Kotouče - šroub se zapuštěnou hlavou

borlan - FK

Kotouče - šroub se zapuštěnou hlavou

Příspěvek od borlan - FK »

Při přehazování kol zimní/letní jsem si teprve letos všiml, že nemám kotouče zajištěné šroubem se zápustnou hlavou (teprve letos se mi při výměně kol kotouče trochu pootočily a "honil" jsem díry pro šrouby kol). Z diskuze tady vyplynulo, že tenhle šroub není z hlediska funkce brzd nezbytný, jde jen o to, aby se při výměně kola nepootočil nebo úplně nevypadl kotouč.

A nyní k jádru dotazu - budu měnit kotouče a řekl jsem si, že bych tam ty šrouby doplnil. Ví někdo jaký šroub rozměrově tam patří? Průměr a délka (u šroubu se zápustnou hlavou se měří od horní plochy hlavy ke konci závitu)? Než bych šel kupovat do mototechny tak bych kouknul do zásob a třeba bych vzal se zápustnou hlavou ale pro imbus nebo torx (originál má myslím drážku pro šroubovák).

Nechce se mi pracně pátrat, třeba někdo bude vědět hned nebo hned najde. Předem dík za dobrou informaci. ;)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: Kotouče - šroub se zapuštěnou hlavou

Příspěvek od Ivarek »

AirWolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AirWolf »

Nevím jak ostatní výrobci kotoučů, ale co já kupoval kotouče Ferodo, tak tam byli i tyto zajišťovací šroubky jako součást balení. Myslím že je tam mělo i Brembo, co jsem měnil známému na Koktě.
Visions in Blue
borlan - FK

Ivarek - dík za odkaz....sice mne trochu rozhodili tím označením M6x14x1...to x1 doufám myslí stoupání závitu. Základní řada M6 má stoupání 1, tak nevím proč by to tam bylo psané a proč na konci, čekal bych to u toho průměru...

Budu počítat teda se základním M6 dlouhým 14mm... 8-)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

AirWolf píše:Nevím jak ostatní výrobci kotoučů, ale co já kupoval kotouče Ferodo, tak tam byli i tyto zajišťovací šroubky jako součást balení. Myslím že je tam mělo i Brembo, co jsem měnil známému na Koktě.
taky jsem měl ty šroubky k Ferodům, a nedoporučoval bych je... jsou to bláta oproti originálním a po roce u jsem šroubek nepovolil a jak je měkký tak se uprostřed vydrolil a bylo vymalováno...
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Brembo šrouby nedáva. Aspoň ja som ich tam nemal. V železiarstve som náhradné kúpil M6 povrch kadmium, lenže sa vyrábajú dĺžky 16 mm, a tak som z nich spílil.Namrdkal grafitovú vazelínu a pokoj.
Borlan : ".....zápustnou hlavou ale pro imbus nebo torx ....." To neviem, či existuje. Imbus by tam mal mohol byť 3,5 až 4 a potom hrúbka steny je o ničom.
borlan - FK

Abdul - určitě existují s imbusem a torxem. Momentálně mám v ruce M8. Ono to nejde moc do hloubky jako třeba u šroubu s válcovou hlavou.

Ale co mne zaujalo - 16mm dlouhé se nevlezou? Já to nezkoumal jak to tam vypadá, fakt je to tam tak natěsno? Tak to budu muset taky zpilovat? Mám nerezový 16mm. Anebo teda pokupit nado... 8-)
Abdul - FK

Na Brembo 16 mm boli dlhé. :x
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

borlan
mám jich plnej šuplík, přijeď nasypu ti do dlaně. :lol:
borlan - FK

103457 - super! Tak že bych v So na votočku zajel? :lol:
Tak chlapi, pěknej vík! ;)
Abdul - FK

Vašek, ak máš na imbus alebo thorx, nafoť, ešte som to nevidel... :oops:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mám na klasickej plochej šroubovák, tak, jako je v odkazu jen není cadmiovanej, ale jen obyč. řernej.
Abdul - FK

jj........
borlan - FK

Tak mám malý pokračování...
Nebylo moc času, ale říkal jsem si, že to nebude nic složitýho a časově náročnýho. Jenže jsem si nějak neuvědomil, že budu muset odšroubovat třmeny, aby šel kotouč sundat (teda si to myslím po zběžným pohledu, manuál jsem nezkoumal), nevím proč jsem si myslel, že to jen vyklopím jako když měním desky...a na to jsem neměl připravenou pořádnou golu - evidentně ty třmeny nikdo nikdy nesundával a ty šrouby vypadaly hódně nepřívětivě. A dělal jsem to před domem = jen origo zvedák = asi bych si netroufl s těma šroubama pořádně cuknout. Takže jsem to prozatím odpískal a příště u fotra v garáži na hydraulice a kozičkách. Ještě uvažuju příště stříknout nějakým povolovačem závitů - není to blbost?

No a zároveň jsem zjistil (na jednom kole), že tam ten pojistnej šroubek mám, avšak hlava ulomená - jak jsem sundal kolo tak vypadla. Takže pokud to chci doladit, tak budu muset ten zalomenej dřík dostat ven. Druhý kolo jsem včera nerozdělal, ale při výměně na letní se mi tehdy kotouč pootočil. Já tehdy udělal závěr, že tam šroub není...teď si myslím, že tam bude stejně jako na tom prvním kole taky zalomenej, jen ta hlavička už byla fuč, nebo sem si nevšiml jak vypadla...

Tak to jsou ty moje drobný úkony, vždycky se něco vyvrbí a buď není čas to dořešit hned, nebo nejsou připravený díly, nářadí...jojo, to jsou zážitky... :lol:
Abdul - FK

Existujú vyťahováky zalomených šroubov. Prípadne bodni tam matku a za tepla opatrne vykrúcaj.
Odpovědět