Klepání od kola - ložisko

Přední i zadní
senegal

Klepání od kola - ložisko

Příspěvek od senegal »

Potřeboval bych poradit, Mám octávku 1.9 tdi 81kw a když hnu z volante na ktzerou koliv stranu tak začíná v podvozku něco tlouct, čím větčí rychlost tím více to tluče, Dělá to jen fak při zatáčení a trochu to hučí při jízdě, ale při tom zatáčení to dělá.... tutututututututut....
Při brždění je všechno ok

Dnes jsem na to znova koukal a zdá se mi že je to jen z jedné strany - levé. Zvedal jsem to a bral za kolo jestli není vůle v ložisku ale na nic jsem nepřišel

Vím že to tu je Felicia Klub,ale na stránkách octávia to stojí za .... a když jsem měl feldu tak mi tu vždycky někdo dobře poradil.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Re: klepání v kolech

Příspěvek od Vici »

kola mas dotahle dobre? nemas na nich nejake neoriginal poklice?
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
senegal

Příspěvek od senegal »

Kola jsem dotahoval a jsou to or. hliníkáče
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Právě že liťáky jsou širší a mezi hlavicí rejdovýho čepu a liťákem je krozně málo místa.Když ten čep odejde a udělá se v něm vůle,tak ta hlavice klepe do disku právě při zatáčení.Mělo by to po sundání kola na ní být vidět.Není to žádný dohad,ale osobní zkušenost!!!
senegal

Příspěvek od senegal »

čepy jsou ok.........už jsem na to přičel je to ložisko na levé straně
6host - FK

Jak poznat vadne lozisko predniho kola kdyz se nemuzu projet

Příspěvek od 6host - FK »

Zdravim,
mam takovej blbej dotaz, delam takovou mensi GO predni napravy, vsechno rozebrane a premyslim jestli vymenit loziska v tehlicich, ale nechce se mi zase zbytecne vyhazovat 600,- za nove , kdyz ty co tam jsou muzou byt v pohode, feldu mam chvilku, pri tech par kilometrech co jsem s ni najel , nez sla na spalky jsem zadne huceni nezaregistroval , ale ani jsem se na to nesoustredil a ted, kdyz mam tehlice venku by me zajimalo, jestli je nejaka moznost zjistit jestli je lozisko ok nebo ko, naboj mam porad v tehlici, ten jsem nevyndaval.
dik za rady
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak poznat vadne lozisko predniho kola kdyz se nemuzu projet

Příspěvek od hromyblesky »

zvedni auto na zvedak s kolama a rozjed to na maximalku na petku,vyrad, ihned zdechni motor a poslouchej, ve 2/3 pripadu spatnych lozisek to tak jde poznat,huci to slysitelne,ale nemalo kdy huci jen pri zatizenem aute...
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
6host - FK

Re: Jak poznat vadne lozisko predniho kola kdyz se nemuzu projet

Příspěvek od 6host - FK »

Mno to pujde tezko, motor mam z auta venku a tlumice s tehlicema taky, ale co jsem zkousel v ruce dukladneji tak jedno lozisko je slyset ze v nem neco dre i kdyz tocim s nabojem jen rukou, takze na to prdim a vymenim je at je nejakej cas pokoj, je tahle volba loziska ok?- http://autodilykrc.cz/eshop/detail/lozi ... a23a2b40c2
Odpovědět