Výškové nastavení sedadla řidiče
-
RadimCep - FK
Výškové nastavení sedadla řidiče
Ahoj, jak vypadalo ve Felicii výškové nastavení sedadla? Mám na boku své sedačky takovou páčku, ale nevím na co je... Díky
-
Vrba - FK
Re: Výškové nastavení sedadla řidiče
Tak jí zkus. Pokud se ti neotevřou 5. dveře tak je to na výškové nastaven sedadla 
-
RadimCep - FK
Páte dveře to nejsou, na to je tam jiná... Je to taková jakási svina, asi jak tahovej potenciometr na mixu, má asi 10cm a je na výšku... Nejhorší je, že nic nedělá... Mohlo by to být ještě něco jiného?
-
Vrba - FK
Pokud je v levém předním rohu sedadla (v tom rádiusu) tak je to ono. Pokud nic nedělá tak může být rozbitá.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je možné, že nic nedělá, jelikož je sedačka dole, drž páčku a zkus se, jakoby i se sedadlem přitáhnout k volantu, sedačka by se s tebou měla zvednout a po puštění páčky sedačka zůstane zvedlá. Není to nastavování v tom smyslu, že by jsi jen držel páčku a sedačka s tebou jezdila sama, není pneumatická, ani elektrická.
-
RadimCep - FK
to 103457: Díky, zítra vyzkouším a dám echo...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nejlépe za ní zatahej nahoru, když nebudeš sedět v autě. Sedadlo vystřelí nahoru.
- Venda002
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše atnarfus. Mám je taky. A pokud na ní nesedíš tak ti po zvednutí vyjede zadní část sedáku výš. Je to jen na pružinách a ty tě se sedačkou nezvednou. Jedině že by jsi vážil tak max. 5kg
-
RadimCep - FK
Tak je to nastavení výšky, ale nějak to nefunguje, ale v blízké době budu vyndávat sedačky za účelem úklidu auta tak se na to mrknu.... Díky moc
O kolik se to sedadlo zvedne mám v úmyslu si jí sehnat. Jestli má cenu za ní vyhazovat peníze. Díky.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zvedá se pouze zadek sedáku cca o 5 cm
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Musíš přendat komplet mechanizmus pod sedačkou, nebo celou sedačku, nevím jestli jde ten zvedací mechanizmus bez rozsáhlejších úprav namontovat pod normální sedačku.
Funkční to máme všichni. Já mám výškově stavitelné dokonce obě přední sedačky (origoš).
Jestli chceš pohodlnější a výškově stavitelné sedačky, tak si sežeň nějaké zachovalé s bočníma airbagama. Mají jiná - větší opěradla. Při mé výšce (190cm) jsou fakt mnohem lepší.
Funkční to máme všichni. Já mám výškově stavitelné dokonce obě přední sedačky (origoš).
Jestli chceš pohodlnější a výškově stavitelné sedačky, tak si sežeň nějaké zachovalé s bočníma airbagama. Mají jiná - větší opěradla. Při mé výšce (190cm) jsou fakt mnohem lepší.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
vyskove stavitelna sedacka - POSEZ
kdyz na obyc sedacku namontuju tuto vyskove stavitelnou co to udela?
budu sedet níž?
nebo ve skutecnosti na nejnizsi polohu budu sedet výš jako do ted?
jde sedak (spodek)naklopit dozadu zatim co preedek budena svem miste?
proste me zajimaj postrehy z pred a po a bych se s tim nedrbal a pak zjistil ze budu o pet cisel vys a niz to nepujde,sedacku stavitelnou mam.
budu sedet níž?
nebo ve skutecnosti na nejnizsi polohu budu sedet výš jako do ted?
jde sedak (spodek)naklopit dozadu zatim co preedek budena svem miste?
proste me zajimaj postrehy z pred a po a bych se s tim nedrbal a pak zjistil ze budu o pet cisel vys a niz to nepujde,sedacku stavitelnou mam.
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
Marty_pv - FK
hromy: zítra se mi připomeň, můžeš si to u mě vyzkoušet - mám jednu sedačku stavitelnou a jednu normální
To stavění výšky je trochu fligna protože se sedák jenom naklápí dozadu a celej se nesníží, přední hrana zůstává stejně vysoko
To stavění výšky je trochu fligna protože se sedák jenom naklápí dozadu a celej se nesníží, přední hrana zůstává stejně vysoko
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, je to jenom placebo, de.facto se sedačka nezvedá, jen se naklápí sedák, ve zvednuté poloze se o pohodlí mluvit nedá. 
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
to je mi ale pešek..... koukam koukam ze si to pekne tri roky schovavam pro epesni prilezitost a ono me to bude k hov... tedy k výkalu,,,,
marty mam sebou prirucni metr tak peclive to pomerim
marty mam sebou prirucni metr tak peclive to pomerim
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
kdyz je sedak tedy dole tak je niz nez obyc nebo vys?
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
-
Marty_pv - FK
Když dáš sedák úplně dolů tak sedíš o kus níž než série a úplně nahoře je to zase o něco vyšší než nestavitelná
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Já ji mam úplně dole a je to skoro jako když sedám do formule. 
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
hm to ja kdyz dam nohu do svyho auta tak ani nevim ze sem jednou nohou v aute...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
Hromy: To chci zkusit 
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
tak ten rozdil oproti asfaltu aje asi 10 cm... takze kdyz sedas poprvy tak sebou do auta vzdycky plesknes a nez ti dojde ze to je tim ze je auto ponekud níž
u venta to bylo znat jeste vice,,,, nevim kdo se mnou kdy jel a sedel v predu ale jiste by to potvrdil....
u venta to bylo znat jeste vice,,,, nevim kdo se mnou kdy jel a sedel v predu ale jiste by to potvrdil....
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když je sedačka až dole, tak je přesně ve stejné výšce jako nestavitelná sedačka. Když je až nahoře, tak je o několik centimetrů výš než nestavitelná sedačka. Porovnávám to se sedačkou spolujezdce, kterou stavitelnou nemám.hromyblesky píše:kdyz je sedak tedy dole tak je niz nez obyc nebo vys?
Koukal jsem i na sedačky co má příbuzný v LX a odpovídalo to i tam.
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
atnarfus, nemas tak docela pravdu.. je presne o 1cm níž,coz kdybych vedel tak sem se na to vyprd (by me zajimalo jak z toho mate pocit ze sedite ve formuli)
meril sem to sice u martyho a tam to vypadalo na vetsi rozdil,ale dnes sem to prehodil a poradne meril a zjistil ze rozdil je 10 mm
meril sem to sice u martyho a tam to vypadalo na vetsi rozdil,ale dnes sem to prehodil a poradne meril a zjistil ze rozdil je 10 mm
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
No o 10mm se hádat nebudu. Ale zkusím přeměřit pravou a levou sedačku.
-
jouzas - FK
vi nekdo presne, jak to funguje?? Sehnal jsem si ji, pracne predelal celej spodek, protoze mam jak bag, tak jiny potach...a po nasazeni do auta sem potal packu...a mohl sem sebou lomcovat jak sem chtel, sedacka se ani o kousek nepohla...dival sem se na ten mechanismus...kdyz za packu zatahnu, tak se lanka napnou obe a ty patrony na boku(nebo co to je) byly vcelku zrezle...myslite, ze by mi mohlo pomoct to jen prostriknout nejakym odrezovacem?? Zajimalo by me, jak ten mechanismus funguje, at vim, po cem jit...dik za rady
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Funguje to tak, že se zvedá jen zadek sedačky, předek je na pevno na čepu.
-
jouzas - FK
to je mi jasny...jde mi o ten mechanismus, jestli uz to mel treba nekdo rozebrane...nebo tak...dole mi prijde, ze jsou takove trubicky co funguji na principu vzper 5tych dveri..je to tak?? Takze se pri polohovani zasouvaji a vysouvaji vnitrni casti...????
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Funguje to tak, že jsou opravdu pod sedačkou vzpěry. Nejsou ale plynové. Je to pouze mechanické. Vinuté pružiny zvedají sedačku nahoru. Váha řidiče tlačí sedačku dolu. Zajištění polohy je mechanické. Je to jenom taková jednoduchá třecí brzda. Brzda je vestavěná v těch vzpěrách (rozříznutá vnější část ve které chodí vnitřní část)

-
jouzas - FK
presne toto sem potreboval vedet...diky za info...jen pro poradek na tom obrazku je sedacka sklopena dolu...pokud je to tak jak rikas...tak pri zatahnuti za packu pomoci lanka povolim brzdu a umozni povytazeni tech "tycinek" ze vzper taznou silou pruziny( pokud si samozrejme poposednu
) a tim se zvedne...pak tedy, pokud mi sedacka nepolohuje a lanka nejsou pretrzena( kdyz zatahnu za packu napinaji se) tak mam nejspise ty vzpery zatuhle....je tomu tak?? Zase sem o kus moudrejsi....jeste jednou diky za odpoved... 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se nezatížená sedačka po zatažení za páčku nezvedá a přitom páčka klade odpor, tak je mechanizmus sedačky někde zarezlý. Zkus za sedačku zabrat směrem nahoru, jestli se to nehne.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Projistu se zeptam pac z predchozich textu nejsem uplne moudrej. Rikam dobre ze tenhle cely spodni stavitelny (zvedaci ) mechanismus nejde jen ,,plug and play ,, presroubovat na obycejnou nestavitelnou sedacku? Nebo se pletu? Poradte nekdo diky predem.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak moc si představuješ plug&play , ale já si to doma předohil. Musíš sundat opěradlo, oplastování sedačky, ze sedáku sundat potah + ten molitan a ten zbytek co ti zůstane (spodek sedačky, pojezdy) vyměnit za spodek z výškově stavitelný
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ok diky ale presroubovat to na obyc sedacku bez toho kovovyho spodku sedacky to tedy nejde - i ten je jiny takze nelze jen odsroubovat kolejnice z obyc a misto nich nasroubovat jako celek kolejnice s tym mechanismem.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Musí se to přehodit i s tim plechem pod sedačkou ...
-
Doda - FK
Taky jsem to chtěl předělávat ze sedadel co jsem měl,ale když jsem zjistil že to nebude jen tak a je to na rozebrání celýho sedadla,lépe řečeno dvou,tak jsem se na to vykaslal a ziju bez toho taky 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Přehození 1 sedačky je otázka cca 15-ti minut .. zas taková práce to není 
-
Doda - FK
No dneska,po přečtení tohoto "návodu" jak na to bych to asi přehodil,ale tenkrát jsem to viděl jako boj s větrnými mlýny.
-
jouzas - FK
diky radam kolegu zde na foru jsem se pustil do prehazovani....jelikoz mam sedadlo s airbagem a to se mi nechtelo davat pryc..sedadlo mi sice zezacatku nechtelo moc fungovat, ale nakonec si dalo rici po mensim "prostriknuti" kouzelnou kapalinou
a super...zveda se mi mnohem vic, nez tu nekteri rikaji....max 2 cm...naprosta spokojenost