plánuju výměnu obrysovek za LEDky, i vzadu, aby to tolik nežralo a všimnul jsem si, že některá auta mají speciální feature, která jim umožní při parkování u silnice nechat rozsvícenou jednu stranu auta, která je směrem do silnice, aby bylo lépe vidět, že tam to auto stojí. Máte s tím někdo zkušenosti, nebo máte informace, jak to udělat, aby to bylo vpořádku i na technickou? Pokud jde o zapojení, tak to bych vymyslel, ale lepší by bylo, kdyby existoval třeba nějaké hotové upravené relé do spínačky nebo tak něco.
Jedna obrysovka do silnice
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Jedna obrysovka do silnice
Zdravím,
plánuju výměnu obrysovek za LEDky, i vzadu, aby to tolik nežralo a všimnul jsem si, že některá auta mají speciální feature, která jim umožní při parkování u silnice nechat rozsvícenou jednu stranu auta, která je směrem do silnice, aby bylo lépe vidět, že tam to auto stojí. Máte s tím někdo zkušenosti, nebo máte informace, jak to udělat, aby to bylo vpořádku i na technickou? Pokud jde o zapojení, tak to bych vymyslel, ale lepší by bylo, kdyby existoval třeba nějaké hotové upravené relé do spínačky nebo tak něco.
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
Re: Jedna obrysovka do silnice
Tuto funkci měla už Š100 
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem to zkoušel, že dám s vypnutým klíčkem a obrysama blinkr na požadovanou stranu, ale nic se nestane, takže jsem myslel, že to felis neumí. Čím to je? Mám jen nějakou verzi bez týhle feature, nebo dělám něco špatně?
Felicia r.v. 2000 1.3 MPI 50kW http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=21226
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Fel to opravdu neumí. Naposledy to uměla již zmíněná Škoda 100. Dnes už to neumí asi žádné auto. Právě u té stovky mne to neskutečně štvalo, protože to byl jeden z dobrých způsobů, jak si vyšlehat baterku.
Obrysová světla jsou na Feldě zapojená komplet dohromady i s osvětlením palubky na jednu pojistku. Dodělat by to šlo, ale jedině za cenu předrátování.
Obrysová světla jsou na Feldě zapojená komplet dohromady i s osvětlením palubky na jednu pojistku. Dodělat by to šlo, ale jedině za cenu předrátování.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
většina novějších aut to umí, Fábie a Octávie 100%, u mě na Passatu také ...
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Octavka při zapnutém blinkru a vyplém klíčku píská,ale teď nevím ,jestli s otevřenýma dveřma nebo trvale.Mám ho jako služební.Ale zjistím to ,jakmile s ní někam pojedu.
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Mě se to líbí a v noci se to hodí, když člověk někde stojí a chce být vidět a nechat svítit běžný parkovačky a ještě k tomu všechny 4, tak opravdu za 2 hodiny neodjedu. LEDky ale tolik nežerou a možná by se daly nechat svítit dýl bez zaplýho motoru ne? 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi budeš muset natáhnout dopředu i dozadu k parkovačce nový drát, doplnit tam diody a ty dvě parkovačky takhle samostatně napájet.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A co použít blikačku z kola ? 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
NEbo jen vyměním klasický 5W bezpaticový žárovky za extra svítivý LEDky a nechám je vždycky svítit všechny 4. 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jen drobnost vzadu mas dve obrysovky nad sebou jednu zvlast s druhou dvouvlaknovou s brzdovym svetlem tak pozor a navic ty ledkovy se bojim ze ti budou svitit pekne naprd - malo tak bacha at te nekdo neprehledne a nezkratit ti auto 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele a nevymýšlíš pikačoviny? Je to opravdu tak nutný? To tak často stáváš na neosvětlený krajnici?
Tak nech zapnutou stropní lampičku, ta v naprosté tmě dostatečně osvětluje, že auto bude vidět a má jen 5W nebo fakt použij nějakou auto svítilnu či, jak psal emílio blikačku na kolo. Velmi dobře jsou vidět i ty reflexní samolepky, myslím tím pásy co se jimy polepují kamiony.
Tak nech zapnutou stropní lampičku, ta v naprosté tmě dostatečně osvětluje, že auto bude vidět a má jen 5W nebo fakt použij nějakou auto svítilnu či, jak psal emílio blikačku na kolo. Velmi dobře jsou vidět i ty reflexní samolepky, myslím tím pásy co se jimy polepují kamiony.
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Vymýšlím pikačoviny, protože mě to baví
A auto nechávám stát na nepřehledných neosvětlených místek vcelku často. Jinak ve stropním světle už mám 4 LEDky. Překážkou jsou ty obrysovky vzadu s tím druhým vláknem, paráda by byla, kdyby ta jedna samostatná obrysovka svítila při vypnutým klíčku a zbytek (ta dvouvláknová s brzdovkou) by se zapla až po zapnutí klíčku, ale teď se nemám možnost podívat, jak to tam je 
//EDIT
Jinak jsem právě zjistil, že bílý čepice mají kecy, protože LED nemají štempl/homologaci, takže je za to flastr. To bych se z toho ... Přitom to svítí výrazně, nežere to, ale neee - my musíme používat nažloutlý žárovičky a vytápět svoje lampy jejich rozžhavenejma vláknama, protože si pan papaláš na ouřadě vymyslel, že to tak prostě bude a hotovo. Připadá mi to spíš jako buzerace.
//EDIT
Jinak jsem právě zjistil, že bílý čepice mají kecy, protože LED nemají štempl/homologaci, takže je za to flastr. To bych se z toho ... Přitom to svítí výrazně, nežere to, ale neee - my musíme používat nažloutlý žárovičky a vytápět svoje lampy jejich rozžhavenejma vláknama, protože si pan papaláš na ouřadě vymyslel, že to tak prostě bude a hotovo. Připadá mi to spíš jako buzerace.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
LEDka nikdy nesvítí srovnatelně s žárovkama. Na první pohled je vidět že je tam LEDka místo žárovky.
Žárovka svítí skoro ve všech směrech a tak se světlo odráží a rozptyluje tak jak má. Ve výsledku svítí celá plocha.
Když tam dáš ledku, tak svítí bobek uprostřed a většinou je to dobře vidět jenom přímo zezadu.
Žárovka svítí skoro ve všech směrech a tak se světlo odráží a rozptyluje tak jak má. Ve výsledku svítí celá plocha.
Když tam dáš ledku, tak svítí bobek uprostřed a většinou je to dobře vidět jenom přímo zezadu.
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Jo to zní rozumně, vím, že diody mají nějakej omezenej vyzařovací úhel, ale pořád je lepší, být vidět trochu než vůbec, nebo být vidět za cenu, že pak neodjedu. Napadla mě děsná kravina - zasahovat do paraboly se nesmí, ale co takhle dát bílý LEDky do blinkru a červený by se snad daly do zadních lamp nějak vpašovat. Už jsem koukal, že to někdo na netu zkoušel 
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Dají se sehnat i ledky, které dostatečně osvítí parabolu 
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Jo to dají, ale jde mi o to, aby to nebyl nepovolený zásah do konstrukce paraboly, protože to je taky nezákonný. A já se pak nebudu na silnici s bílejma čepičkama hádat. Podle mě je to kravina - svítí to v pořádku - má to lepší vlastnosti (netopí to, míň to žere), jen nějakej ouřada na to ještě nedal kulatý razítko, tak se to nesmí používat a to mě štve, takže to musím nějak obejít, aby to bylo legální, ale tak nějak to plnilo tu funkci. 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
O tomhle jsem se bavil s technikem na STK (měl jsem diody v parkovačkách) Každý světlo na autě má předepsanou svítivost v lux. A pokud tam dáš ty diody tak tu svítivost překračuješ tudíš proto tě budou policajti pérovat.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- kybrex
- Kontaktovat uživatele:
Hmm. A diody s nějakou odpovídající svítivostí nejsou?