tlukot při odlehčení felicie

sword - FK

tlukot při odlehčení felicie

Příspěvek od sword - FK »

Prosím o radu,když jedu po pěkné silnici je všechno OK.,ale jakmile vjedu na úsek s výmoly tak se někdy ozve při nadlehčení felicie tlukot co myslíte vyměnit tlumiče a nebo je někde špatné uložení a jak to nejlépe zjistit v čem je tento problém.Děkuji za rady
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: tlukot při odlehčení felicie

Příspěvek od Kuladmin »

Jde o to odkud to jde kazdopadne nejlepsi a nejjednodusi je auto zvednout a se vsim zahybat zacloumat vsemi smery s koly a chytit hlavne vepredu pruziny a opet zacloumat a ono se to odnekud ozve nekde bude vule (cepy, horni ulozeni apod....)
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

To bude horní uložení. Tedy v podstatě jen ty gumy co stojí 30 kč jedna a dájí se vyměnit i doma v garáži za 15 minut.
Zjístíš to tak že dáš auto na hever, otevřeš kapotu a buděš zvedat kolo nahoru a dolu. Pokud se ti bude horní uložení hýbat nahoru a dolu, tak je ta guma co tam je splasklá a je potřeba jí vyměnit.

Součástka:
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... a90a80d447
Postup:
Stačí nejdříve odšroubovat horní šrobu tlumičů, vyndat kovovou misku, pak zase zašroubovat matku zpět.
Pak zvednout auto na hever, tlumič klesne v díře a zespodu je možné gumu vyměnit. Pak zase zpustit hever a dát zpět kovovou horní misku.
Výjde to jen na 60 kč a problém vyřešen. Není potřeba to vozit do servisu a nechat tam 2000 kč.
sword - FK

Stony moc děkuji za radu a hned se na to příští týden podívám a nechám vědět .Ještě jednou moc děkuji
sword - FK

Tak gumy zdárně vyměněny a je všecno OK. Děkuji všem za rady :lol:
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Už i tyto gumy dělají naši šikmoocí přátelé. Vydržely mi 150km a levá je prasklá (to snad ani není guma ale skoro plast). Mám objednány nové tak snad budou "gumové". Zbytek uložení vypadá po výměně OK :D .
hirokin

Příspěvek od hirokin »

Mě to dělá na levé zadní nápravě, při odlehčení. je to taky tento problém?
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

denis15 píše:Už i tyto gumy dělají naši šikmoocí přátelé. Vydržely mi 150km a levá je prasklá (to snad ani není guma ale skoro plast). Mám objednány nové tak snad budou "gumové". Zbytek uložení vypadá po výměně OK :D .
Na to je potřeba dát pozor a zajet si pro ně do značkové prodejny a mít ty origo.
Odpovědět