Kdo kupoval origo modré čidlo teploty šup sem
-
Jurka - FK
Kdo kupoval origo modré čidlo teploty šup sem
Zase mám dotaz...v poslední době se furt setkávám se žlutýma neorigo čidlama, který na budíku ukazují vysokou teplotu...vždycky na VAGu 95 stupnu ale ručička ukazuje 110 zkrátka dycky ukazuje 10-15 stupnu více na budíku a to mě fakt štve a tak se chchi zeptat, jak jsou na tom ty origo modré čidla co se ted prodávájí na MPička, jestli ukazují správně (kolem tlusté prostřední čárky +- 2-3mm) nebo taky ukazují taky špatně? Díky
-
PJDefort - FK
-
Jurka - FK
Re: Kdo kupoval origo modré čidlo teploty šup sem
No máš to trochu jinak než je to origo, že těch 90 stupnu máš opravdu uprostřed, ale jestli ti ventilátor spíná hned na té první za 90tkou a né na té tlusté další, tak je to v snad v poho...snad napíše ještě někdo, abych měl jistotu... A díky poslední dobou mi odpovídáš jen ty a ostatní na mě prcaj:)
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
leta letoucí bylo origo žluté čidlo. modré je až z poslední doby...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Jurka - FK
No právě žluté origo ve škodovce už neseženu jen to modré proto mě zajímá jak ukazuje, abych si nekoupil zase to co už doma mám a funguje blbě (Vika, Meyle obojí žlutej proužek)
...ja ho mám (ten originál s modrým krúžkom - VW, Audi, SEAT, Škoda - made in Luxembourg; objednaný priamo u značkového predajcu Škoda s autosalónom a pamätám sa, že stálo okolo 240,-Sk, čo bolo vtedy menej ako za neznačkovú náhradu) už nejaký ten rôčik a ukazuje správne. Spodnú stranu čidla má okrúhlu, plochú a kovovú - narozdiel od prvovýrobného pôvodného čidla, ktoré malo spodok z plastu s takým výstupkom a žltý krúžok.
Naposledy upravil(a) brga dne sob 11. pro 2010 17:39:29, celkem upraveno 1 x.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
modré zo škodovky funguje ako má , ak niekto chce nové origo žlté nech napíše
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem žluté tady a nebyl s ním problém http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 463c162f54
Jestli jsi jich už vyskoušel tolik, tak třeba je nějakej jinej problém. Může být špatný ukazatel v budíkách ne. Nebo třeba taky mohla být zrovna špatná ta část čidla která dáva info o teplotě do ŘJ.
Zkusil bych koupit spínač větráku na škodovku, ať se to dříve sepne a pak se ta teplota na motoru nedostane tak vysoko.
Jestli jsi jich už vyskoušel tolik, tak třeba je nějakej jinej problém. Může být špatný ukazatel v budíkách ne. Nebo třeba taky mohla být zrovna špatná ta část čidla která dáva info o teplotě do ŘJ.
Zkusil bych koupit spínač větráku na škodovku, ať se to dříve sepne a pak se ta teplota na motoru nedostane tak vysoko.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
Jurka - FK
Já už zkoušel 4 ty čidla...origo žluté pak dvě žluté jinej výrobce a ted modré origo.....
žluté origo z výroby: na budíku ukazuje přesně jak má a hodnoty na budíku odpovídají hodnotám na VAGu respektive drží se kolem čárky 90 stupnu malinko nad ní spíná větrák při 93-94 stupnich...při konstantní jízdě po dálnici třeba teplota klesne malinko pod tu čárku podle vagu cca 87 stupnu... takže ok
žlutá čínská čidla (Meyle a vika): jak se voda ohřívá postupně obě ze začátku fungují správně na budíku, ale nezastaví se tam kde mají a při konstantní jízdě po dálnici ukazují na budíku cca 100 stupnu a větrák spína až na té horní čárce... hodnoty na VAGu ok jen o 3-4 stupně více jak to origo respektive větrák podle vagu sepne až při 97 stupních...všechno v poho ale sere mě ta ručička tak vysoko
origo modré čidlo nedávno koupené ukazuje na budíku přesně nějak mezi tím žlutým z prvovýroby a neorigo žlutýma takže provozní teplota přesně na půlce čili nad čárkou 90 stupnu ale podle vagu 87-88 stupnu a větrák spíná při 97-98 stupních podle vagu když je ručička cca mezi 100 až 110 stupnema, takže zase o něco víc než by mělo
Takže závěr je ten, že nejlepší e echt přesný je to origo z výroby...ty ostatní už prostě na budíku ukazují více nebo méně šejdrem od cca 80 stupnu...já to origo žluté vyndal z důvodu, že mi to špatně startovalo za tepla jak už sem psal...ted mám modré a jestli se ukáže že ta závada nebyla tím čidlem půjde zpátky žluté...
Další problém co mě sere, že už mám druhou skřín termostatu komplet a dycky po čase přestane ten termostat těsnit na sto procent...když sem to měl nové fouknul sem do toho a neprošlo nic...nandal sem to na auto a opravdu chladič studený ale ted po cca dvou týdnech sice spodní hadice od chladiče furt studená než se to ohřeje a pustí termostat, ale chladič už není studený a malilinko se postupně od zhora zahřívá...mluvím o 1.6ce, protože tam je to nahovno udělaný naopak že termostat je až na hadici z chladiče tím pádem mezi vodou v motoru hadicí a chladičem není žádný předěl a zahřívá se to postupně obojí čili pomaleji a v tomhle případě hraje velkou roli když ten termostat sic i malililinko netěsní a trochu propouští...
Normální člověk by to nikdy asi neřešil, ale já mám rád zrovna ohledně té teploty když je to tip top ale toho asi zkrátka nejde docílit
žluté origo z výroby: na budíku ukazuje přesně jak má a hodnoty na budíku odpovídají hodnotám na VAGu respektive drží se kolem čárky 90 stupnu malinko nad ní spíná větrák při 93-94 stupnich...při konstantní jízdě po dálnici třeba teplota klesne malinko pod tu čárku podle vagu cca 87 stupnu... takže ok
žlutá čínská čidla (Meyle a vika): jak se voda ohřívá postupně obě ze začátku fungují správně na budíku, ale nezastaví se tam kde mají a při konstantní jízdě po dálnici ukazují na budíku cca 100 stupnu a větrák spína až na té horní čárce... hodnoty na VAGu ok jen o 3-4 stupně více jak to origo respektive větrák podle vagu sepne až při 97 stupních...všechno v poho ale sere mě ta ručička tak vysoko
origo modré čidlo nedávno koupené ukazuje na budíku přesně nějak mezi tím žlutým z prvovýroby a neorigo žlutýma takže provozní teplota přesně na půlce čili nad čárkou 90 stupnu ale podle vagu 87-88 stupnu a větrák spíná při 97-98 stupních podle vagu když je ručička cca mezi 100 až 110 stupnema, takže zase o něco víc než by mělo
Takže závěr je ten, že nejlepší e echt přesný je to origo z výroby...ty ostatní už prostě na budíku ukazují více nebo méně šejdrem od cca 80 stupnu...já to origo žluté vyndal z důvodu, že mi to špatně startovalo za tepla jak už sem psal...ted mám modré a jestli se ukáže že ta závada nebyla tím čidlem půjde zpátky žluté...
Další problém co mě sere, že už mám druhou skřín termostatu komplet a dycky po čase přestane ten termostat těsnit na sto procent...když sem to měl nové fouknul sem do toho a neprošlo nic...nandal sem to na auto a opravdu chladič studený ale ted po cca dvou týdnech sice spodní hadice od chladiče furt studená než se to ohřeje a pustí termostat, ale chladič už není studený a malilinko se postupně od zhora zahřívá...mluvím o 1.6ce, protože tam je to nahovno udělaný naopak že termostat je až na hadici z chladiče tím pádem mezi vodou v motoru hadicí a chladičem není žádný předěl a zahřívá se to postupně obojí čili pomaleji a v tomhle případě hraje velkou roli když ten termostat sic i malililinko netěsní a trochu propouští...
Normální člověk by to nikdy asi neřešil, ale já mám rád zrovna ohledně té teploty když je to tip top ale toho asi zkrátka nejde docílit
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem kupoval ve škodovce originál komplet domek termostatu, tak v něm bylo žluté čidlo shodné s tím z výroby. Stejně tak si i chová.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Jurka - FK
Já už co sem kupoval tu druhou skřín dva týdny nazpět, tak sem chtěl koupit origo za 1600kč aby byl klid, aleco to zdražili na 2800 to už je pálka
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Jo promiň, já mluvím o termostatu na 1.3. Tam vyjde origo komplet na 1200Kč. 2800Kč je ale neuvěřitelná částka za takovou blbost.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: Kdo kupoval origo modré čidlo teploty šup sem
meyle nejni čínaJurka píše:žlutá čínská čidla (Meyle a vika):
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
tgfh - FK
Kupoval jsem modré v autodružstvě a no-problem, ukazovalo stejně jak žluté.