Nerovnoměrné opotřebení destiček

bronecekv

Nerovnoměrné opotřebení destiček

Příspěvek od bronecekv »

Ahojte,
dneska sem se díval na přední brzdy a zjistil sem, že je budu musel vyměnit, jak desky tak kotouče. To je v poho, ale na straně u řidiče sem zjistil, že jedna deska je oproti druhé poloviční, což mi příjde divné neměli by se sjíždět stejně? Na druhém kole jsou obě desky na stejno. Tak nevim, co myslíte, nebudu muset vyměnit ještě něco???Předem dík za rady a náměty :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: jinak ojeté destičky

Příspěvek od 103457 »

Vyčistit zámky destiček, aby se bez problémů vracely. ;) Dělám to každé jaro při přezouvání na letní gumy.
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

ja si skor myslim, ze mas zahrdzavene vodiace capy (tie dva na ktorych je uchyteny strmen k drziaku). Strmen je stale v rovnakej polohe alebo sa pohybuje len minimalne a jedna platnicka brzdi viac ako druha. Predpokladam, ze viac zjazdena bola ta pri piestiku
bronecekv

Příspěvek od bronecekv »

Zaki píše:ja si skor myslim, ze mas zahrdzavene vodiace capy (tie dva na ktorych je uchyteny strmen k drziaku). Strmen je stale v rovnakej polohe alebo sa pohybuje len minimalne a jedna platnicka brzdi viac ako druha. Predpokladam, ze viac zjazdena bola ta pri piestiku
Ne právě že ta druhá naproti pístku. Dneska sem vyměnil desky i kotouče a některé vodící čepy, ostatní sem promazal, tak uvidím co to udělá. Ale taky si myslím že bude nebo snad byl problém ve vodících čepech. :)
Zaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zaki »

zahrdzavene vodiace capy su uplne bezne, ja som na svojej felde dva capy vysekaval kladivom :D
MichalP

Nestejnoměrně sjeté brzdové desky

Příspěvek od MichalP »

Zdravím, rozebral jsem hučící a pískající přední brzdy a zjistil jsem, že jedna deska je na kov (vnější) a druhá má tak 8 mm obložení ... Čím to je ? A když jsem se pokoušel nouzově tam dát jeté, ale s obložením pro dojetí, nešel zatlačit pístek ... Je možné, že při max. vysunutí pístku se nějak "šprajcne" a nejde s ním hnout ? Nebo je ten pístek zamražený a tudíž došlo k nestejnoměrnému ojetí obložení ? Díky.
Abdul - FK

Re: Nestejnoměrně sjeté brzdové desky

Příspěvek od Abdul - FK »

Ktorá strana ? Pri piestiku, alebo tá oproti ? V každom prípade ti nechodí strmeň po vodiacich tyčkách. Vyčisti , rozhýb piestik a ak je kotúč dobrý založ nové obloženie.
MichalP

Příspěvek od MichalP »

To Abdul : Deska u pístku byla s obložením ... Třmen chodí dobře, pracovky dobré, vodítka namazané ... Takže zarezlý ten píst. Jsem se s tím ještě nesetkal, na druhé Felicii vše v pořádku ...
favo

Příspěvek od favo »

Jo všechno je jednou poprvé a i jednoduché věci jako felda se občas pokazí :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Mylen

Příspěvek od Mylen »

skus povolit odvzdusnovak a stlacaj piestik, ak pojde stlacit a kvapalina pojde von (cez odvzdusnovak), tak je upchata hadicka a nie pridredy piestik... bezna vec, ze tie hadicky vekom rozlepta a upchaju sa... :salut:
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

To je nesmysl tim odvzdusnovakem potece kapalina tak i tak. Cesta nejmensiho odporu.
Abdul - FK

Možno aj vzduch a odstráni gumový pedál na brzde. Za to nič nedá.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to uz bych to pak skusil spis cely odvzdusnit otazkou je zadni odvzdusnovaky zda neuleti.
Abdul - FK

Kde sa rúbe drevo, lietajú triesky. Treba s tým počítať.
Mylen

Příspěvek od Mylen »

Kuladmin píše:To je nesmysl tim odvzdusnovakem potece kapalina tak i tak. Cesta nejmensiho odporu.
sam ses nesmysl...
nepochopil si co som vravel :roll: vravel som o moznosti kedy je zapeceny samotny piestik (teda nie zapeceny, ale je upchata hadicka, mal som ich upchate obe na svojej felde, samozrejme je rec o predku) a nie voditka... ked nejde zatlacit spat pri zatvorenom odvzdusnovaku a ide stlacit az pri povolenom.. logicky to znaci, ze kvapalinu vytlaci cez neho ked je hadicka upchata.. ak upchata nieje = piestik ide krasne stlacit lebo sa kvapalina vrati do nadobky...
snad je to trochu viac zrozumitelne... :scratch:
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Mylen

Příspěvek od Mylen »

Abdul píše:Kde sa rúbe drevo, lietajú triesky. Treba s tým počítať.
plne suhlasim :thumleft:
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

sam ses nesmysl...
nepochopil si co som vravel :roll: vravel som o moznosti kedy je zapeceny samotny piestik (teda nie zapeceny, ale je upchata hadicka, mal som ich upchate obe na svojej felde, samozrejme je rec o predku) a nie voditka... ked nejde zatlacit spat pri zatvorenom odvzdusnovaku a ide stlacit az pri povolenom.. logicky to znaci, ze kvapalinu vytlaci cez neho ked je hadicka upchata.. ak upchata nieje = piestik ide krasne stlacit lebo sa kvapalina vrati do nadobky...
snad je to trochu viac zrozumitelne... :scratch:[/quote]

Ok ted uz chapu tak to mas pravdu. Slo mi o to aby hned nepovolil odvzdusnovaky to by nic nepoznal.
MichalP

Příspěvek od MichalP »

Buďte v klidu ... Povolit nejde nic (ovzdušňovák, hadička) :salut: , takže to na jaro vystříkám sprejem s olejem a rozhýbá se to a nebo budu dělat generálku všeho ... :roll:
MichalP

Příspěvek od MichalP »

Zasílám info o konci této akci ... Po vystříkání olejem jsem nakonec třmeny vymontoval z auta a doma ve svěráku rozebral ... Příčina byla v zarezlých pístech. Píst byl po obvodu celý rezavý a zakouslý do třmenu. Musel jsem je vybít kladivem za ten zápich pro prachovku.
Odpovědět