Záhadně nefunkční blinkry ?!?
-
smazany clen - FK
Záhadně nefunkční blinkry ?!?
Zdravím lidi. Mám opět zásadní problém a to takový že mi nejdou směrovky. Když pustím výstražný tak blikají všechny čtyři úplně v pohodě, ale když chci vlevo či vpravo tak v relátku jebe tak 60x rychleji aniž by žárovky blikaly. Pojistky jsem zkontroloval,kabeláž taky a i jiné relé jsem zkusil a výsledek stejný. Jsem už docela bezradný a nebaví mě že musím jezdit jako prase bez blinkrů. Budu vděčný za jakoukoli radu nebo tip. Díky moc
-
smazany clen - FK
Re: Záhadně nefunkční blinkry ?!?
No koukám že můj problém je docela bota což? Stále jsem nic nevyřešil ,ale stala se mi zajímavá událost. Asi po hodině stání na místě s nastartovaným motorem jsem omylem škobrtnul o páčku směrovek a z ničeho nic začaly blikat. Tak jsem o něco později jel domů s vědomím že konečně jezdím jako člověk a auto jsem nechal klasicky před domem a šel spát. Ráno jsem spěchal do práce, skočim do auta a nic. Za živýho boha jsem to nenatočil, baterka ok a benzín taky v pohodě. No po lehký rozcvičce jsem se dostal na nejbližší kopec auto chytlo a směrovky opět nereagovaly... Nějaké nápady či připomínky? Budu vděčný za kždou radu. Díky moc
-
smazany clen - FK
-
vlko21
vacsinou taketo zavady nieco ide-nejde zapricinuje navlhnuta doska pl spojov v poistkovej skrini, uklepany spoj na konektore, vadny spinac. Tazko radit takto na dialku... bohuzial, asi som velmi neporadil ... 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Těžko na dálku radit. Standartní závado to neni.
Musíš prostě jít po drátech. Změti napětí na pojistkách, na přepínači, na relátku...
Musíš prostě jít po drátech. Změti napětí na pojistkách, na přepínači, na relátku...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No když fungujou výstražný tak bude závada s největší pravděpodobností v samotném přepínači pod volantem.Chtělo by to rozborku,kontrolu kontaktů,vyčištění atd.
-
smazany clen - FK
No to mě taky napadlo ,ale jelikož jsem tu páčku asi tak před měsícem vyměňil za novou tak jsem to nějak vypustil. Ale raději to ještě zkouknu.... Díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Aha,tak jestli jsi ho vyměnil tak to s ním asi nebude.Nicméňě ho můžeš vyzkoušet tak že propojíš zelený drát s bíločerným a pak se zelenočerným drátem,všechny ty dráty najdeš v konektoru u přepínače blinkrů.Mělo by to blikat na jednu a pak na druhou stranu....stejně jako je propojuje samotná páčka přepínače.
A pak by to ještě mohl být samotný spínač výstražných blinkrů.A pak už nevím.
A pak by to ještě mohl být samotný spínač výstražných blinkrů.A pak už nevím.
-
Trudi
A hlavně, jestli máš tažné zařízení, zkontroluj zásuvku!!!!! Už jsem se s tímto setkal u vozidla s tažný, zařízením. Byl tam můstek z oxidace. Na čtyři blikače(výstražné) to jede a stranově ne.... A vodu v pojistkovce.... hlavní problém u felicií, zvlášť po přesklívání čel.okna. Nestačí kouknout seshora, uvidíš prd. Ven, rozebrat na stole, propájet možné studeňáky zkontrolovat konektory!!!!!...jejich správné zajištění, tvar a případné jiné anomálie. Hlavně u dílů, které jsi demontoval...ten konektor když má špatné zajištění před demontáží drží na svém místě. Ale jakmile s něčím pohneš, rozpojíš jej...tak povyleze a kontakt jak mám být je fuč! ..... Hledej...takové špeky bývají většinou hlouposti. Autoelektriku u VW dělám už hooodně dlouho. Lovu zdar.....ať tomu přijdeš brzy na kloub.
-
Schnelll - FK
Mám problém s levým předním blinkrem, dával jsem do feldy servo na naklápění světel a přitom jsem musel vydělat blikače, dal jsme to tam zpět a levej predni nejde, nejde do nej napetí. neví někdo kam vede ten kabel?? jestli nekam pod palubovku, jak jsem vydelaval to stare ovladani hydra z pod palubovky tak jestli jsem tam neco nevytahl, vsechny ostatní levé blinkry fungujou. jen ten predni levej ne, zatim jsem to udelal provizorne, stylem preklenovani od leveho blinkru co je v blatniku(muze to tak zustat nehrozí neco?)
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A seš si jistej že do něj proud nejde ?
Změřit !!. Už to tu bylo několikrát a pak nakonec byla špatná žárovka . 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Schnelll - FK
Měřil jsem to:-) propipnil jsem si i kostru... takze kostra je taky dobrá:-) ale spis kam to vede ten cernej:-) jestli az nekam k volantu, nebo kam, to vubec nevim:-( zda je to jako ze na vsechny smerovky od volantu jeden vodic, nebo jestli je na kazdy blinkr zvlast(mysleno na jedne strane).
První feldy měly přední blinkry napojené od blinkrů v blatnících.
Další feldy už mají dráty k předním a k bočním blinkrům samostatně a jsou vedené z předního svazku, kde se spojují přívody od přepínače blinkrů a od spínače varovných světel s odvody k předním, k bočním a zadním blinkrům a taky ke kontrolkám.
Další feldy už mají dráty k předním a k bočním blinkrům samostatně a jsou vedené z předního svazku, kde se spojují přívody od přepínače blinkrů a od spínače varovných světel s odvody k předním, k bočním a zadním blinkrům a taky ke kontrolkám.
-
Schnelll - FK
díky za info:-) mrknu na to. snad to najdu, provizorne jsem to natahl od blinkrů v blatniku, snad to nicemu nevadí:-)
-
Návštěvník
já mám jinej problém. Z ničeho nic přestanou fungovat blikače včetně světelný houkačky což je situace k p....... . a najednou zase všechno funguje jako by se nechumelilo. A když už si myslím že se mi to asi jenom zdálo tak to zase spadne. Voda tam není, pojistky v pořádku, relátko ťuká jak má.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
asi porucha v přepínači blinkrů (lukas ) + kontrola kabelů jestli nejsou uklepaný nebo zoxidovaný v konektorech .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda