Divné houpání

Mates
Kontaktovat uživatele:

Divné houpání

Příspěvek od Mates »

'Zdravím, mám takovej blbej problém, při průjezdu nějakou nerovností se auto divně houpe-spíš nahoru dolů, ne do stran... nejvíc je to třeba na dálnici, kde je takových pozvolných nerovností plno a už mě to nebaví. Někdo říkal o pneu, ale je to stejné u všech... nevím jak zjistit pružiny, jestli to nemůže být tím... prvně mě napadají tlumiče. Dá se nějak spolehlivě zjistit jejichc stav, aniž bych jěl někam do servisu?

Díky
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Divné houpání

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud auto rozhoupes a ono udela vic jak jeden kmit nahoru dolu tak je to jasny - tlumice.
Kolik maji najeto? pripadne nejsou i cely mastny?
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

ve předu jsou cca dva roky a vzadu netuším, mastný není nic... pokud jsou pružiny v háji, tak se auto chová jak?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

jak pruziny v haji?? ty se max unavej auto sedne nebo prasknou a taky auto sedne :lol: :lol:
nepis jak dlouho tam jsou ale kolik km najezdily
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Můžeš je mít vadné, nebo to jsou nějaké obyč. Pružiny máš OK, tlumič máš špatný, existuje diagnostika tlumičů berou za to do 200kč, nebo jak už bylo řečeno rozhoupej s autem (nahoru a dolu) nejlépe nad každým kolem zvlášť a jestli to nebude mít žádný odpor, budeš si s ním hrát jak s jojem tak to máš na výměnu.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

no vzadu jsou monroe a podle jízdy myslím, že spíš zadní jsou v pi.č. :D
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Po letošní zimě jsem najel dost kilometrů, dost po nezpevněných cestách, dost po dálnici. Stejný jev pozoruji také, při vyšších rychlostech se auto houpe a je to dost nepohodlné - dokonce jsem jednou nadskočil ze sedačky. Po jízdě rozhoupu auto a dělá zákmity. Mám najeto 102000km a tlumiče jsou původní originál Škoda, zadní jsou čistý, přední trochu tečou. Chystám se na generálku podvozku, sfouknu to za jeden výkend jen co seženu HP - to je nejlepší volba :twisted:
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

JJ HP jsou super, ale horší cena. Zadní tlumiče odchází rychleji než přední.
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Dneska v dílně jsem jedním uchem poslouchal rozhlas. Hlásili, že zítra ( sobota 19.6. ) budou testy tlumičů zdarma. Někde v servisu Fiat - Alfa - Lancia, ale né v Soběšicích, bylo to někde u Globusu. Je to pro vozy všech značek. Vyšetří tlumiče, čepy, závěsy, prostě kompletní prohlídku podvozku. Nevíte o tom někdo víc ?
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

kolik tak běžně stojí diagnostika podvozku? Nejlíp Brno
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Do 200Kč. Já platil 160Kč jestli se nepletu.

EDIT: nebo rovné 2 stovky, už nevím.

Jinak odkaz na společnost kde mi to dělali:
http://www.contitrade.cz/nabidka/sluzby ... umicu.html
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Co muze zpusobovat zhoupnuti auta pri seslapnuti plynu ? Mam 1.6ku kratkou a cca kdyz kolem 2500ot. dam plny tak citim jak to auto se zahoupe a je to dost neprijemne a pri rychlejsim projeti levotocive zatacky mam takovy pocit jak by mi ustreloval zadek proste to nedrzi tak jak by malo. Menil jsem akurat homokineticky kloub vnitrni pravy a levy cep rizeni jinak vse je puvodni jak sem auto kouil. Tlumice jsou origo, alekolik maji najete netusim.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
prerovacek - FK

Příspěvek od prerovacek - FK »

A na samotné tlumiče jsi se nedíval, jak jsou na tom? Ty bych zkontroloval jako první. Kolik má felda najeto? Jestli náhodou nebude třeba vyměnit pružiny...
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Spis netusim jak poznat jestli jsou KO, netekly ale nikde.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
prerovacek - FK

Nemáš nějakého známého kamaráda - kutila, který má garáž? Auto zvedne a za minutu Ti řekne, na čem jsi ;) Takhle těžko soudit, příčin může být sto :| A nikdo z nás to ani neviděl, takže těžko říct :scratch: :scratch: :scratch:
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Jeste me napada mohl by to byt pravy kulovy cep? Obcas se od nej ozve takove loupnuti.
prerovacek - FK

Za prvé nechápu, proč jsi nevyměnil rovnou i pravý čep řízení za stovku :hlava: Jinak tohle bych viděl spíše jako problém tlumičů. Ono jestli náhodou netečou proto, že už úplně vytekly :lol: :lol: Ale počkej prosím Tě na rady ostatních, jsem jen člověk - samouk a jako každý se mohu zmýlit... Víc hlav, více názorů ;)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

H4... jaký je to houpání ? nahoru dolů ? ze strany na sranu ?> spíš zavlnění ?
(kdyžtak mi napiš sz)
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

no spíš vlnění teďka sem s tim jel a jak šlápnu na plyn tak to jede první zadek doprava pak zpátky doleva a přesune se to dopředu aspoň tak sem to v sedačce cítil :D a celkově se mi zdá, že levý bok sedí víc jak pravý nevím co s tím je sakra.. ještě mě napadlo silenbloky nebo stabilizátor ??
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

tak nejspis to budou zadni tlumice je to mozne ?? prolezl jsem cele auto a pravy kulovy cep je KO a nejspis ty zadni tlumice jak stlacim auto tak se to nevraci plynule, ale 2x to odskoci nez se to vrati do sve polohy a vevnitr jak je ta guma v pruzine nebo co to je tak to je rozdrolene, taky jsem si vsimnul, ze mam vzadu stabilizator coz jsem do ted nevedel :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

ta ,,guma,, uvnitr pruziny je doraz tlumic to taky vymen a zadni tlumic muzes vymenit sam i sam si ho zkontrolovat staci ho sundat z auta sundat pruzinu - nepotrebujes ani stahovat a rukou skusit tahat / tlacit za pistnici ale tutove to bude ko. porid k tomu hned novy horni misky na pruziny.
Odpovědět