Demontaz volantu
-
raduzo22 - FK
Re: Demontaz volantu
Já sem si ho chytl kolenama ze spod a ráčnou sem to povolil!zkus se trochu zapřít 
-
Goofy - FK
stači vytahnout klič ze zapalovaní a pootočit volantem a pak se zamkne...
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
A neboj, že by jsi ten zámek zničil
... je to kus železa 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Zdeny89 - FK
Mám dotaz už jste někdo viděli volant čtyřramenný z Favoritu ve Felicii?Zajímalo by mě jak by to vypadalo jaký ten volant je.
-
Zdeny89 - FK
Dneska jsem se hádal s mechanikem a říkal jsem mu co všechno musím vyměnit on mi řekl že stačí vyměnit jenom ten kroužek jako tisícihran a to je prej vše a říkal jsem mu že to není pravda četl jsem na FK.Mám Felici 95rok výroby.Tak nevím co a jak

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak si to vyzkoušej a uvidíš sám. Nehodlám to zde již po x-té rozepisovat. Koukni se z profilu na hloubku nového a starého volantu, pak je vem oba a omlať je mechanikovi o hlavu, možná se mu rozsvítí.
-
DAN2007
Zdravim, chci se zeptat, koupil jsem si Čtyřamennak (volnat) nevim z jaké je felicie ale prej 98 starsi model ja mám 98 s čumákem z octavie... Bude mi tam pasovat nebo ne??? 
kdyžtak seženeš redukci 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
sadra : Žádný kdyžtak pasovat tam bude a tečka ... bez problémů vyměníš kus za kus
-
DAN07
Zdravim chcise zeptat kdyz mam feldu rv 1998 a sehnal jsem si 4-ramennej volant z feldy rv 1997 jestli mi to pujde namontovat?? .... potrebuji redkci ci co?

-
zdick - FK
Tisíckrát - Felicie od roku 1997 dál měly stejné volantové tyče a volanty tam pasují bez redukcí či jiných úprav.
Jiné jsou felicie do roku 1996 včetně, tam je jiná volantová tyč, plasty okolo volantu a přepínací páčky jsou o něco kratší.
Jiné jsou felicie do roku 1996 včetně, tam je jiná volantová tyč, plasty okolo volantu a přepínací páčky jsou o něco kratší.
-
filavo - FK
kucí, že se jen tak zeptám, půjde nasadit 4-ramené volant z feldy do fáva "90"? Jak si to tu tak čtu, tak zjišťuju, že to není taková prdel jak sem si představoval
-
DAN07
Prominte kluci, ale ja jsem se to zeptal skutecne po prve neprecetl jsem si predchazejici spravy diskuze , jen jsem videl tema demontaz volantu tak jsem napsal svuj dotaz, priste budu lepe cist, v kazdem pripade dekuji za odpoved i kdyz uz tisiciprvni

-
PJDefort - FK
zejtra plánuju měnit levej lukas tak abych si to ujasnil
1.odpojim od baterky - pól a skočim si domu na záchod než se vybijou kondíky (řekněme 5 min)
2.sundám kryt pod volantem a rozpojim svorkovnici bagu
3.vyšroubuju dva imbusy a odklopim bag od kterýho taky odpojim konektor
4.vyšroubuju matici a sundám volant
5.vycvak starej lukas, nacvak novej (to neni podstatný)
6.vrátim volant
7.připojim bag a našroubuju imbusy
8.připojim svorkovnici pod volantem
9.zapnu klíček do polohy I
10.zavřu dveře a okna a připojim - pól baterky
zajímaji mě hlavně body 9. a 10. který sem si takhle přečet v DP...zní to nějak nebezpečně, jak kdybych se měl připravit na výbuch
nějaký rady nebo zkušenosti nebo podpora, že se neni čeho bát?
1.odpojim od baterky - pól a skočim si domu na záchod než se vybijou kondíky (řekněme 5 min)
2.sundám kryt pod volantem a rozpojim svorkovnici bagu
3.vyšroubuju dva imbusy a odklopim bag od kterýho taky odpojim konektor
4.vyšroubuju matici a sundám volant
5.vycvak starej lukas, nacvak novej (to neni podstatný)
6.vrátim volant
7.připojim bag a našroubuju imbusy
8.připojim svorkovnici pod volantem
9.zapnu klíček do polohy I
10.zavřu dveře a okna a připojim - pól baterky
zajímaji mě hlavně body 9. a 10. který sem si takhle přečet v DP...zní to nějak nebezpečně, jak kdybych se měl připravit na výbuch
nějaký rady nebo zkušenosti nebo podpora, že se neni čeho bát?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
1,9 a 10 klidně vypusť.Důležitý je nezapnout klíček pokud je odpojený bag.A i kdybys ho zapnul tak se jen zapíše chyba do řj airbagů kterou ti smaže každej jouda kterej má vag.
-
DjDax - FK
chlapci potrebujem helfnut.. dnes som zohnal z vrakoviska stvorramenny volant z novej feldy.. lenze ked som zlozil stary volant, zistil som, ze na tom novom nie je v zadu nasrubovany ten medzikus, ktory zabezpecuje vypnutie smerovky pri zrovnani volantu a taktiez sa neda napojit klakson... vrakovisko odkial som to zohnal je daleko.. mal som tam len nahodou cestu.. cize cesta spet nie je velmi v uvahu.. aj tak tam neboli velmi ochotny... a u nas v autodieloch to nevedia zohnat.. vraj sa airbagove feldy posielali hlavne na vyvoz, takze take diely oni nedrzia... a zo stareho volantu mi to tam nepasuje.. nevie niekto kde by sa to dalo zohnat ? na vrakovisku mi nerozoberu volant koli medzikusu za nim... zatim dikes..
-
jpp
Počkat , už to chápu asi s tema volantama , před časem jsem se tady ptal něco podobne ale bylo mi vynadano že to už se tu řešilo
...a tak muj 4ram. volant zustal ve skříni
... Protože mam feldu 98 ale 4 ramennak mam z te stare feldy... nevim jestli je to 95 nebo 96 nebo 97 ale rikate ze do 98 pasuje kazdej v pohode???
predem dekuji za odpoved ... 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
do 06/96 je starý typ volantové tyče a starý typ volantu,
od 07/96 je nový typ volantové tyče a nové typy volantů, které jsou mezi s sebou navzájem záměnné bez úprav
od 07/96 je nový typ volantové tyče a nové typy volantů, které jsou mezi s sebou navzájem záměnné bez úprav
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Aký 1000hran a zahĺbenie má volant z Laurin a Klement výbavy ? Potrebujem nasledovné a s tejto témy som to celkom nepochopil tak ak by bol niekto taký trpezlivý a poradil by mi osobne
ide mi o to že mám 4 ramenný volant z bagom 1998 rok nová tvár , a chcem tam nasadiť LaK volant , čo potrebujem vymeniť aby to bolo ako na starom všetko ? myslím páčky plasty a pod . dík
ide mi o to že mám 4 ramenný volant z bagom 1998 rok nová tvár , a chcem tam nasadiť LaK volant , čo potrebujem vymeniť aby to bolo ako na starom všetko ? myslím páčky plasty a pod . dík
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
nič vyměníš jenom ten volant, jsou stejný.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
takže 96 volant lak , nasadím namiesto toho 98 bez problémov bez žiadnych zmien ?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No změna tam bude a to, že L&K je koženej. jinak jsou stejné.
Ptáš se ve dvou topicích pořád dokola na to jedno a to samé, co na tom furt nechápeš

Ptáš se ve dvou topicích pořád dokola na to jedno a to samé, co na tom furt nechápeš
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
pretože mám možnosť zohnať volant LaK a chcem vedieť či k nemu nebrať aj tyč , to je celé .
Suri
kdyžtak se dá koupit přechodka
kdyžtak se dá koupit přechodka
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Sadra17
to je ale chujovina
co by jsi chtěl přecházet

to je ale chujovina
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
zase priechodka a zase nie som v obraze , ono ja by som sa stokrát ani nepýtal keby mi niekto dá 100% odpoveď , a nie tam na takú tu takú a na inom fóre ešte inakšiu ... neviem prečo sa takto páni stresujete ,som tu nový niesom dobre naučený ovládanie , snažím sa hľadať a čítať ale často to nenájde nič a v sekcii to nájdem . preto prosím o trošku pochopenia
Ďakujem
Ďakujem
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Konečná odpověď.
Všechny 4ramenné volanty, co se dávaly do felicií z výroby jsou mezi s sebou navzájem záměnné, bez jakých koliv úprav.
Nevím, jak jasnějc bych to již napsal.
Prostě ten volant kup, na svém volantu zespodu povol dva imbusy, sundáš krytku ( nebo bag podle toho co máš, pokud máš bag, musíš odpojit konektor pod volantem ), pak vem 22 ořech, krátkej nástavec + ráčnu, vytoč matku a vyklepni volant ven ( pokud volant ještě nikdo nesundaval, tak to půjde napoprvé dost těžko, budeš muset použít kladivo a přes špalíček zespoda klepnout do volantu ).
Zpětná montáž, nasaď nový volant z L&K ( stejně, jako si sundal předchozí, aby jsi měl příčky v ose vozidla ) utáhni matku, nasaď a přišroubuj zátku ev. bag+připoj elektriku k bagu.
Všechny 4ramenné volanty, co se dávaly do felicií z výroby jsou mezi s sebou navzájem záměnné, bez jakých koliv úprav.
Nevím, jak jasnějc bych to již napsal.
Žádnou přechodku nepotřebuješ, žádná ani neexistuje, jelikož nába pro 4ramenné volanty je shodná u všech koncernových volantů. čili do feldy namontuješ klidně i volant z golfa, pasata, fabie, octavie.103457 píše:do 06/96 je starý typ volantové tyče a starý typ volantu,
Prostě ten volant kup, na svém volantu zespodu povol dva imbusy, sundáš krytku ( nebo bag podle toho co máš, pokud máš bag, musíš odpojit konektor pod volantem ), pak vem 22 ořech, krátkej nástavec + ráčnu, vytoč matku a vyklepni volant ven ( pokud volant ještě nikdo nesundaval, tak to půjde napoprvé dost těžko, budeš muset použít kladivo a přes špalíček zespoda klepnout do volantu ).
Zpětná montáž, nasaď nový volant z L&K ( stejně, jako si sundal předchozí, aby jsi měl příčky v ose vozidla ) utáhni matku, nasaď a přišroubuj zátku ev. bag+připoj elektriku k bagu.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem . Mal som v tom zmätok lebo na virte bolo písané že tam boli rozdiely v dlžke tyče a že sa to menilo v 1996 a laurin bol práve vyrábaný v tom roku .
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano, Laurinky byly opravdu vyráběné jen v r. 1996, ovšem všechny byly již s novou volantovou tyčí, právě proto, aby se dal věnec volantu potáhnout kůží a použil se k tomuto účelu volant z Golfa III. ( původní volant nebyl vhodný k potažení kůží ) Rovněž krátký Laurinky byly jediný vozy, který měly motor 1,3BMM a přitom měly již novou volantovou tyč.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
dobre už tomu rozumiem , len tie roky mi práve nesedeli tak preto som sa tak blbo pýtal , prepáč .
-
Tragyy - FK
Kdo mě poradí jak sundat čtyřramenej volant s erbegem tak aby nevystřelil.Těma dvouma imbusama co mě nejdou povolit.Chtěl bych tam dát menší,sportovní.Děkuji.
-
Marty_pv - FK
Traggy: Nejde ti sundat airbag nebo celej volant? Jestli nejdou povolit ty imbusy, tak se to nijak obejít nedá - sežeň kvalitní imbusovej bit, naklepni ho do šroubu a použij velkou páku
Abys měl jistotu že ti nevystřelí tak vypni zapalování, odpoj baterku a počkej 5 minut (v tomhle pořadí)
Abys měl jistotu že ti nevystřelí tak vypni zapalování, odpoj baterku a počkej 5 minut (v tomhle pořadí)
-
Goofy - FK
pokud si pamatuji dobře tak tam je misto i na malou račnu..do ni se daji dat imbusy uplně normalně...
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
A pokud odpojíš ten konektro pod volantem tak má 100% jistotu že nevylítne 
-
nebulus - FK
Mám možno blbý dotaz: Je to štvorramenný volant príjemnejší na držanie? Nemyslím materiál
, ale geometriu ( rozmiestnenie priečok volantu ).
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
asi záleží, jak držíš volant - jestli jen za věnec nebo za rameno...já bych se bez čtyřramenného už neobešel...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je to o zvyk původně jsem měl 2 ram. a nyní mám 4 ram, nejdřív mi ty příčky překážely, ale už jsem si zvykl a vyhovuje mi.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
mne osobne ten 4 ramenný volant príde ergonomicky a moderne riešený a jazdí sa mi s ním lepšie ako z dvojramenným
-
nebulus - FK
Mám aj Kangoo, kde je trojramnenný volant do písmena T, čiže je to podobné ako na štvorramennom vo felde. Tam vidím ako pozitívum, že síce držím veniec, ale palce si opriem o vrch priečky a stále mám ako tak "predpisovú" polohu rúk. Zato na pikape som schopný jazdiť tak, že držím volant jednou rukou úplne dole, čo si uvedomujem že nie je správne.
-
Martin_Happy - FK
vzhledem k faktu kde mám ruku já, je mi celkem jedno, kolika ramený je ten volant, ale na čtyřramenej se líp kouká
Ale hlavně že nejezdim s timhle
Subaru XT

Olcit Club 11R

U Olcitu by mi vadily i ty páčky na blinkry, který vypadají jak kohout k ústřednímu topení
Ale hlavně že nejezdim s timhle
Subaru XT

Olcit Club 11R

U Olcitu by mi vadily i ty páčky na blinkry, který vypadají jak kohout k ústřednímu topení
-
nebulus - FK
Tie blinkre na Oltcite nielen debilne vyzerali, ale sa aj debilne ovládali. Kamarát na to hrozne nadával.
To můžu potvrdit.Taky jsme měli Oltcita. btw. existuje něco pozitivního na Oltcitovi ?
Horší auto snad nikdy nikdo předtím nevyrobil a snad už ani nevyrobí.
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
-
Pilgrim - FK
Tak o víkendu jsem měnil 2-ramenný volant (barevné log - 98") za 4-ramenný s airbagem (nezapojeným). Trvalo mi to cca 15 min. čistého času. Jediné co, jsem řešil, bylo sundání spodního krytu volantu a to z toho důvodu, že je pod něj potřeba zasunout právě kabel aibagu, který jde z volantu.
Postup byl následující:
1.) Zamčení volantu
2.) Vyndání víka s logem (šroubovák)
3.) Vyndání víka klaksonu (šroubovák)
4.) Povolení a vyjmutí šroubu držívího volant - velikost 21 (nikoliv 22, křížový klíč na kola)
5.) Lehké zaviklání s volantem (byl venku za meně než 20s)
6.) Vyjmutí šroubu spodního krytu a jeho vyndání
7.) Nasazení 4-ramenného volantu (zabralo nejvíce času, před nasazením je potřeba vyjmout airbag - imbusem, 2 šrouby)
8.) Testování polohy volantu
9.) Provlečení kabelu do prostoru pod spodním krytem
10.) Přišroubování krytu zpět
11.) Dotažení volantu
12.) Nasazení a přišroubování aibagu
13.)Testovaní klaksonu a lukasů
Vím, že tady je informací dost, mě stačily k výměně bohatě, ale přeci jen se může postup hodit.
Postup byl následující:
1.) Zamčení volantu
2.) Vyndání víka s logem (šroubovák)
3.) Vyndání víka klaksonu (šroubovák)
4.) Povolení a vyjmutí šroubu držívího volant - velikost 21 (nikoliv 22, křížový klíč na kola)
5.) Lehké zaviklání s volantem (byl venku za meně než 20s)
6.) Vyjmutí šroubu spodního krytu a jeho vyndání
7.) Nasazení 4-ramenného volantu (zabralo nejvíce času, před nasazením je potřeba vyjmout airbag - imbusem, 2 šrouby)
8.) Testování polohy volantu
9.) Provlečení kabelu do prostoru pod spodním krytem
10.) Přišroubování krytu zpět
11.) Dotažení volantu
12.) Nasazení a přišroubování aibagu
13.)Testovaní klaksonu a lukasů
Vím, že tady je informací dost, mě stačily k výměně bohatě, ale přeci jen se může postup hodit.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 16. srp 2010 17:55:07, celkem upraveno 1 x.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych vložil bod testování polohy volantu
.... zda je rovně nasazenej ... stačí jeden zub vedle a hned je blbě 
-
Pilgrim - FK
Pravda, upraveno 
\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak to chceš testovat
to se jako rozjedeš a za jízdy přehodíš volant o zoubek
Není jednodušší před demontáží si dát kola do roviny, respektive volant do roviny a z5 volant zase do roviny nasadit.
A je úplně jedno, kolik ten volant má příček každej volant z feldy je v rovině vždy jen v jedné poloze.
Není jednodušší před demontáží si dát kola do roviny, respektive volant do roviny a z5 volant zase do roviny nasadit.
A je úplně jedno, kolik ten volant má příček každej volant z feldy je v rovině vždy jen v jedné poloze.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano přesně takhle testuju
... několikrát sjem usazoval volant a říkal jsem si, že kola jsou rovně
... když jsem se rozjel tak byl na křivo .. stačilo ho vysadit a znova nasadit a pokračovat v jízdě
... až to bylo naprosto OK tak jsem nasadil matku a utáhnul