Zblázněná elektrika

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
DeFuckTo - FK

Zblázněná elektrika

Příspěvek od DeFuckTo - FK »

Zdravím, mám takový problém. Zbláznila se mi elektrika na Feldě (1.3 LXi, 12/1999). Nevím, jak přesně to popsat, výmluvnější to je na videu níže(natočeno founem).
Stalo se mi to včera když jsem svištil po dálnici za deště, po cca 80km na té dálnici mi začali stěrače stírat neobvykle rychle. Poté, co jsem sjel a měl neutrál, tak jsem zjistil, že světla a všechny kontrolky svítí slaběji do té doby, než přidám plyn(viz to video). A navíc jsem dnes jel nakoupit a po asi kilometru co jsem měl zapnuté topení na max se mi sám vypnul ventilátor a cítil jsem, že se někde něco spálilo. Takže po příjezdu jsem mrknul na pojistky a spálené obě žluté dvacítky(2. a 3. pojistka zleva). Dal jsem pojistky nové a topení již funguje(zkoušel jsem jen kraťoučkou chviličku), ale světla i kontrolky blikají stále. Pak jsem kouknul pod haubnu a kabely vedle baterky napravo, které vedou do interiéru někam k ovládání topení, se mi zdají malinko vlhké, ale rozpojit mi nešly(to už jsem měl zmrzlé ruce bez citu, tak snad to zítra rozpojím). Neporadil by někdo čím by to mohlo být? Jestli je někde nějaké špatné relátko nebo co, fakt nevím, vůbec se v tom neorientuju. Tak moc pěkně prosím o pomoc.. :( :|

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=BBPTPHrCzWQ (možná hned nepůjde, nahrál jsem ho teď)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Zblázněná elektrika

Příspěvek od 103457 »

Vadný diodový můstek alternátoru.
Buď koupit nový můstek nebo rovnou repasovat altík.
Je to běžná závada.
DeFuckTo - FK

A kdepak ten můstek najdu? :oops: Baterii to dobíjí normálně... btw. když je to běžná závada, proč jsem jí tu nikde nenašel? Asi neumim hledat, ale i tak.. jsem tu nový..
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Chyba je v alternatoru ma rada je dat cely alternator na repas z ruky do ruky a je klid u nas to clovicek dela za 9kil a mas jistou a pohodu. (V nem je ten diodovy mustek pak to muze regulator napeti jeste ten je zas na nem).
DeFuckTo - FK

To mě moc netěšíte, to zas bude muset k doktorovi.. :( ještě jednou pro blbce - navlhlým něčím(čímkoliv) to fakt být nemůže? Jel sem cca 120 v lijáku... :x

Každopádně vám děkuji za zájem.. ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pochopitelně, že to je navlhlý, když jsi jel 120 v lijáku. :shock: Ty máš postřeh :mrgreen: :?:
Tahle závada je ale KO diodový můstek :!:
DeFuckTo - FK

No myslel jsem to tak, že až to navlhlý vyschne(nebo zmrzne :) ) tak by to zas mohlo být ok.. :oops: A nevíte proč mi to spálilo pojistky stěračů a topení :?:

V týdnu půjde k doktorovi, tak snad to bude ten altík a nic jiného no :?

PS: Myslíte, že to vydrží ujet ještě cca 180 kiláků bez zhasnutí?
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

neco podebeho bylo u dedy na žigulu, tak kdyz pridal layn tk bylikaly svetla a kontoly, a palubka, myslim ze se neco opravilo v alternatoru a je v poho, zkouseli jsme rele, ale byl to alternator
a jinak podle me ty pojistky a atd.. to byde tym ze ti tam slo prepeti ve velkych otackach
DeFuckTo - FK

asi to tak bude, akorát mi nejde do hlavy, že když zapnu ventilátor na max při jízdě pod plynem, tak po chvilce mi spálil pojistku - dobře, ok.. ale stěrače(opět za jízdy pod plynem) už jen na "pinknutí" do páčky letí jako splašený a pojistku maj ok.. Máme doma ještě starý fávo(doma budu až zítra), myslíte, že bych mohl zkusit vyměnit jen to bílé relátko, které je na alternátoru nebo to má favorit jinak?
Taky jsem dneska nechal nastartováno, zved haubnu a poslouchal bedlivě motor a občas se ozve jakési cvakání(nebo jak to nazvat) u altíku, takže už vám věřím :-) :-)
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Ja bych to dele netrapil, koledujes si o trvale roznuti kontrolky airbagu nebo dokonce zniceni RJ.
Problem je prebijeni - zavada muze byt jak v alternatoru, tak v regulatoru. Postupoval bych cestou nejmensiho odporu - pujcil/koupil bych regulator a kratce zkusil, v pripade neuspechu dal opravir alternator.
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

to same jsme delali i my
DeFuckTo - FK

Begy tam nemám, tak aspoň ty mi nehrozej, ale s tim regulátorem - můžu tam zkusit šoupnout regulátor z favorita? Asi to bude stejný, já jen pro jistotu.. ;) když to nevyjde, tak budem muset šoupnout nový no..
Vsadil bych se, že je to kvůli tomu zkoněnýmu nonstop svícení a to jen kvůli kreténům co v mlze a šeru nesvítěj.. Myslim, že na to feldy nejsou dělaný, aby svítily každej kilometr co ujedou.. Kdyby tak stačilo za světla svítit jen parkovačkama, to by bylo aspoň o trochu lepší.. :geek:
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

To ten altík Magneton je dosť šmejd, na druhej felde Mpi sa nám za 40 000km 2x pokazil ( regulátor, diódy ). Bosch na 1.6 vydržal bez problému vyše 220 000km, potom išlo auto do sveta. Na pikape mal za celý čas jednu závadu ( rotor ) podľa servisu spôsobenú chýbajúcim plechom pod motorom, následkom čoho vnikli nečistoty do altíka...
DeFuckTo - FK

Ale asi v nich bude nemalej cenovej rozdíl ne? ;)
DeFuckTo - FK

Tak vám povim, že jsem zjišťoval ceny repase(Praha) a cca 1500 když jim dám svůj starej. To je docela mazec, na to že by mi všude dali starou šlupku, akorát opravenou.. Těch 180 km to zvládlo(domu sem se dostat musel), teď už nejezdim, ale nový halogeny to nevydržely, takže dalších 300 v čudu.. :?
DeFuckTo - FK

Tak Felda už má nový alternátor, pomohlo to, ale stejně je někde něco špatně. Bez plynu je v autě nízký napětí a po přidání plynu normální.. i po nastartování chvilku otáčky jakoby kolísají a všechno elektrický bliká.. Myslíte, že by to mohlo být baterkou? :?: ;)
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

regler si nezkousel vymenit?
DeFuckTo - FK

Nezkoušel, ale ten je snad přímo na altíku ne? Dal sem tam fungl novej celej altík.. Mám podezření na baterku(smrdělo mi to kyselinou když sem jezdil před výměnou), která to přebíjení asi nepřežila bez úhony.. zkusim baterku z jinýho auta a jestli to bude ok, tak zkusim svojí dobít a pokud nepomůže, tak koupim new no.. ale horší to bude, když jiná baterka nepomůže, to už pak vůbec nevim co by to mohlo bejt.. jestli to bude někde nějakej drátek, tak je to v pytlíku, protože elektrika v autech je sfině... :twisted:
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

hmm, ja nevim regulator jsme menili na zigulovi tam vim ze neni na nem, ale na tvem aute to nwm, baterka, kyselina, co tak dolit destilku?(pouze napad)
DeFuckTo - FK

To jsem zkoušel dolít dneska(v ukrutný kose :) ) a zatim žádnej výsledek(třeba až ujedu nějakej ten kilák, tak to snad bude lepší). Zkoušel jsem ještě baterku z favorita(44 Ah) a rozdíl tam je, je to na ní lepší, ale podpětí tam stejně trochu je. Je možný, že je na to takováhle baterka slabá? Zkoušel sem vodrbat i kostru, bez výsledku.. :cry:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

ahoj.. presne tento problem som mal aj ja...Bolo to na repasovanom altiku a problem bol zly regulator napatia na alternatore.... po vymene bolo vsetko ok. Rozhodne by som to riesil hned lebo ak naozaj prebija tak je to nebezpecna zalezitost....
DeFuckTo - FK

No alternátor už je tam novej a je to celkem ok, zejtra ještě zkusim dobít baterku(pořád to trošičku bliká).. Ale dneska další, s prominutim, průser... Přijedu k baráku, svítim si dálkovejma na vrata, vlezu do auta, přepnu zpět na tlumený a prd, svítěj jenom parkovačky.. dálkový svítěj jen když dám páčku k sobě, když jí dám od sebe, tak ani ťuk. Potkávačky nejedou, ať mačkám knoflík jak chci(nesvítí ani kontrolka tlumenejch).. V čem už krucinál fagot může bejt problém? Help plís.. : :( :( :( :( :x :cry: :cry: :cry:

PS: ještě že sem tam včera nedal ty nový H4 za 150 jednu, to bych se už proskočil vzteky. Takhle sou aspoň podělaný ty starý co sem tam dal.. Člověk pro to auto dělá první poslední a vono se mu takhle odvděčuje, hergot... :x :x :evil: :twisted:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak to vypadá na závadu jak píšeš v tý páčce . :) A asi bych zkontroloval i kablíky u světel .
Možná i relátko hlavních světel .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
DeFuckTo - FK

kdyby to bylo kablíkama, tak by snad svítilo aspoň jedno ne? A páčkou to myslim nebude, jelikož nefunguje ani spínač světel v palubce.. Ale relátko by to možná bejt mohlo, akorát nevim jak to zjistit. pak maximálně pojistky, ale to pochybuju, že by spálená pojistka vypla hlavní světla, to by bylo asi krajně nebezpečný... :|

EDIT: tak relátko se dá asi taky vyloučit, viz: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 30&t=16202 , já se z toho zvencnu... :twisted: holt asi nezbyde, než s tim někdy po novym roce zajet do servisu, to zas bude ranec, jestli na to vůbec přijdou.. :cry: leda by se našla božská duše, co by mi na to přišla, tady mezi váma.. ;)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Dej novou páčku na přepínání světel .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
DeFuckTo - FK

a to pak zprovozní i tlačítko na zapínání světel?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

jak jsem psal jinde ... když ti nesvítí potkávací tak vyměň vypínač potkávacích
DeFuckTo - FK

A co tak zhruba stojí? Když si to chci vyhledat, tak je to samý automatický svícení..:-/

Tak jsem nakonec našel, viz: http://www.aukro.cz/item850658103_spina ... licia.html
Je to kloudný nebo nějaká čína? ;)
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

1. k tomu regleru, bavil jsem se s tatkou a regler je zvlast
2. pro prazaky a ty co nevi co je regler, regler=regulator
3. vetsina veci je z ciny - cina nam zacina lezt dal nezli jen do riti
DeFuckTo - FK

aha.. a já myslel že je to takovej ten plechovej "polštářek" na boku altíku, viz: http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/image ... 1288_1.jpg .. To je tedy co? a Kde je tedy ten co myslíš ty?
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

tak ti nereknu, tatka rikal ze to muze byt regler, zkus mi primo o nem najit info, pokavad by si poskal asi do silvestra tk se muzeme pobavit protoze budu se strycem, on ma nejakou fleku, popr reknu sousedovi,

kdyby se nekdo ptal tk je mi 15let :lol: :D
DeFuckTo - FK

no právě že jsem pohledal a regulátor je přímo na alternátoru.. ;) ale jestli je ještě někde nějakej nebo tak, tak to už nevim..
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

DeFuckTo píše:aha.. a já myslel že je to takovej ten plechovej "polštářek" na boku altíku, viz: http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/image ... 1288_1.jpg .. To je tedy co? a Kde je tedy ten co myslíš ty?
jj toto je regulator... mal by byt priskrutkovany z pravej strany altiku ak si dobre pamatam... kukal som mechanikovy cez rameno ked mi to vymienal :)
DeFuckTo - FK

jj, je to tak.. altík mám novej, ještě chvíli to pak zlobilo, ale dolil jsem baterku destilkou a po pár chvilkách vše v pohodě.. :)
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

ahoj, mluvil jsem se strycem a rikal ze je tam takovy maly problem: ze to delaly diody na alternatoru, ktere po 4letech odchazeji do duchodu i kdyz se s autem nejezdi (to by se mi taky libilo,jit tak brzo do duchodu, i kdyz nepracoval:-))
DeFuckTo - FK

to by sice pěkný bylo, ale mě na něm odešel ten regulátor.. :D
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

akze jsem mel pravdu jupiii :lol:
ale dej si pozor i na ty diody
DeFuckTo - FK

Diody nediody, je tam celej novej alternátor.. ;) a navíc už mám new vozidlo.. :-)
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

co mas? porad felisia?

Jo jinak doufam ze nikomu nevadi ze tady vetsine tykam :thumleft: :lol: :D :thumright:
DeFuckTo - FK

nn, koupil jsem clio 1.2 16V 2003(novější xicht), najeto 65 tkm, zatim spokojenost.. (no mě tykání určitě nevadí a snad ani nikomu moc nebude vadit tenhle menší OT) :flower:
DJxXx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJxXx »

OT = otazka?
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

By mě zajímalo kolik ti to dobíjelo když jsi v cca druhým příspěvku psal že baterii to dobíjí normálně, podle všech problémů co jsi psal to muselo dobíjet minimálně 16-20 voltů a to pak není divu že ti postupně odešly žárovky přepínač na světla ventilátor topení pojistky atd atd. Jinak jak jsem to pročítal tak jsis koupil jiný auto a co ta felda? Tu jsi prodal jestli jo tak buď rád protože jestli jsi s tím altíkem kterej s největší pravděpodobností přebíjel jako prase, ujel ještě 180km tak tam bude postupně odcházet jedna elektronická součástka za druhou a je i možnost že bude poškozená řídící jednotka. Jinak nevim nevim ale kdybych si měl koupit jiný auto než škodovku tak Renault a jemu náležící francouzští kolegové budou na řadě v tej absolutně nejvyšší nejvzdálenější nouzi, protože když to vidím u zákazníků jak se to sype a jaký jsou s tím problémy a ceny dílů tak jsem rád že jsem se renaulta kdysi zbavil.
DeFuckTo - FK

Sice to sem moc nepatří, ale napsat to sem musim.. :) O francouzskejch autech toho hodně lidí napovídalo ledaccos, já napíšu fakta.. Moji rodiče měli dva Citroeny BX, Xantii break a bez problémů.. Momentálně je vozový park naší rodiny takovýto: táta-megane break, bez problémů, máma-citroen C5, bez problémů, strejda-megane coupe, po pěti letech co snad ani jednou nezved kapotu a nebo nikam nezajel, prostě jen jezdil, odešlo jedno ložisko, děda- 3dv. clio,bez problémů, rodiče přítelkyně měli ještě donedávna scénica, bez problémů, pak koupili tourana a to by člověk nevěřil co ty němci sou schopný vyrobit, bratranec má druhýho renaulta 19, prvního zbořil, oba bez problémů, druhej strejda má lagunu I, bez problémů.. nejmladší je u nás ten megane break, máme ho rok a C5, kterou máme 3 roky.. Já si francouze nemůžu vynachválit.. asi taky záleží kde kdo ty auta kupuje a jak se o ně stará.. Měli sme 2 felicie(starej a novej xicht), reznutí pátejch dveří je pojem, ale my ho neměli ani na jedný, že by "lepší" kus? asi těžko, navíc to byly oboje ty nejzákladnější základy :D Já clio kupoval ve freibergu ve stodůlkách a nechal si ho komplet zkontrolovat a zdiagnostikovat u známýho v renault servisu v radimce na P6, stálo mě to jen 200 a vim, že tomu autu není vůbec nic, jen kaťák už pomalilinku dosluhuje.. O cenách náhradních dílů už se mi psát nechce, je jasný že od feldy tam je rozdíl jako prasátko, ale to je celkem pochopitelný ne? Navíc kdo neni línej shánět, tak si sežene to, co potřebuje levnějš.. Ten známej mi v cliu měnil svíčky(u nich je cena jedný 500), který sem si den před tim koupil v kelly(s naší slevou stála 90Kč jedna a ta samá co maj v renaultu).. Takže asi tak a snad mě nebloknou.. :-)

PS: Felda od výměny altíku ujela +/- 5 000 km bez zaváhání, je pořád v rodině.. a odešla "jen" páčka, žárovky a dvě 20A pojistky, žádný atd atd.. ;)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

[quote="DeFuckTo"]To mě moc netěšíte, to zas bude muset k doktorovi.. :( ještě jednou pro blbce - navlhlým něčím(čímkoliv) to fakt být nemůže? Jel sem cca 120 v lijáku... :x

Každopádně vám děkuji za zájem.. ;)[/quote]
dobry den mel bych dotaz proc mi nefunguje zadni sterac predni jdou a le zadni ne a odstrikovani funguje
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Změřit jesli jde až k motorku proud, pokud ne je asi přeskřípnutej drát v gumové průchodce pátých dveří .
ObrázekObrázek
Odpovědět