zásuvka na diagnostický kabel

Vše okolo diagnostiky
Maty
Kontaktovat uživatele:

zásuvka na diagnostický kabel

Příspěvek od Maty »

Zdravím.... chtěl bych se zeptat kde se dá najít na autě zásuvka pro diagnostický kabel.... mam feldu 1,3Mpi 1997 + popř. nemá někdo fotku jak vypadá?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
lucifer

Re: zásuvka na diagnostický kabel

Příspěvek od lucifer »

U spolujezdce pod palubkou :D vpravo u dveří
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Lov o pár témat níže jak někdo hledá řj pro centrál, na té fotce je to co ty hledáš :mrgreen:
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

jdu lovit :)
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Mailo - FK

Příspěvek od Mailo - FK »

při lovu je dobré znát svou kořist ... tak zde ji máš : http://img165.imageshack.us/img165/7072/dsc00444op0.jpg
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Všem děkuji za pomoc :) ... myslel jsem, že ji asi nenajdu, ale "praštila" mě přímo do očí když jsem strčil hlavu pod palubku. Takže nejdelší čas na hledání bylo otevírání dveří :D!!! DIKES
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No já mám jiný problém, mám 1.3BMM 95 r.v. a nějak ti šmejdi tam při výrobě neudělali svorku na připojení počítače teď mám vážný problém strčil jsem tam motor MPI a potřebuju to napíchnout na počítač a nemám jak, neví někdo zapojení drátů od jednotky k diagnostické přípojce v autě?
mikka

Příspěvek od mikka »

Zapojení zásuvky pro diagnostiku:
Pin 16 je +12V, přivedených z pojistky č.1 přes konektor BA, pin 3, šedý drát. Má to být stálé napěti i při vypnutém zapalování.

Pin 4 je kostra, hnědý drát, z ukostření v kabelovém svazku za přístrojovou deskou, které je zapojené na kostřící bod pod palubkou vedle sloupku volantu.

Pin 7 je signál, K-line, drát zelený/bílý, vede na ŘJ imobilizéru, pin 3. Z pinu 2 ŘJ imo vede černý/zelený drát na třípinovou svorkovnici pod kapotou u nádobky s aktivním uhlím, na pin 1, a odtud pokračuje zelený drát na ŘJ motoru na pin 9 větší svorkovnice (52 pinů).
U vozů bez imo jsou propojeny dráty, co by jinak vedly do ŘJ imobilizéru na piny 3 a 2.

Pokud má vůz ABS, je K-line navíc připojena i na pin 7 ŘJ ABS, a pokud má vůz airbag, je K-line navíc ještě spojena s pinem 4 čtyřpinové svorkovnice vedle reléové desky, a odtud s pinem 9 ŘJ airbagů.
vlko21

Příspěvek od vlko21 »

mikka super, takto polopatisticky som to potreboval aj ja. Velka vdaka...
smazany clen - FK

No paráda, takové návody je potřeba, je to 100%tak že jo?
Já jsem našel taky návod ale trochu se liší tak se ptám, nebudu ho sem psát abych někoho nenavedl špatným směrem,
je tam ještě K line K1 a K line K2, jeden tady na foru ten konektor vyfotil a měl zapojený jen +/-/k-line, ale to myslím nemůže komunikovat oboustraně ne?? Tudíž nemůže jít jednotka vyresetovat ani vymazat nějaké chyby ani nic jen číst-"Názor"?. Potřebuju to zjistit přesně, mám už dva týdny rozkopané auto a nejede a jestli ho zítra nezprovozním tak
ho asi odtahnu na vrakoviště, nebo jsem už z toho neštastný.
Pepa - FK

Příspěvek od Pepa - FK »

po k-line se komunikuje oboůsměrmě
smazany clen - FK

Máš pravdu, já jsem si tu zástrčku sehnal na vrakovišti a byly tam zapojené jen tři dráty (+, -, k-line), nic víc není potřeba.
smazany clen - FK

No zapoměli co se dá dělat, ale zadara jsem ji sehnal na vrakáči a namontil jsem ji sám, dík všem na foru za návody, jinak bych nevěděl co kam ale je to snadné.
Odpovědět