HP Sporting

Odpovědět
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Re: HP Sporting

Příspěvek od 00Inferno00 »

Hanus: jak je mozne, ze Skodovka davala HP "za priplatek" kdyz neni schvaleny :?:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

to davali ale podle me ty HP na seriovou pružinu a ne sportingy
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

00Inferno00 - pokud se dodavaly HPcka jako "bonus" ve Skodovce, tak nejspis na seriovou pruzinou. I ted muzes koupit na Aukru cinske tlumice na feldu, ktere zadny Atest splnovat nebudou a na STK s tim normalne projdes. Protoze svetla vyska vozu bude zachovana ;)

Ptal jsem se 2 lidi, kteri koupili primo v HP podvozky snizeni klasicke -4/-4,5.. oba 2 mi rekli, ze na zadnem z dokumentnu neni zminka o Atestu 8 SD. Tak jsem napsal do HP a napsali mi, ze snizeni = tuning :D .. Na STK jsem s HP nemel problem, protoze jsem je mel zvysene na maximum. Ale prijet tam se slozenym autem "jen" -6/-6 tak bych asi odesel s neporizenou = udelat STK bez znamosti :)

odpoved z HP:
"Dobrý den, podvozek je sice určený do běžného provozu, ale jedná se o
tuning - bohužel atest k tlumičům nemáme, zatím jsme se nesetkali s nějakým
problémem, mohu vám poslat pouze záruční list, kde mohu vypsat údaje o jaký
typ se jedná ale nezaručuji, že se vám podvozek zapsat do TP
podaří Hengalová HP"
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Hanus: Velice zajimave info, doufam že pořádíš kladně (i když tomu v našem státě moc nevěřim :()
Takže nebourat s HPčkama! A co hlavně, nenechat se nabořit.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

a poradte mi prosim,ako by som mohol zadok zdvihnut?...vyzera to smiesne,ked je zadok tak nizko a predok vysoko...predok nemoze ist nizsie kvoli obrubnikom...pripajam fotku,ale teraz ked tam mam zimusne pneu,tak to vyzera este horsie :(
http://novypokec.azet.sk/lukydm/fotoalb ... -293114284

...zadne su na najvyssej drazke...mne sa zda,ako keby to uz bolo znizene o -2cm...
...ked dam HP pruzinu na Sachs tlmic???stane sa nieco,mne hlavne ide o tu vysku :cry: :roll:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

Hanus píše:Ale prijet tam se slozenym autem "jen" -6/-6 tak bych asi odesel s neporizenou = udelat STK bez znamosti :)
neni pravda, prosel jsem na stk bez znamosti a dokonce pomalu najizdeli na valce, tesne pred valcema mi rekli at jdi dopredu a hlidam vysku....nakonec si to stejne sedlo mezi valce :lol: mam spatne oko :lol:
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

lukydm: Nejsem odbornik, ale zda se mi to bud snizene (nejsou nejvys) nebo unavene.
Tahle fotka je na fungl novych HP snizenych o 6cm kola 165/70R13
Obrázek

Prijde mi to tvoje hodne podobne.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

lukydm píše:...zadne su na najvyssej drazke...mne sa zda,ako keby to uz bolo znizene o -2cm...
...ked dam HP pruzinu na Sachs tlmic???stane sa nieco,mne hlavne ide o tu vysku :cry: :roll:
ad1) HP maji v prvni drazce vzadu snizeni = -1,5cm :D ... rozdil mezi prednim a zadnim lemem je od cesty 3cm na seriovych tlumicich.. pokud se ti nelibi dira ve predu mezi lemem a kolem, tak to proste ve predu musis snizit ;)

ad2) kdyz ti pruzina zapadne do dolniho a horniho ulozeni dobre, tak to budes mit o 1,5cm vyssi nez doposud.. ale pak ztratis podstatu HP, protoze tu delaji tlumice a ne pruzina.
xmorfeuz píše: neni pravda, prosel jsem na stk bez znamosti a dokonce pomalu najizdeli na valce, tesne pred valcema mi rekli at jdi dopredu a hlidam vysku....nakonec si to stejne sedlo mezi valce :lol: mam spatne oko :lol:
vyjimka potvrzuje pravidlo..kdyby byli tak kamaradsti na vsech STK, tak je to fajn :D
Jooky - FK

Příspěvek od Jooky - FK »

Před 3.týdny jsem byl s Fazolem na STK v Třebovicích. Při nájetí na válce si nárazník sednul skorona zem, měl jsem strach že mě pošle v řiť ale mechanik uplně v pohodě. Plat se jakto že to je tak nízko, mam v předu bilsteiny na felicii posunute v těhlici na max. a pneu s 65 profilem. Sám mi říkal že kdybych měl říznuté přužiny tak mě pošle pryč. Ale na sportovní průžiny a na HP se bere ohled. Jinak tohle je můj první příspěvek, buďte na mě ohleduplní :lol:
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

ukaz auto,a povez co mas za HPckaa a snizeni?
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Jooky - FK

Předek by měl být -7, jestliže ty máš na feldě -13 a hranu nárazníku okolo 6cm. nemám hp ale bilsteiny origo na feldu posunutý v těhlici na max co to jde pro bezproblémový provoz. Hp ale snad časem bude, je to měkký ;) foto aut radši později, není na focení pripravené :lol:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 22. říj 2009 21:18:17, celkem upraveno 1 x.
Jooky - FK

Teď i došlo že to je blbost srovnávat to s felda nárazníkem :roll: Jak to máš Hromy na fačku? snížení, hrana. Jinak se omlouvám že zasíram téma
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

facko je minus 100mm prevodovka od zeme 4cm
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
Jooky - FK

Ok, zítra si změřím mojí, jsem zvědav kolik mi výjde 8-)
dna69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dna69 »

jirkaf píše:to davali ale podle me ty HP na seriovou pružinu a ne sportingy
nene, na sériovou pružinu se dělali dřív Favoriťácký.
Ty co nabízeli jako doplňkovou výbavu byly úplně ty samý, co mi přišli od HP jako ty "tuningový" (vepředu bez klasické velké misky ; tedy ty s posunovatelným kroužkem a úzkou pružinou)
viz. foto z katalogu (v případě zájmu můžu dodat celou stránku, je to focený teď narychlo)
Obrázek
Jsem tu jen na přátelské návštěvě, protože Fáva a Feldy si musejí pomáhat ;-)

Obrázek Obrázek
http://dna69.skoda-virt.cz http://dna69forman.skoda-virt.cz
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

vsak mohli je nabizet.. otazka je jestli meli i dalsi drazky nez jen 1. :) .. atest neni na snizeni ;).. a zatim jsem neslysel ze by nekdo resil seriove tlumice, jestli jsou z ciny nebo nejake schvalene s atestem u nas... proste kdyz tam padnou a plni svuj ucel, tak jsou "legalne" :lol:
dna69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dna69 »

Hanus: na fotkách je vidět klasický stavěcí mechanismus (kroužek zajištěný segrovkou) a myšlenka že by tam byla jen jedna drážka my přijde nepředstavitelná. To by tam byla ta myska na pevno, kdyby neměli být stavitelné.
Podle mě to ksou klasické stavitelné Sportingy. ;)
Jsem tu jen na přátelské návštěvě, protože Fáva a Feldy si musejí pomáhat ;-)

Obrázek Obrázek
http://dna69.skoda-virt.cz http://dna69forman.skoda-virt.cz
atr - FK

Příspěvek od atr - FK »

To jsou věci ...
Já taky žiju s tím, že HPčka jsou originální příslišenství Škoda a tedy homologované. Co dalšího mám na autě přímo od škodovky nehomologovaný ?
Nechce někdo aktivní napsat nasraný mail do Shade, že si před lety koupil jejich origo příslušenství HP a nyní dostal info přímo od výrobce, že to není homologovaný ...
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Napiš jim sám ;)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Uz sem jim psal :mrgreen:
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

mě to příjde jako bordel :(
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Uvidime jak se k tomu vyjadri
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Vyjadreni Skodovky na tlumice HP

Otazka
Dobry den, zajimala by me legalnost dodatecne montaze tlumicu HP Sporting na vuz Skoda Felicia. Od p. Huska mam informaci, ze jejich tlumice (verze sporting, tuning) nemaji atest 8SD, tudiz nejsou schvalene pro provoz na pozemnich komunikacich. Ptam se, jak je to mozne, kdyz Vy jste meli tlumice HP Sporting v nabidce volitelneho prislusenstvi pro dany vuz a zda by bylo mozne je po montazi nejakym zpusobem zapsat do TP.

Odpoved
Dobrý den pane Zastoupile,

pokud Vám prodejce potvrdil, že jím nabízené díly nejsou schválené pro provoz na pozemních komunikacích, nesmíte je pro vozidlo provozované na těchto veřejných pozemních komunikacích použít.

Ing. Jan Raděj | TZH – Typové zkoušky a technické předpisy, patenty, licence a ochranné známky
ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic
tel: +420 326 8 15393 | eFax: +420 326 8 49340
Jan.Radej@skoda-auto.cz | http://www.skoda-auto.cz | http://www.skoda-auto.com

Škoda - Simply clever.

Please consider the environment before printing this email.
Prosím, zvažte dopad na životní prostředí před tiskem tohoto mailu.
Mr.kenny69 - FK

STAVITELNÝ PODVOZEK - PROSÍM O TIP

Příspěvek od Mr.kenny69 - FK »

zdravím všechny FELDA KRÁLE,
chtěl bych si v nejbližší době koupit stavitelný spotrovní podvozek na felicii 1997, 1.3 MPi,
takže bych vás rád poprosil o radu na nejlepší variantu, dejme tomu i cenově dostupnou a hlavně kvalitní :-)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Simply clever :D

Ing. Jan Raděj alias Chytrá horákyně :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Ptejte se me na co chcete, ja vam odpovim na co chci.

Nechapu, ze jeste ztracite cas korespondenci s temihle roboty.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Me spis zajimalo, jak to maji feldy, ktere maji HPcka od novoty, ale to sem se nedozvedel... :?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

00Inferno00: Tady vidíš že jakákoliv komunikace se Škodovkou nemá smysl když to vyřizujou furt ti samí lidi - pan Nesouhlasím, Nevím a Nevyjadřuji se.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Re: STAVITELNÝ PODVOZEK - PROSÍM O TIP

HP Sporting ;)
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Není co řešit. Vyzkoušené ;)
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
bitmap - FK

00Inferno00 píše:Me spis zajimalo, jak to maji feldy, ktere maji HPcka od novoty, ale to sem se nedozvedel... :?
Jak to maji Felicie, ktere maji HP od novoty? To je jednoduche.

Felicia se vyrabela mezi lety 1995 - 2001(?), tedy v dobe, kdy jeste pojmy jako svoboda a individualni odpovednost nebyly vybagrovanou karikaturou sebe sama a pouzivani zdraveho selskeho rozumu bylo jeste stale hodnotou, ktera byla v prevaze nad diktaturou statniho fasismu a pravniho pozitivismu.

Ano, tenkrat byl taky nejspis potreba 8SD, ale pokud si nekdo dal na auto kvalitni vec, ktera nebyla evidentne spatne zbastlena nebo vylozene nebezpecna, nikdo to neresil.
Zjevne to neresila ani sama fabrika a uplne v pohode to proslo.

Dnes?
Dnes je dulezitejsi, jestli ma vyrobek milion stemplu od vselijakych zkuseben a statnich urednicku a naprosto nezalezi na tom, ze je to smejd jak poleno, ale hlavni je, ze ma atest - viz nedavna diskuse o cinskych ramenech.

Ze by si to dneska dovolila jakakoli fabrika, vcetne cinanu, naprosto neprichazi v uvahu a mnohem vic se hledi na to, jestli se nahodou neco "neporusilo", nez jestli vec je nebo neni nejak skutecne nebezpecna, pripadne jinak skodliva.

Omlouvam se za OT vylev, modi kdyztak smazou, ale je mi z toho vazne na bliti, a to od te doby ubehlo ani ne 10 let ... jak to tu bude vypadat za dalsich 10 let nechci ani domyslet :(
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

bitmap: Za 10 let auta nebudou smět do měst, lidi budou jezdit do práce na homologovanejch koloběžkách a zásobování bude realizovat kolo se sajdkárou (s atesty 8SD a výjimkou MDČR). Doje*aná administrativa, když zápis kol v ceně 50 korun trvá skoro dvě hodiny (včetně dvou bezvýsledných telefonátů do Škoda Auto) a vyžaduje formulář, 2*x stránek TÜV posudku, papír a štempl z STK (další zabitej čas).
Ale pořád můžem být rádi že nebydlíme tam kde naši slovenští bratia, protože proti nim tady máme těžkou pohodu a volnost :(
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 15. pro 2009 23:45:44, celkem upraveno 1 x.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Pořádně ho porpuď a napiš mu že chceš odpověď na tvojí otázku a to je to co jako máš dělat když si koupil feldu s HP z salonu a nynější výrobce ti tvrdí že to je bez atestu?! at se frajer trochu pohrabe v počítači a zapřemejšlí trochu ... to co ti napsal je jinýmy slovy "di do prdele piju kafe"
sorry ale je to tak ... :(
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Mr.kenny69 - FK

Příspěvek od Mr.kenny69 - FK »

jojo, to jsem čekal...a jsem za to popravdě rád...taky se mi nejvíc zamlouval...:-) a za kolik se dá tak sehnat ?
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

favo nemyslim si ze jakykoliv druhovyroby dily maji atest a uz vubec neverim tomu ze by nekdy prosli testama ,nap ty čínsky ramena by testama neprosli nikdy,,kdyz se dil testuje tak je namahan minimalne o polovinu dele a o polovinu drsneji nez ve skutecnosti v beznem provozu zazije a to by prave tato ramne praskly hned na zacatku testu

nenerim ze tlumice ,ramena (treba i praskajici ALU ramena na AUDI ktere stoji par šupů) silenbloky co se vydroli po 5tisicich by nekdo nekdy testoval................a ikdyby po tom nekdo zacal jít tak si tam kdo chce nalepi co chce ze jo..........
FAKJU BIČ
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Nové tak za 10500kč a starší už jak natrefíš dejme tomu že od 3000-7000kč podle toho v jakém jsou stavu ;) Ale je to paráda :D
Já je kupoval za 7000kč ale neměl jsem moc času čekat na lepší cenu (prasklá pružina).
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Vyjadreni Skodovky na tlumice HP - pokracovani

Otazka
Mozna jsem se spatne vyjadril. Chci vedet, jak je mozne, ze Skoda Auto montovala tlumice HP na nove vozy Skoda Felicia, ale dodatecna montaz neni mozna.

Odpoved
Pošlete mi prosím fotografii dílu s číslem konkrétního dílu, který máte na mysli.

Takze pokud nekdo mate, tak mi to pls poslete, ja to predam Skodovce :mrgreen:
bitmap - FK

Foto mas treba tady na Speedpru -> http://speedpro.cz/catalog/images/hp%20 ... dvozek.jpg

Jen jsem zvedavej, jestli se ti odnekud podari vyskrabnout nejaky cislo dilu.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

jn, o fotku nejde, myslim ze steff mel katalog prislusenstvi a HPcka tam byly
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Nevim jestli ti to pomuze,nasel jsem cislo FAA 071 001-8(podle typu vozu) :)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já ten katalog mám u rodičů a tam jedu v neděli ;)
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

To by mel byt prave on :)
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

taky ho mam ale v garazi mrknu na to az se tam dostanu
méně znamená někdy více...
Obrázek
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

je to on? Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

jj to je ono
méně znamená někdy více...
Obrázek
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Uz mu to tam posilam :mrgreen:
maniaX - FK

Příspěvek od maniaX - FK »

Z toho budou mít ve Škodovce ještě pěknej bordel....titulek v novinách "Škoda Mladá Boleslav prodávala auta se sportovními tlumiči bez homologací" :lol: :lol: :lol:
Prcek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prcek1 »

Tak to su zvědavej, co z nich vypadne chytrýho.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Taky si myslim, ze na to bude koukat jak tele na novy vrata. Zejmena potom co mi napsal, ze pokud nejsou schvalene, nemuzu je pouzivat :lol:
Joye - FK

Příspěvek od Joye - FK »

maniax ma pravdu :lol: budu pekne prekvapeny :lol:
Odpovědět