Změna podsvícení palubního PC TC-6

Netmankopr
Kontaktovat uživatele:

Změna podsvícení palubního PC TC-6

Příspěvek od Netmankopr »

Zdravím všechny, pls měnili jste někdo podsvícení na palubním PC pro Felicii? Dneska jsem zkoušel dát tam místo zelených modré LEDky a nedopadlo to nic moc. Po prohlídnutí vnitřku nakonec padlo rozhodnutí odpojit jednu stranu displeje od tišťáku, dostat ven destičku s LEDkama, vyměnit LEDky a všechno zapojit zpátky. Po zapnutí to sice svítilo a displej fungoval, ale byly vidět i segmenty co jít vidět zrovna neměly. Pak najednou začalo podsvětlení blikat až úplně zhaslo a displej začal fungovat správně. Nakonec jsem to podsvětlení radši úplně odpojil, ale teď mi nejde měření teploty a palubního napětí... Nemáte s tou výměnou někdo zkušenosti? Budu vděčný za každou radu. Díky
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna podsvětlení palubního PC

Příspěvek od Schimi »

Dopadl jsem podobně.
PC mám krásně modře podsvícený, ale nejde mi teploměr, palivoměr a voltmetr se sekl na hodnotě 16,7V.
Sakra.

Nejpve jsem měl diody zvenku a na pc jsem jen přerušil přívod jedné krajní diody, podle Jyrgena. Vše fungovalo.
Bohužel jsem se v tom vrtal dál a umístil 2 modré diody do rohů místo těch původních. No a od té doby je to pos.... .
Bych si fakt naliskal :evil: .
1,6 sportline 1999
Mrta

Příspěvek od Mrta »

Pošlete mo ho do APRI. Podívám se Vám na něj.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Schimi: jediná možnost napiš nebo tam zavolej .
APRI Ostravská 2343
756 61 Rožnov pod Radhoštěm

Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Můj palubák už je tam.
Dnes jsem s panem Třetinou mluvil. U mě bohužel došlo k poškozenÍ procesoru :? .
Poškození nejspíše vzniklo pulzem z trafopáječky.
Takže poučení pro ostatní:

:!: :idea: NEPÁJET NIC NA PC TC-6 TRAFOPÁJEČKOU :!:
1,6 sportline 1999
Eddie - FK

Zmena podsvietenia TC-6P

Příspěvek od Eddie - FK »

Caute
Zohnal som si palubny pocitac TC-6P s modrym podsvietenim, ja ma na aute vsetko v zelenom takze ten palubak dost krici. Neviete ako ich vymenit? Robili ste to uz niekto? Keby niekto poskytol komplet navod aj s foto tak by som mu bol vdacny.
stony - FK

Re: Zmena podsvietenia TC-6P

Příspěvek od stony - FK »

S modrým to je docela rarita. Většinou je zelený. Pokusil bych se to s někým vyměnit. Dej si inzerát.
Deacon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deacon »

Nemáš ho náhodou od Jyrgena ?
BTW jestli jo, nebo ne ... to je jedno, každopádně se ho zeptej, myslím, že on to bude vědít ;)
" Když jí miluješ, není co řešit "
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Někde tady na fóru byl návod jak změnit barvu podsvícení :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

rarita... můžeš mít klidně červenej, když si to uděláš...
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

No jo, ale komu se do toho chce a kdo to umí.
Rozebírat palubní pc za x tisíc do toho nejdu.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

však na tom nic není, fakt se to tu řešilo. zboku se tam nějak přidá ledka a původní podsvícení se vyřadí
favo

Příspěvek od favo »

Je to úplně banální , většina lidí co to dělala jen odstřihla kontakt od zelené ledky a na bok displeje přilepila modrou a tu zapojila na místo zelené.
U mě by jsi to měl horší já sundal displej, vyměnil zelené ledky za modre a displej přiletoval zpět. ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Eddie - FK

Od Jyrgena neni. A uz som ho mal aj rozobraty, su tam 4 diody, dve dole a dve hore. Tie diody su zapustene do toho plastoveho ramu displeja. Nato aby som ich chcel vybrat potrebujem odpajkovat display a nato nemam tak malu pajkovacku.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Bacha, nechytej na to trafo pájkou. Sám jsem si tak palubák odvařil.
1,6 sportline 1999
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Eddie píše:Od Jyrgena neni. A uz som ho mal aj rozobraty, su tam 4 diody, dve dole a dve hore. Tie diody su zapustene do toho plastoveho ramu displeja. Nato aby som ich chcel vybrat potrebujem odpajkovat display a nato nemam tak malu pajkovacku.
Tak to bude asi nejlepší bude se domluvit na výměně s někým, kdo by chtěl modré podsvícení.
1,6 sportline 1999
Eddie - FK

Inak este jedna otazocka. Ako zistim o aky model Palubneho pocitaca sa jedna(TC-6 alebo TC-6P). Nema tam vobec nalepku a namontovany som ho este nemal. Dik za odpoved
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

není to trafou páječkou ale spálil si ho elektrostatickýcm výbojem, který si vyrobil třeba pomoci oblečení :)
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Potvrdil mi to i kamarád elektroinženýr. Když pájeli mikroprocesory trfopájkou, tak ji nahřívali v natažené ruce co nejdál od procesoru. Pak ji vypnuli a cín tavili rozpáleným koncem. Když konec vychladl, zase pájku co nejdál a nahřát. Stačí jen poblíž procesoru sepnout trafopájku a tradá, procesor je kaput.
1,6 sportline 1999
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

nechci nějak šťourat ale je to poměrně známá věc, že procesory a třeba obvody typu CMOS jsou citlivý na elektrostatický pole a že se to nemá pájet trafopájou jinak pápá :salut: ,ale taky se to stává dost často,že to někdo tou trafopájkou pájí... :) jinak ty elektrostatický výboje můžou vzniknout třeba i třením oblečení o kůži...sám už jsem pár součástek tímhle způsobem zlikvidoval,takže uzemnit se o topení a jede se dál :D
marek.v - FK

Re: Změna podsvícení palubního PC TC-6

Příspěvek od marek.v - FK »

píše sa tu máličko o zmene podsvietenia palubáku, ja tiež jeden idem kupovať a chcem ho podsvietit na bielo.
naozaj je to také zložité ako písete? treba tam pájkovat?, nestaci jednoducho vybrat a nasadit novu žiarovku?
poradte prosim vás, pokial si to neviem prerobit na biele podsvietenie tak ho ani nekupim.... dakujem
Odpovědět