Zástavba 1,3 BMM do Favorita

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Bubacek077 - FK

Zástavba 1,3 BMM do Favorita

Příspěvek od Bubacek077 - FK »

Ahoj všem!

konečně jsem se dokopal k radikálnějšímu kroku a rozhodl se do Favorita 135LS mojí přítelkyně zastavět motor z Felicie 1,3 BMM, protože než dělat GO jejího motoru, raději jsem sehnal (děkuji členovi Tequilla_Sierra) motor 136B z Feldy. Měl bych mít snad všechno co potřebuji - motor s kompletním kabelovým svazkem, ŘJ, imobilizer, čipy klíčků a nádrž i s čerpadlem.
Někdo z vás má jistě s něčím podobným větší zkušenosti než já, a tak se chci poptat a poradit, čeho bych se měl vyvarovat, na co se připravit a s čím raději počítat při samotné přestavbě - nerad bych až při samotné montáži zjišťoval, že vlastně musím (například) natahat jiné hadice vedení paliva, přivést k čerpadlu napájení a poddobně. Proto vás prosím, piště svoje tipy a triky, budu vděčný za jakoukoli pomoc. Odměnou celému FK budou pak fotky celé montáže, kterou samozřejmě podrobně zdokumetuji.

Díky, Bohouš.

- Už mám jasno v tom, že dokud je motor venku, udělám rozvody.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 13. pro 2009 13:55:16, celkem upraveno 1 x.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zástavba 1,3 BMM do Favorita

Příspěvek od Kuladmin »

Presne tak bude to komplet nelegalne a navic predelat karbec na strikacku (predpokladam ze to byl karbec) znamena mit ele. cerpadlo cely kabelovy svazky a furu veci okolo dle meho jestli je motor kaput sezen jinej solidni 135 a jen ho prehod udelaj vymaz cisla motoru a mas to jednoduchy a legalni.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Myslim že asi ví že to bude nelegální ;)
A k tomu problému nevim jestli budeš dávat jenom motor a nebo i přovodovku tak bych ti doporučil tam dát favoritáckou.Protože jinka by jsi musel předělávat i úchyty.jinka hlavně jestli máš všechnu kabeláž a to čerpadlo a takový ty blbosti..Ale spíš se ptej na to až budeš mít vyndanej ten motor(karbec) a budeš tam dávat tu stříkačku ;) takhle si na všechno vzpomenout nejde ;) :)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Bubacek077 - FK

No jasně, převodovka zůstane původní, má to stejnou přírubu, takže nebudu muse nic předělávat. Čerpadlo i s nádrží mám, i kompletní motorovou elektriku. Ptám se ale hlavně na takový zapeklitosti, jako co budu muset natáhnout za dráty k čerpadlu, kam bude následně připojenej ukazatel paliva a tak. Stejně jako jak se připojuje jednotka imobilizéru a podobně... S technickou mít problém nebudu, papírově to mám v pořádku.
Niko

Příspěvek od Niko »

Jak to papírově můžeš mít v pořádku když je to NELEGÁLNÍ předělávat karbec na stříkačku..... :roll: :roll: Škodovka to už dávno zakázala předělávat a na stk nejsou tak hloupí že nepoznají karbec od stříkačky... 8-)
Bubacek077 - FK

Fajn, neřešte prosím, jestli je to legální, nebo ne, původně jsem se ptal, jestli jsou tam nějaký nepříjemný zapeklitosti, se kterejma bych měl dopředu počítat?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Myslím že bys měl nejleoší sehnat komplet elektriku z BMM favorita.Felda měla relátka a pojistky na napájení vstřikování a čerpadla už v pojistkové skříňce.Favorit to měl všechno zvlášť.Vrakáče musí být plné těchto svazků.
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Ja mam dotaz muže ten motor přestavět legalně ma karbec ikdyš motor je označen jako BMM :?:
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Bubaček:Nemáš zač.Ono by možná šla napastit feldí elektrika do fáčka,ale musel by to dělat někdo kdo tomu rozumí.Tak pokud seženeš komplet elektriku z BMM fáčka máš vyhráno.
Stefi:Ne.Asi tak jak všechno co je přestavba.Z Bmm na Mpi,karbec,50kW atd...Prostě to co je v papírech od auta musí být i na autě.
Niko

Příspěvek od Niko »

Stefi74 píše:dik takže nemužeš použít ani polomotor jiní verze :x
Ale můzeš použít polomotor(myslím tím kompletní blok motoru i s hlavou třeba místo BMM dát 1.3 Mpi) stačí když přerazíš raznicemy číslo motoru. 8-) Ale to vyražené číslo nesmí potom vypadat jak když se vracejí lumpi z hospody domů-to by potom poznal i slepej že to není gut...... :lol: :lol: :lol:
Stefi74 - FK

Příspěvek od Stefi74 - FK »

Unas na jednom vrakači je rovnou vybrušujou fričkou :lol: :lol: :lol:
Bubacek077 - FK

no a nemůžu teda vzít celej ten blok motoru BMM a dát na to jen karbec? :)
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

To klidně můžeš.Jen za číslem nějak kulturně umázni M.Ale musí sedět číslo.Potom nemusíš vymýšlet nějakou zástavbu elektriky.Jo a pozor.Feldí blok je trochu jinej.Bez úpravy by ti neseděl.
Bubacek077 - FK

ach jo jak vás tu tak poslouchám, mám chuť ten motor spíš prodat a sehnat zachovalej 135kovej anebo dá dohromady ten stávající :(
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Proč?Není nic jednoduššího jak typ překlepat podle starého a pokud je ten motor feldí,tak vyvrtat 4 díry a vyřezat závity.Nic víc to nechce.Je to jen o práci.A pokud nejsi levý a trochu tomu rozumíš.... ;)
Bubacek077 - FK

Tak ještě jednou a pomalu prosím, s trochou navádění bych to měl zvládnout - ruce mám obě pravé :-)

Vezmu karburátor z motoru Favorit 135 a z motoru Felicia 136B sundám stříkačku, vyvrtám díry pro upevnění karbuátoru...a...?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Nee.Sundáš z feldího motoru sání.Místo něj nandáš sání i s karbececem z fáčka.A budeš muset přešroubovat držák vzpěry.Ten je zezadu dolů pod pumpou přišroubovaný na bloku na 4 šteftech.Ale na feldím nejsou na ty štefty díry.Jen ďůlky kde se má vrtat.Koupíš si vrták závitníky,vyvrtáš díry,vyřežeš závity a našroubuješ držák.Jen pozor.Buď sundat vanu ať špony nepadají do ní a nezůstanou tam a nebo změřit jak hluboké jsou ty díry ve favoritím bloku a podle toho vrtat.Ony jsou durch do bloku,ale ty je nesmíš provrtat durch.Chápeš?Pokud vanu sundáš a díry vyvrtáš úplně tak potom ty závity nečím zalep ať ti tama kolem šroubů nechčije olej.Druhá možnost by byla náprava z feldy a udělat vzpěru jak ji má felda.Ale to ti neporadím jestli je stejná a pasuje bez úprav.By ses musel zeptat v Nápravy.
To budeš měnit jen motor nebo i převodovku?
Bubacek077 - FK

jasně, závitníky a vrtáky mám, závitový lepidlo taky, ještě se teda zítra podívám, jak to přesně je. vrtat budu asi skrz, protože mám stejně v plánu měnit těsnění pod hlavou.
měnit budu jen motor, příruba na převodovku by měla být stejná...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

naprava resp napravnice je jina bez uprav na facko nejde.
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

No ale ty úpravy nejsou tak hrozný :) ale jestli budeš vyměnovat jenom motor tak bych ti doporučoval nechat tu favoritáckou nápravnici ;) jinka by jsi musel kupovat feldí převodovku nebo tu vaforitáckou předělat na feldu ;)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Bubacek077 - FK

pánové mě už z toho jde hlava kolem :-) jsem elektrikář, mechanika mi sice problémy nedělá...ale nevim, jak to tam vlastně je a co myslíte konkrétníma součástma, pokud by byl obrázek, asi vás pochopim, ale takhle opravdu nevím :(
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Těsnění pod hlavou?Spíš pod vanou ne?Na nápravu se vys...Nech almaru almarou,na tý dělat nicnemusíš jen přehodíš sání a namontuješ ten držák.A pořešíš číslo.I s montáží je to práca na jedno odpoledne.Já upravoval favo motor i s almarou do feldy a za 5 hod jsem jezdil.A to jsem se nemohl domluvit s řazením.A to na tom bylo výrazně víc práce.
Odpovědět