Tonovací folie
-
Hanz - FK
Tonovací folie
zdar, koupil jsem si tonovaci folii na okna a v navodu pišou, sloupněte ochrannou folii. Ale ja ji zaboha nemužu sloupnout a ani nevim zdali tam nějaká je, opravdu tam je? a jak s ní dolu? 
-
Dexter - FK
Re: Tonovací folie
je to už dýl co jsem to taky dělal na jiném autě a opravdu tam je, taky jsem se s tím vždycky hodinu trápil než ji odloubnul, myslim že sem to vždycky trošičku rozřízl a nožem to zkoušel odlepit
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vezmi izolepu a nalep dva kousky na každou stranu proti sobě a tahej od sebe. 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Konečky izolepy, ale musíš zahnout k sobě, aby si měl za co tahat, jinak nerozděláš od sebe ani tu izolepu.

-
Hanz - FK
tak jedno okno se mi povedlo docela dobře ale problém byl že když jsem srovnal pásovou boblinu dole tak se objevila nahoře a naopak. Mam to nahřát horkovzduškou? nebo stačí fén? horkovzdušku nemam. 
jo a zjistil jsem že ta špachtlička co k tomu dávaj (folie z autodilykrč za 150kč) je uplně na prd a podrápala mi festovňě folii
, taky místo toho planžeťáku malýho jsem použil skalpel, zlepšení o 100% 
jo a zjistil jsem že ta špachtlička co k tomu dávaj (folie z autodilykrč za 150kč) je uplně na prd a podrápala mi festovňě folii
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Musí to být pořád mokré, mokré a mokré. Pak jdou odstranit bubliny a folie se nepoškrábe. Nahřívá se jenom folie na zadní okno a to ještě před lepením a naruby.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
saponát, mýdlo ap, ale jen v malém množství, roztok nesmí pěnit.
- Suchy
- Kontaktovat uživatele:
Vodou s jarem a od středu ke kraji,jinak se stím nedomluvíš
-
daviidesek - FK
A jak to uděláte na STK nebo až vás chytěji policajti?Když neni od toho kartička od specifikovaný firmy?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to není na čelním a na bočních-předních oknech, tak jim to nevadí. 
-
Hanz - FK
tak tak. Udělal jsem si jen zadní okna. tonování šlo v poho, ani jedna bublinka. Nejtěžší pro mě bylo oříznout tu folii... to moc nešlo
a to jsem měl chirurgický skalpel... Když jsem to dělal před lepením tak se mi kroutila a oříznutí bylo vlnitý.
-
vanplus - FK
chyba nemusí být ve skalpelu ale taky ve vybroušení okna poněvadš něktarý okna nelze pořádně zaříznout...ale myslim že v tomhle případě to bude nějakou levnou folií a malinko taky rukama
a ani bych to neřešil pač ti to stejně za chvilku vyšisuje 
-
kubik87 - FK
Ahoj, jste si jistí, že folie na oknech od B-sloupku dozadu nemusí mít homologaci? Nevíte v jakém zákoně a paragrafu to je napsáno? Také si pohrávám s myšlenkou nalepit si dozadu folie, ale nerad bych platil pokutu:)
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
kubik87: atest musí být bezpodmínečně na všech
U zadních se akorát neřeší propustnost.... Pročti si tento odkaz, který jsem před pár dny vkládal do vedlejší diskuze http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidel.htm 
-
keenworth - FK
kubik87: vždycky jde o to na koho narazíš
dnes ti každý řekne něco jiného
-
kubik87 - FK
Už jsem našel a bazoši člověka co prodává ty homologační štítky, takže tím by to mělo bejt v cajku. Až mi přijdou tak poreferuju. Stalo se vám že po vás chtěly švestky i to papírový osvědčení?
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
keenworth: Bohužel už to není pravda. Policie jak vidíš začala sjednocovat postupy a stejně jako v případě HID se budou čím dál více zaměřovat na kontroly fólií. Nejde o to, že tě konkrétní policista pustí, protože bude benevolentnější
Je zkrátka vidět, že si policie po HID, nárazníkách typu rolba, LED světlům z číny apod. zaměřila na další konkrétní věc - jestli je to k dobru se uvidí. Stejně jako vše i tohle může být bráno jako nástroj k šikanování, ale podle mě záleží jak se k té dané věci postavíte
Já je mám půl roku a do tohodle týdne mě nestavili ani jednou. Tento týden už potřetí - vždy stačilo ukázat kartičku od firmy a bylo hotovo
Kubik87: Kolik tímto postupem ušetříš? Já si zařídil tónování za 2000 v odborné firmě v Plzni, mám k tobě vše potřebné a když se ta fólie začne loupat, nebo fialovět tak mám alespoň záruku
Já je mám půl roku a do tohodle týdne mě nestavili ani jednou. Tento týden už potřetí - vždy stačilo ukázat kartičku od firmy a bylo hotovo
Kubik87: Kolik tímto postupem ušetříš? Já si zařídil tónování za 2000 v odborné firmě v Plzni, mám k tobě vše potřebné a když se ta fólie začne loupat, nebo fialovět tak mám alespoň záruku
-
keenworth - FK
Nevím jak je to ve vašem kraji, ale u nás je to stále tak, jak jsem psal. Pokud nemáš folii na předních oknech, tak si tě nikdo ani nevšimne, ani na STK.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Tady ale přece vůbec nejde o kraj, ale o to, co je v zákonech a směrnicích...
-
keenworth - FK
Jenže jedna věc je nějaký zákon a druhá věc je ta, že ani PČR ho všude neprosazuje stejným metrem. Někteří policisté totiž mají ještě trochu selského rozumu...
-
kubik87 - FK
Smrcek: Kdybych někde viděl nabídku za 2000 tak to neřeším, ale zatím jsem viděl ceny kolem 4tisíc... 
-
DennyWonder - FK
tak tak ... u nás celý auto stojí 3.800 a kombík je s příplatkem za okýnka na C sloupku a kombajn tě vyjde cca na 4.500,-
kdybych narazil na legál za 2.000 tak bych taky asi zainvestoval ... takhle to zatím nechám ...
-
keenworth - FK
jestli si myslite ze za 2 tisice je to kvalitni folie tak o tom dost pochybuju podivejte se kolik stoji poradna folie od lumaru napriklad a myslim ze cena kolem 4 tisic je jeste dobra s ohledem na to kolik da lepeni prace, ja jsem lepil folie od ruznych znacek i uplne noname z autokelly ale pokud je to kvalitni folie, tak ty ceny jsou hold jinde
ted uz bych si na auto nejspis folii nedal ale volil bych cestu pokoveni (samozrejme s atestem)
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
keenworth: S těmahle fóliema jezdí spousta lidí po Plzni (co tak koukám po autech v okolí) a je na ně záruka 5 let
Pro víc informací si najdi www.japkor.cz 
-
Jenky - FK
Já dával za celý kombi 2600,- samo s tim,ze okna byli vsechny demontovaný.Folie jsou Lumar.
-
keenworth - FK
To je jiná, když ty okna předem demontuješ, pak je to poloviční práce.Jenky píše:Já dával za celý kombi 2600,- samo s tim,ze okna byli vsechny demontovaný.Folie jsou Lumar.
-
madLuke
Zdarec s tímhle bych potřeboval taky poradit jestli i fólie na zadních dveřích a kufru musí mít štítek, atest nabo tak něco, už jsem pročítal hafo diskuzí na různých webech ale vždycky to bylo rozdělený cca na půl někdo psal že je můžeš klidně zatřít štětkou :lol: jinej zas že atest musí být na všech oknech a tady je to zrovna tak :( . Teď na leto jsem je chtel dát na felinu taky a klidně jen dozadu, u těch předních oken ty atesty a homologace chápu ale ty zadní???? Nejde mi do hlavy proč bych měl platit někomu za práci kterou zvládnu sám. a jelikož mám kombajn tak jsem to všude našel za těch 3500kč a víc a to jen za ty zadní okna. to se nedaj koupit homologovaný folie který si sám nalepíš?? jestli musí být atest všude tak tu vyhlášku moc nechápu co potom reklamní polepy přes který nevidíš skoro nic a atest nikdo neřeší nebo různý sluneční clony, rolety nebo ta hrozná hlava pandy :lol: od šikmých ta ti výhled z auta zhorší rozhodně víc než kdejaká fólie ale pochybuji že tě za ni policajt zjebe. Tak fakt nevím musí mít štítek nebo ne??????????
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
-
Jirda - FK
---------------------------------------------------------------------------smrcek píše:keenworth: Bohužel už to není pravda. Policie jak vidíš začala sjednocovat postupy a stejně jako v případě HID se budou čím dál více zaměřovat na kontroly fólií. Nejde o to, že tě konkrétní policista pustí, protože bude benevolentnějšíJe zkrátka vidět, že si policie po HID, nárazníkách typu rolba, LED světlům z číny apod. zaměřila na další konkrétní věc - jestli je to k dobru se uvidí. Stejně jako vše i tohle může být bráno jako nástroj k šikanování, ale podle mě záleží jak se k té dané věci postavíte
![]()
Chtěl bych se zeptat v jaké firmě ? a kde se přímo v Plzni nachází tato firma? děkuji