Průměrná spotřeba 1,3BMM 50kw?
-
Dejvidek
Re: Prosba na majitele palubních PC
Ahoj mám feldu kombíka 1,3 mpi 50 kw,na pětku při 90km/h cca 5,6 - 5,9 ale nejvíce jezdím po městě a průměrná spotřeba je 8,7l ale vytáhnul sem to i na 9,5
nějak spotřebu moc neřeším 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
tom.kranych: No teda nevim, teď jsem zde narazil na tvoje téma kde řešíš obrovskou spotřebu a nefunkční lambdu... Takže to měření u tebe poztrácí smysl dokud nebude šlapat auto jak má... A žádnej karbec v autě nemáš nemáš
Dejvidek: 5,6 - 5,9 je teda dost. 5l mám na dálnici při 90km/hod. Odzkoušeno na dlouhých trasách přesně podle spotřebovaného benzínu... Jinak tu jde hlavně o aktuální spotřebu, ne dlouhodobou!
Dejvidek: 5,6 - 5,9 je teda dost. 5l mám na dálnici při 90km/hod. Odzkoušeno na dlouhých trasách přesně podle spotřebovaného benzínu... Jinak tu jde hlavně o aktuální spotřebu, ne dlouhodobou!
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
tom.kranych - FK
no právě v tom to je až to dám do kupy tak to bude lepší ted žere jak protržená
-
Keke - FK
spíš bych řekl že by měla byt hlavní ta průměrná, tam se ten nějaký kopec co projedeš ztratí. 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
No jde mi o tu opravdu aktuální - jak jinak zjistit ten moment, kdy auto žere nejmíň. Např. vím, že při 90km/hod mi to žere asi 5l, to mám změřený z dálnice. Ale rád bych viděl něco na způsob grafu rychlost-spotřeba (při různých rychlostních stupních). Na netu jsem ho pro Felicii ještě nezahlédl.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A co si sehnat PC a sledovat spotřebu ve svým . Stejně každej jezdí jinak a každej ma spotřebu taky jinou
.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
No asi to tak nakonec skončí. 
motormaster - FK
Taky bych uvítal, kdyby se na fóru objevila nějaká tabulka, kde někdo naměřil okamžitou spotřebu při určitých rychlostech.
Graf rychlost-spotřeba nelze úplně tak jednoduše udělat, protože je zde ještě závislost na otevření škrtící klapky. Nicméně z diagramu charakteristiky motoru, kde je závislost měrné spotřeby, kroutícího momentu a výkonu na otáčkách, jde graf udělat. Zobrazuje ale spíš něco jako maximální spotřebu při daných otáčkách. Podle toho, co jsem zkoušel vypočítat v excelu, pak pro BMM 40kW (stálý převod 4,167, pneu 165/70 R13) při 3000ot/min přibližně vyjde: I. 44,99l/100km (23km/h), II. 26,01l/100km (40km/h), III. 17,23l/100km (60km/h), IV. 12,60l/100km (82km/h), V. 9,75l/100km (106km/h). Výpočet je samozřejmě závislý na převodovém poměru, použitých pneu a hlavně na tom, jak se mi přesně podařil odečet referenčních hodnot z grafu (zřejmě největší zdroj chyb).Pawlick píše:No jde mi o tu opravdu aktuální - jak jinak zjistit ten moment, kdy auto žere nejmíň. Např. vím, že při 90km/hod mi to žere asi 5l, to mám změřený z dálnice. Ale rád bych viděl něco na způsob grafu rychlost-spotřeba (při různých rychlostních stupních). Na netu jsem ho pro Felicii ještě nezahlédl.
-
Keke - FK
chci se zeptat když je ten snih tak když pojedu po zasněžené silnici 50 třeba 4 kilometry tak bude větší spotřřeba? a nebo ten sníh brzdí tak že to na spotřebě není poznat? 
Záleží na výšce vrstvy sněhu, jeho konzistenci (prašan/uježděnej, ...), ale obecně by spotřeba měla být o něco vyšší - zkus si na stejném úseku auto tlačit na suché vozovce a ve vrstvě sněhu
Ve sněhu je to větší makačka... Nebo v mírnym kopci odbrzit - ve sněhu se většinou nerozjede...
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
ja si teda spíš myslím že než odpor sněhu.. zvyšuje spotřebu hlavně styl jízdy..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
no to 100%, ale Keke uváděl rychlost 50km/h - vyvodil jsem si z toho, že styl jízdy bude v obou případech stejný, jak na sněhu, tak na suchu.
-
Keke - FK
Ano, já sem myslel takový snih jak je třeba dneska venku na cestách ,pár čísel a moc neuježděný
snad to bude jen trochu navíc benzínu a ne nějaký skok ve spotřebě 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to zas tak nepřeháněl.
Myslím že na spotřebě nic nepoznáš...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Jakoby ta spotřeba na feldu byla nějaká moc vysoká 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych chodil bejt váma pěšky, ovšem bosky, aby jste neměly moc velkou spotřebu podrážek.
Řešíte, ale pikačoviny, to se musí nechat.
Řešíte, ale pikačoviny, to se musí nechat.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
No jako řešit spotřebu zvýšenou odporem sněhu je i na mně moc 
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že tam nějakej odpor bude, rovněž zimní pneu je z měkčí směsi, tudíž má větší valivý odpor, tak vyzkoušejte, jakou budete mít spotřebu na sněhu s letníma gumama, které jsou tvrdší, mají menší valivý odpor, navíc, třeba, když pojedete smykem z kopce, tak de facto velmi ušetříte, jelikož sjedete kopec a kola se přitom nebudou otáčet a když ještě vypnete klíček = nulová spotřeba.
A to se vyplatí
A to se vyplatí
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Však jo. Jen musíš pochopit, že pro závodníky z tohoto fóra vypadáme jak parta blbců, když řešíme nějakou spotřebu...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Pawlick - je spotřeba a spotřeba - když někdo řeší i takový kraviny jako posun spotřeby o dvě deci kvůli sněhu tak už mi to jako normální nepřijde
a je na 1.3 MPi lepší jet na rovný 50 na čtyřku nebo na trojku? Myslím jako pro spotřebu 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Řešit sníh je extrém, ale když to někoho zajímá, tak proč ne. Na fóru se často řeší mnohem větší kraviny...
Na rovině 50km/h jednoznačně čtyřka. Trojku dávám jen do kopce.
Na rovině 50km/h jednoznačně čtyřka. Trojku dávám jen do kopce.
Hans - FK
Při brzdění motorem u benzinových motorů se vstřikováním motor pořád přidává palivo. Je to proto,aby se ti např. při sjíždění 3km kopce neochladil katalyzátor a lambda. Potom by motor jel zase na sytič->vyšší emise.Vasek píše:Někde na internetu jsem však četl, že u felicií se na nucenej volnoběh (brždění motorem) do 2000 ot/min přidává palivo, takže se to vlastně nevyplatí a je lepší tam dát neutrál. Prej je to kvůli plnění emisí- ale spíš se mi ti emise zdaj jako blbost, když přeci nebudu dodávat palivo do motoru, tak z něho nebudou ani žádný škodlivý výfukový plyny.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Se zařazeným stupněm a bez plynu palubák ukazuje nulu ale jak otáčky klesnou pod určitou mez tak je spotřeba zhruba jak na volnoběh .
už se to tu psalo přečti si první stránku.
už se to tu psalo přečti si první stránku.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hans píše:
Při brzdění motorem u benzinových motorů se vstřikováním motor pořád přidává palivo. Je to proto,aby se ti např. při sjíždění 3km kopce neochladil katalyzátor a lambda. Potom by motor jel zase na sytič->vyšší emise.
-
Hans - FK
Mohl by do diskuze vstoupit někdo s palubákem na 1.6 ?? Zajímalo by mě kolik to bere při 50km/h na III. a IV., 60km/h a IV. a 80km/h a V. Od doby co jezdim dom pozdě v noci jsem to stáhl z 90 -> 80km/h. Ikdyž na zimákách, tak 550km na nádrž dám jenom to hvizdne
-
Bremus - FK
Tak přináším trochu konkrétních čísel. Mám 1.3 MPi, dnes jsem si toho tak lehce všímal a něco jsem naměřil. Kdyby vás zajímaly i podmínky, tak rovná cesta bez sněhu, ale zato mráz -18! (hodlám to ale zopakovat i při teplotách nad nulou) V autě dva lidi, dohromady tak 150 Kg, plná nádrž, zimní pneu (snad dobře nahuštěné...) Jinak s autem jsem před měřením tak půl hodiny jezdil, takže už snad byl dostatečně prohřátý i motor.
50 km/h na 3. stupeň - 7,1 l/100 km
50 km/h na 4. stupeň - 5,5 l/100 km
60 km/h na 3. stupeň - 6 l/100 km
60 km/h na 4. stupeň - 5,6 l/100 km
60 km/h na 5. stupeň - 4,6 l/100 km
70 km/h na 4. stupeň - 6 l/100 km
70 km/h na 5. stupeň - 5,6 l/100 km
80 km/h na 4. stupeň - 6 l/100 km
80 km/h na 5. stupeň - 5,4 l/100 km
Snad ještě dodám že jde o aktuální spotřebu. Ovšem nějak se mi to nezdá... Asi to bude fakt chtít zopakovat při trochu teplejším počasí...
50 km/h na 3. stupeň - 7,1 l/100 km
50 km/h na 4. stupeň - 5,5 l/100 km
60 km/h na 3. stupeň - 6 l/100 km
60 km/h na 4. stupeň - 5,6 l/100 km
60 km/h na 5. stupeň - 4,6 l/100 km
70 km/h na 4. stupeň - 6 l/100 km
70 km/h na 5. stupeň - 5,6 l/100 km
80 km/h na 4. stupeň - 6 l/100 km
80 km/h na 5. stupeň - 5,4 l/100 km
Snad ještě dodám že jde o aktuální spotřebu. Ovšem nějak se mi to nezdá... Asi to bude fakt chtít zopakovat při trochu teplejším počasí...
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Bremus, perfektní! Je jasný, že z jednoho měření nezískáme stoprocentní hodnoty... Ještě tak jedno, dvě měření a už by se z toho dalo něco vykoukat. Nějaké nesrovnalosti tam jsou, koukám. Asi jsi občas chytil protivítr 
Bremus - FK
No jo... Asi to bude i chtít o kus delší rovinku a i to teplejší počasí. Rovinku už mám vyhlídnutou a hneda jak příjde i to teplo, pojedu to odzkoušet
Ale tak velice orientačně pro začátek to může být použitelné
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:

Já mám takovou zkušenost že čím kratší trasy se jezdí tím víc to žere ,ted jsem celý měsíc jezdil do práce 50km tam a 50 zpátky 70%okresky a 30%město a na nádrže co jsem projezdil jsem najel 620-640km a spotřeba mi vysla 6-6,2l/100km
je to 1.3mpi na kolech 185/60r14 a jízdy byli ve 2 lidech ,zase musím ríct že neberu žádnej blbej benzín SHELL nebo OMW
a když jsem párkrát vzal SHELL V-POWER tak na nádrž 660km na ten lepší benzín si to veme ješte o malinko méně
a nejezdím jako šnek řadím tak do 4000ot
je to 1.3mpi na kolech 185/60r14 a jízdy byli ve 2 lidech ,zase musím ríct že neberu žádnej blbej benzín SHELL nebo OMW
a když jsem párkrát vzal SHELL V-POWER tak na nádrž 660km na ten lepší benzín si to veme ješte o malinko méně
a nejezdím jako šnek řadím tak do 4000ot