Zástavba 1,3 BMM do Favorita
-
Bubacek077 - FK
Zástavba 1,3 BMM do Favorita
Ahoj všem!
konečně jsem se dokopal k radikálnějšímu kroku a rozhodl se do Favorita 135LS mojí přítelkyně zastavět motor z Felicie 1,3 BMM, protože než dělat GO jejího motoru, raději jsem sehnal (děkuji členovi Tequilla_Sierra) motor 136B z Feldy. Měl bych mít snad všechno co potřebuji - motor s kompletním kabelovým svazkem, ŘJ, imobilizer, čipy klíčků a nádrž i s čerpadlem.
Někdo z vás má jistě s něčím podobným větší zkušenosti než já, a tak se chci poptat a poradit, čeho bych se měl vyvarovat, na co se připravit a s čím raději počítat při samotné přestavbě - nerad bych až při samotné montáži zjišťoval, že vlastně musím (například) natahat jiné hadice vedení paliva, přivést k čerpadlu napájení a poddobně. Proto vás prosím, piště svoje tipy a triky, budu vděčný za jakoukoli pomoc. Odměnou celému FK budou pak fotky celé montáže, kterou samozřejmě podrobně zdokumetuji.
Díky, Bohouš.
- Už mám jasno v tom, že dokud je motor venku, udělám rozvody.
konečně jsem se dokopal k radikálnějšímu kroku a rozhodl se do Favorita 135LS mojí přítelkyně zastavět motor z Felicie 1,3 BMM, protože než dělat GO jejího motoru, raději jsem sehnal (děkuji členovi Tequilla_Sierra) motor 136B z Feldy. Měl bych mít snad všechno co potřebuji - motor s kompletním kabelovým svazkem, ŘJ, imobilizer, čipy klíčků a nádrž i s čerpadlem.
Někdo z vás má jistě s něčím podobným větší zkušenosti než já, a tak se chci poptat a poradit, čeho bych se měl vyvarovat, na co se připravit a s čím raději počítat při samotné přestavbě - nerad bych až při samotné montáži zjišťoval, že vlastně musím (například) natahat jiné hadice vedení paliva, přivést k čerpadlu napájení a poddobně. Proto vás prosím, piště svoje tipy a triky, budu vděčný za jakoukoli pomoc. Odměnou celému FK budou pak fotky celé montáže, kterou samozřejmě podrobně zdokumetuji.
Díky, Bohouš.
- Už mám jasno v tom, že dokud je motor venku, udělám rozvody.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 13. pro 2009 13:55:16, celkem upraveno 1 x.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zástavba 1,3 BMM do Favorita
Presne tak bude to komplet nelegalne a navic predelat karbec na strikacku (predpokladam ze to byl karbec) znamena mit ele. cerpadlo cely kabelovy svazky a furu veci okolo dle meho jestli je motor kaput sezen jinej solidni 135 a jen ho prehod udelaj vymaz cisla motoru a mas to jednoduchy a legalni.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Myslim že asi ví že to bude nelegální
A k tomu problému nevim jestli budeš dávat jenom motor a nebo i přovodovku tak bych ti doporučil tam dát favoritáckou.Protože jinka by jsi musel předělávat i úchyty.jinka hlavně jestli máš všechnu kabeláž a to čerpadlo a takový ty blbosti..Ale spíš se ptej na to až budeš mít vyndanej ten motor(karbec) a budeš tam dávat tu stříkačku
takhle si na všechno vzpomenout nejde

A k tomu problému nevim jestli budeš dávat jenom motor a nebo i přovodovku tak bych ti doporučil tam dát favoritáckou.Protože jinka by jsi musel předělávat i úchyty.jinka hlavně jestli máš všechnu kabeláž a to čerpadlo a takový ty blbosti..Ale spíš se ptej na to až budeš mít vyndanej ten motor(karbec) a budeš tam dávat tu stříkačku
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
-
Bubacek077 - FK
No jasně, převodovka zůstane původní, má to stejnou přírubu, takže nebudu muse nic předělávat. Čerpadlo i s nádrží mám, i kompletní motorovou elektriku. Ptám se ale hlavně na takový zapeklitosti, jako co budu muset natáhnout za dráty k čerpadlu, kam bude následně připojenej ukazatel paliva a tak. Stejně jako jak se připojuje jednotka imobilizéru a podobně... S technickou mít problém nebudu, papírově to mám v pořádku.
-
Niko
Jak to papírově můžeš mít v pořádku když je to NELEGÁLNÍ předělávat karbec na stříkačku.....
Škodovka to už dávno zakázala předělávat a na stk nejsou tak hloupí že nepoznají karbec od stříkačky... 
-
Bubacek077 - FK
Fajn, neřešte prosím, jestli je to legální, nebo ne, původně jsem se ptal, jestli jsou tam nějaký nepříjemný zapeklitosti, se kterejma bych měl dopředu počítat?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že bys měl nejleoší sehnat komplet elektriku z BMM favorita.Felda měla relátka a pojistky na napájení vstřikování a čerpadla už v pojistkové skříňce.Favorit to měl všechno zvlášť.Vrakáče musí být plné těchto svazků.
-
Stefi74 - FK
Ja mam dotaz muže ten motor přestavět legalně ma karbec ikdyš motor je označen jako BMM 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Bubaček:Nemáš zač.Ono by možná šla napastit feldí elektrika do fáčka,ale musel by to dělat někdo kdo tomu rozumí.Tak pokud seženeš komplet elektriku z BMM fáčka máš vyhráno.
Stefi:Ne.Asi tak jak všechno co je přestavba.Z Bmm na Mpi,karbec,50kW atd...Prostě to co je v papírech od auta musí být i na autě.
Stefi:Ne.Asi tak jak všechno co je přestavba.Z Bmm na Mpi,karbec,50kW atd...Prostě to co je v papírech od auta musí být i na autě.
-
Niko
Ale můzeš použít polomotor(myslím tím kompletní blok motoru i s hlavou třeba místo BMM dát 1.3 Mpi) stačí když přerazíš raznicemy číslo motoru.Stefi74 píše:dik takže nemužeš použít ani polomotor jiní verze
-
Stefi74 - FK
Unas na jednom vrakači je rovnou vybrušujou fričkou

-
Bubacek077 - FK
no a nemůžu teda vzít celej ten blok motoru BMM a dát na to jen karbec? 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
To klidně můžeš.Jen za číslem nějak kulturně umázni M.Ale musí sedět číslo.Potom nemusíš vymýšlet nějakou zástavbu elektriky.Jo a pozor.Feldí blok je trochu jinej.Bez úpravy by ti neseděl.
-
Bubacek077 - FK
ach jo jak vás tu tak poslouchám, mám chuť ten motor spíš prodat a sehnat zachovalej 135kovej anebo dá dohromady ten stávající 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Proč?Není nic jednoduššího jak typ překlepat podle starého a pokud je ten motor feldí,tak vyvrtat 4 díry a vyřezat závity.Nic víc to nechce.Je to jen o práci.A pokud nejsi levý a trochu tomu rozumíš.... 
-
Bubacek077 - FK
Tak ještě jednou a pomalu prosím, s trochou navádění bych to měl zvládnout - ruce mám obě pravé 
Vezmu karburátor z motoru Favorit 135 a z motoru Felicia 136B sundám stříkačku, vyvrtám díry pro upevnění karbuátoru...a...?
Vezmu karburátor z motoru Favorit 135 a z motoru Felicia 136B sundám stříkačku, vyvrtám díry pro upevnění karbuátoru...a...?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Nee.Sundáš z feldího motoru sání.Místo něj nandáš sání i s karbececem z fáčka.A budeš muset přešroubovat držák vzpěry.Ten je zezadu dolů pod pumpou přišroubovaný na bloku na 4 šteftech.Ale na feldím nejsou na ty štefty díry.Jen ďůlky kde se má vrtat.Koupíš si vrták závitníky,vyvrtáš díry,vyřežeš závity a našroubuješ držák.Jen pozor.Buď sundat vanu ať špony nepadají do ní a nezůstanou tam a nebo změřit jak hluboké jsou ty díry ve favoritím bloku a podle toho vrtat.Ony jsou durch do bloku,ale ty je nesmíš provrtat durch.Chápeš?Pokud vanu sundáš a díry vyvrtáš úplně tak potom ty závity nečím zalep ať ti tama kolem šroubů nechčije olej.Druhá možnost by byla náprava z feldy a udělat vzpěru jak ji má felda.Ale to ti neporadím jestli je stejná a pasuje bez úprav.By ses musel zeptat v Nápravy.
To budeš měnit jen motor nebo i převodovku?
To budeš měnit jen motor nebo i převodovku?
-
Bubacek077 - FK
jasně, závitníky a vrtáky mám, závitový lepidlo taky, ještě se teda zítra podívám, jak to přesně je. vrtat budu asi skrz, protože mám stejně v plánu měnit těsnění pod hlavou.
měnit budu jen motor, příruba na převodovku by měla být stejná...
měnit budu jen motor, příruba na převodovku by měla být stejná...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
naprava resp napravnice je jina bez uprav na facko nejde.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
No ale ty úpravy nejsou tak hrozný
ale jestli budeš vyměnovat jenom motor tak bych ti doporučoval nechat tu favoritáckou nápravnici
jinka by jsi musel kupovat feldí převodovku nebo tu vaforitáckou předělat na feldu 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
-
Bubacek077 - FK
pánové mě už z toho jde hlava kolem
jsem elektrikář, mechanika mi sice problémy nedělá...ale nevim, jak to tam vlastně je a co myslíte konkrétníma součástma, pokud by byl obrázek, asi vás pochopim, ale takhle opravdu nevím 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Těsnění pod hlavou?Spíš pod vanou ne?Na nápravu se vys...Nech almaru almarou,na tý dělat nicnemusíš jen přehodíš sání a namontuješ ten držák.A pořešíš číslo.I s montáží je to práca na jedno odpoledne.Já upravoval favo motor i s almarou do feldy a za 5 hod jsem jezdil.A to jsem se nemohl domluvit s řazením.A to na tom bylo výrazně víc práce.