Problémy s teplotou motoru
-
BigMax
Problémy s teplotou motoru
Auto se mi začalo poslední dobou dost přehřívat, když stojím někde v křížovatce nebo na místě teplota vyleze až na 110st. a teprve sepne sahara a stejně pak teplota dolu leze hrozně pomalu.Poslední dobou leze přes 90 i za jízdy, ale voda se nestrácí, i olej je OK. Čím by to mohlo být???
-
smazany clen - FK
Re: Hřeje se
Jestli sahara spíná až na 110 st,tak je už unavený ten spínač.Kup nový a klidně tam dej spínač 87/92 st. 
Kup novej spínač větráku s těsněním - bud zakup Wahlera 95* - 90* nebo sežen kvalitu 92* - 87* . Vyčisti kontakty. Až budeš měnit spínač nějaká kalapina vyteče, tak si rozmysli zda tam není už přes 3roky a dyžtak jí rovnou vyměn 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Možná ti jen teploměr na palubce začal ukazovat nesmysly. U felicií často teploměr ukazuje co chce.
-
smazany clen - FK
Zkusit připojit na VAG, tam ti to ukáže teplotu vody z čidla pro vstřikování a můžeš to porovnat s tím, co ukazuje teploměr na palubce...
A také vyndej třeba čidlo teploty a očisti kontakty, případně vlož nové těsnění...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Vysoká teplota motoru, záhada
Zdravím pánové potřeboval bych akutně pomoct...
před týdnem jsem začal pozorovat zvěšenou teplotu motoru (ale jen občas...jednou jsem ujel 15km a ručička na budíkách se ani nepohla a jindy zas byla za druhou zatáčkou na 80-90 stupních) tak jsem včera koupil nový termostat, čidlo teploty(u termostatu) a čidlo na spínání sahary co je dole na chladiči...
dnes jsem to všechno vyměnil (správně nasadil termostat šipkou nahoru) vše vyměnil dolil kapalinu a jel jsme to projet... po chvilce teplota překročila 110 stupnů čekal jsem že to začne klesat ale nic... tak jsem šel mrknout pod kapotu a nádržka na chladící kapalinu div nepraskla (byla plná a už přetejkala) když jsem ji dolejval tak jsem dolil mezi minimum a maximum tak do půlky...
čím to může být? mam podezření a strach jestli to není pumpou? nebo mě pak napadá zanesenej chladič protože když si při nastartovaným motoru sáhnu na spodní hadici která vede z chladiče do motoru (u altíku) tak jí celou bezproblému zmáčknu a necítím že by tam proudila voda...
Prosím poraďte co s tím?

před týdnem jsem začal pozorovat zvěšenou teplotu motoru (ale jen občas...jednou jsem ujel 15km a ručička na budíkách se ani nepohla a jindy zas byla za druhou zatáčkou na 80-90 stupních) tak jsem včera koupil nový termostat, čidlo teploty(u termostatu) a čidlo na spínání sahary co je dole na chladiči...
dnes jsem to všechno vyměnil (správně nasadil termostat šipkou nahoru) vše vyměnil dolil kapalinu a jel jsme to projet... po chvilce teplota překročila 110 stupnů čekal jsem že to začne klesat ale nic... tak jsem šel mrknout pod kapotu a nádržka na chladící kapalinu div nepraskla (byla plná a už přetejkala) když jsem ji dolejval tak jsem dolil mezi minimum a maximum tak do půlky...
čím to může být? mam podezření a strach jestli to není pumpou? nebo mě pak napadá zanesenej chladič protože když si při nastartovaným motoru sáhnu na spodní hadici která vede z chladiče do motoru (u altíku) tak jí celou bezproblému zmáčknu a necítím že by tam proudila voda...
Prosím poraďte co s tím?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoká teplota motoru, záhada
Já to tipuju na vadný těsnění pod hlavou.
-
smazany clen - FK
to si myslým že ne... olej nepřibejvá (ani naopak) voda v oleji není a volej ve vodě taky ne ... 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To neznamená že těsnění nemůže být v háji..záleží kde je prasklý.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
může to být i vodním kamenem, kamárád měl na Golfu podobný problém, měnil kdo ví co furt nic a nakonec to byl vodní kámen, pak stoupá teplota motoru.
-
smazany clen - FK
aha ... nu tak doufam že to vodní kámen nebude to bxy nebylo moc dobrý
jinak divný je, že když se začíná zahřívat motor tak když mrknu na nádržku tak tam pořád stříká horní hadičkou na nádržce kapalina .. a nepřestává to čím je to teplejší tím víc jí tam proudí a tím se pořád víc zvětšuje obsah kapaliny v nádržce... až je plná
proto jsem myslel že je zanesenej chladič nebo něco takovýho že to prostě neobíhá ta kapalina tak jak má.. .( fakt nevím co s tím 
jinak divný je, že když se začíná zahřívat motor tak když mrknu na nádržku tak tam pořád stříká horní hadičkou na nádržce kapalina .. a nepřestává to čím je to teplejší tím víc jí tam proudí a tím se pořád víc zvětšuje obsah kapaliny v nádržce... až je plná
-
smazany clen - FK
Aááá,tak to vypadá na těsnění pod hlavou. 
-
smazany clen - FK
začal jsem to vyměnovat po tom, co jsem třikrát jel krátkou vzdálenost po městě (aniž by bylo nějaký extra teplo a aniž bych stál někde v koloně) a teplota na 110-120 stupních ... a jelikož jsem chtěl jet dálku tak jsem to vše vyměnil abych měl klid..jenže ono je to ted ještě horší no:(
ted po výměně se ručička začne zvedat po pár minutách a to i když stojim na místě a mam jen nastartováno... když to pak začnu vytáčet tak samozřejmě začne stoupat víc a začne se rychlerjš plnit nádržka až je pak plná
ted po výměně se ručička začne zvedat po pár minutách a to i když stojim na místě a mam jen nastartováno... když to pak začnu vytáčet tak samozřejmě začne stoupat víc a začne se rychlerjš plnit nádržka až je pak plná
- Jojin
- Kontaktovat uživatele:
Co vodní pumpa? Pokud nefunguje tak se motor začne brzy přehřívat ... Zkus vyndat termostat,pokud nenastane změna a motor se rychle ohřeje jako prve tak to znamená že pumpa nepumpí. 
-
SkodaAuto
Me to delalo to samy a bylo to praklym chladicem, respektive objimkou ty horni hadice, voda tam tudy neunikala nebo se hned vyparovala to nevim ale expanzni nadobka malem praskla a 110stupnu to ukazovalo uz treba po 5km tak zkus to...taky me sla ta hadice krasne zmacknout
Teplota 110°C
Čau, mám takový problém. Stál jsem tak 10 minut na křižovatkách ve městě a najednou sem tam měl 110°C, samozřejmě jsem ihned zapl topení. A po chvíli to začlo klesat. Mám tři dotazy:
1) neměl by se mi při vyšší teplotě zapnout ventilátor chladiče? a při jaké teplotě se má zapnout?
2) čím to může být, že se to tak zahřívá? Ono stačí že jdu otevřít vrata abych zajel dom a hned tak mám přes 90°C-100°C
3) SNAD NEJDŮLEŽITĚJŠÍ DOTAZ : Nepoškodil se mi tím motor, že to bylo tak 3 minuty na 110°C ??? Je mi jasný, že to dobrý není, ale jde mi o to jestli jsem ho nezničil.
Jinak voda v chladiči je a neuniká. Díki moc za rady...
1) neměl by se mi při vyšší teplotě zapnout ventilátor chladiče? a při jaké teplotě se má zapnout?
2) čím to může být, že se to tak zahřívá? Ono stačí že jdu otevřít vrata abych zajel dom a hned tak mám přes 90°C-100°C
3) SNAD NEJDŮLEŽITĚJŠÍ DOTAZ : Nepoškodil se mi tím motor, že to bylo tak 3 minuty na 110°C ??? Je mi jasný, že to dobrý není, ale jde mi o to jestli jsem ho nezničil.
Jinak voda v chladiči je a neuniká. Díki moc za rady...
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
Re: Teplota 110°C
1) zapíná nějak kolem stovky
2) Přijde mi to celkem normální, neproudí vzduch, teplota stoupá
3) Neměl by, 110°C je ještě ok
2) Přijde mi to celkem normální, neproudí vzduch, teplota stoupá
3) Neměl by, 110°C je ještě ok
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
neměnil jsi budíky?? Tak jestli neni v prčicích budík...A nebo to čidlo tý teplty...A kdyby se ti něco stalo s motorem tak bud v klidu to by jsi poznal 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
právě že jsem ani neslyšel že by se mi ventilátor zapl, zítra se juknu co a jak... Jinak je mi jasný že když auto stojí a vzduch neproudí takže se zahřeje, ale třeba na to otevření branky a nasednutí do auta mi stačí 1,5minuty a je fakt že se do hodně zahřívá. Ale díki za to že jste mě potěšili - že 110°C motoru neublížilo. To by mě prostitutka sralo, ještě jsem četl že by mohlo být těsnění pod hlavou špatný, tak uvidime.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
no to těsnění jako to je blbost..to by se ti takhle rychle nezahřálo budeš mít něco s tim budíkem...nebo čidlem..Tak si to nastartuj a hned jak ti ten budík dorazí na tu ideální teplotu si šáhni na hadici a uvidíš 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
no taky sem si myslel že to těsnění je blbost... a nevim jak zjistit co mam s budikem - nijak neskáče, po zahřátí drží ve středu (tj.myslim 80°C), termostat je novej (samo že original)... no zkusim zitra zkratovat ventilátor chladiče jestli vubec funguje... no a nějak to pořešíme... otec mi totiž řikal že při 110°C sem si zničil motor, že už je to jen pára a hotovo... tak sem se lekl jak sv*na 
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
budík má taky nákou tu odchilku
jasně že potom když se to dostane pře bot varu tak je konec ale to by jsi poznal
..spíš jde o to že tam je někde chyba...
.........
.........
To platí pro H2O za normálního tlaku, ale chladící kapalina má vyšší bod varu + navíc v soustavě je větší tlak, kterej bod varu ještě zvyšujeLadesFCB píše:že při 110°C sem si zničil motor, že už je to jen pára a hotovo...
uffffffff, tak to jsem si oddychl, díki za rady a hned o víkendu vyzkouším jestli mi vůbec funguje ventilátor...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Otestuj hlavne ten ventilator a klidne koukej i pri jizde kdy se ti dostane budik cca na 70-80 tak skus nekde zastavit a sahni si na hadici od termostatu do chladice mela by byt stale defakto studena (vlazna - malicko tam jde pres odvzdusnovaci ,,cumprdlik,, na termostatu). A pak zas obracena az se dotane vys nekdy treba i pres tech 90 tak uz studena byt nesmi.
-
Piplik - FK
Zdravím,
No mám stejný problém
Když stojím někde na křižovatce nebo prostě někde , tak motor se mi pomalu ale jistě začíná přehřívát.. Je ale logické že valce jednou na prazdno a nic jé nechladí..
Ale chladící kapalina musí pracovat ne? sice pomalu ale musí chladit i když stojím né? Tak proč rosté ta teplota nahoru ?
Může to být tím , že v chladící nadobce mám bordel ? špínu ? že to někde může být ucpane a ve stoje to špatně chladí ?
Už planuju vyměnit chladící kapalinu za novou..
ventilátor mi jinak zapína okolo 100°C...
No mám stejný problém
Ale chladící kapalina musí pracovat ne? sice pomalu ale musí chladit i když stojím né? Tak proč rosté ta teplota nahoru ?
Může to být tím , že v chladící nadobce mám bordel ? špínu ? že to někde může být ucpane a ve stoje to špatně chladí ?
Už planuju vyměnit chladící kapalinu za novou..
-
Vrba - FK
Piplik: princip chlazení motoru znáš? Jen tak pro představu: teplo z motoru se předává chladící kapalině a ta v chladiči předává teplo vzduchu. Čím nižší otáčky motoru, tím pomaleji chladící kapalina koluje. Když stojíš, tak se vzduch kolem chladiče nehýbe a tudíž je účinnost chlazení značně omezená - proto tam je ten ventilátor. Ten ale nemá takový výkon aby dokázal přes chladič prohnat tolik vzduchu jako se přes něj dostane když jedeš...
Výměnou chladící kapaliny nic zkazit nemůžeš a pokud ti to tak leží v hlavě tak si kup i výkonnější ventilátor
Výměnou chladící kapaliny nic zkazit nemůžeš a pokud ti to tak leží v hlavě tak si kup i výkonnější ventilátor
-
Piplik - FK
díky .. sice nejsem zkušený jako vy všichní
ale teď už něco málo vím 
takže Vám všem při stání stoupa teplota na 100-110 ? Já myslel že i když stojím , tak má méně pracovat běh chladící kapaliny a držet teplotu na určitým místě (př: 90-100).
PS: no planuju vyměnit chladící kapalinu z jednoho důvodu : mám tam bordel a špínu .. něco jak černá voda xD ale opět jsem se na to vysral a dolil jsem tam chladící kapalinu.
takže Vám všem při stání stoupa teplota na 100-110 ? Já myslel že i když stojím , tak má méně pracovat běh chladící kapaliny a držet teplotu na určitým místě (př: 90-100).
PS: no planuju vyměnit chladící kapalinu z jednoho důvodu : mám tam bordel a špínu .. něco jak černá voda xD ale opět jsem se na to vysral a dolil jsem tam chladící kapalinu.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Odvzdušňovací čumprlík byl naposledy asi u 120.Favo a felda je tvrdě zavřená a odvzdušňuje se samovolně přes topení.
-
tgfh - FK
Samozřejmě, že začněš po chvíli stání vařit. 30% paliva se přeměňuje na odpadní teplo.Piplik píše:díky .. sice nejsem zkušený jako vy všichníale teď už něco málo vím
S tou černou vodou - jestli už taky nemáš náhodou chytnuté těsnění pod hlavou.
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
mam stejný problém, ted v létě se mi felda (je to teda 1.6ka, nebudu zakládat nový topic) přehřívala i když jsem jel. Ze začátku se držela teplota ve středu, ale po krátkém zastavení třeba na červené, se teplota zvýšila až k červenému. Tam se taky zapnula sahara, ale uchladit to moc nedokázala, teplota byla stále u červeného (kousek za 110°). Pokud jsem zapnul topení tak se to pomaličku ochlazovalo, ale nic moc. Taky jsem pozoroval, že když sem jel po dálnici, tak když jsem jel třeba 110km/h, tak se teplota nezvyšovala, ale jakmile jsem přidal třeba na 140, tak šla nahoru...
Zjednodušeně...když se mi to jednou přehřeje až k sepnutí sahary, nechce se mi to ochladit zpátky. Důležitá informace - žere mi to neskutečně chladicí kapalinu, ale je čistá. Je to třeba z maxima na minimum asi po ujetí 300 km. Únik nikde nevidím, ale může bejt někde kam nedokouknu.
Nevíte čím by to mohlo být ? Chystám se udělat rozvody s pumpou + výměna termostatu, pomůže to ?
Je možný že mi něco zku*vli při výměně prasklýho těsnění pod hlavou (nepamatuju si, že by se to před tím přehřívalo...možná proto, že nešel ukazatel
...proto mi i vlastně prdlo to těsnění
)
Fe 1.6 new face r.v.97, cca 110 000km, nové filtry, olej, chlad. kapalina před rokem
Předem díky za rady...
mam stejný problém, ted v létě se mi felda (je to teda 1.6ka, nebudu zakládat nový topic) přehřívala i když jsem jel. Ze začátku se držela teplota ve středu, ale po krátkém zastavení třeba na červené, se teplota zvýšila až k červenému. Tam se taky zapnula sahara, ale uchladit to moc nedokázala, teplota byla stále u červeného (kousek za 110°). Pokud jsem zapnul topení tak se to pomaličku ochlazovalo, ale nic moc. Taky jsem pozoroval, že když sem jel po dálnici, tak když jsem jel třeba 110km/h, tak se teplota nezvyšovala, ale jakmile jsem přidal třeba na 140, tak šla nahoru...
Zjednodušeně...když se mi to jednou přehřeje až k sepnutí sahary, nechce se mi to ochladit zpátky. Důležitá informace - žere mi to neskutečně chladicí kapalinu, ale je čistá. Je to třeba z maxima na minimum asi po ujetí 300 km. Únik nikde nevidím, ale může bejt někde kam nedokouknu.
Nevíte čím by to mohlo být ? Chystám se udělat rozvody s pumpou + výměna termostatu, pomůže to ?
Je možný že mi něco zku*vli při výměně prasklýho těsnění pod hlavou (nepamatuju si, že by se to před tím přehřívalo...možná proto, že nešel ukazatel
Fe 1.6 new face r.v.97, cca 110 000km, nové filtry, olej, chlad. kapalina před rokem
Předem díky za rady...
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
A vodu v oleji nemáš?
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
jak to poznám ? když otevřu víčko, bude to na něm poznat ?Zdenex píše:A vodu v oleji nemáš?
Když sem kontroloval hladinu oleje tak jsem nic nezpozoroval...
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Když sundáš víčko oleje měla by naněm být bílá emulze
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koukal na ten olej a bylo jenom špinavé od oleje, žádná emulze tam není. Koukal jsem se před jízdou i po a stejný. Jenom hnědý od oleje. 
Takže čím by to mohlo být ?
Takže čím by to mohlo být ?
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Mno tak to si myslím už hodně dlouho, ale neměl jsem žádný důkaz, neb tomu zase tolik nerozumím...
Mohlo se něco stát v motoru, když mi to takhle žralo tu chlad. kapalinu/vodu ?
Mohlo se něco stát v motoru, když mi to takhle žralo tu chlad. kapalinu/vodu ?
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Nějaké další rady ?
Nikdo nic ?
Nikdo nic ?
-
Radon - FK
Tak pokud se ti ztrácí voda, tak to bude s největší pravděpodobností těsnění pod hlavou,... vytáhnout měrku oleje a zkontrolovat jestli na ní není šedá (bíla) emulze, také zkontrolovat "konzistenci oleje", jakou má barvu apod... , otevřít expanzku, jestli v ní není olej, nastartovat, protůrovat motor, jestli do ní nepůjdou bublinky.
Jinak samozřejmě zkontrolovat jestli to někde neteče, hadice, chladič atd... , nedělá se louže pod autem...
Jinak samozřejmě zkontrolovat jestli to někde neteče, hadice, chladič atd... , nedělá se louže pod autem...
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
Na měrce ani na víčku od oleje není žádná emulze...Radon píše:vytáhnout měrku oleje a zkontrolovat jestli na ní není šedá (bíla) emulze
Konzistence...přijde mi dost tmavej, jinak asi nic zvláštního :-\také zkontrolovat "konzistenci oleje", jakou má barvu apod...
Zkusím...mám nechat expanzku otevřenou a nechat zahřát motor ? A mají tam ty bublinky bejt nebo ne ? (asi ne cootevřít expanzku, jestli v ní není olej, nastartovat, protůrovat motor, jestli do ní nepůjdou bublinky.
Nikde sem únik neviděl a pod autem čisto..proto sem to odhadoval na to těsnění pod hlavou...Jinak samozřejmě zkontrolovat jestli to někde neteče, hadice, chladič atd... , nedělá se louže pod autem...
-
Radon - FK
normálka na studeným motoru, nastartuješ, otevřeš nádobku, koukáš jestli se tam netlačí bublinky, přidáš plyn, držíš to v otáčkách a zase koukáš
, ty bublinky tam jít nesmějí. Co výfukové plyny, nejde ti z vejfuku pára, voda...?
-
jarda.vysocina - FK
Když jsem před časem koupil Felinu, tak jsem po několika dnech zjistil , že se asi špatně chladí a že bude třeba vyměnit termostat a taky chladič a možná i spínač ventilátoru na chladiči. Termostat i spínač jsem tehdy koupil nový , za chladič chtěli tehdy asi tisícovku a to se mi dávat nechtělo , tak jsem přemýšlel co s tím. Ventilátor spínal často a na dost dlouhou a to se mi taky nelíbilo. Půjčil jsem si tehdy přesný teploměr s dvoumetrovým kabelem k čidlu a začal měřit, kde je na motoru a na chladiči jaká teplota , kdy spíná ventilátor (teplota u čidla ), jak teplá voda jde zpět do motoru atd . Zarazila mě třeba citlivost měřáku teploty na přístrojovce a výkyvy teploty na termostatu, kdy ještě neotvírá a když začne otvírat(až po nahřátí). Nakonec jsem usoudil, že nemá cenu nic měnit a nic jsem do dneška neměnil. Vypláchnul jsem tehdy celý chladící system a zdotahoval sponky na hadicích.
Zkoušel někdo z vás měřit nějakým přesným teploměrem teplotu vody v chladiči a na motoru v několika místech ?
Ona je totiž teplota na různých částech motoru rozdílná a nepřesnost a velké tolerance snímačů, spínačů a budíků v přístrojovce taky .
Jarda
Zkoušel někdo z vás měřit nějakým přesným teploměrem teplotu vody v chladiči a na motoru v několika místech ?
Ona je totiž teplota na různých částech motoru rozdílná a nepřesnost a velké tolerance snímačů, spínačů a budíků v přístrojovce taky .
Jarda
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jardo, tohle je můj názor, že dokud nejde z motoru pára, tak je vše v normě, 110°C mě nevzrušuje.
Ovšem jsou tu desítky lidí, kterým, když budík ukáže 90 - 100°C tak mají infarkt a hledají chybu v motoru.
Ještě jeden poznatek a to ten, že na teplotu motoru má velký vliv řidič a to svým stylem jízdy, motoru vyhovuje vyšší vytáčení a časté řazení, oproti nedotáčení a neřazení.
Ovšem jsou tu desítky lidí, kterým, když budík ukáže 90 - 100°C tak mají infarkt a hledají chybu v motoru.
Ještě jeden poznatek a to ten, že na teplotu motoru má velký vliv řidič a to svým stylem jízdy, motoru vyhovuje vyšší vytáčení a časté řazení, oproti nedotáčení a neřazení.
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
110° by mě taky nevzrušovalo, ale když to jede dál k červenýmu, zastaví se to těsně před ním a nechce to slézt ani po tom co se zapne sahara, tak už se docela baojim...neb už mi jedno těsnění pod hlavou prdlo...

- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Dělalo mi to taky. Ať jsem dělal cokoliv ať se větrák točil sebevíc pořád vysoká teplota. Dal jsem nový chladič (400Kč), několikrát jsem propláchnul soustavu octem, sodou, nějakými čistidly a pak jsem nalil novou chladící kapalinu G12 v poměru 1:1 (cca.400Kč) a nebojím se že to někde uvařím. Udělal jsem pro to co umím. Teďka teplota nahoru leze mnohem pomaleji a ještě jsem se ani jednou nebál o uvaření
Předtím to bylo hrozný - zastavil jsem v koloně a za chvíli jsem byl na červenym větrák nevětrák...
- Kirru23
- Kontaktovat uživatele:
No já přemejšlim jak dát na chladič 2 sahary, přijde mi že ta jedna je málo....ikdyž vyměnim co se dá, tak bych tam pak chtěl mít sahary 2 - jistota je jistota 
Spánání přes relé a nějaký nižší sahary (motorky moc zasahujou do motoru)...ale zatim jsem to moc neřešil...
Spánání přes relé a nějaký nižší sahary (motorky moc zasahujou do motoru)...ale zatim jsem to moc neřešil...
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Taky scháním ještě jednu saharu abych mohl udělat dva větráky. Ale zatím jsem se nad tím tolik nezabýval 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud dáte ještě tak dvě tři sahary za auto, tak se budete pohybovat, jako vrtulové letalo, tím nebudete potřebovat motor a odstraníte přehřívání.