Subwoofer

dotazy a rady na vše kolem hudby
Dejw - FK

Subwoofer

Příspěvek od Dejw - FK »

Zdravim znalce hudby a repraku :ugeek:
je lepsi si koupi 12 nebo 15 palcovy sub. pri stejnem vykonu. :?:
a podle ceho se kupuje zesilovac podle vykonu rms nebo max.slysel jsem ze zesilovac nesmi byt silnejsi jak sub.nebo by se mohl spalit ale nevim podle ktere hodnoty a jestli je to vubec pravda
diky za rady.
RE5PECT - FK

Re: Subwoofer

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Určo je lepší mít silnější zesilovač než subwofer! je lepší,když zesilovač jede na poloviční výkon než na plno!když máš ale silnej zes musíš opatrně nastavovat GAIN nebo taky LEVEL je to takový volume zesilovače!pak by jsi mohl sub. odpálit!
Dejw - FK

Příspěvek od Dejw - FK »

a co koupit 2 kanal a zapojit na 2 sub priklad sub rms 500 zesak 1000 tim padem se vykon rozdeli(?) takhle by to taky slo? nebo je lepsi sub 500 zes 1000 a pustit na polovicni vykon?JSEM CELKEM S TECH RAD ZMATENEJ VSUDE OKOLO KAZDEJ RIKA NECO JINEHO.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

By mě zajímalo jak na tohle muže každý říkat něco jiného..

Vem raději 12" menší bedna,zesík to bude více kontrolovat.. Musíš také koukat kdyby si chtěl 2sw tak jestli to je 2x2,2x4,4ohmy.. Podle toho tkaé vybírat zesík..
Dejw - FK

Příspěvek od Dejw - FK »

mno nekdo ze je lepsi slabsi zes jak sub.a ted slisim zasek opak.a nevite nekdo jak se spocite obsak bedny na sw nekde sem to cetl ale byl jsem hooodne zmatenej a blbej jeste vic jak predtim
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 07. srp 2009 12:22:24, celkem upraveno 1 x.
Collin - FK

Jaký je to sw? Potřebuješ ts parametry reproduktoru.. Pak je nato prográmek.. A zesilovač je 100% lepš íkdyž je silnější jak repro..
Dejw - FK

Příspěvek od Dejw - FK »

uvazuju o tomhle ale asi bude stacit slabsi a to o dost:-D
http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... r-usb-2000
Collin - FK

Ale proč dávat na sw slabší zesík?? Vždyt on pak nezahraje.. Ale Us Blaster bych zapojil na 1ohm.. I když v tvém případě budeš schánět asi něco levnějšího a zapojovat na 4ohmy že??

Ted sem si vzpoměl na jednoho kamaráda.. Ten chtěl sufr silnej sw, kupil si 1kw rms.. A když pak hledal zesík, tak najednou problém že jsou moooc drahé..
Dejw - FK

Příspěvek od Dejw - FK »

ani sem jeste nekoukal kolik takovej zes stoji.muzes nekde pohledet pls 1ohm i ty 4
dik
Collin - FK

Tak jestli myslíš zesík stabil na 1ohm tak aby měl těch 1.5kw rms minimálně..
A to je cenovka tak od 12tis a mnohem výše..
Dejw - FK

Příspěvek od Dejw - FK »

mno sakra a co neco do 5-6000
Collin - FK

Jo klidně ale nebude to vhodný zesík.. To raději vem jinej sw a do zesíku vraž těch 5-6 000,-
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Dejw píše:uvazuju o tomhle ale asi bude stacit slabsi a to o dost:-D
http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... r-usb-2000
na tenhle SW aspoň 1500rms zesík... Hotdog potvrdí... a když budeš shánět použíty tak se vlezeš do 7tis. já sehnal 2kw rms za 6,5tis.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...v tom je přece jasno...nedělejte z toho vždcky drama... :!: :!:
...za 3200,- mám RockfordFosgate 15" (P215S4) s výkonem 250W/RMS...s použitím tohoto zesilovače....
http://www.eshop-rychle.cz/www-fancarhi ... ESX-SE2100

...box není problém vyrobit...uzavřený 63L/BR 70L.Basů budeš mít tolik, že je můžeš rozdávat :lol:
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

zdravím chtěl bych se zeptat:mám subwoofer v uzavřence kterou jsem si stavěl sám v autě to hraje solidně,ale když otevřu kufr tak mi přijde jako by basoval jen minimálně a když dám hlasitost na víc tak na 3/4 tak mi přijde jako by nestíhal a nebo rezonoval nevim takovej divnej zvuk,ale když to zavřu tak v aute to basuje pekne i když to ohulim ,v autě to slyšet neni jen když otevřu kufr a stojim před tím je to normální nebo ne?
Jinak zesík do můstku 300w RMS a SW 300w RMS
ReviloHifi.cz - FK

Příspěvek od ReviloHifi.cz - FK »

Co to je přesně za SW a za zesilovač?
Odpovědět