Změna podsvícení palubního PC TC-6
-
Netmankopr
- Kontaktovat uživatele:
Změna podsvícení palubního PC TC-6
Zdravím všechny, pls měnili jste někdo podsvícení na palubním PC pro Felicii? Dneska jsem zkoušel dát tam místo zelených modré LEDky a nedopadlo to nic moc. Po prohlídnutí vnitřku nakonec padlo rozhodnutí odpojit jednu stranu displeje od tišťáku, dostat ven destičku s LEDkama, vyměnit LEDky a všechno zapojit zpátky. Po zapnutí to sice svítilo a displej fungoval, ale byly vidět i segmenty co jít vidět zrovna neměly. Pak najednou začalo podsvětlení blikat až úplně zhaslo a displej začal fungovat správně. Nakonec jsem to podsvětlení radši úplně odpojil, ale teď mi nejde měření teploty a palubního napětí... Nemáte s tou výměnou někdo zkušenosti? Budu vděčný za každou radu. Díky
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Změna podsvětlení palubního PC
Dopadl jsem podobně.
PC mám krásně modře podsvícený, ale nejde mi teploměr, palivoměr a voltmetr se sekl na hodnotě 16,7V.
Sakra.
Nejpve jsem měl diody zvenku a na pc jsem jen přerušil přívod jedné krajní diody, podle Jyrgena. Vše fungovalo.
Bohužel jsem se v tom vrtal dál a umístil 2 modré diody do rohů místo těch původních. No a od té doby je to pos.... .
Bych si fakt naliskal
.
PC mám krásně modře podsvícený, ale nejde mi teploměr, palivoměr a voltmetr se sekl na hodnotě 16,7V.
Sakra.
Nejpve jsem měl diody zvenku a na pc jsem jen přerušil přívod jedné krajní diody, podle Jyrgena. Vše fungovalo.
Bohužel jsem se v tom vrtal dál a umístil 2 modré diody do rohů místo těch původních. No a od té doby je to pos.... .
Bych si fakt naliskal
1,6 sportline 1999
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Schimi: jediná možnost napiš nebo tam zavolej .
APRI Ostravská 2343
756 61 Rožnov pod Radhoštěm
Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz
APRI Ostravská 2343
756 61 Rožnov pod Radhoštěm
Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Můj palubák už je tam.
Dnes jsem s panem Třetinou mluvil. U mě bohužel došlo k poškozenÍ procesoru
.
Poškození nejspíše vzniklo pulzem z trafopáječky.
Takže poučení pro ostatní:
NEPÁJET NIC NA PC TC-6 TRAFOPÁJEČKOU 
Dnes jsem s panem Třetinou mluvil. U mě bohužel došlo k poškozenÍ procesoru
Poškození nejspíše vzniklo pulzem z trafopáječky.
Takže poučení pro ostatní:
1,6 sportline 1999
-
Eddie - FK
Zmena podsvietenia TC-6P
Caute
Zohnal som si palubny pocitac TC-6P s modrym podsvietenim, ja ma na aute vsetko v zelenom takze ten palubak dost krici. Neviete ako ich vymenit? Robili ste to uz niekto? Keby niekto poskytol komplet navod aj s foto tak by som mu bol vdacny.
Zohnal som si palubny pocitac TC-6P s modrym podsvietenim, ja ma na aute vsetko v zelenom takze ten palubak dost krici. Neviete ako ich vymenit? Robili ste to uz niekto? Keby niekto poskytol komplet navod aj s foto tak by som mu bol vdacny.
-
stony - FK
Re: Zmena podsvietenia TC-6P
S modrým to je docela rarita. Většinou je zelený. Pokusil bych se to s někým vyměnit. Dej si inzerát.
Nemáš ho náhodou od Jyrgena ?
BTW jestli jo, nebo ne ... to je jedno, každopádně se ho zeptej, myslím, že on to bude vědít
BTW jestli jo, nebo ne ... to je jedno, každopádně se ho zeptej, myslím, že on to bude vědít
" Když jí miluješ, není co řešit "
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Někde tady na fóru byl návod jak změnit barvu podsvícení 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Nonamed - FK
rarita... můžeš mít klidně červenej, když si to uděláš...
-
stony - FK
No jo, ale komu se do toho chce a kdo to umí.
Rozebírat palubní pc za x tisíc do toho nejdu.
Rozebírat palubní pc za x tisíc do toho nejdu.
-
Nonamed - FK
však na tom nic není, fakt se to tu řešilo. zboku se tam nějak přidá ledka a původní podsvícení se vyřadí
Je to úplně banální , většina lidí co to dělala jen odstřihla kontakt od zelené ledky a na bok displeje přilepila modrou a tu zapojila na místo zelené.
U mě by jsi to měl horší já sundal displej, vyměnil zelené ledky za modre a displej přiletoval zpět.
U mě by jsi to měl horší já sundal displej, vyměnil zelené ledky za modre a displej přiletoval zpět.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Eddie - FK
Od Jyrgena neni. A uz som ho mal aj rozobraty, su tam 4 diody, dve dole a dve hore. Tie diody su zapustene do toho plastoveho ramu displeja. Nato aby som ich chcel vybrat potrebujem odpajkovat display a nato nemam tak malu pajkovacku.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Bacha, nechytej na to trafo pájkou. Sám jsem si tak palubák odvařil.
1,6 sportline 1999
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bude asi nejlepší bude se domluvit na výměně s někým, kdo by chtěl modré podsvícení.Eddie píše:Od Jyrgena neni. A uz som ho mal aj rozobraty, su tam 4 diody, dve dole a dve hore. Tie diody su zapustene do toho plastoveho ramu displeja. Nato aby som ich chcel vybrat potrebujem odpajkovat display a nato nemam tak malu pajkovacku.
1,6 sportline 1999
-
Eddie - FK
Inak este jedna otazocka. Ako zistim o aky model Palubneho pocitaca sa jedna(TC-6 alebo TC-6P). Nema tam vobec nalepku a namontovany som ho este nemal. Dik za odpoved
-
Michal71717 - FK
není to trafou páječkou ale spálil si ho elektrostatickýcm výbojem, který si vyrobil třeba pomoci oblečení 
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Potvrdil mi to i kamarád elektroinženýr. Když pájeli mikroprocesory trfopájkou, tak ji nahřívali v natažené ruce co nejdál od procesoru. Pak ji vypnuli a cín tavili rozpáleným koncem. Když konec vychladl, zase pájku co nejdál a nahřát. Stačí jen poblíž procesoru sepnout trafopájku a tradá, procesor je kaput.
1,6 sportline 1999
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
nechci nějak šťourat ale je to poměrně známá věc, že procesory a třeba obvody typu CMOS jsou citlivý na elektrostatický pole a že se to nemá pájet trafopájou jinak pápá
,ale taky se to stává dost často,že to někdo tou trafopájkou pájí...
jinak ty elektrostatický výboje můžou vzniknout třeba i třením oblečení o kůži...sám už jsem pár součástek tímhle způsobem zlikvidoval,takže uzemnit se o topení a jede se dál 
-
marek.v - FK
Re: Změna podsvícení palubního PC TC-6
píše sa tu máličko o zmene podsvietenia palubáku, ja tiež jeden idem kupovať a chcem ho podsvietit na bielo.
naozaj je to také zložité ako písete? treba tam pájkovat?, nestaci jednoducho vybrat a nasadit novu žiarovku?
poradte prosim vás, pokial si to neviem prerobit na biele podsvietenie tak ho ani nekupim.... dakujem
naozaj je to také zložité ako písete? treba tam pájkovat?, nestaci jednoducho vybrat a nasadit novu žiarovku?
poradte prosim vás, pokial si to neviem prerobit na biele podsvietenie tak ho ani nekupim.... dakujem