Špatný přítlak zadního stěrače
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Špatný přítlak zadního stěrače
Zdravím, máte někdo zkušenost? Mám u zadního stěrače asi unavenou pružinu, má špatný přítlak a skoro to nestírá. Lze provést něco s tou pružinou, nebo rovnou vyměnit? Prodávají zvlášť ty pružiny? Nebo zkusit vrakáč? Co doporučíte? Díky.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatný přítlak zadního stěrače
Zkoušel jsem a bohužel nic...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
maniaX - FK
Mě to taky dělalo a musíš ten stěrač párkrát zvednout ze skla a zase položit...opakovat to tak 5x a ještě kápnout trošku oleje mezi ty malé nýty nebo co to drží ten stěrač
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to zkoušel několikrát namazat. Poprvé cca před rokem to pomohlo, ale časem se to zas zhoršilo. Teď je to fakt katastrofa a mazání nepomáhá. Zkusím s tím tedy ještě trochu zacvičit...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
mam to samý
... schánim novej zadní stěrač 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Pantheria - FK
Ono dost záleží i na tom, v jakém stavu je sklo. Já jsem dal komplet nové lnoni a nic moc. Ale u mám dos poškrábané sklo. Gumička hned odejde.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Tak sklo by nemělo mít vliv na přítlak stěrače, na gumičky asi jo. Jinak mám sklo dobrý.
stony - FK
Já ho měl taky blbý, vyřešil jsem to snadno. Přihnul jsem železný prut co drží stěrač, aby to více tlačilo na sklo. 
Už rok to stírá jak má.
Už rok to stírá jak má.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jak píšou kolegové. Problém nebývá s pružinou, ale je to zarezlé na čepu.
Nejlepší je celé ramínko odmontovat z auta. Sundat plastovou krytku, je jenom nacvaknutá. Za to hliníkové oko, za které je to normálně přišroubované, to upnout do svěrku. Kloub prostříkat WDčkem a pak pořádně procvičit.
Po tomhle zásahu to bude zase celou zimu makat jak má.
Na autě se to rozchodit nedá, protože kloub je potřeba rozcvičovat až na doraz. Na autě to nadoraz nejde, protože stěrač už leží na skle.
Jo a ramínko za auta sundavám tak, že odklopím plastovou krytku, povolím matici tak o dvě otáčky. Pak stačí zvednout ramínko do postavené polohy a zavaklat ramínkem na strany. Na tom kůželu to moc nedrží, tak to zavakláním vždy povolí.
Nejlepší je celé ramínko odmontovat z auta. Sundat plastovou krytku, je jenom nacvaknutá. Za to hliníkové oko, za které je to normálně přišroubované, to upnout do svěrku. Kloub prostříkat WDčkem a pak pořádně procvičit.
Po tomhle zásahu to bude zase celou zimu makat jak má.
Na autě se to rozchodit nedá, protože kloub je potřeba rozcvičovat až na doraz. Na autě to nadoraz nejde, protože stěrač už leží na skle.
Jo a ramínko za auta sundavám tak, že odklopím plastovou krytku, povolím matici tak o dvě otáčky. Pak stačí zvednout ramínko do postavené polohy a zavaklat ramínkem na strany. Na tom kůželu to moc nedrží, tak to zavakláním vždy povolí.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Díky, zkusím a dám vědět.
mjamriska - FK
presne, ked ja mam tento prolem prestriekam WD-ckom
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak já problém vyřešil
... našel jsem ve sklepě fungl nový ramínko
... to starý namočim do WD a uvidíme co to udělá 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Namočit, rozcvičit, namočit....
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ramínko sundal, namazal a zacvičil, a vše je v nejlepším pořádku. Díky za dobrou radu.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: Špatný přítlak zadního stěrače
Jeto sice trošku OT, ale souvisí to s zadním stěračem a síráním všeobecně.
Všimnul jsem si, že v místě koncové polohy stěrace mám na skle nějaký bordel a to sklo je úplně hrbolaté a drsné, takže mi jdou gumičky téměř okamžitě do háje.
Zkoušel jsem ten bordel odstranit rozpouštědlama, ale vypadá to, jako by to bylo přímo v tom skle. Nemá nkdo nějaký nápad jak to odstranit? Sklo zatím měnit nehodlám.
Uvažoval jsem natvrdo to sejmout smirkem. To asi nebude to nejlepší řešení. Neexistujou nějaké přípravky na leštění skla (nějaké abrazivní materiály, ne chemie)?
Všimnul jsem si, že v místě koncové polohy stěrace mám na skle nějaký bordel a to sklo je úplně hrbolaté a drsné, takže mi jdou gumičky téměř okamžitě do háje.
Zkoušel jsem ten bordel odstranit rozpouštědlama, ale vypadá to, jako by to bylo přímo v tom skle. Nemá nkdo nějaký nápad jak to odstranit? Sklo zatím měnit nehodlám.
Uvažoval jsem natvrdo to sejmout smirkem. To asi nebude to nejlepší řešení. Neexistujou nějaké přípravky na leštění skla (nějaké abrazivní materiály, ne chemie)?
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.