Ztracený nástavec na pojistný šroub.PROSÍM POMOC

octavan - FK

Ztracený nástavec na pojistný šroub.PROSÍM POMOC

Příspěvek od octavan - FK »

Ahoj,mám takovej problém.Včera v noci jsem píchl,sundal kolo,nasadil rezervu a pokračoval v jízdě.Ale ráno,když jsem jel pneuservisu jsem zjistil že jsem ztratil nástavec na bezpečnostní šrouby.Koupil sem stejnou sadu ale šrouby jsou o trošku jiný a nepasuje na ně.Nevíte někdo jak povolit šrouby bez nástavce?Předem díky
Marty_pv - FK

Re: Ztracený nástavec na pojistný šroub.PROSÍM POMOC

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Máš pár možností
1. sehnat od výrobce šroubů sadu se stejným nástavcem (podle čísla sady co máš)
2. jestli to dovoluje tvar šroubu tak na něj natlouct ráčnovej ořech (levnej nebo na odpis) a trhákem povolit
3. pokud máš přístup ke svářečce nebo někoho znáš tak na šroub bodněte velkou matku a je hotovo
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

4. odvrtat šroub
octavan - FK

Slyšel jsem,že existují nějaký univerzální nástavce.S těmi nikdo zkušenosti nemáte?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Univerzální nástavec žádnej neexistuje.
Pouze pokud máš tovární alu s továrními šrouby, tak autorizovanej škoda servis bude mít tvůj nástavec, ale pouze pro vlastní potřebu, neprodá ti ho. Toto se nám stalo na služební oktě, že jeden ouřada na služebce píchnul a po výměně kola ten nástavec nedal z5 do toho polystyrenu, co je v rezervě a nástavec se ztratil. Zajel jsem do škodaservisu, tam svým vlastním nástavcem šrouby vytočily a namontovali mi novou sadu šroubů i s dvěma rezervními nástavci. Ono těch sad šroubů zase tolik není. Měl černej plochej kufřík, otevřel ho a v něm byla jedna přihrádka vedle druhý a v každé jeden nástavec.
Když máš již novou sadu šroubů, tak ty starý bych odvrtal a je to. Pokud nemáš alu kola, ale jenom plechy, tak to jde i sikama či hasákem. Pokud máš alu kola, ale na šroubech pokličky, tak jde na šroub COčkem navařit matka a vytočit šroub.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

103457 píše:Pouze pokud máš tovární alu s továrními šrouby, tak autorizovanej škoda servis bude mít tvůj nástavec, ale pouze pro vlastní potřebu, neprodá ti ho.
nástavec ti sólo prodaji ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

octavan píše:Slyšel jsem,že existují nějaký univerzální nástavce.S těmi nikdo zkušenosti nemáte?
jo existuje tohle http://beta-trevi.wbs.cz/eshop/originaly/71631.jpg akorát nevim cenu
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
octavan - FK

Tak problém vyřešen.Zajel jsem do pneu Tasy a tam mě je za 200 Kč vytáhli tím ořech o kterým jsem mluvil :D
Odpovědět