Baterka se nepravidelne vybije

oh01
Kontaktovat uživatele:

Baterka se nepravidelne vybije

Příspěvek od oh01 »

Zdravim,
Jak uz sem nedavno psal okrajove v jednom tematu, mam problem s vybijejici se baterkou, ale cekal sem ze to v autorizovanym servisu vyresi - bohuzel. Proto pisu i sem a zde je muj problem:

Uz 3x se mi stalo, ze jsem prisel k autu a nenastartoval - byla vybita baterka. Vzdy se to stalo v intervalu okolo 2-3 tydnu. Mam Feldu 1.3 LXI rv.1997, takze nemam alarm ani jinou elektroniku ktera by vybijela baterku, ani radio ne, to se vyndava cele, ne jenom panel. V servisu sem auto pro jistotu nechal auto 2 tejdny s nadeji, ze neco najdou, ale dnes volali, ze merili kazdy den a odbery jsou vsechny v poradku a baterka funguje jak ma.
Jediny co mi v servisu rekli, ze by to mohlo byt vadnou diodou v alternatoru, ale je to pouze domnenka a nezarucujou ze to pomuze. Prece jenom se mi nechce vyhodit 2500 za repasy a bez vysledku.

Ja mam sam podezreni ze nekam do eletroniky v prostoru motoru zateka, protoze kdyz se to stalo naposled, bylo po prudkym slejvaku a kontakty baterky byly obaleny takovym bilim povlakem. Ale netusim kam by se mohla voda dostat a jak.

Prosim zdejsi znalce o nejaky tip co by to mohlo zpusobovat, sam si nevim rady :(
Diky
Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Baterka se nepravidelne vybije

Příspěvek od Ivarek »

Změřit dobíjení,změřit odběr z baterky v klidu,voda ráda zatýká do pojistkový skříně.Dej to raději k nějakýmu elektrikáři.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Dobijeni a odber vklidu meril autorizovanej servis, nezjistil zadnej velkej odber a baterka se dobiji taky v poradku (jak rikali)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 28. srp 2009 19:51:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Obrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

To bily na kontaktech je oxidace to znamena ze ti poradne nedosedaji kontakty na kabely. Ocistit zarovnat - smirkem napr a poradne nasadit. Jak je stara baterie? Meril si kolik ze dobiji a pri ruznych otackach? Ty autorizovani servisy jsou dost casto na ....... dost casto zlati garazmistri.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Oxidace, to je to spravny slovo, nemohl jsem si na nej vzpomenout :D A ta oxidace se objevila po predchozim vycistenim kontaktu(asi za tyden), ale svorka byla spravne nasazena co si pamatuju.
Jinak baterka je uplne nova, menila se pri prvnim vybiti. Ja sem ji nemeril, vsechno meril servis. To cislo, kolik rikali, si ted nepamatuju, ale bylo dost nizky. Rozhodne ne takovy, aby se baterka po 2 tejdnech mohla sama vybit (v pondeli si pro to auto jdu, pak budu moct rict presnej udaj)
Obrázek
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Hlídej jestli ti naopak nepřebíjí, protože nadměrná oxidace bývá způsobena právě agresivními výpary/potřísněním elektrolytem co je v baterce
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Pokud jezdíš krátký trasy, já třeba 14 dni v kuse jedu 2x 5km tam a z5, tak po těch 14ti dnesch při svícení potkávačkama a větřákem v topení naplno je baterka nadobití... řešilo to tu víc lidí a někdo to vyřešil dením svícením který má menší spotřebu a altík to utáhne vpohodě a ještě dobíjí ... nebo přídit silnější altík.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

To sem taky zapomnel rict. Kdyz se auto nerozjelo po 2x, tak sem pred tim 14 dni s nim nejezdil, protoze sem byl na dovoleny. Auto celou dobu stalo pred barakem.
Obrázek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak tady jsou vysledky mereni:
Obrázek
Obrázek
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Tak to bych věřil tomu, co jsem říkal ... prostě se to nestačí dobíjet.
Uvidíš, že když nabiješ baterku, tak budeš mít minimálně 2-3 měsíce klid.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Kdyt sem rikal ze mi to stalo uz trikrat.. 2x s uplne novou baterkou, ktera se vzdycky po tom "samovolnem" vybiti plne nabyle. A i tak se to stale i potreti..
Obrázek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak se mi teda auto vratilo a vazne nic nenasli. Posledni mereni z patka bylo 0.002 A.
Nikdo nema jeste nejakej napad? :(
Obrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A meril si teda to dobijeni???? Kolik nameris pri ruznych otackach voltu na baterce?? Tim zacni. KDyz tam nic nemas a urcite si nenechal zaple svetla nebo lampu v interieru nebo v kufru pokud mas tak mer dobijeni. Od toho bych zacal. A repas altiku nestoji 2500 za to jsou uz temer dva repasovyny altiky a ne jeden!!! Bezna cena je kolem 1500+-200 za kompletni repas, za 2500 uz je novej cina snad a origo je neco pres 3klacky.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Jak sem rikal, vsechno mi meril servis.. Takze sehnat voltmetr rikas? Jinak svetla rozhodne nebyly zaply, svetlo v interieru mam trvale vypnuty a kufr byl spravne zavrenej. A kdyz sem se ptal v servisu, tak mi rekli ze repase by me vysla na 2500, proto sem to rekl..
Obrázek
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Ten proud změřený kleštěmi 5mA a pak 2mA se mi nezdá, je hrozně malý (měl by být okolo 20mA).
Nakonec asi zjistíš, je je v háji baterka (vím, že nikdo si to nechce připustit).
Udělej jednou to, že když nebudeš auto 2 týdny potřebovat, odpoj svorku z baterky a pak hned uvidíš, jestli startuje nebo ne.
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Nápad by byl; mě se minulý týden stalo, když jsem parkoval Feldu za barákem, kam nevítí slunce, že mi po zabrždění a vytažení klíčku ze zapalování zůstala asi sepnutá spínačka - necvaklo to a já neotáčím volntem až zaskočí zámek a všiml jsem si , že mi svítí kontrolka ruční brzdy . Tak jsem tam dal klíček a znovu ho vytáhl a kontrolka zhasla .
Je to jen 4 W žárovka a pokud parkuju na silnici a svítí slunce, tak není vidět, že svítí a může to být problém .
Teď se dívám při parkování a zatím se to neopakovalo .
Jarda
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

breta1 píše:Ten proud změřený kleštěmi 5mA a pak 2mA se mi nezdá, je hrozně malý (měl by být okolo 20mA).
Nakonec asi zjistíš, je je v háji baterka (vím, že nikdo si to nechce připustit).
Udělej jednou to, že když nebudeš auto 2 týdny potřebovat, odpoj svorku z baterky a pak hned uvidíš, jestli startuje nebo ne.
Me se ten proud celkem v poradku, protoze jediny co v aute tu baterku pri vypnutym autu potrebuje, jsou hodiny na pristrojovce. Nic jinyho tam neni, ani radio (taky je to LXi)..
S tima svorkama to zkusim, ale momentalne auto docela potrebuju :?

A nova baterka se bude nejspis kupovat stejne. Budu mit 2, az jedna chcipne, abych mohl dat druhou a odjet. A az se vratim, dam tu chciplou nabit a takhle to budu stridat, nic jinyho mi asi ani nezbyde pokud neprijdu co je s tim..
jarda.vysocina píše:Nápad by byl; mě se minulý týden stalo, když jsem parkoval Feldu za barákem, kam nevítí slunce, že mi po zabrždění a vytažení klíčku ze zapalování zůstala asi sepnutá spínačka - necvaklo to a já neotáčím volntem až zaskočí zámek a všiml jsem si , že mi svítí kontrolka ruční brzdy . Tak jsem tam dal klíček a znovu ho vytáhl a kontrolka zhasla .
Je to jen 4 W žárovka a pokud parkuju na silnici a svítí slunce, tak není vidět, že svítí a může to být problém .
Teď se dívám při parkování a zatím se to neopakovalo .
Jarda
Budu si na to davat pozor, diky :)
Obrázek
breta1 - FK

Ty máš auto bez řídící jednotky? Ta je totiž napájena pořád a ta má odběr určitě větší než 2mA.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

To sem uprimne ani nevedel, ze do nej jde proud stale :-)
Jinak tady je obrazek z 28.8 se stejnymi vysledky (aby se nereklo ze kecam :D )
Obrázek
Obrázek
breta1 - FK

Ja myslim, ze pri mereni tak malych proudu ten klestovy ampermetr ma obrovskou nepresnost. Vezmi obycejny multimetr a zmer to.
At se tez vyjadri ostatni, jestli nekdo nameril mene nez 10mA.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já souhlasím s bretou (nebo Břéťou..promiň,nevím zda je to nick nebo jméno).Klešťákem změřit 2 mA a považovat to za bernou minci je podle mě nesmysl.
Pokud se jedná o klidový proud tak bych použil nějaký lepší ampérmetr a vřadil bych ho do série k baterce.V autě je několik elektronik a ty si vezmou zcela jistě víc než 2 mA.Já se pod 80 mA nedostanu ani omylem.
A jinak co se týká toho deště mrknul bych jestli nemáš mokro v pojistkový skříni...po slejvákách jsem vysoušel už 3.
No a naposled může být klidně v háji baterka.Sám sem zažil že mi 2 baterie klekly doslova přes noc.Vím že tobě to dělá občas,ale stejně bych to nevylučoval.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Dobre, zkusim sehnat nekde multimetr a zmerit..

A dneska se mi stala zajimava vec.. Sednu do auta v sedm, kouknu na hodiny a rikam ze jdou spravne.. Kdyz sem se ted vracel tak koukam ze ukazujou 20:15 :o Jak se mohli posunout? :shock:
Obrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A jak vis ze se nespozdily? :lol: To mas rucickovy? kdyz je vedro se predbihaj kdyz zima tak zpomalujou - alespon tak to mame na ,,veznich hodinach,, v praci. :lol:
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Nerikam ze se nezpozdily (spis sli napred), ale prece jenom.. V 7 rano ukazovali 7 a kdyz sem se v 15:00 vracel domu, tak ukazovali 20:15.. Ze by se behem 8 hodin predesli o 5 hodin? To se mi nejak nezda :-) A jsou to digitaly na pristrojovce..

A celej vikend sem nekam jezdil a zatim auto nastesti slouzi...
Obrázek
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Takze na vikend sem meril multimetrem. A servis opravdu nekecal.

Kdyz sem kompletne odpojil radio (koupil sem si novy, kterymu se vyndava jenom panel), zjistil sem, ze auto opravdu temer nic nezere :!: (multimetr nebyl schopen zmerit, ukazoval nulu). Po zapojeni radia se zvedla spotreba na 20mA a po zapnuti se zvedla na 160mA.. Takze tady zadnej problem :-)

Auto od te doby zatim slouzi, takze budu doufat, ze se to samo zpravilo :-D
Obrázek
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

Měl jsem stejný problém a jednalo se o žárovku v kufru, která mi to vybíjela.
Natvrdo jsem jí odpojil a je klid. Kamarád se pak stávalo to samé, doporučil jsem mu odpojit tu žárovičku a od té doby s tím také nemá problém :D
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Ahoj, mám podobný problém. O prázdninách se mi začala vybíjet baterka. Dobíjel jsem ji tak jednou za tři dny, ale přišel jsem po třech dnech k autu a nic. Rozhodl jsem se, že 3 a půl roku stará baterka je asi v háji a koupil jsem novou. Ostatně indikátor ukazoval zřejmě nutnost výměny neukazoval totiž nic :lol: . Koupil jsem značkovou bezúdržbovku, odjel s ní cestu do Paříže a pár lítaček po ČR. Zhruba po měsíci a půl bezproblémového provozu auto opět nenastartuje. Znovu dobito, něco málo se pojezdilo a po třech dnech opět nic. Nechce se mi věřit že by byl problém v baterce. Auto bylo v servisu u elektrikáře, ten nenašel nic závadnýho. Mám nový rádio se kterým jsem však jezdil dva měsíce bez problému ještě na tu předchozí baterku. Kdyby měl někdo nápad, budu rád za každej.
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

Mrkni co jsem psal s tou žárovkou, dočasně jí odpoj, s tímhle problémem už jsem se setkal vícekrát. Od té doby já i kámoš jezdíme bez vybíjení :)
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Voltmetr na palubáku nahlásil 7V pak to hned skočilo na 5V a pak chcípnul. Baterka se nabíjí ve sklepě tak uvidíme jak dlouho to vydrží.
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

A odpojils tu baterku v kufru? Ať víme, jestli to pomůže.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Až budu dávat baterku zpátky, tak to odpojím.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Ja sem to vyresil jednoduse - nedelal sem vubec nic :D A uz pres mesic jezdim bez vybity baterky :-)
Obrázek
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Tak baterku jsem dobíjel včera celej večer, dnes jsem nasadil a je to stejný jak před dobitím. Docela rychle odešla na to že má měsíc a půl provozu za sebou...
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

Tak zkus zajet na to měření odběru proudu jako oh01, ať víme víc. Taky může zlobit autorádio...
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Dnes v prodejně potvrdili, že do baterky opravdu nic neleze. Ovšem odmítli ji vyměnit za novou hned, že prej mám přijít v pondělí. Že ji ještě budou zkoušet nějakou rázovou nabíječkou oživit. Tak kurňa co je mi po tom, já potřebuju jezdit! Fakt služby na guwno.
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

S tou žárovkou v kufru je to pravda,měl jsem to samé.svítila sviňa furt a ráno jsem nenastartoval.Odpojil jsem ji a od té doby v pohodě.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Tak po měsíci provozu, po tom co ji nabili v prodejně na 100% kapacity, auto opět nestartuje. Na baterce byla trocha vody, jakoby tam někudy zatékalo, ale spíš tam asi stekla když jsem otvíral kapotu. Auto jeden den jezdí a další den nestartuje - baterka v háji. Dobíjení je dvakrát zkoušený v obou případech bylo v pořádku. Lampička v kufru nesvítí. Už mě napadá jedině to rádio... Dnes jsem se pokošel baterku dobít, ale opět do ní vůbec nic neleze...
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak to už bych trval na výměně .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Honza2

Příspěvek od Honza2 »

Tak já mám trošku jiný problém - baterka Akuma stará přesně 1 rok, jezdím s feldou tak zhruba jednou týdně většinou po Praze. Naposledy jsem jel na začátku listopadu, a ted když jsem chtěl nastartovat, tak zapalování vpohodě, ale ani to neškytlo a nešlo nastartovat. Ted po vyndání jsem doma zjistil, že tam absolutně chybí destilovaná voda :o Je vůbec možný tak náhlý úbytek destilky, když jsem s tím pouze 10 dnů nejezdil a šla by eventuelně uplatnit reklamace nějaká?
Před tím jsem měl akumulátor 4 roky, přečkal mrazivé zimy, jezdil jsem stejně často a nebylo třeba vůbec doplňovat destilku...
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Taky jsem mival podobne problemy, obcas jsem proste nenastartoval... Dlouho jsem nevedel, co s tim, hledal jsem priciny vsude mozne, skutecna pricina mi dosla az v nasledujici situaci: Popojizdel jsem v zacpe a postupne mi zaclo odchazet radio, podsvetleni panelu, svetla a nakonec i motor. Hlavni problem byl v remenu u alternatoru, byl vytahanej a mel potrhane drazky, takze se tocil jenom kdy se mu zachtelo. Obcas se proste netocil, alternator nedobijel, auto jelo jenom na baterku, po dojeti a byla baterka napul vybita, takze napr. dalsi den jsem nenastartoval. Saomzrejme nasledovala okamzita vymena remenu, repase altiku (vymena diod a rele) to jistila a ted si jezdim bez dalsich problemu. Snad to nekomu pomuze.
Odpovědět