dobíjí.... i nedobíjí
-
stefi - FK
dobíjí.... i nedobíjí
dobrý den všem
mám zajímavý problém... auto mě nechalo v jihlavě u cityparku
chcíplo a baterka kaput..na dobití baterie jsem pak dojel dom,ale auto zas dobíjelo normálně
po proměření dává altík 14.05V (na altíku) na baterce 13.73V ..nevíte čím by to mohlo být? kontrolka dobíjení nezhasla a přitom to jelo jen na baterku
i při vymontování altíku a nastartování na baterii kontrolka směle dál zhasne
pro mě již nevyřešitelná záhada..
kontroloval i uhlíky..všecko cajk
prosím poraďte

Re: dobíjí.... i nedobíjí
Jediný,na co tě můžu upozornit,je to,že z altíku jde kabel do pojistkovky,kde je kabelové oko a pak teprve pokračuje k baterce.Teď máme permanentní deštivé počasí.Pokud ti teče gumou předního skla dovnitř,předpokládám,že to tam bude pěkně zaoxidované. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Překontroluj všechny kontakty (na baterce, na alternátoru). Když to nepomůže, tak zkus jiný regulátor. Když nezabere ani to, tak bude v háji některá dioda v altíku.
-
stefi - FK
Tak... do přístrojovky nezatíká
překontroloval všechny kontakty..normálně zatím dobíjí
dal jsem nový regulátor
tak snad tím
uvidíme no...radši po výplatě koupím novej altík a zatím sebou vozit baterku náhradní

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nebude levnější si koupit zástrčku do zapalovače a vozit nějaký čas připíchnutý voltmetr? Jestli nejezdíš často daleko od domova, tak i bez funkčního altíku domu dojedeš.
-
stefi - FK
myslíte že se vyplatí udělat repas altíku,nebo ho koupit nový? sám bych šel radši do novýho..přece jen záruka atd,atd 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zjisti ceny a uvidíš. Já altíky repasuju a nikdy jsem neměl problém.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Atnarfus? Je problem zrepasovat altik Bosch? mam 250tkm a ked zapnem svetla, tak pocujem take jemne piskanie, ako keby loziska uz boli suche a aj bez svetiel to piska. Mam podozrenie na napinaciu kladku, teda tlmic vybracii, ale to ma netrapi.
Nemas nejake fotky?
Diky
Nemas nejake fotky?
Diky
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
stefi - FK
Tááák chlapy..altík dobíjí..ale postupně přestává a nakonec to úplně přestane dobíjet
to jsem ještě u latíku teda neviděl
celou dobu mám voltmetr a měřím 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To jsem taky ještě nezažil. Prostě budeš muset testnout regulátor a když to nebude regulátor, tak dojde na můstek.
-
stefi - FK
Dobrý den...tak mám problém..auto dobíjí, sehnal jsem si jiný altík a to stejný...po ujetí pár km se sníží napětí dobíjecí..ale to není to nejhorší..nejhorší je,že když zapnu světla,dobíjí to 13,8V což de
ale když otevřu dveře,zkočíto na 13,4V zajímavý co? že by kostra? nevím vůbec..prosím pomozte

Ještě zkus porovnat měření na baterce s měřením přímo na altíku.Pokud bude dost velký rozdíl,tak to může být zaoxidované v pojistkovce následkem zatékání vody netěsnou gumou předního skla.
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
kouknul bych na plusovej kabel k alternátoru to očko bejvá zoxidovaný,ulomený a vyměnil ho
pak bych očistil kontakty a svorky baterie-smirek pilník
prohlíd kostru vedoucí na kastli a motor popřípadě to skusil přikostřit
pak bych očistil kontakty a svorky baterie-smirek pilník
prohlíd kostru vedoucí na kastli a motor popřípadě to skusil přikostřit
-
stefi - FK
tak napětí na altíku a baterce je stejné..dával jsem totiž new kabel
je normální že napětí klesá? na 13,5V při zapnutých světlech to je normál ne? když je baterka dobitá...
Není.Takhle klesá jen Magneton.Bosch ne.Já mám 14,2V bez světel,zapnu světla a je tam pořád 14,2V.Někder je něco fakt špatně.Kam jsi píchnul kostru měřáku?
Tam je děsnej úbytek.Když mám na baterce 14,2V tak v zásuvce zapalovače mám13,7V. Já myslel,žes to měřil na baterce a na altíku,ne?
-
stefi - FK
na altíku: 14V furt,zapnutý světla,ventilátor,blinkry...kostra ventilové víko.. na baterce: 13,6V kostra - baterka
-
big.jedla - FK
podobný úbytek jsem měl na uzemění... zkus změřit napětí mezi (-) baterie a kovovým obalem altíku... ideálně by mělo být 0V
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Rozebrat altík a vyměnit ložiska není žádný problém. Viz tento článeklukydm píše:Atnarfus? Je problem zrepasovat altik Bosch? mam 250tkm a ked zapnem svetla, tak pocujem take jemne piskanie, ako keby loziska uz boli suche a aj bez svetiel to piska. Mam podozrenie na napinaciu kladku, teda tlmic vybracii, ale to ma netrapi.
Nemas nejake fotky?
Diky
http://mondeo.fordclubs.org/clanky/opr_alter_bosch.htm
Napínák jsem řešil někdy v zimě. Z lenosti a taky proto abych se přesvědčil že dělá kravál právě on, jsem ho jenom namazal a on prevít půl roku běhá naprosto potichu. Pouze jsem pod gumičku injekční jehlou fouknul trochu převodového oleje.
-
stefi - FK
vyřešeno chlapy;) všem děkuju
prodal jsem jí a koupil jsem si 1.3 BMM a mám motorově a dílově klid 
Ten Magneton u 1,3 BMM se brzo podělá a bude po klidu.

-
stefi - FK
to sice asi jo,ale budu ho mít zadarmo že jo
od kámoše
cenově na jinčí úrovni