Tonovací folie

vybavení a úpravy interiéru atd.
Hanz - FK

Tonovací folie

Příspěvek od Hanz - FK »

zdar, koupil jsem si tonovaci folii na okna a v navodu pišou, sloupněte ochrannou folii. Ale ja ji zaboha nemužu sloupnout a ani nevim zdali tam nějaká je, opravdu tam je? a jak s ní dolu? :D
Dexter - FK

Re: Tonovací folie

Příspěvek od Dexter - FK »

je to už dýl co jsem to taky dělal na jiném autě a opravdu tam je, taky jsem se s tím vždycky hodinu trápil než ji odloubnul, myslim že sem to vždycky trošičku rozřízl a nožem to zkoušel odlepit
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vezmi izolepu a nalep dva kousky na každou stranu proti sobě a tahej od sebe. ;)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

dobrá rada díky hned zkusim :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Konečky izolepy, ale musíš zahnout k sobě, aby si měl za co tahat, jinak nerozděláš od sebe ani tu izolepu. :lol: :lol:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

tak jedno okno se mi povedlo docela dobře ale problém byl že když jsem srovnal pásovou boblinu dole tak se objevila nahoře a naopak. Mam to nahřát horkovzduškou? nebo stačí fén? horkovzdušku nemam. :?:
jo a zjistil jsem že ta špachtlička co k tomu dávaj (folie z autodilykrč za 150kč) je uplně na prd a podrápala mi festovňě folii :puker: , taky místo toho planžeťáku malýho jsem použil skalpel, zlepšení o 100% :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Musí to být pořád mokré, mokré a mokré. Pak jdou odstranit bubliny a folie se nepoškrábe. Nahřívá se jenom folie na zadní okno a to ještě před lepením a naruby.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

ještě dotaz, vlhčit vodou nebo vodou s jarem?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

saponát, mýdlo ap, ale jen v malém množství, roztok nesmí pěnit.
Suchy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suchy »

Vodou s jarem a od středu ke kraji,jinak se stím nedomluvíš
daviidesek - FK

Příspěvek od daviidesek - FK »

A jak to uděláte na STK nebo až vás chytěji policajti?Když neni od toho kartička od specifikovaný firmy?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud to není na čelním a na bočních-předních oknech, tak jim to nevadí. ;)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

tak tak. Udělal jsem si jen zadní okna. tonování šlo v poho, ani jedna bublinka. Nejtěžší pro mě bylo oříznout tu folii... to moc nešlo :( a to jsem měl chirurgický skalpel... Když jsem to dělal před lepením tak se mi kroutila a oříznutí bylo vlnitý.
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

chyba nemusí být ve skalpelu ale taky ve vybroušení okna poněvadš něktarý okna nelze pořádně zaříznout...ale myslim že v tomhle případě to bude nějakou levnou folií a malinko taky rukama ;) a ani bych to neřešil pač ti to stejně za chvilku vyšisuje :D
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

ono to bude asi hlavně rukama :D
kubik87 - FK

Příspěvek od kubik87 - FK »

Ahoj, jste si jistí, že folie na oknech od B-sloupku dozadu nemusí mít homologaci? Nevíte v jakém zákoně a paragrafu to je napsáno? Také si pohrávám s myšlenkou nalepit si dozadu folie, ale nerad bych platil pokutu:)
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

kubik87: atest musí být bezpodmínečně na všech :!: U zadních se akorát neřeší propustnost.... Pročti si tento odkaz, který jsem před pár dny vkládal do vedlejší diskuze http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidel.htm ;)
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

kubik87: vždycky jde o to na koho narazíš ;) dnes ti každý řekne něco jiného
kubik87 - FK

Už jsem našel a bazoši člověka co prodává ty homologační štítky, takže tím by to mělo bejt v cajku. Až mi přijdou tak poreferuju. Stalo se vám že po vás chtěly švestky i to papírový osvědčení?
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

keenworth: Bohužel už to není pravda. Policie jak vidíš začala sjednocovat postupy a stejně jako v případě HID se budou čím dál více zaměřovat na kontroly fólií. Nejde o to, že tě konkrétní policista pustí, protože bude benevolentnější ;) Je zkrátka vidět, že si policie po HID, nárazníkách typu rolba, LED světlům z číny apod. zaměřila na další konkrétní věc - jestli je to k dobru se uvidí. Stejně jako vše i tohle může být bráno jako nástroj k šikanování, ale podle mě záleží jak se k té dané věci postavíte :)

Já je mám půl roku a do tohodle týdne mě nestavili ani jednou. Tento týden už potřetí - vždy stačilo ukázat kartičku od firmy a bylo hotovo ;)

Kubik87: Kolik tímto postupem ušetříš? Já si zařídil tónování za 2000 v odborné firmě v Plzni, mám k tobě vše potřebné a když se ta fólie začne loupat, nebo fialovět tak mám alespoň záruku ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
keenworth - FK

Nevím jak je to ve vašem kraji, ale u nás je to stále tak, jak jsem psal. Pokud nemáš folii na předních oknech, tak si tě nikdo ani nevšimne, ani na STK.
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Tady ale přece vůbec nejde o kraj, ale o to, co je v zákonech a směrnicích...
Škoda Favorit 135 L
keenworth - FK

Jenže jedna věc je nějaký zákon a druhá věc je ta, že ani PČR ho všude neprosazuje stejným metrem. Někteří policisté totiž mají ještě trochu selského rozumu...
kubik87 - FK

Smrcek: Kdybych někde viděl nabídku za 2000 tak to neřeším, ale zatím jsem viděl ceny kolem 4tisíc... :?
DennyWonder - FK

Příspěvek od DennyWonder - FK »

tak tak ... u nás celý auto stojí 3.800 a kombík je s příplatkem za okýnka na C sloupku a kombajn tě vyjde cca na 4.500,- :( kdybych narazil na legál za 2.000 tak bych taky asi zainvestoval ... takhle to zatím nechám ...
keenworth - FK

jestli si myslite ze za 2 tisice je to kvalitni folie tak o tom dost pochybuju podivejte se kolik stoji poradna folie od lumaru napriklad a myslim ze cena kolem 4 tisic je jeste dobra s ohledem na to kolik da lepeni prace, ja jsem lepil folie od ruznych znacek i uplne noname z autokelly ale pokud je to kvalitni folie, tak ty ceny jsou hold jinde :-) ted uz bych si na auto nejspis folii nedal ale volil bych cestu pokoveni (samozrejme s atestem)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

keenworth: S těmahle fóliema jezdí spousta lidí po Plzni (co tak koukám po autech v okolí) a je na ně záruka 5 let ;) Pro víc informací si najdi www.japkor.cz :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

Já dával za celý kombi 2600,- samo s tim,ze okna byli vsechny demontovaný.Folie jsou Lumar.
kubik87 - FK

Kde ti to dělali?
keenworth - FK

Jenky píše:Já dával za celý kombi 2600,- samo s tim,ze okna byli vsechny demontovaný.Folie jsou Lumar.
To je jiná, když ty okna předem demontuješ, pak je to poloviční práce. ;) Ale myslím si, že jak tu někdo psal cenu, že za kombík se platí pomalu o tisícovku víc, tak je to docela zajímavý, protože s těmi kufrovými okny je nejmejší práce, nemusí se vyndávat, zvenku si člověk naměří folii a jen ji tam loupne... kufrový dveře jsou jiná pakárna
madLuke

Příspěvek od madLuke »

Zdarec s tímhle bych potřeboval taky poradit jestli i fólie na zadních dveřích a kufru musí mít štítek, atest nabo tak něco, už jsem pročítal hafo diskuzí na různých webech ale vždycky to bylo rozdělený cca na půl někdo psal že je můžeš klidně zatřít štětkou :lol: jinej zas že atest musí být na všech oknech a tady je to zrovna tak :( . Teď na leto jsem je chtel dát na felinu taky a klidně jen dozadu, u těch předních oken ty atesty a homologace chápu ale ty zadní???? Nejde mi do hlavy proč bych měl platit někomu za práci kterou zvládnu sám. a jelikož mám kombajn tak jsem to všude našel za těch 3500kč a víc a to jen za ty zadní okna. to se nedaj koupit homologovaný folie který si sám nalepíš?? jestli musí být atest všude tak tu vyhlášku moc nechápu co potom reklamní polepy přes který nevidíš skoro nic a atest nikdo neřeší nebo různý sluneční clony, rolety nebo ta hrozná hlava pandy :lol: od šikmých ta ti výhled z auta zhorší rozhodně víc než kdejaká fólie ale pochybuji že tě za ni policajt zjebe. Tak fakt nevím musí mít štítek nebo ne??????????
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

madLuke:

ATEST MUSÍ BÝT ÚPLNĚ NA VŠEM !!!

http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidel.htm
Škoda Favorit 135 L
Jirda - FK

Příspěvek od Jirda - FK »

smrcek píše:keenworth: Bohužel už to není pravda. Policie jak vidíš začala sjednocovat postupy a stejně jako v případě HID se budou čím dál více zaměřovat na kontroly fólií. Nejde o to, že tě konkrétní policista pustí, protože bude benevolentnější ;) Je zkrátka vidět, že si policie po HID, nárazníkách typu rolba, LED světlům z číny apod. zaměřila na další konkrétní věc - jestli je to k dobru se uvidí. Stejně jako vše i tohle může být bráno jako nástroj k šikanování, ale podle mě záleží jak se k té dané věci postavíte :)

Já je mám půl roku a do tohodle týdne mě nestavili ani jednou. Tento týden už potřetí - vždy stačilo ukázat kartičku od firmy a bylo hotovo ;)

Kubik87: Kolik tímto postupem ušetříš? Já si zařídil tónování za 2000 v odborné firmě v Plzni, mám k tobě vše potřebné a když se ta fólie začne loupat, nebo fialovět tak mám alespoň záruku ;)
---------------------------------------------------------------------------
Chtěl bych se zeptat v jaké firmě ? a kde se přímo v Plzni nachází tato firma? děkuji
Odpovědět