kabel?? jestli nekam pod palubovku, jak jsem vydelaval to stare ovladani hydra z pod palubovky tak jestli jsem tam neco nevytahl, vsechny ostatní levé blinkry fungujou. jen ten predni levej ne, zatim jsem to udelal provizorne, stylem preklenovani od leveho blinkru co je v blatniku(muze to tak zustat nehrozí neco?)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A seš si jistej že do něj proud nejde ? :) Změřit !!. Už to tu bylo několikrát a pak nakonec byla špatná žárovka . :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Schnelll - FK

Měřil jsem to:-) propipnil jsem si i kostru... takze kostra je taky dobrá:-) ale spis kam to vede ten cernej:-) jestli az nekam k volantu, nebo kam, to vubec nevim:-( zda je to jako ze na vsechny smerovky od volantu jeden vodic, nebo jestli je na kazdy blinkr zvlast(mysleno na jedne strane).
mikka

Příspěvek od mikka »

První feldy měly přední blinkry napojené od blinkrů v blatnících.
Další feldy už mají dráty k předním a k bočním blinkrům samostatně a jsou vedené z předního svazku, kde se spojují přívody od přepínače blinkrů a od spínače varovných světel s odvody k předním, k bočním a zadním blinkrům a taky ke kontrolkám.
Schnelll - FK

díky za info:-) mrknu na to. snad to najdu, provizorne jsem to natahl od blinkrů v blatniku, snad to nicemu nevadí:-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

já mám jinej problém. Z ničeho nic přestanou fungovat blikače včetně světelný houkačky což je situace k p....... . a najednou zase všechno funguje jako by se nechumelilo. A když už si myslím že se mi to asi jenom zdálo tak to zase spadne. Voda tam není, pojistky v pořádku, relátko ťuká jak má.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

asi porucha v přepínači blinkrů (lukas ) + kontrola kabelů jestli nejsou uklepaný nebo zoxidovaný v konektorech .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Odpovědět