dobíjí.... i nedobíjí

MPi 1AV
AEE
stefi - FK

dobíjí.... i nedobíjí

Příspěvek od stefi - FK »

dobrý den všem ;) mám zajímavý problém... auto mě nechalo v jihlavě u cityparku :D chcíplo a baterka kaput..na dobití baterie jsem pak dojel dom,ale auto zas dobíjelo normálně :shock: po proměření dává altík 14.05V (na altíku) na baterce 13.73V ..nevíte čím by to mohlo být? kontrolka dobíjení nezhasla a přitom to jelo jen na baterku :( i při vymontování altíku a nastartování na baterii kontrolka směle dál zhasne :D pro mě již nevyřešitelná záhada.. :D :) kontroloval i uhlíky..všecko cajk ;) prosím poraďte :oops: :cry:
JoS

Re: dobíjí.... i nedobíjí

Příspěvek od JoS »

Jediný,na co tě můžu upozornit,je to,že z altíku jde kabel do pojistkovky,kde je kabelové oko a pak teprve pokračuje k baterce.Teď máme permanentní deštivé počasí.Pokud ti teče gumou předního skla dovnitř,předpokládám,že to tam bude pěkně zaoxidované. :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Překontroluj všechny kontakty (na baterce, na alternátoru). Když to nepomůže, tak zkus jiný regulátor. Když nezabere ani to, tak bude v háji některá dioda v altíku.
stefi - FK

Tak... do přístrojovky nezatíká ;) překontroloval všechny kontakty..normálně zatím dobíjí :) dal jsem nový regulátor ;) tak snad tím ;) uvidíme no...radši po výplatě koupím novej altík a zatím sebou vozit baterku náhradní :D :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nebude levnější si koupit zástrčku do zapalovače a vozit nějaký čas připíchnutý voltmetr? Jestli nejezdíš často daleko od domova, tak i bez funkčního altíku domu dojedeš.
stefi - FK

myslíte že se vyplatí udělat repas altíku,nebo ho koupit nový? sám bych šel radši do novýho..přece jen záruka atd,atd ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Zjisti ceny a uvidíš. Já altíky repasuju a nikdy jsem neměl problém.
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

urcite repas
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Atnarfus? Je problem zrepasovat altik Bosch? mam 250tkm a ked zapnem svetla, tak pocujem take jemne piskanie, ako keby loziska uz boli suche a aj bez svetiel to piska. Mam podozrenie na napinaciu kladku, teda tlmic vybracii, ale to ma netrapi.
Nemas nejake fotky?
Diky :salut:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
stefi - FK

Tááák chlapy..altík dobíjí..ale postupně přestává a nakonec to úplně přestane dobíjet :o to jsem ještě u latíku teda neviděl :D celou dobu mám voltmetr a měřím ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To jsem taky ještě nezažil. Prostě budeš muset testnout regulátor a když to nebude regulátor, tak dojde na můstek.
stefi - FK

Dobrý den...tak mám problém..auto dobíjí, sehnal jsem si jiný altík a to stejný...po ujetí pár km se sníží napětí dobíjecí..ale to není to nejhorší..nejhorší je,že když zapnu světla,dobíjí to 13,8V což de ;-) ale když otevřu dveře,zkočíto na 13,4V zajímavý co? že by kostra? nevím vůbec..prosím pomozte :( :o
JoS

Příspěvek od JoS »

Ještě zkus porovnat měření na baterce s měřením přímo na altíku.Pokud bude dost velký rozdíl,tak to může být zaoxidované v pojistkovce následkem zatékání vody netěsnou gumou předního skla.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

kouknul bych na plusovej kabel k alternátoru to očko bejvá zoxidovaný,ulomený a vyměnil ho
pak bych očistil kontakty a svorky baterie-smirek pilník
prohlíd kostru vedoucí na kastli a motor popřípadě to skusil přikostřit :scratch:
stefi - FK

tak napětí na altíku a baterce je stejné..dával jsem totiž new kabel ;) je normální že napětí klesá? na 13,5V při zapnutých světlech to je normál ne? když je baterka dobitá...
JoS

Příspěvek od JoS »

Není.Takhle klesá jen Magneton.Bosch ne.Já mám 14,2V bez světel,zapnu světla a je tam pořád 14,2V.Někder je něco fakt špatně.Kam jsi píchnul kostru měřáku?
stefi - FK

měřák mám napíchnutej uvnitř auta ;-) do zapalovače
JoS

Příspěvek od JoS »

Tam je děsnej úbytek.Když mám na baterce 14,2V tak v zásuvce zapalovače mám13,7V. Já myslel,žes to měřil na baterce a na altíku,ne?
stefi - FK

na altíku: 14V furt,zapnutý světla,ventilátor,blinkry...kostra ventilové víko.. na baterce: 13,6V kostra - baterka
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

podobný úbytek jsem měl na uzemění... zkus změřit napětí mezi (-) baterie a kovovým obalem altíku... ideálně by mělo být 0V
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

lukydm píše:Atnarfus? Je problem zrepasovat altik Bosch? mam 250tkm a ked zapnem svetla, tak pocujem take jemne piskanie, ako keby loziska uz boli suche a aj bez svetiel to piska. Mam podozrenie na napinaciu kladku, teda tlmic vybracii, ale to ma netrapi.
Nemas nejake fotky?
Diky :salut:
Rozebrat altík a vyměnit ložiska není žádný problém. Viz tento článek
http://mondeo.fordclubs.org/clanky/opr_alter_bosch.htm

Napínák jsem řešil někdy v zimě. Z lenosti a taky proto abych se přesvědčil že dělá kravál právě on, jsem ho jenom namazal a on prevít půl roku běhá naprosto potichu. Pouze jsem pod gumičku injekční jehlou fouknul trochu převodového oleje.
stefi - FK

vyřešeno chlapy;) všem děkuju ;) prodal jsem jí a koupil jsem si 1.3 BMM a mám motorově a dílově klid :D
JoS

Příspěvek od JoS »

Ten Magneton u 1,3 BMM se brzo podělá a bude po klidu. :( :o
stefi - FK

to sice asi jo,ale budu ho mít zadarmo že jo ;-) od kámoše :-) cenově na jinčí úrovni :-)
Odpovědět